Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Debt-laden Greece mired in anger and humiliation

Οι Έλληνες ταπεινώνονται. Η Μοίρα τους έχει αποφασιστεί κάπου αλλού, από μη εκλεγμένους αξιωματούχους από την ΕΕ ή το ΔΝΤ.
Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13779062

Διαβάστε και εδώ :Ιστορικές στιγμές για γελοίους-για το τι έγινε 
χθες στο Σύνταγμα, που για τα δεδομένα της μέρας (δηλαδή τα γεγονότα του "πρωϊνού") και την μπόχα των δακρυγόνων, η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από τις τελευταίες ημέρες, γεγονός αν μη τι άλλο ελπιδοφόρο.
Χθες το βράδυ,πέρασα από το bbc, για να δω τι λένε για τα γεγονότα,και έπεσα επάνω στο πρώτο άρθρο που προτείνω.
Διαβάζοντας σήμερα πια τα περίπου 300 σχόλια που ακολουθούσαν το κείμενο, είπα να γράψω κι εγώ το δικό μου. Απέτυχα προς το παρόν να το στείλω, αλλά θα ξαναπροσπαθήσω, και είναι αυτό.
«Μνημόνιο»
Η λέξη αυτή, που σημαίνει μια δανειακή σύμβαση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, έχει πάρει για εμάς τους Έλληνες ένα εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο.
Συμβολίζει την αιτία των δεινών μας. Ετοιμάζονται να μας θυσιάσουν όλους το βλέπετε;
Μας υποχρεώνουν να ζήσουμε στην Εξαθλίωση, τη Δουλεία και την Υποταγή κάτω από άλλη ονομασία....
Να αποδεχτούμε πολιτικές λύσεις πέρα από κάθε δημοκρατική και κοινοβουλευτική νομιμότητα.
Η Κυβέρνηση που μείωσε κι άλλο το σχεδόν ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος και το κράτος Δικαίου, που βρήκε τα χρήματα περικόπτοντας τις κατώτερες συντάξεις των 700 ευρώ, η Κυβέρνηση που θέλει να πουλήσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, για μας δεν έχει καμία σημασία πως θα λέγεται.
Γνωρίζουμε πως το αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων θα είναι να ζει καλά μόνο μια ολιγομελής κάστα, και το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού θα πεινά και θα υποφέρει όπως έγινε στη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, κι αλλού.
Αυτή είναι η Ευρώπη;
Αφού μας έκλεψαν και συνεχίζουν να μας κλέβουν, ντροπιάζουν την πατρίδα μας παρουσιάζοντας την δική τους ανικανότητα στη διαχείριση σαν συλλογικό σφάλμα, και συνεχίζουν να μας εξευτελίζουν εμάς , τις λέξεις Έλληνας και Δημοκρατία, σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται στο εξωτερικό.
Η Κυβέρνηση προχθές εξήγγειλε ότι θα επιβάλλει τον νέο κεφαλικό φόρο, που θα φορολογεί κάθε εισόδημα πάνω από 6.000 ευρώ, και την μικρομεσαία ακίνητη περιουσία. 

Για τους περισσότερους Ευρωπαίους εδώ και χρόνια, αυτό το ποσό αναφέρεται σε ένα άνθρωπο που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ή αντιπροσωπεύει ένα επίδομα κοινωνικής βοήθειας. 
Αυτό το εισόδημα στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση για δεύτερη φορά μέσα σε ένα έτος, ώστε να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται. 
Και την ίδια στιγμή,τα χρήματα από τα προγράμματα πηγαίνουν στις τσέπες των δικών τους ανθρώπων, ή επί χρόνια επιστρέφουν στο Ευρωπαϊκό ταμείο χωρίς να έχουν απορροφηθεί .
Η σημερινή ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις κρισιμότερες της μεταπολίτευσης για την ιστορία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.
Σήμερα, 15/6/2011, κουκουλοφόροι προβοκάτορες, αφέθηκαν να δράσουν ανεξέλεγκτα καταστρέφοντας τις ειρηνικές διαμαρτυρίες που συμβαίνουν εδώ και 22 ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. 
Για να διαλύσουν το πλήθος, για να φοβίσουν τον κόσμο,να διαφυλάξουν το σύστημά τους, και να κερδίσουν χρόνο.
Και ταυτόχρονα, από τα  μέσα ενημέρωσης άρχισαν διάφορες διαρροές και σενάρια "σωτηρίας".
Για Κυβέρνηση "οικουμενική", ή "εθνικής ενότητας",ή όπως και αν λέγεται, με φόντο πάντα την πτώχευση.
Αναλογιστείτε, αν αυτό που συμβαίνει έχει κάποια σχέση με το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, αν σχετίζεται κάπου με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, και αν θα έπρεπε εμείς οι Έλληνες να δεχτούμε αυτές τις εξελίξεις αδιαμαρτύρητα, ή κατηγορώντας μόνο τους τοπικούς μας άρχοντες.
Για να ενσωματωθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνήσαμε και υπογράψαμε πολλές Συνθήκες και κανονισμούς σύγκλισης που μεγάλο μέρος τους αποτελούσαν και κάποια ελεγκτικά όργανα.
Τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, του Μάαστριχτ, τη συνθήκη του Άμστερνταμ,κ.ά
Στην Ενιαία Αγορά, εμείς οι πολίτες γνωρίζαμε ότι υπάρχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάποιος Ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Ταμείο, και πολλές δομές ελέγχου των πεπραγμένων.
-Δεν γνωρίζαμε ότι η τύχη μας θα κρίνονταν από τους οίκους αξιολόγησης της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.
-Δεν γνωρίζαμε ότι μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιώντας "δημιουργική λογιστική"αυτό μας έγινε γνωστό αργότερα. Και δεν είδαμε κάποιον να απολογείται γι'αυτά τα φαινόμενα αδιαφάνειας. 
-Δεν είδαμε κάποιον να τιμωρείται.
Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση σέβεται τον εαυτό της τότε θα πρέπει να απαντήσει στο που ακριβώς βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή μεταξύ του "εθελοντικού και του υποχρεωτικού χαρακτήρα" στα:
-Aνθρώπινα δικαιώματα
-Ανάπτυξη και Συνεργασία
-Ανθρωπιστική βοήθεια
-Ανταγωνισμό,
-Απασχόληση και κοινωνική πολιτική,
όπως περιγράφονται  σε όσες  συνθήκες έχουμε υπογράψει, και αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα http://europa.eu/take-part/index_el.htm
και ακόμη, 
ρωτάμε  που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί.
Το σύνθημα στα χείλη του κόσμου  σήμερα είναι "Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε" Ευρώπη.
Και η στάση που θα κρατήσετε απέναντι στους αγώνες που δίνει ο Ελληνικός κόσμος αυτή τη χρονιά, θα καθορίσει και το αν το αύριο θα μας βρει σαν συμπορευτές, ή σαν ξένους.
*Αυτό είναι το βασικό σύνθημα του κινήματος των «αγανακτισμένων»
Οι εικόνες είναι από το antinews,και το zougla.gr
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.