Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Πολλές δυσκολίες καλοί μας επισκέπτες αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα,με αυτό τον κώδικα που μαγειρεύει τα ιστολόγια. Τώρα φταίμε εμείς που είμαστε αυτοδίδακτα νήπια, μας πείραξαν τα κουμπάκια άλλοι;δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο είναι το σωστό,λόγω της ανιδεότητας. Εμείς οι δυο (Sonora-laistera)που κάνουμε τις αναρτήσεις, δεν θυμόμαστε να πειράξαμε κάτι.Τότε τι του φταίει;άλλες φορές δεν ανεβάζει τα βίντεο,άλλες αλλάζει τη γραμματοσειρά,και το χρώμα, με αποτέλεσμα να είμαστε στο ανέβασμα 3-4 ώρες. Άλλο ανεξήγητο σύμπτωμα, μας έβγαλε το κείμενο και το βίντεο έξω από τα πλαίσια, και στην προεπισκόπηση δεν φόρτωνε τη σελίδα. Καλά έχουμε εν τω μεταξύ πάθει και άλλα διάφορα, με τα προφιλ μας, ε,και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καλό πράγμα αυτό.Επίσης χάσαμε τα ιστολόγια που είχαμε περασμένα,και άντε να τα ξαναβρούμε.Το χτεσινό κείμενο ευελπιστούσε να είναι μια ανασκόπηση του μήνα που πέρασε, λόγω του ότι πολύ σημαντικά πράγματα έγιναν και είναι καλό να τα βρίσκουμε μαζεμένα. Όμως το κείμενο περικόπηκε για να ανέβει,και δεν βλέπετε όλα όσα είχαμε προγραμματίσει για ανάρτηση. Γι’αυτό ζητούμε τη βοήθειά σας, αν κάποιος γνωρίζει τι είναι αυτά τα συμπτώματα,να μας γράψει ένα σχόλιο.Επίσης ζητάμε να μας πείτε που μάθατε να χειρίζεστε εσείς μπλογκ; γιατί εμείς ακόμη αυτό το μυστήριο δεν το λύσαμε.
Για να μην κλείσουμε την ανάρτηση μόνο με παράπονα,πάρτε και ένα κάλεσμα για την επόμενη Κυριακή,από την ομάδα www.atenistas.gr

Aυτήν την Κυριακή για την Πεντέλη (μας)

  Η Green it up again είναι μια από τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Αττική και από τις πλέον αθόρυβες. Οι δράσεις τους αφορούν κυρίως στη συλλογή σπόρων από ζωντανά δάση και στην μεταφύτευσή τους σε προβληματικές δασικές περιοχές (καμμένες μια ή περισσότερες φορές) προκειμένου να υπάρξει ξανά βλάστηση. Αυτό κάνουν και αυτήν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου οπότε και εγκαινιάζουν τη νέα περίοδο συλλογής – φύτευσης δασικών σπόρων, με συλλογή σπόρων κουκουναριάς. 
Και μας καλούν στις 11:00 το πρωί στο Σχινιά, στο σημείο που δείχνει ο χάρτης. Για λεπτομέρειες. http://www.atenistas.gr/?p=952
Η φωτογραφία  του Ζαμπέτα  είναι από :
http://vasiliastismonaxias.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Ρωτώντας πας στην πόλη. Ενίοτε όμως ούτε η ερώτηση δεν αρκεί.
    Κατ' αρχήν συχνά-πυκνά ο βλόγερες μπάζει νερά: εσχάτως ξανακάνει κάτι περίεργα. Οι γραμματοσειρές έχουν πρόβλημα αν τις κάνεις απευθείας copy-paste από κάποια άλλη ιστοσελίδα: σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να βγουν ή πολύ μικρές ή τεράστιες.
    Επίσης πρόβλημα υπάρχει αν κάνεις αντιγραφή κειμένου απευθείας από το word (εκεί δεν μπορείς καν να κάνεις καταχώρηση ανάρτησης). Κάποια βίδεα που δεν εμφανίζονται έχει να κάνει με τον κωδικό (embed) ο οποίος δεν είναι ο σωστός για εμφάνιση, ενώ για τα όρια αυτό έχει να κάνει με τις διαστάσεις τόσο του χώρου κειμένων, όσο και με τις διαστάσεις του βιδέου.

    Γενικά, τα περισσότερα διορθώνονται μέσα από τον κώδικα. Αν δεν ξέρεις -όπως εγώ- θα σου πάρει λίγο περισσότερη ώρα για ψάξιμο αλλά σε γενικές γραμμές τα βρίσκεις. Πχ στην αντιγραφή από word περνάει στην αρχή (και το τέλος) του κειμένου έναν επιπλέον κώδικα που δεν αναγνωρίζει ο βλόγερες. Στα βίδεα ψάχνεις και διορθώνεις τις διαστάσεις. Στην γραμματοσειρά σβήνεις όλους τους "περιττούς" κώδικες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ( Sonora)για την απάντηση Hades, κάνω πολλά από αυτά που περιγράφεις πιο πάνω. Πριν κάνω κάποια ανάρτηση,την γράφω πάντα στο word ,και ποτέ δεν έτυχε να κάνω copy-paste κάποιο κείμενο αν δεν το μορφοποιούσα πρώτα στο word.Το σωστό δηλαδή είναι να γράφεις άμεσα;με τους κώδικες δεν έχω ασχοληθεί,παρ’ότι προσπάθησα να κάνω σχετικό σεμινάριο.(ο θάνατος του Αλέξη μας άλλαξε πολλά σχέδια όπως λέω σε ένα σχόλιο)Πρίν ξεκινήσουμε τις αναρτήσεις,ήλπιζα στη βοήθεια μιας φίλης που μας το έστησε,όμως μας ξενιτεύτηκε για δουλειά,και έχουμε μείνει οι υπόλοιπες ανίδεες. Προσπαθώ και διαβάζω από σχετικά μπλογκ,αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό με αυτά που μου επισήμανες,γι’αυτό σε ξαναευχαριστώ.Έχω επίσης ζητήσει βοήθεια από επαγγελατία,γιατί ούτε το είδος που διαλέξαμε είναι το σωστό,αλλά ακόμη περιμένω και η επικαιρότητα τρέχει. Και η τελευταία ερώτηση που έχω είναι τι είναι οι κώδικες της γραμματοσειράς;στις ρυθμίσεις έχουμε επιλέξει αυτόματη διαμόρφωση,και πίστευα ότι αυτό ήταν αρκετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν:
    1) Βασικά κάνε μερικούς πειραματισμούς για να καταλάβεις πως λειτουργεί το όλο σκηνικό. Πχ γράψε σε ένα word κάτι τελείως απλό: γεια χαρά. Κάντο copy paste στον βλόγερε και εν συνεχίεα πάτα επεξεργασία html. Προς έκπληξή σου δεν θα δεις μόνο τις λέξεις γεια χαρά. Όλα τα υπόλοιπα (πριν και μετά το γεια χαρά) μπορείς απλά να τα σβήσεις. Επίσης, το word με τον βλόγερε είναι ασύμβατο και σε κάποια άλλα σημεία, όπως το bold και η υπογράμμιση.

    2) Μέγεθος
    Θα δεις στον κώδικα να γράφει κάτι σαν span style="font-size:180%;">γεια</span. Πειράζοντας το 180% ρυθμίζεις το μέγεθος της γραμματοσειράς. Αντίστοιχα μπορείς να πειράξεις το μέγεθος εικονών, βίντεο κλπ. Μπορείς εύκολα να βρεις το σημείο στον κώδικα διαβάζοντας το κείμενο (σε επεξεργασία html).

    3) Δεδομένου ότι ο βλόγερες σώνει το κείμενο, καλύτερα είναι να γράφεις απευθείας και να σώνεις κάθε τόσο στο πρόχειρο.

    4) Για να μάθεις πιο γρήγορα θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα βλόγι-πειραματόζωο που να κάνεις εκεί ό,τι δοκιμές θες, σε μορφές, εμφάνιση, αναρτήσεις κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.