Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Περιβάλλον ραδιενέργεια και μόλυνση*.

CONCENTRATIONS RISING: XE-133 Radioactive Gas Fukushima Japan USA

http://www.youtube.com/watch?v=gj_2PHNer9g
Ραδιενεργό αέριο Xenon - XE-133 -από τις 27-3-11. Υπάρχει επίσης μια "αδιευκρίνιστη διαρροή ακτινοβολίας" που συμβαίνει στην Φουκουσίμα. Πιστεύεται ότι είναι από τους αντιδραστήρες # 3 ή # 4. Περισσότερα στο (2)
Στον ίδιο σύνδεσμο υπάρχουν βίντεο και για άλλα στοιχεία.
Εδώ είναι μια λίστα των ραδιενεργών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
XE-133-CS-134-BA-136M-CS-136-CS 137-Ι-131-Ι-132-Ι-133-TE-132.
Υπενθύμιση:για το Καίσιο 137 ο χρόνος ημίσειας ζωής είναι περίπου 25 χρόνια.
Η  ραδιενέργεια από την Ιαπωνία έχει ήδη καλύψει το Βόρειο Ημισφαίριο και συνεχίζει. 
Τα κυρίαρχα ΜΜΕ σιωπούν, καθώς η μόλυνση από την Ιαπωνία συνεχίζει να εξαπλώνεται μέσω του Jet Stream. Παρ' όλα αυτά, πολλά Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και Οργανισμοί ήδη έχουν στήσει συστήματα για την παρακολούθηση της, όπως το RIU στην Κολωνία όπου τρέχει το πρόγραμμα EURAD. Επίσης, ο χρήστης dutchsinse στο youtube έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στην παρακολούθηση της επέκτασης της ραδιενέργειας, και ανεβάζει σχετικά βίντεο όπως το παραπάνω.
Ο ίδιος μας δίνει και τις πολύ χρήσιμες πηγές απ' όπου παίρνει τα στοιχεία:
(2)http://transport.nilu.no/products/fukushima?searchterm=fuk
This site was sent to me, and it clearly shows the hidden (not shown to public) forecasts! In these shots, we see VERY high levels of Cesium-137 making its way across the pacific to the USA and Canada.
http://squid.nilu.no/~burkhart/sharing/MOVIES/?C=M;O=D
http://squid.nilu.no/~burkhart/sharing/
http://eurdeppub.jrc.it/eurdeppub/home.aspx
http://www.csn.es/index.php?option=com_maps&view=mapp...
http://www.jaif.or.jp/english/
http://www.rivm.nl/milieuportaal/dossier/meetnetten/radio...
http://www.radiationnetwork.com/
http://www.blackcatsystems.com/RadMap/map.html
http://www.epa.gov/
http://www.irsn.fr/EN/Pages/home.aspx
http://www.nucleartourist.com/
http://www.stuk.fi/index_en.html
http://www.mext.go.jp/english/radioactivity_level/detail/...
http://www.nisa.meti.go.jp/english/index.html
http://www.rivm.nl/milieuportaal/dossier/meetnetten/radio...
http://www.yle.fi/tekstitv/html/P867_02.html
http://www.mapion.co.jp/topics/genpatu/
http://strahlenbelastung.wo-wann-wer.de/
dutch radiation monitoring:
http://www.rivm.nl/milieuportaal/dossier/meetnetten/radio...
swiss radiation monitoring:
https://www.naz.ch/en/aktuell/zeitverlaeufe.html
Ακολουθούν μερικές διαφορετικές αναπαραστάσεις των μετρήσεων.

Ημερήσιες μέσες τιμές. Φινλανδία. Γραφική αναπαράσταση-Μετρούμενες τιμές για τις 11.5.2011.
Daily mean values of the ambient dose rate [nSv/h]
-100, 100-200, 200 -300, 300 -400, 400-500, 500
-100= Μπλε
-100-200=γαλάζιο
-200-300=πράσινο
-300-400=κίτρινο
-400-500=πορτοκαλί
-500-κόκκινο
Παρατήρηση:Ο χάρτης δείχνει τις μέσες ημερήσιες τιμές όλων των αισθητήρων NADAM που ανήκουν στην NEOC. Οι σταθμοί διανέμονται σε ολόκληρη τη χώρα σε διάφορα υψόμετρα. Ανάλογα με τη θέση, διαφέρουν οι μέσες τιμές σε μεμονωμένους σταθμούς μεταξύ 80 και 260 νανο-Sievert ανά ώρα (nSv / h). Αυτό οφείλεται κυρίως στις διαφορές του επιπέδου της φυσικής ακτινοβολίας. Οι βασικοί παράγοντες εδώ είναι οι γεωλογικές συνθήκες και το ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας.
 
 Δυναμικός χάρτης μεταφοράς της ακτινοβολίας στο βόρειο ημισφαίριο-από 17/3-3/5.Η εικόνα δεν είναι στατική. Κάντε κλικ για μεγέθυνση.
EURAD πρόγνωση:
http://www.eurad.uni-koeln.de/index_e.html 
Φινλανδία σταθμοί παρακολούθησης της ακτινοβολίας:
www.yle.fi/tekstitv/html/P867_02.html
http://www.yle.fi/tekstitv/html/P160_01.html
Ουράνιο βρέθηκε στη Χαβάη, και στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.
http://www.fairewinds.com/
French radiation monitoring: (thanks to youtube user: RehKurts )
http://sws.irsn.fr/sws/mesure/index
http://www.irsn.fr/FR/Documents/france.htm
jet stream forecasting:
http://squall.sfsu.edu/crws/jetstream.html
http://arctic.atmos.uiuc.edu/CT/animate.arctic.color.0.html
http://nowcoast.noaa.gov/
http://www.srh.noaa.gov/srh/tropicalwx/satpix/nwpac_ir4_l...
http://www.stormsurfing.com/cgi/display_alt.cgi?a=glob_250
4 Μαΐου 2011.

Ραδιενέργεια στην Ελλάδα: μη ανιχνεύσιμες τιμές έδειξαν οι μετρήσεις.
Στο διάστημα 24 Μαρτίου έως 4 Μαΐου 2011 η ΕΕΑΕ μαζί με το Δίκτυο των Συνεργαζομένων Εργαστηρίων πραγματοποίησαν περισσότερες από 310 μετρήσεις σε δείγματα προερχόμενα από την πλήρη περιβαλλοντική αλυσίδα (αέρας, νερό της βροχής, χόρτα, γάλα και κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής) από διάφορες περιοχές της χώρας.www.eeae.gr.
Βιολογικές επιδράσεις(σε επόμενη σελίδα).
Η έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία μπορεί να έχει άμεσα ή μακροπρόθεσμα βλαπτικά αποτελέσματα για την υγεία:περισσότερα στον επίσημο ιστότοπο.
Μολυσµένο έδαφος αέρας και τρόφιμα;
Και τώρα; τι πρέπει να κάνουμε; Να ησυχάσουμε δηλαδή. Να συνεχίσουμε να τρώμε οτιδήποτε. Και να μη ρωτάμε  από που κατάγονται τα ψώνια μας. Να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Γιατί,ποια ήταν η διαφορά; Και αν έχεις μικρό μωρό;και το γάλα που πίνει φτιάχνεται απο υλικά απο τα πέντε σημεία του πλανήτη; και να βγω να μαζέψω χόρτα; ψάρια να αγοράσω; που είναι οι μετρήσεις για κάθε προϊόν; ο μέσος όρος δε μου κάνει. Οι εικόνες που βρήκα δεν μου λένε ότι όλα είναι καθαρά.Το αντίθετο. Άλλοι μετρούν ΄την έκθεση σε ώρες, άλλοι σε κυβικά αέρα, άλλοι βγάζουν μόνο μέσους όρους. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένω μήνες για να πάρω τα «διδάγματα» από την Φουκουσίμα. Τα πήρα.
Τα κράτη τι κάνουν;
Η πρώτη πανεθνική απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων απο την Ιαπωνία έγινε από την Ινδία(η οποία εισάγει μικρές ποσότητες φρούτων, λαχανικών και μεταποιημένων τροφίμων), ενώ χώρες όπως η Κίνα, η Σιγκαπούρη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκλείσει τρόφιμα που προέρχονται από ορισμένους νομούς της Ιαπωνίας.
Την ίδια στιγμή η ΕΕ κρυφά ανεβάζει το επίπεδο ασφάλειας για το καίσιο στα τρόφιμα 20 φορές πάνω.
Το Kopp Online, το Xander και άλλα μη-αγγλικά πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφαρμόσει μια μυστική εντολή «έκτακτης ανάγκης» χωρίς να ενημερώσει το κοινό και η οποία αυξάνει την ποσότητα της ακτινοβολίας στα τρόφιμα έως και 20 φορές από τα προηγούμενα διατροφικά όρια. Μέχρι τώρα, επιτρεπόταν κατ 'ανώτατο όριο 600 μπεκερέλ ραδιενέργειας (καίσιο 134 και καίσιο 137) ανά χιλιόγραμμο, αλλά από το περασμένο Σαββατοκύριακο για παράδειγμα το λάδι ή τα φυτά ξαφνικά ανέβηκαν στα 12.500 μπεκερέλ ανά κιλό, πάνω από 20 φορές υψηλότερα. Η αύξηση αυτή καταγράφεται στο έκτακτο διάταγμα 297/2011 που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Μαρτίου. Σύμφωνα με  τους νόμους της ΕΕ, τα όρια ακτινοβολίας μπορούν να αυξηθούν κατά τη διάρκεια μιας πυρηνικής έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή έλλειψης τροφίμων.
http://blog.alexanderhiggins.com/2011/04/03/eu-secretly-implements-large-increases-food-radiation-limits-informing-public-13636/
Σχετικά Έγγραφα και Σύνδεσμοι
- Προηγούμενα όρια (ΕΕ κανονισμός 733/2008)
- ΕΕ Διάταγμα 297/2011 έκτακτης ανάγκης
-Οριακές τιμές (ΕΕ κανονισμός 3954/1987)
-Νέα όρια για τα «τρόφιμα» (ΕΕ κανονισμός 944/89)
- Ινστιτούτο Περιβάλλοντος - Μόναχο
Αλλά υπάρχει οργή σε όλη την Ευρώπη επειδή αυτή η επείγουσα εντολή δόθηκε ενώ οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για την διατροφή.
Το βρήκαμε στο http://live-sustainably.blogspot.com/
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011,από τη ζούγκλα
Τραγική κρίνεται η κατάσταση στην Ιαπωνία, δύο εβδομάδες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στους αντιδραστήρες 1, 3 και 4 του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Φουκουσίμα Νταΐτσι» με την εταιρεία ηλεκτροδότησης Tepco να εμφανίζεται ανήμπορη να ελέγξει το ενδεχόμενο πρόκλησης ενός νέου πυρηνικού ολέθρου.
Δυστυχώς, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς οι εξελίξεις εδώ και δύο εβδομάδες αποκαλύπτουν ότι:
1) Ποτέ δεν ειπώθηκε η αλήθεια
2) Η Διεθνής Κοινότητα είναι αθωράκιστη απέναντι στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων
3) Το παγκόσμιο lobby που ελέγχει την τεχνολογία των πυρηνικών χαλιναγωγεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και ομάδες επιστημόνων.
Η κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της Tepco, ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες, με κύριο γνώρισμά της τη σύγχυση και τον πανικό, είναι άκρως εξοργιστική. Νωρίς το πρωί της Κυριακής, αξιωματούχοι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι οι μετρήσεις που είχαν διενεργηθεί σε νερό προερχόμενο από τον αντιδραστήρα 2 είχαν δείξει συγκεντρώσεις ραδιενεργών σωματιδίων κατά 10.000.000 φορές μεγαλύτερες από το επιτρεπτό όριο. Δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ώρες και η εταιρεία, με νεότερη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι μετρήσεις που είχαν γίνει νωρίτερα ήταν λανθασμένες (εκτίμησε 100.000 φορές πάνω), οδηγώντας τον ιαπωνικό λαό ένα βήμα πριν από το πυρηνικό χαρακίρι, με την παγκόσμια κοινότητα να παρατηρεί με κομμένη την ανάσα για το ενδεχόμενο ενός νέου Τσερνόμπιλ με τις καταστροφικές συνέπειες. Παράλληλα, εκπρόσωποι της εταιρείας ζήτησαν συγγνώμη από τη διεθνή κοινότητα για το «ατόπημα» που έκαναν. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε τον απόλυτο πανικό που έχει καταβάλει τους υπευθύνους της εταιρείας, ενώ, ταυτόχρονα, ανέδειξε και το σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Naoto Kan, ο οποίος καταγγέλλει εδώ και καιρό την εταιρεία για εξαπάτηση και απόκρυψη της αλήθειας.
Την ίδια στιγμή, πάντως, οι αριθμοί εξακολουθούν και παραμένουν αμείλικτοι: τουλάχιστον 1.000 μιλισιβέρτ ανά ώρα (mSv/h). 
Τόση είναι η ποσότητα ραδιενεργών σωματιδίων που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τους «πληγωμένους» αντιδραστήρες .Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το προσωπικό της εταιρείας Tepco αναγκάστηκε να διακόψει αμέσως τις επιχειρήσεις άντλησης ύδατος και να απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις, για να μην προσβληθούν από ραδιενέργεια. Να σημειωθεί ότι, με την έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού σε μία δόση 100 μιλισίβερτ και άνω, οι ιατρικές μελέτες δείχνουν αύξηση του αριθμού μορφών καρκίνου. Με δεδομένη την τελευταία εμφάνιση του Ιάπωνα κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ήταν λιγότερο καθησυχαστικός από ό,τι στο παρελθόν, η κατάσταση φαντάζει εκτός ελέγχου, με ορατό τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής. Από το zougla.gr . Διαβάστε επίσης:
Οι κίνδυνοι από όλες τις μορφές του πλουτωνίου
http://www.nci.org/new/nci-plu.htm
Δείτε χάρτες στο http://www.atmos.umd.edu/~tcanty/hysplit/
Και οι επενδυτές ζητούν να κλείσουν οι πυρηνικοί σταθμοί στην Ιαπωνία
 Να κλείσουν τους πυρηνικούς τους σταθμούς μετά την πυρηνική καταστροφή που ξέσπασε στη χώρα ζητούν πολλοί μέτοχοι των πέντε εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της Ιαπωνίας, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο δίκτυο ΝΗΚ. 
Περίπου 400 μέτοχοι της Tokyo Electric Power Co (TEPCO), η οποία διευθύνει τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι, υπέβαλαν επίσημα έγγραφα σε υποστήριξη της πρότασης αυτής. Οι επενδυτές υποστήριξαν ότι οι κίνδυνοι της πυρηνικής ενέργειας είναι πολύ μεγάλοι για να μπορεί να τους χειριστεί μία εταιρεία μόνη της, και ζήτησαν ακόμη από την TEPCO να σταματήσει τις επενδύσεις σε εργοστάσιο επεξεργασίας καυσίμων στη βόρεια Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
Δημόσιο δίκτυο ΝΗΚ-και τη Ζούγκλα Τρίτη, 3 Μαΐου 2011
(2)NILU πλήρης κατάλογος των προβλέψεων Fukushima
Τελευταία τροποποίηση 11/05/2011.
Thank you for your interest in the FLEXPART products for Fukushima.
The Forecast system is no longer running.
(2)http://transport.nilu.no/products/fukushima?searchterm=fuk
(3)Η διακίνηση επικίνδυνων υλικών μέσω της ατμόσφαιρας υπόκειται σε πολλές αβεβαιότητες, πολλές από τις οποίες δεν εξετάζονται εδώ. Αυτοί οι χάρτες προσωμοίωσης προορίζονται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. These trajectories were calculated using the NOAA HYSPLIT model. More information can be found here: http://ready.arl.noaa.gov/HYSPLIT.php
και http://www.atmos.umd.edu/~tcanty/hysplit/
http://live-sustainably.blogspot.com/
Η εικόνα είναι από το ιστολόγιο Πόντος και Αριστερά,και πιθανόν του
http://solomantzaros.wordpress.com/
*Η πρώτη σχετική με το θέμα ανάρτηση με διαφορετικό κείμενο χάθηκε στη γενική δυσλειτουργία του Google.
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων
Γράψτε ένα σχόλιο

3 σχόλια:

  1. Τη να σου γράψω;;; Νάσε καλά να μας φωτίζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο.'Αντε να διαβάζουμε και κάπου όλα αυτά που μας κρύβουν...

    anakatevontas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ,ότι μπορώ κάνω,και μάλλον άργησα να κάνω την ανάρτηση.Η κατάσταση τον Απρίλιο ήταν -δεν ξέρω ποια λέξη είναι κατάλληλη-έκτός ελέγχου.Δεν υπάρχει έλεγχος σε τέτοιες περιστάσεις,ούτε κάτι διαφορετικό να κάνουμε σαν ιδιώτες.Όπως πάει σε λίγο θα φωσφορίζουμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.