Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Να μην ξεχάσουμε.


Από το ιστολόγιο http://adiavroxoi.blogspot.com/2010/02/blog-post_09.html,στις 9/2/20210,κρατήσαμε αυτό το κείμενο,και το αναδημοσιεύουμε τώρα,για να μην ξεχνάμε τα θέματα  διαχείρισης χρημάτων και των φυσικών προσώπων,αλλά και των προγραμμάτων της Ε.Ε.
Λέει στο κείμενο: Ανήκουστο!
Από το "Ταμείο κατά της φτώχειας" οι μόνοι που... εισέπραξαν ήταν τα μέλη του ΔΣ!
Η 1η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κατατέθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2009. Ο βουλευτής ρωτάει τον υπουργό αν αληθεύουν οι φήμες ότι η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει το ταμείο και πόσα χρήματα έχουν διατεθεί από όσα προσέφεραν οι Έλληνες πολίτες (μέσω εράνων) και για ποιους σκοπούς. Η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου: Αν και προβλέφθηκαν από τους προϋπολογισμούς των ετών 2008 + 2009 "πιστώσεις ύψους 100.000.000 ευρώ και 350.000.000 αντίστοιχα δεν εκταμιεύτηκε κανένα ποσό για επιχορήγηση του ταμείου". Κι εδώ αρχίζει και μας πολιορκεί τα ρουθούνια η αποφορά του πτώματος της... ιθαγενούς πολιτικής σκηνής: "τα έσοδα του Ταμείου από δωρεές ή εισφορές φυσικών προσώπων για την περίοδο 1.1.2009 έως 30.11.2009 ανέρχονται στα 1.623.881,84 ευρώ. Την ίδια περίοδο δαπανήθηκε ποσό 66.793,33 ευρώ για αμοιβές Προέδρου και μελών ΔΣ".
Αποτρόπαιο! Αντί για τους φτωχούς εισέπραξαν χρήματα τα διορισμένα μέλη του ΔΣ!!! Οι "αμοιβές" τους αντλήθηκαν από τα διαθέσιμα του Ταμείου! Από ερανικό λογαριασμό! Οι Έλληνες τα έδιναν για τους φτωχούς και εισέπραξαν από το υστέρημά τους οι διορισμένοι!Στις 11.01.2010 ο βουλευτής επιστρέφει με πιο "καυτές" απορίες που δεν πρόκειται να απαντηθούν.
Υπήρξε καταστατικό, οργανόγραμμα ή εσωτερικός κανονισμός του υπό διάλυση ταμείου; Με ποια διαδικασία και με βάση ποιο νόμο ορίστηκαν οι αμοιβές του ΔΣ; Αφού ουδέποτε λειτούργησε το Ταμείο γιατί έδωσαν χρήματα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου; Αφού οι δωρητές έδωσαν χρήματα μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό, μπορούν αυτά τα κεφάλαια να χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους όπως αφήνει να εννοηθεί η απάντηση του υπουργού; Θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα που πήραν τα μέλη του ΔΣ αφού δεν έκαναν τίποτα;και η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου:
1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ
2. Οι αμοιβές του ΔΣ προσδιορίστηκαν με υπουργική απόφαση  (!!!) 48 ώρες πριν τις εκλογές!!!! (Απόφαση 2/44949/0022 / 2.10.09 - στις 4.10.2009 είχαμε εκλογές).
Αλήθεια, οι δικαστικοί διαβάζουν blogs; Μπορεί ένας υπουργός 2 ημέρες πριν τις κάλπες να εξασφαλίζει μισθούς σε μέλη ΔΣ ενός "ταμείου κατά της φτώχειας";
Και ο Πρόεδρος, ο κ. Νικόλαος - Σπυρίδων Αναλυτής (επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό επί ΝΔ και σήμερα πρόεδρος του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) να έχει καθορισμένο μισθό 5.000 ευρώ μηνιαίως!
Και ο υπουργός να μην ξεκαθαρίζει αν επιτρεπόταν να πληρωθούν μέσω του αποθεματικού του ταμείου τα μέλη του ΔΣ.
Δεν απαντάει στην ερώτηση του βουλευτή σχετικά με τη μοίρα των χρημάτων και για το αν υπάρχει νόμιμη οδός να διατεθούν αλλού αφού οι δωρητές τα έδωσαν για συγκεκριμένο σκοπό.
Λες και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού, μας "καθησυχάζει" γράφοντας ότι τα λεφτά θα "αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της φτώχειας".
Αλήθεια, τα μέλη του ΔΣ είναι φτωχοί άνθρωποι; Αν ναι, τότε είναι οι μοναδικοί που βοήθησε το θνησιγενές ταμείο.
Από τότε πέρασαν 7 μήνες. Γνωρίζει κάποιος να έχει αλλάξει κάτι, ή να έχει δοθεί κάποια ικανοποιητική απάντηση;  η 2η δόση του επιδόματος στα άτομα με χαμηλά εισοδήματα κόπηκε. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση, η πληροφόρηση είναι δύσκολη, και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη δεν έχουν πρόσβαση στα προγράμματα που απευθύνονται σ'αυτούς. Οι "κατάλληλες" οργανώσεις και φορείς τι ακριβώς κάνουν;μπορεί να είμαστε κάτω απο τη σκέπη του ΔΝΤ,αλλά τα προγράμματα και τα κονδύλια απο την Ε.Ε.συνεχίζονται. Εμείς σαν χώρα σε ποιά συμμετέχουμε; να θυμηθούμε να ρωτήσουμε και τους τοπικούς άρχοντες στις εκλογές που έρχονται.6 σχόλια:

 1. Συγγνώμη αλλά το περίεργο που είναι;
  Δηλαδή οι πολιτικοί που μας έχουν κατακλέψει με απείρως περισσότερα είναι φτωχότεροι από το ΔΣ;
  Σε παρακαλώ, Ελλάδα είμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εντάξει Hades,αλλά αν δεν θυμηθούμε να ρωτήσουμε ή να σχολιάσουμε ποτέ,θα πιστέψουν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται.Αν σου τύχουν επαφές με δημοτικούς άρχοντες ημέρες που είναι,κάνε τον κόπο να τους ρωτήσεις.Έχουν την ευχέρεια να εφαρμόσουν ή όχι,ακόμη και να ελέγξουν σε ένα βαθμό,τα συγκεκριμένα προγράμματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εντάξει Hades,αλλά αν δεν θυμηθούμε να ρωτήσουμε ή να σχολιάσουμε ποτέ,θα πιστέψουν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται.Αν σου τύχουν επαφές με δημοτικούς άρχοντες ημέρες που είναι,κάνε τον κόπο να τους ρωτήσεις.Έχουν την ευχέρεια να εφαρμόσουν ή όχι,ακόμη και να ελέγξουν σε ένα βαθμό,τα συγκεκριμένα προγράμματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δύσκολα μου βάζεις. Πως να ρωτήσω; Θα πρέπει να μην έχω αβγά μαζί μου... Μου αλλάζεις τα πλάνα... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Hades,Hades σε καταλαβαίνω,αλλά τώρα είναι που χρειάζεται η ψυχραιμία μας-όποια έχει ο καθένας-επιμένω σε ότι λέω στο προηγούμενο σχόλιο-όταν δεν ρωτάμε και δεν πιέζουμε,πιστεύουν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται,ακόμη πιστεύουν ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα προγράμματα,οπότε ποιός θα τους ενοχλήσει;αυτές τις ημέρες παίζει βιντεάκι στην τηλεόραση που διαφημίζει το έτος κατά της φτώχειας,αλλά έτσι γενικά,όπως πάντα.Όλοι οι Δήμοι μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα,όμως πολλοί απ'αυτούς απλά δεν ανταποκρίνονται.Όσο για τα αυγά,δεν πιστεύω ότι θίγονται με τέτοιες ενέργειες.Τώρα για τα άλλα πλάνα τι να πω;αν μπουν σε μια σειρά,μήπως χωρέσουν όλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κοίτα, γενικά είμαι ψύχραιμος άνθρωπος (δηλαδή θεός πως να πω). Ως επίσης δεν μου αρέσουν οι ακραίες αντιδράσεις. Είμαι γενικά λάτρης της λογικής.
  Έχω διαπιστώσει όμως ότι για να υπάρχουν αποτελέσματα η λογική πρέπει να απαντάται σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Όταν απουσιάζει από τη μια πλευρά -πόσω δε μάλλον όταν είναι αυτή που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι- τότε δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα.
  Πέραν τούτου, ακόμη και η υπομονή έχει ένα όριο. Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε συνέχεια από (τον κάθε) εμένα να σφίγγω το ζωνάρι, να κάνω υπομονή, να δίνω τον καλύτερο εαυτό και όλοι οι άλλοι να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Δηλαδή, ντάξει, κι εγώ συμβάλλω στο να δίνω την εικόνα του μαλάκα κάνοντας τα στραβά μάτια σε πλείστες όσες περιπτώσεις, αλλά πλέον μου δείχνουν ότι έχουν τη βεβαιότητα ότι είμαι τω όντι μαλάκας. Και δαρμένος και κερατάς δηλαδή; Ε, πάει πολύ...

  Αναφορικά με το βιδεον που αναφέρεις ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό που λες; Διότι το κράτος (στο σύνολό του) εδώ και δεκαετίες έχει εδραιώσει την εντύπωση ότι αυτό θα δείχνει το δρόμο και όλοι οι άλλοι θα κάνουν το σωστό. Ήρθε η ώρα να δείξει και το καλό παράδειγμα. Ούτως ή άλλως όταν βγαίνει και σου λέει ότι πρέπει ν'αλλάξουμε όλοι, το πρώτο που πρέπει ν'αλλάξει είναι το ίδιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.