Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αχ, Ευρώπη, εσύ μας μάρανες

Πρώτα-πρώτα να θυμηθούμε την κοινωνική αλληλεγγύη.

Και κατόπιν να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας, όπως μας συμβουλεύει στις 7 Ιουλίου του 2010, ο πατέρας Σαραντάκος. Διαβάστε το κείμενο:(1)
Πάμε πρώτα στην αλληλεγγύη.
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Διάβασα αλλού και προτείνω σχετικά κείμενα:
"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ"
Τα μάθατε τα νέα; Επιτέλους ξυπνήσαμε αδέρφια! Αυτό ήταν! Η επανάσταση άρχισε! . Ώρα προσέλευσης 18.00. Ώρα λήξης 23.30. Μετά την εισαγωγή,ο Έκτωρ Ιανός συνεχίζει κάνοντας κριτική στην ειρηνική επανάσταση. Διαβάστε την πρώτη  συνέχεια http://tragikon.blogspot.com/2011/05/part-3.html.
Έχει και δεύτερη:
http://tragikon.blogspot.com/2011/01/part-2-free-hugs.html?zx=beac4b86cad7679f
Και αυτό,
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΘΛΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....
http://vasiliskos2.blogspot.com/2011/05/blog-post_21.html
Και,
Κρίμα που οι βάρβαροι δεν ήρθαν. Θα περιμένουμε υπομονετικά:
Για το αποτέλεσμα της δράσης της ΣΠΙΘΑ στην Κεφαλονιά.
Και, σύντομα, θα μοιραστούν "οδηγίες προς τον άμαχο πληθυσμό".
στο:http://www.ithacanet.gr/
Και
Το ταξίδι στα κύθηρα

http://www.youtube.com/watch?v=0GaAIWe6f_8
Και,
Η εγκληματικότητα παγιώθηκε σαν καθεστώς και ότι μας μένει είναι μόνο να διαλέξουμε τρόπους προφύλαξης.
Τα οικονομικά νέα.1.
Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε…
Απόψεις
Κάποιο πλάνο πουλάκι σφυρίζει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο πως η μόνη λύση είναι να κάνουμε τη δική μας λαϊκή επανάσταση, να γίνουμε Αργεντινή ή Ισημερινός ή ακόμα και Αίγυπτος, Λιβύη ή Τυνησία. Το πουλάκι μιλάει ξεκάθαρα και φανατικά όταν έχει κοκκινόμαυρο ρούχο και πολύ πιο συγκαλυμμένα και μπερδεμένα όταν φορά κοστούμι και γραβάτα. Λέει, το πουλάκι πως πρέπει να αφήσουμε τα πραγματικά κοινωνικά κεκτημένα μιας τριακονταετίας, την ένταξη στο κλαμπ του ευρώ, τη συμμετοχή μας στην ομαλή οικονομία της Δύσης και το υλικό επίπεδο της ζωής μας και να επιτρέψουμε στα βαθιά ριζωμένα αυτοκαταστροφικά μας ένστικτα που επικράτησαν το 1897, το 1922 και το 1944 να ξαναβγούν στην επιφάνεια. 
Η Στάση Πληρωμών έχει γίνει η νέα Μεγάλη Ιδέα του έθνους…
Θα ήταν ευχής έργο να περιοριζόταν αυτή η τάση στα ανορθολογικά πολιτικά άκρα αριστερά και δεξιά αλλά, δυστυχώς, φορείς αυτών των αντιλήψεων βρίσκονται ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, αν κρίνουμε από τον τακτικισμό κάποιων υπουργών και λοιπών πολιτικών που προτιμούν να διατηρήσουν τη μελλοντική τους πελατεία στην τριτοκοσμική επόμενη κατάσταση παρά να κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποφύγει η χώρα. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι την πτώχευση πριμοδοτούν είτε ρητορικά, είτε – ακόμα χειρότερα – πρακτικά οι ίδιοι παράγοντες που επέτρεψαν την οικονομική υποβάθμιση της χώρας ευνοώντας «φιλεργατικά» την αποβιομηχάνιση των 80s και αποσαθρώνοντας «προστατευτικά» την παραγωγή στα 90s. Όλοι αυτοί που με τους «αγώνες» τους και τις πολιτικές τους μετέτρεψαν τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες σε αντιπαραγωγικούς είλωτες, βιάζονται να μας στείλουν στην «ηρωική» χρεοκωπία για να ξεπλύνουν τις μεταπολιτευτικές τους αμαρτίες. Αν είναι να χαθεί το παχυλό επίδομα, το βόλεμα, η επιδότηση ή οι ψήφοι, καλύτερα να πάμε όλοι στον πάτο! Έτσι δεν είναι κύριοι και κυρίες υπουργοί, βουλευτές, εργατοπατέρες, πρυτάνεις, καλλιτέχνες, καναλάρχες και απλοί συμπολίτες;
Αλλά, σόρι κιόλας! Θυμόμαστε ποιοι είστε και τι λέγατε τις εποχές της επανίδρυσης, του εκσυγχρονισμού και των λεφτών που υπήρχαν. Θυμόμαστε να υποστηρίζετε όλα μα όλα τα αιτήματα των εκλογικών σας πελατών και τα προνόμιά σας εις βάρος όλων των άλλων μελών της κοινωνίας, όλων αυτών που σήμερα χάνουν δουλειές, μέλλον, προσωπικές επενδύσεις και την αξιοπρέπειά τους για να μη στερηθείτε εσείς, τα κομματικά σας βλαστάρια κι οι στρατοί των βολεμένων σας συμμάχων την υπεραξία που κλέβετε από την κοινωνία! Κρύψατε καλά τις αδικίες που χτίζατε χρόνο με το χρόνο κάτω από το πέπλο του πληθωρισμού ...Έχει συνέχεια:
http://g700.blogspot.com/2011/05/blog-post_23.html
και,
Οι απατεωνιές και οι κουτσαβακισμοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μέχρι πρότινος, γνωρίζαμε:
"The ECB has complete discretion to decide what it should publish in the public interest, according to its defense to a lawsuit filed by Bloomberg News. Releasing the papers could damage the commercial interests of the ECB’s counterparties, hurt the region’s banks and markets, and undermine the economic policy of Greece and the EU" συνέχεια εδώ :http://lsm-new.blogspot.com/2011/05/blog-post_15.html
Για τη ΔΕΗ. Ποια ΔΕΗ;
http://eskarinasmith.blogspot.com/2011/05/blog-post_25.html
Συμβολή στην παράδοση.
40 Έλληνες, 41 γνώμες.
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011.
«Πείτε τα μόνοι σας»ήταν η θέση που πήρε το ΚΚΕ
-Όχι στους εκλεκτούς σας καλεσμένους- είπαν, μεταξύ άλλων, στους υπόλοιπους συναδέλφους τους οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι οποίοι αποφάσισαν τελικά να μη συμμετάσχουν στις επιτροπές της Βουλής, με το αιτιολογικό ότι οι «υψηλά ιστάμενοι» προσκεκλημένοι ήταν οι κύριοι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων.
«Οι βουλευτές του Κ .Κ. δεν θα πάρουν μέρος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας με καλεσμένο τον κ. Στουρνάρα, γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών του ΣΕΒ, αλλά ούτε στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με καλεσμένο τον κ. Χαρδούβελη» σχολίασε καυστικά στην ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
«Σε μια στιγμή που κλιμακώνεται η κρίση και η επίθεση εναντίον των εργαζομένων γίνεται ολοένα και πιο σκληρή με νέα σαρωτικά μέτρα, τέτοιες συνεδριάσεις με καλεσμένους τους… εκλεκτούς του ΣΕΒ και των ομίλων, μόνο κατ’ επίφαση γίνεται με τον κανονισμό της Βουλής και αποτελούν πρόκληση» καταλήγουν στο δελτίο Τύπου οι κομμουνιστές.
Και κλάμα… ο Δασκαλόπουλος.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=317408&cid=7
Ο οποίος σαν γνήσιος αριστερός, όπως πήρε το αυτί μου, στην εν λόγω συνεδρίαση πριν, ή μετά,θα σας γελάσω, πρότεινε "την έξοδό μας από την ΕΟΚ". Μάλιστα. Πάνε και τα συνθήματα .
Μετά από τη μπουκιά, μας παίρνουν και τις ιδέες.
Τα οικονομικά νέα.2
Σε αναλυτική του συνέντευξη στο ιταλικό, εβδομαδιαίο περιοδικό "Λ' Εσπρέσσο", ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Ντάνιελ Γκρος, αναφέρεται στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας, με κύρια πρόταση "να αγοράσει, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης όλα τα ελληνικά ομόλογα".
Πιο συγκεκριμένα, ο Γκρος εκτιμά ότι "η αναδιάρθρωση του χρέους μοιάζει, στη φάση αυτή, αναπόφευκτη, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα γίνει".
-Σύμφωνα με τον Γκρος "θα υπάρξει πρώτα η επιμήκυνση της λήξης των ομολόγων, αφήνοντας αμετάβλητη την ονομαστική τους αξία και τα επιτόκια. Κάτι τέτοιο, για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, παρουσιάζει το πλεονέκτημα ότι μπορούν να πουν: δεν συνέβη τίποτα, παγώσαμε, απλώς, το χρέος".
-"Είναι η οδός", εξηγεί ο γερμανός οικονομολόγος, "που ακολούθησε και η Ουρουγουάη, αλλά εκεί λειτούργησε, διότι το χρέος της χώρας, δεν ήταν μεγάλο".
-Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πολιτικών Μελετών, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει συσσωρεύσει, κατά κύριο λόγο, εξωτερικό χρέος.
-Κατά συνέπεια, εξαρτάται από τον υπόλοιπο κόσμο για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί, ενώ οι εξαγωγές της χώρας δεν αυξάνονται και, έτσι, το χρέος αυτό δεν μειώνεται".
-Σε ότι αφορά τις συνέπειες μιας τυχόν αναδιάρθρωσης, προσθέτει, δε, ότι "το μειονέκτημα, είναι ότι ακόμη και μόνο και με τη επιμήκυνση της λήξης των ομολόγων, σπάει ένα φράγμα: αυτό που ορίζει τα συμβόλαια είναι αδιαπραγμάτευτα και τα χρέη πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους".
Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του Γκρος, ο ίδιος προσθέτει ότι "αν η Ελλάδα προχωρήσει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων, τα σπρεντ θα παραμείνουν σε υψηλότατα επίπεδα, οπότε η Αθήνα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές και το μόνο νήμα που θα την συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο θα είναι εκείνο που περνά από την Φραγκφούρτη". Ο γερμανός οικονομολόγος, κάνει στη συνέχεια αναφορά στην πορεία πλεύσης που θεωρεί καταλληλότερη και προχωρεί σε συγκεκριμένη πρόταση: "από την στιγμή", τονίζει, "που τα ελληνικά ομόλογα κοστίζουν ελάχιστα, σχεδόν 50% λιγότερο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης, θα μπορούσε να πει στην αγορά ότι αποφασίζει να αγοράσει όλα τα ελληνικά μποντς στη σημερινή τους τιμή και δίδει σε αντάλλαγμα τα δικά του, που διαθέτουν όλα τριπλό Α". Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζει ο Ντάνιελ Γκρος, το Ταμείο θα μπορούσε να έχει στην κυριότητά του όλο το ελληνικό χρέος και να πάει στην Αθήνα με μια πρόταση: σας μειώνω το χρέος, και εσείς μου πληρώνετε τους τόκους μόνο βάσει αυτής της ονομαστικής αξίας, που είναι η μισή".
-Κατά το διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής "η Ελλάδα, με τον τρόπο αυτό, θα μείωνε σχεδόν κατά το ήμισυ το χρέος της και η σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ θα κατέβαινε κάτω από το 100%, πολύ πιο χαμηλά από το επίπεδο της Ιταλίας".
-Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, ο Γκρος θεωρεί ότι "βρίσκεται σε μια υφέρπουσα κατάσταση. Οι αποταμιεύσεις μειώνονται και αυτό, μαζί με ένα υψηλότατο δημόσιο χρέος, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Σε δέκα χρόνια, θα έχει φτάσει στην κατάσταση της Πορτογαλίας".
-Σε σχέση, δε, με μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωσή, ο διευθυντής του "Center For European Policy Studies" πιστεύει ότι "μια από τις κύριες συνέπειες θα μπορούσε να είναι μια πιο ακόμη επιθετικότερη στάση των αγορών, αρχίζοντας από την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, με τη δημιουργία μιας δίνης που μπορεί να παρασύρει και την Ισπανία, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα".
-Όσο για την Ελλάδα, ο Γκρος δηλώνει ότι "οι Έλληνες θα πρέπει να συνηθίσουν να μην καταναλώνουν: όταν δεν έχεις πόρους δεν μπορείς να καταναλώνεις". Στην ερώτηση του περιοδικού "Λ' Εσπρέσσο" αν "θα μπορούσαν να είναι αρκετά 500 δισεκατομμύρια του Ευρωπαϊκού Ταμείου;", ο γερμανός οικονομολόγος απαντά: "Αν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα φτάνουν και περισσεύουν, αν προστεθεί και η Ισπανία, όχι".
Για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, ο Ντάνιελ Γκρος δηλώνει ότι "ο πειρασμός, θα υπήρχε, μόνο στην περίπτωση μιας αναδιάρθρωσης που δεν τύχει καλών χειρισμών, που καθυστερήσει υπερβολικά και αν οι τράπεζες δεν αντιδράσουν. Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν θα είχε νόημα- για την Ελλάδα- να πληρώσει το χρέος της σε ευρώ, καλύτερα να το κάνει σε νέες δραχμές, με την μισή αξία".
-Όσο για την Ευρώπη, τέλος, ο επικεφαλής του κέντρου πολιτικών μελετών, θεωρεί ότι μια αποχώρηση της χώρας μας από το ευρώ, "θα σήμαινε ολική κατάρρευση". Στις  06/05/2011
http://img.protothema.gr/0C8EBDDFC8803BF70AD99A8EC879A5A0.jpg
Βοήθεια,τι είπε τελικά; θέλω μετάφραση.
-
Πηγή :Δημοσιεύθηκε από sarant (1)http://sarantakos.wordpress.com/2010/07/07/antistasi/#more-2683http://g700.blogspot.com/2011/05/blog-post_23.html
Ο τίτλος είναι από το γνωστό τραγούδι του Τ.Πανούση. Τα σκίτσα του Στάθη και του ΑΝΤΙ.
Έχει κι άλλο.
Γκρίνια..
Το Blogger δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν...
Μετά την γνωστή σε όλους αιφνίδια διακοπή εργασιών του Blogger η όψη του blog μας άλλαξε. Η διακοπή συνοδεύτηκε με την εξαφάνιση της λίστας ιστολογίων  και κάποιο ανακάτεμα σε αναρτήσεις. Παράλληλα-και μη γνωρίζοντας ακόμη από που προήρθε η δυσλειτουργία -έκανε update το αντιικό, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πλήθος αλλαγών.Έχασα προγράμματα, δεν μου επιτρέπει να μπω στο ίντερνετ με ασφάλεια, μια @@@ γενικά.Όπως καταλαβαίνετε χρειάζομαι την ευχή σας για καλή αποκατάσταση, χρόνο, και κάποιον ειδικό στα blogs.
-
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων.
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.