Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Χαμένοι στα σύγχρονα προβλήματα

Συναυλία!
Αναδημοσίευση από  το ιστολόγιο "Αναζητώντας την Αλήθεια"
Το ότι η Εκκλησία έχει χάσει προ αιώνων την πνευματική δύναμη ν’ αναγεννάει ψυχές με τον εμπνευσμένο λόγο της, έχοντας καταντήσει νεκρή τυπολατρεία, το έχω καταγγείλει επανειλημμένα από τούτο το ιστολόγιο αλλά και μέσα από βιβλία μου. Όμως το να φτάσει ο Αρχιεπίσκοπος στο χτεσινό κατάντημα να ζητάει τη συνδρομή του Νταλάρα για να κάνει εκείνος το έργο στο οποίο η Εκκλησία απέτυχε, μετατρέποντας ένα χώρο προσευχής σε ψευτοπολιτιστικό κέντρο, ξεπερνάει τα όρια του γελοίου, για να μην πω της ιεροσυλίας και προσβάλω τους κουλτουριάρηδες.
Συνέχεια (εδώ)
Και δεύτερο σχετικό κείμενο
πωπώ νταλάρες...
σινιαρισμένοι
με το
"πράσινο φουστάνι"
οι φρουροί της μπατσοκοεπανάστασης
θα μαγαρίσουν
στις 12 του Δεκέμβρη
τα σοκάκια και την εκκλησία
του αγίου παντελεήμωνα


Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Και...«Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»
Οι λέξεις «Άγιος Παντελεήμονας» έχουν ακουστεί χιλιάδες φορές, τα τελευταία χρόνια στα δελτία ειδήσεων. Η περιοχή του κέντρου της Αθήνας περιγράφεται ως γκέτο, όπου κυριαρχούν η εγκληματικότητα, η βρωμιά, ο κίνδυνος. Κατά καιρούς, βίαιες επιθέσεις στην περιοχή, από ναζιστικές οργανώσεις ή ομάδες αλλοδαπών, έρχονται να επιβεβαιώσουν πως έτσι είναι τα πράγματα. Ποιές από αυτές τις απόψεις είναι αποτέλεσμα της υπάρχουσας πραγματικότητας και ποιές της φημολογίας; Τρομαγμένοι από τις ασυνήθιστες εικόνες που μας περιβάλλουν, φοβισμένοι από αυτό που δεν γνωρίζουμε, εξοικειωμένοι όπως είναι φυσικό με ό,τι γνωρίζαμε, μήπως νοιώθουμε τα πάντα ως απειλή; Ή μήπως είναι; Ποιοί είναι αυτοί που εγκαταστάθηκαν στη γη μας, αλλάζουν τις συνήθειες μας, μπορεί να παντρευτούν τα παιδιά μας; Συνεχίστε έχει κι άλλο.

Ακόμη ένα, με τίτλο
Τώρα κλαίνε και για την χαμένη Αθήνα
Από factorx στις 13/12/2010
Έγινε λοιπόν χθες παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, συναυλία του …. Μεγάρου Μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αρχανών.Τι άραγε εξυπηρετούσε μια τέτοια συναυλία την στιγμή που οι κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατούνται απο την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματιών λαθρομεταναστών και η κυβέρνηση έχει αφήσει ορθάνοιχτα τα σύνορα στον Έβρο;
 Όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες πολίτες συγκεντρωθηκαν από νωρίς στο προαύλιο φωνάζοντας συνθήματα κατά της εκδήλωσης, ενώ ταυτόχρονα μοίραζαν φυλλάδια και ζητούσαν την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή.
Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι αποδοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της άφιξής τους. Κάποιοι μάλιστα επιτέθηκαν φραστικά σε όσους ιερείς έμπαιναν στον ναό, διότι «μετέτρεψαν την εκκλησία σε μπουζούκια» και ανέχονταν την παρουσία των αλλοδαπών στον Αγιο Παντελεήμονα. 
Οι αποδοκιμασίες δεν σταμάτησαν ούτε κατά την αποχώρηση του κ. Παπούλια, παρά το γεγονός ότι δεκάδες αστυνομικοί είχαν απομακρύνει τον κόσμο σε απόσταση ασφαλείας από το προεδρικό αυτοκίνητο.
http://www.antinews.gr/?p=75846#comment-588871
Εδώ τελειώνουν οι προτεινόμενες αναρτήσεις, και ακολουθούν κάποια από τα 144 σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση  του antinews, πολύ ενδεικτικά για το πώς αντιδρούμε σε ότι δεν μας αρέσει σαν λαός, κατά τη γνώμη μου.  Άλλα ψύχραιμα, και άλλα όχι.
Όπου υπάρχει παύλα δηλώνει και ένα νέο σχόλιο.
-Προσκλητήριο Τάγματος Αγίου Παντελεήμονος:
Ο Αρχιεπίσκοπος: Παρών!
Οι Ιερείς: Παρόντες!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Παρών!
Η πολιτική εξουσία: Παρούσα!
Η πολιτιστική ελίτ: Παρούσα!
Ο «πνευματικός» κόσμος: Παρών!
Ο Ελληνικός και Ορθόδοξος λαός: Απών!
Η Υπηρεσία Ταφής Νεκρών έχει αναλάβει τις λεπτομέρεις της ταφής του.
-Aφού έριξε μομφή στους απέχοντες των δημοτικών εκλογών και αφού “παρακάλεσε” (!!!) τους πλούσιους κατέχοντες να συμβάλλουν κι αυτοί στον εθνικό λογαριασμό που μας έστειλαν τώρα συνεχίζει να νομιμοποιεί με την συμπεριφορά του κάθε κίνηση που πάει αντίθετα στο αίσθημα δικαίου και τον πόνο του Έλληνα πολίτη. Κι αυτός ο παπάς…ακόμα και η λέξη “ντροπή” είναι λίγη για να περιγράψει. Αντί να ναι έξω με τον κόσμο που υποφέρει έβαλε μέσα στον ναό τους τραγουδιάρηδες δίπλα στην εικόνα της Παναγίας.Νταλάρα από σένα αγόρι μου δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό…Σημεία των καιρών είναι αυτά.
-Από βραδίς το Στράτο τον πιάσαν δυο καλοί
του λεν στο συνδικάτο να πάει να γραφτεί.
Πάρτο απόφαση βρε Στράτο, να γραφτείς στο συνδικάτο…”Αξέχαστες εποχές. Τότενες πλέρωνε το ΚΚΕ. Τώρα η Αριχιεπισκοπή. Πάντα κάποιος πλερώνει την υψηλή τέχνη, άμα λάχει, σε τούτη την παλιοζωή.
-Το επόμενο βήμα του Τζερώνυμο είναι να φέρει τον Αντύπα στον Άγιο Παντελεήμονα κ να του τραγουδάει το ”για τα λεφτά τα κάνεις όλα,για τα λεφτά δεν μ΄ αγαπάς”, με τον δανειστή να πετάει γαρύφαλλα,τον τζέφρυ να σκουπίζει την πίστα(τη ξέρει καλά τη δουλειά από το παρελθόν),τον μεγάλο τραγουδιστή λόγω όγκου πορτιέρη στην είσοδο και λουλουδούδες το ντοράκι με τον Καρατζαφέρη….Το μαγαζί θα το ονομάσουμε Νεοταξίτες Live…..
Και η απάντηση από άλλο σχολιαστή.
-Πολυ ερωτικό το σχόλιο σου.
-Μα δεν είναι ειρωνεία;
Οι πιστοί να αποκλείονται εκτός του ναού της θρησκείας τους και μάλιστα να τους εμποδίζει η αστυνομία.
Και μέσα να γίνεται πάρτυ μετά μουσικής.
χο! χο!
-Μόλις χτιστεί το καινούριο τζαμί στην Αθήνα
να χτυπήσουμε για εγκαίνια μια συναυλία με τον .. Νταλάρα!
Για την ειρήνη και την αδελφωσύνη αδέρφια!!
Και μετά θα βρίσκουμε το κεφάλι του κρεμασμένο σε κανέναν γερανό αλά Χομεϊνί κατάσταση.
-“Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα πήγαινα να ακούσω Νταλάρα, κι όμως πήγα. Στη συναυλία της Αρχιεπισκοπής (!) με το μέγαρο μουσικής στον Άγιο Παντελεήμονα. Πλησιάζοντας, είδα κάμποσους ντυμένους με τις επιταγές της βαχούφα* μόδας (αρβύλες, στρατιωτικό παντελόνι, τζόκευ και βλέμμα βλοσυρό). Που και που, κάποιος έσκουζε “προδότες”. Υπήρχε και πολύς άσχετος κόσμος καθώς και πάρα (μα πάρα) πολλοί αστυνομικοί. Δεν μπήκα μέσα στην εκκλησία γιατί γινόταν το αδιαχώρητο. Έκατσα έξω και χάζευα. Επικρατούσε ένας διάχυτος εκνευρισμός, αλλά προφανώς υπήρχαν εντολές, τώρα που μπήκαν οι νεοναζί στο δημοτικό συμβούλιο να μην κάνουν φασαρίες. Τουλάχιστον όχι όσο είναι εκεί ο Παπούλιας, ο αρχιεπίσκοπος και η λοιπή “καλή κοινωνία”. Και προφανώς είχαν σκυλιάσει. Μα να βολτάρουν πάνω στην πλατεία ένα σωρό άσχετοι χωρίς να περάσουν από τον έλεγχο των ντόπιων “κατοίκων”; Αδιανόητο. Το θέαμα ήταν κωμικοτραγικό.
Άκουσα κάποιους να λένε για τους μασόνους που δε σέβονται την ορθοδοξία. Παρ’ όλο το μίσος στο ύφος και στα λόγια τους, δεν κινήθηκαν ούτε μια στιγμή απειλητικά. Ούτε και πέταξαν οτιδήποτε. Που να τολμήσουν. Άμα πρόκειται για κανέναν μετανάστη, κανέναν μακρυμάλλη με ράστα ή κανέναν αναρχοκομμουνιστήν που έχουν ξεμοναχιάσει, τότε και δέρνουν και μαχαιρώνουν. Για τέτοια ανδρεία μιλάμε. Γιουχάρησαν μονάχα τους επίσημους όταν αυτοί έβγαιναν, φωνάζοντας κάτι για τον Κολοκοτρώνη (!) και την ορθοδοξία. Πιστοί (υποτίθεται) χριστιανοί, που κουβαλούν τόσο μίσος, έτοιμοι να σφάξουν για την πίστη τους. Τι πρωτότυπο ε;”
“Κάποια στιγμή, μπροστά στα σκαλιά της εκκλησίας ήταν παραταγμένη μια διμοιρία ΜΑΤ. Τους πλησιάζει ένας παππούς και ρωτάει από που μπορεί να μπει μέσα (η είσοδος ήταν από πίσω). Ο ματατζής που του απάντησε φαινόταν καταστεναχωρημένος. Του λέει “Να μπείτε μέσα; Τι να μπείτε να κάνετε με τους μασόνους…” κουνώντας το κεφάλι με φανερή απογοήτευση. Ψυχεδέλεια. Σουρεαλισμός. Πήγα σε συναυλία με Νταλάρα και το ευχαριστήθηκα. Απίστευτο.
*βαχούφα: σύντμηση της λέξης βασιλικο-χουντικο-φασίστας.”(1)
-Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αλλαγή δόγματος.
-30 χρόνια εκπαιδευτική “μεταρρύθμιση”, 30 χρόνια εκπαιδευτική τελεόραση.
Και να τα ντοκυμαντέρια και δώστου ιδεολογική διαφώτισις. Γεμίσανε τα σχολειά και τα πανεπιστήμια ινστρούχτορες και καθοδηγητάδες. Και δόστου φεστιβάλ καλοκαιρινά όπου θα απαγγελθεί “ποίησις βαθυστόχαστος” και θα διατόθονται και βεβλία προοδευτικά δια τους απαναταχού μη προνομιούχους μικρομεσαίους Έλληνας. Μιλάμε ότι πρέπει να πέσει πολύ φάπα.
-Το ταμ ριριρίμ μου μέσα!
Μια ζωή Νταλαρικός και τώρα να τον βλέπω να τραγουδάει στον Άγιο Παντελεήμονα και υπηρέτη του ΔΝΤ και σύζυγου κυβερνητικής υπουργίνας. Τι άλλο θα δώ Θεέ μου σε τούτη την ζωή;;;;
Αμ το άλλο!! Να βλέπω συναυλία!!! μέσα στον Άγιο Παντελεήμονα!
Μα .. που ζώ ο άνθρωπος;;;;;
ναός του Αγίου Παντελεήμονα είναι ο επιβλητικότερος ναός σε νεοβυζαντινό ρυθμό στην Αθήνα, οκταγωνικός με τρούλλο. Νομίζω ότι είναι έργο του αρχιτέκτονα Νομικού. Είναι μεγαλύτερος και από την Αγία Τριάδα του Πειραιά και ίσως ο μεγαλύτερος σε εμβαδόν στην Ελλάδα μετά τον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης. Η συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα ήταν παλιά μικροαστική και μεσοαστική συνοικία της Αθήνας, με τα καλύτερα σπίτια να είναι από την πάνω μεριά της Αχαρνών και την κάτω μεριά, μεταξύ Αχαρνών και Λιοσίων, πιο λαϊκή περιοχή. Η συνοικία αρχικά υποβαθμίστηκε με τη φυγή πολλών μεσοαστών κατοίκων τη δεκαετία του 80, τη συνεπακόλουθη ενοικίαση διαμερισμάτων σε Αλβανούς και άλλους ανατολικοευρωπαίους μετανάστες, εντάξιμους όμως, τη δεκαετία του 90.
Η καταστροφή ήρθε με την έλευση των Αφγανών και των Σομαλών λαθρομεταναστών. Διάφοροι ασυνείδητοι συμπολίτες μας, με την ανοχή των αρχών, τους νοικιάζουν διαμερίσματα με το κεφάλι και μένουν 10-10 σε αυτά. Αν ήθελαν να κάνουν μία συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα, ας την οργάνωναν χωρίς ανόητες προπαγάνδες περί συμφιλίωσης κλπ.
Προσθήκη λεζάντας
Την περιοχή την γνωρίζω καλύτερα από τον “αρχιεπίσκοπο” και τον Παπούλια και τους άλλους ερίτιμους κυρίες και κυρίους που μαζεύτηκαν εκεί, δήθεν φιλόμουσοι. Οι κάτοικοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους αλβανούς και πολωνούς που μένουν εκεί, οι οποίοι είναι ενταγμένοι και όχι ξέμπαρκοι. Το πρόβλημα είναι οι Αφροασιάτες που κλέβουν και ληστεύουν και μαζεύονται 10-10 και 20-20 έξω από κάτι περίεργα ιντερνετ καφέ και τηλεφωνεία. Δεν ξέρω αν στους κυρίους του Μεγάρου θα τους άρεσαν αντροπαρέες των 20 ατόμων έξω από τα σπίτια τους βραδιάτικα;
-Πολύ σημαντική εκδήλωση. Δείχνει ότι αυτό που συμβαίνει στον Άγιο Παντελεήμονα, και ευρύτερα στην Αθήνα, είναι συμφωνημένο πολύ ψηλά, διακομματικά και υπερκομματικά. Δεν είναι, δηλαδή, ένα καπρίτσιο του κοσμοπολίτη ΓΑΠ, αλλά στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης, εντός και εκτός συνόρων. Αναμένεται και μαζικός εμβολιασμός ανεκτικότητας ή ψεκασμός των κατοίκων, για την αντιμετώπιση του φασιστικού ιού που πλήττει την περιοχή. Καλά ξεμπερδέματα…
-Την κυρία Βόζεμπεργκ και μάλιστα σταυροπόδι την είδατε; Να την χαιρόμαστε! Όσο για τον Ιερώνυμο και τον Αναστάσιο είναι το έσχατο σημείο που έφθασαν πριν παραδοθούν ολοκληρωτικά στους άθλιους παγκοσμιοποιητές νεοταξίτες. Έβαλαν τα ΜΑΤ να προφυλάξουν το ναό από τους ορθόδοξους χριστιανούς για να δώσουν συναυλία οι τέκτονες. Ο κατήφορος κοντεύει στον πάτο!!!
Είναι δυνατόν;;;;
Να πονάει ένα Έθνος ολόκληρο και ο ΠτΔ μαζί με τον αρχιεπίσκοπο να προσβάλουν την Παναγία και οι μπάτσοι απέξω να χτυπάνε Έλληνες πολίτες;;;;;
Απάντηση από σχολιαστή.
ιατί βρε σύ;
Ξέρεις πόσο καιρό έχει ο Αρχιεπίσκοπος να ξεσκάσει;
Αφού δεν μπορεί να πάει στα μπουζούκια, έφερε τα μπουζούκια στον χώρο του.Τί πιο απλό και καθημερινό;
χο! χο!
υτό που έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα ήταν μια φριχτή παρωδία που δεν πίστευα ποτέ πως θα δω. Τελικά το είδαμε και αυτό. Έχουν ξεφύγει και είναι αποφασισμένοι για τα πάντα. Η Ελλάδα περνάει νέα κατοχή και ακόμα δεν εχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ. Γέλασε και ο κάθε πικραμένος με τα πανηγύρια όταν οι ασφαλίτες και τα ΜΑΤ απ’ έξω προπηλάκιζαν τους αγανακτισμένους κατοίκους που η τηλεόραση δεν έδειχνε, και μέσα έκαναν πως δεν τους άκουγαν. Και μετά κράζουμε τους τούρκους που φέρνουν κλαπατσίμπανα στην Αγία Σοφία. Θα έκαναν ποτέ συναυλία μέσα στην Ακρόπολη; Η κοινωνική σύγκρουση έρχεται και θα είναι αναπόφευκτη και ανελέητη, δεν θα τελειώσει καλά αυτό, θα το δείτε.
Απάντηση από σχολιαστή.
α έκαναν ποτέ συναυλία μέσα στην Ακρόπολη; Να χαρείς μην τους βάζεις ιδέες, ικανοί είναι...
ου τους ειδατε τους “αγανακτισμενους πολιτες”.Αγανακτισμενα χρυσαυγουλα ηταν.
Απάντηση από σχολιαστή.
ες τα. Βγήκαν τα σταγονίδια και οι συγκεκαλλυμένοι ελληναράδες οπαδοί του Μνημονίου που κλαίγονται όλη τη μέρα στα διάφορα μπλογκς για το δημόσιο και τους ευεργέτες επιχειρηματίες να πουλήσουν πατριωτισμό. Ουστ!
ε μπλουζάκια με την φάτσα του Τζίμη Πανούση έπρεπε να μπουκάρουν καμμιά πενηνταριά εκεί μέσα, κι άλλοι πενήντα από δίπλα με μπλουζάκι το εξώφυλλο του δίσκου του Τζίμη “με λένε Πόπη”, για να κάνουν ωραία κατάσταση. Όχι με άρβυλα απόξω. Με Πανούση μέσα.
ε παιδιά ο Ελύτης δεν έχει καναν συγγενή να κάνει όπως ο θετός γιός του Χατζηδάκη; Να απαγορέψει σε μερικούς να ευτελίζουν την Παγκόσμια κληρονομιά του.
-85 χρονων αμα ημουν θα τα ελεγα ολα χυμα στο κυμα και δεν θα ειχα τιποτα να φοβηθω παρα να γλυτωσω την ψυχη μου εστω στο παρα πεντε.
για την πατριδα και τους Ελληνες ρε γαμωτο.
Απάντηση από σχολιαστή.
υτος ομως ειναι πρωτεργατης της ολης καταστασης. Ανηκει στο ολον ΠΑΣΟΚ, το ιστορικο ΠΑΣΟΚ που μας εφθασε εδω. Ανηκει σε εκεινους που πολεμησαν κατα των “συντηρητικων αξιων” και τη νικη των “προοδευτικων” που εφεραν εκτος απο την υπερχρεωση και την υπογεννητικοτητα με αποτελεσμα να καλυπτονται τα κενα εργατικου δυναμικου απο ξενους. Η χρεωμενη πολυπολιτισμικη Ελλαδα γραφει στην ουγια 1-1-4,Πολυτεχνειο, Αλλαγη και 3η Σεπτεμβρη.
Απο εκει ξεκινησε και ο Παπουλιας ηταν μερος της.
Απάντηση από σχολιαστή.
υχραιμια – το ιστορικο ΠΑΣΟΚ ψηφιζοταν πανω κατω απο το μισο εκλογικο σωμα για περιπου 2 δεκαετιες – και κατα συνεπεια αυτα που γραφεις (αν εξαιρεσεις το χρωμα) στην ουσια τους διαφερουν ελαχιστα απο τα συνθηματα των κουκουλοφορων.
Παπούλιας τι γύρευε εκεί ; Να ετευλίσουμε και τον Θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας;
Απάντηση από σχολιαστή.
αί, με αυτό ευτελίστηκε ο θεσμός. Δεν ήταν ήδη.
ταν οι αγγλογαλλογερμανοι σπιτονοικοκυρηδες των παιδιων σας στας ευρωπας θα σας ζητανε ναχετε 50000 ευρα “προχειρα”(οπως λεει καποιος πιο πανω) για να τα αφησουν να ψαξουν εκει για δουλεια και θα προσπαθουν να τα διωξουν “για να μη βρωμισει ο τοπος τους”, ευχομαι να μπορω να σας θυμισω τα οσα τσαμπουνατε εδω μεσα.
Όμως πλησιαζει ο καιρος και θα τα δουμε ολα…αν δεν θελετε μεταναστες, καταδικαστε τους λαθρο-εργοδοτες και τους λαθρο-σπιτονοικοκυρηδες. αλλα που! σιγα και μη !! φτηνη κι ανεξοδη ρητορικη, ως συνηθως.
ή παλι νομιμοποιειστε τους ωστε να φυγουν για παραπερα. αλλα που κοτσια! σας αφηνει η μερκελ;
Απάντηση από σχολιαστή.
ην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Το πρώτο θεμελιώδες αξίωμα στα μαθηματικά του δημοτικού, το έχετε διδαχθεί άλλωστε είναι η σύγκριση ομοίων πραγμάτων. Επί πλέον μην επενδύεται σε ψευδο-διλήμματα, που απευθύνονται στο θυμικό των ελλήνων. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΊ ΛΟΓΙΚΗ. ΦΙΛΙΚΑ..
Απάντηση από σχολιαστή.
α φυσικα απαιτει λογικη, και δεν απευθυνομαι ουτε κατα διανοια στα “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ” που τους λενε υποτιθεται πως να φερονται στον πλησιον τους περισσοτερο απο οτι στα ντουβαρια, εστω και στα “αγιασμενα”.Όχι, μιλω πολυ συγκεκριμενα και απευθυνομαι στη λογικη τους ελπιζοντας πως ειναι σε θεση να καταλαβουν, οτι η ακραια φτωχεια που διωχνει τους αφροασιατες απο τον τοπο τους (ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ), βρισκεται ante portas.
Αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που νομιζουν οτι ολα αυτα που συμβαινουν στο πλανητη ειναι μια συνομωσια εναντιον του περιουσιου λαου, μονο που κατα τα αλλα θα τους αφησει αλωβητους. Και οι ιδιοι δεν θα ξεσπιτωθουν γιατι θα ψωμολυσσανε, αλλα επειδη “η τουρκια τους στελνει λαθρομεταναστες “λαθραια” καλη μου παμπολλοι ελληνες πχ φοιτητες στην ιταλια εργαστηκαν ή διαβιωσαν (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ) αλλα και στη νεα υορκη ακομη εκαναν μεροκαματα και παει λεγοντας.. ομως εγω αναφερομαι στο οτι πιστευω πως η ευρωπη φρουριο θα μας βγαλει απεξω, οποτε και εμεις μονο “λαθραια” θα μπορουμε να παμε εκει. Και τοτε επαναλαμβανω θαθελα να δω ολους αυτους που διαολιζονται, βλεποντας ανθρωπους ικανους, συχνα πολυ μορφωμενους, με πολλες δεξιοτητες, που εχουν περασει κυριολεκτικα δια πυρος και σιδηρου να προσπαθουν να επιβιωσουν οχι πια απο ταλιμπαν και δικτατορες αλλα απο τους απανθρωπους “πολιτισμενους” της δυσης.
α ξεκαθαρισω τη θεση μου: ουτε εμενα μου αρεσει αυτη η μετακινηση των πληθυσμων, ομως καταλαβαινω τι σπρωχνει αυτους τους ανθρωπους να ξεριζωθουν. Αν ο πολιτισμενος κοσμος θελει να το εξαλειψει , πρεπει να διαγραψει το χρεος του τριτου κοσμου και να σταματησει τους αμερικανικους πολεμους . Στη δικη μας μικρη κλιμακα, πρεπει να διωχθουν ολοι οσοι νοικιαζουν με λαθραιο τροπο τα σπιτια τους( δεν δηλωνουν δηλαδη τα πραγματικα ποσα και τους αληθινους ενοικιαστες) και να τιμωρουνται οποιοι απασχολουν ανθρωπους χωρις ασφαλιση με αμοιβες κατω απο τις συλλογικες. και φυσικα δινοντας τη δυνατοτητα σε αυτους τους κακομοιρους να πανε στο στοχο τους που φυσικα και δεν ειμαστε εμεις…εμεις ομως κυτταμε πως θα κανουμε τον χωροφυλακα των αγγλογαλλογερμανων μπας και μας βολεψουν πουθενα!!
αντως ολοι οσοι πηγαν στην συναυλια..τουλαχιστον οι πιο προβεβλημενοι…εχουν ενα κοινο σημειο…
ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Και το δικό μου σχόλιο απολογία στη γιαγιά μου που θέλει όλα να τα ξέρει. Ειδικά πως αντιμετωπίζουμε εμείς τα εγγόνια της τα θεία.
Eντάξει γιαγιά τους καταδικάζω. Μαγαρίζουν το ναό, και μάλιστα η χορωδία έχει γυρισμένη την πλάτη στην Αγία Τράπεζα!!!Σόδομα και Γόμορρα γίναμε.

Το κατάλληλο τραγούδι
Όχι άλλον Νταλάρα, Πάριο κι Αλεξίου
Ρίτσο σε νταμάρια, κουλτούρα καφενείου…”
Φωτο 2,και κείμενο (1)από το
http://robopsychologist.blogspot.com/2010/12/blog-post_12.html
Η τρίτη φωτογραφία είναι απο τη διαμαρτυρία των Αφγανών μεταναστών στους δρόμους της Πάτρας για συμπολίτη τους που τραυματίστηκε θανάσιμα τον προηγούμενο μήνα. Λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση.Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εξωτερικών ιστοσελίδων.
Γράψτε ένα σχόλιο.

2 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως αν είχα έτθει εδώ μετανάστης θα τα είχα μαζέψει και θα είχα φύγει τρέχοντας με όλ'αυτά που γίνονται.

    Παρεμπιπτόντως, μια ερώτηση: η συμμετοχή του Νταλάρα ήταν φιλανθρωπική; Αν ναι, μήπως έχουμε μάθει αν πληρώθηκε και πόσα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hades αυτό ακούγεται λογικό,αλλά τα σύνορα της Ευρώπης είναι κλειστά.Απόλυτα όμως.Οι περισσότεροι στις χώρες τους έχουν πόλεμο,εκτός απο τους Βαλκάνιους,που όπως έγιναν τα πράγματα,μπαινοβγαίνουν με ταυτότητα,και δεν μας προτιμούν πια.
    Για τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις,πάντα υπάρχει το κονδύλι των εξόδων,ορχήστρας,μετακίνησης,κ.τ.λ,το οποίο αφαιρείτε απο τα έσοδα αν υπάρχει εισιτήριο και δεν είναι ποτέ μικρό. Σε όλες. Άλλες πάλι έχουν χορηγούς.Για την συγκεκριμένη,δεν το κοίταξα περισσότερο,γιατί έτσι γίνεται πάντα.Δεν βάζει κανείς απο την τσέπη του,απλά δεν ζητά το κασέ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.