Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οι αντιδράσεις των πολιτικών και του τύπου στην επικρατούσα κατάσταση

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας» είναι αναπόφευκτη δήλωσε σήμερα στο CNBC ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, κάνοντας παράλληλα έκκληση για ένα οργανωμένο "κούρεμα" το οποίο θα αποτρέψει μια άτακτη κατάρρευση των τραπεζών.
"Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει φτάσει στα όρια της. Άνθρωποι όπως εγώ πληρώνουν φόρους από τις οικονομίες τους και πουλώντας στοιχεία ενεργητικού, χωρίς να παράγουν νέο εισόδημα" είπε ο κ. Δούκας.
Παράλληλα, σχετικά με την εγκυρότητα των μακροοικονομικών στοιχείων που παρέδωσε η Ελλάδα για την είσοδο της στην ευρωζώνη, ο κ. Δούκας ανέφερε ότι "τα στοιχεία δεν ήταν διαφορετικά από αυτά που ενέκρινε η Eurostat. Ίσως υπήρξε κάποια ωραιοποίηση των αριθμών αλλά όχι περισσότερο από ό,τι για την Ιταλία ή τη Γερμανία ή την Ολλανδία".
Διαβάστε περισσότερα
Σχόλιο από άλλο έντυπο
Συγχαρητήρια... κ. Δούκα πρώτον για το ότι γίνατε πολιτικός και υφυπουργός με εντελώς "αξιοκρατικά" κριτήρια (να μην ξεχνατε να ευχαριστείτε τον μακαρίτη πεθερό σας καθημερινά) και δεύτερον για το ότι αφού φτάσατε την Ελλάδα εκεί που τη φτάσατε βγαίνεται τώρα να προεξοφλήσετε τη χρεωκοπία ως ειδήμων! Αλλά να ξέρετε ότι υπάρχουν και υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες και δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο όπως όλα αυτά τα χρόνια εσείς και το σινάφι σας των ανεπάγγελτων και χαμηλού επιπέδου πολιτικών νομίζατε. Και η ώρα της τιμωρίας σας δεν θα αργήσει να έρθει.....
Βαριές κουβέντες που όμως ειπώθηκαν από πολλές πλευρές.
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011
Αλ. Τσίπρας: Εκτελούν συμβόλαιο θανάτου της χώρας
Τόνισε ακόμη ότι η κοινωνία είναι ικανή να σπάσει «αυτό το συμβόλαιο να τους στείλει σπίτι τους, πριν χρεοκοπήσουν για τα καλά την ελληνική οικονομία». «Η κυβερνηση εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της χωρας και της ελληνικής οικογενειας που λήγει το 2013» ..
Διαβάστε περισσότερα
Σχόλιο
Ε΄όχι και έτσι, ρε Τσίπρα. Αν είναι δυνατόν να εκτελεί "συμβόλαιο θανάτου" η εκλεγμένη απο τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό Ελληνική Κυβέρνηση κατά της Ελλάδος, στηριζομένη και σε 160 περίπου εκλεγμένους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πάμε για φούντο τότε. Στα βαθιά της τάφρου των …Μαριανών. Είπαμε, να λέμε και καμία κοτσάνα γιά να περνάει η ώρα, αλλά όχι τόσο παρατραβηγμένες και χοντρές. Όχι τίποτα άλλο. Αλλά γιατί τα ακούν και τα ...χαϊβάνια και ..."φτιάχνονται" και πάνε μετά και τα σπάνε.
 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011
 ΚΚΕ: Στημένο παιχνίδι
Για «στημένο παιχνίδι» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή «τις μεθοδεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις». Σύμφωνα με το ΚΚΕ «αυτή είναι η επιδίωξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όλων των κομμάτων που ορκίζονται στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Τις συλλογικές συμβάσεις τις έχουν υπονομεύσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. με δεκάδες νόμους, ενώ η εργοδοσία, όπου μπορεί, τις έχει καταπατήσει». Διαβάστε περισσότερα.
 Είναι ακριβώς έτσι;για να δούμε.....την ίδια  μέρα....
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011
«Μπλόκο» από ΣΕΒ και ΓΣΕΕ στις απαιτήσεις της τρόικας
«Μπλόκο» στο αίτημα της τρόικας για την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ (και εμμέσως για τη μείωση του κατώτατου μισθού) έβαλαν χθες οι πρόεδροι των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ. «Πρόκειται για μια προκλητική απαίτηση που παραβιάζει τον κατοχυρωμένο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, και δεν θα περάσει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Ι. Παναγόπουλος. «Η ΕΓΣΕ είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και είναι το μόνο ανάχωμα στην περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης καλώντας την κυβέρνηση «να θέσει την τρόικα στην? εφεδρεία». Κακοστημένο θέατρο, αρακτηρίζει την έμμεση επαναφορά του θέματος ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος και επισημαίνει: «Το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι μισθολογικό... Ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοί του εξοντώνονται αργά και σταθερά στο βωμό της διατήρησης του πελατειακού κράτους».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος τόνισε. «Εάν οδηγηθούμε σε μια τέτοια ζούγκλα όπου οι μισθοί θα πέσουν στα 450 ευρώ, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα είναι χιονοστιβάδα και θα ανοίξει ένας φαύλος κύκλος με κατάρρευση του τζίρου και των εσόδων». Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης, ο οποίος δήλωσε: Οι συλλογικές συμβάσεις δεν μπορούν να καταργηθούν. Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το Σύνταγμα, να πάμε σε παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων που οι δανειστές ζουν στη χώρα τους.Συνέχεια
Δεν απομένει παρά να δούμε τον ΣΕΒ να διαδηλώνει.
 Σχόλιο
Αυτό δεν το περίμενα! Ένας-ένας καταρρίπτονται όλοι οι μύθοι! Τα είδωλα αποκαθηλώνονται... Ζούμε ιστορικές στιγμές! Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος επιτέθηκε χθες εναντίον της Τρόϊκας!  Ο ΣΕΒ έχει έμπρακτα αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, την προσήλωσή του στον θεσμό των συλλογικών ... περισσότερα
Σχόλιο
drider είπε:
Φοβερό, άκου εκεί “δεν ευθύνονται για την κρίση”!
Από τον πρόεδρο του ΣΕΒ (που δεν έχει βιομηχανία πλέον!), προτιμώ απείρως τον ακτιβισμό των παρακάτω πιτσιρικάδων (ΣΕΒ- Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομήχανων)h**p://viomixanoi.gr/
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011
Λ. Κατσέλη: Δεν θα ψηφίσω κατάργηση της ΕΓΣΣΕ
Κατηγορηματικά αντίθετη σε ενδεχόμενη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για την οποία πιέζει, όπως έχει γίνει γνωστό, η τρόικα, δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.... Περισσότερα
Συμπάθειες....γιατί γελάει πάντα.
05/10/2011
Την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα έχουν αποτέλεσμα και αίσιο τέλος και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει τελικά και στο νέο πακέτο στήριξης της χώρας μας, υπό την προϋπόθεση όμως πως «θα διασφαλιστεί ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο», εξέφρασε ο κύριος Αντόνιο Μπόρχες, επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη.
Παρουσιάζοντας την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τις οικονομικές προοπτικές στη Ευρώπη ο κύριος Μπόρχες τόνισε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθύτερη ύφεση από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και αυτό αλλάζει τα δεδομένα στα σχέδια της στήριξής της, εκτιμώντας πως πλέον οι στόχοι των αρχικών σχεδιασμών είναι πλέον «ανεπίκαιροι», καθιστώντας αναγκαία την αναθεώρηση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων .Συνέχεια
Στην Ημερησία-5/10
Η απροθυμία των Γερμανών να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη μπορεί να οδηγήσουν την Ε.Ε. σε περιπέτειες με απρόβλεπτες διαστάσεις.Το κλειδί των εξελίξεων παραμένει ακόμη στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία έχει τον τρόπο και όλους τους μηχανισμούς για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η σύσταση του EFSF είναι ένα απο τα βασικά εργαλεία και μπορεί να δώσει τη λύση με την προϋπόθεση όμως να ληφθεί η απόφαση σε πολιτικό επίπεδο. Όμως η Γερμανία με τη στάση της τροφοδοτεί όλο το σύστημα με αβεβαιότητα και αμφιβολίες για το μέλλον της Ευρώπης. Το ελληνικό χρηματιστήριο πληρώνει για πολλοστή φορά την αναβλητικότητα των Γερμανών πολιτικών όπως και την απόφαση του Eurogroup να μεταθέσει τη συνεδρίαση του από της 13ης Οκτωβρίου για αργότερα με αποτέλεσμα να αλλάξει και η ημερομηνία έγκρισης της 6ης δόσης για την Ελλάδα. Η μετάθεση της ημερομηνίας και οι φήμες για επιπλέον κούρεμα των ελληνικών ομολόγων προκάλεσαν αναστάτωση στους επενδυτές οι οποίοι προχώρησαν σε επιθετικές πωλήσεις μετοχών του τραπεζικού κλάδου. Το κλίμα μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο αν επιμείνουν στις θέσεις τους οι Γερμανοί ως ρυθμιστές των εξελίξεων.
Δ.Τζάνας-PROTON. Διαβάστε περισσότερα: http://www.imerisia.gr/
H έκτη δόση μπορεί να μην εκταμιευθεί ποτέ. Κάλυψη από τον EFSF «αργότερα» αλλά με πολύ σκληρούς όρους.(από τον ημερήσιο τύπο).
Ραγδαίες εξελίξεις με επίκεντρο το ελληνικό χρέος δρομολογούνται στην ΕΕ. Η ελληνική οικονομία κινείται σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων, με την έκτη δόση στον αέρα, τη ρευστότητα του Δημοσίου στην κόψη του ξυραφιού, και όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά όσον αφορά στο περιβόητο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως είναι πιθανόν, η εκταμίευση της έκτης δόσης τελικά να μη γίνει ποτέ, και η εκταμίευση νέων κεφαλαίων προς την Ελλάδα να προέλθει από το Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης, με την επιβολή όμως όρων πρωτοφανούς σκληρότητας για τη χώρα. Όσο οι επιπτώσεις ενός πιστωτικού γεγονότος γίνονται πιο ξεκάθαρες στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πανικός επικρατεί στα επιτελεία τους. Τυχόν ενεργοποίηση των CDS, θα απαιτούσε πολλαπλάσια κεφάλαια από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά για τις καταρρέουσες τράπεζες,
Διαχρονικές καταστάσεις .
Ο ξένος Τύπος
Financial Times: Θέμα ημερών να ξεμείνει η Eλλάδα από ρευστό
Le Mond: Aναβλήθηκε η διάσωση της Eλλάδας
Handelsblatt: Δύο στρατόπεδα για το ελληνικό «κούρεμα»
Die Welt: Νέο ξεκίνημα
Περισσότερα
Η ώρα του παιδιού.
-Θέλω να εντυπωσιάσω τις κοπέλες στο γυμναστήριο. Ποιο μηχάνημα να χρησιμοποιήσω;
-Το ΑΤΜ.
http://blog-akis.blogspot.com/2011/09/blog-post_26.html
-Εντός του 2011, δηλαδή τους επόμενους τρεις μήνες, θα διεξαχθεί το Α' δημοψήφισμα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης σε συνομιλία με το «Βήμα», χωρίς να αποκαλύπτει το αντικείμενο του δημοψηφίσματος,  συνέχεια στο Βήμα Online .
-Τα...Νεφελίμ, πότε θα εμπλακούν???
-Μην ξεχάσετε «δυο κουταλιές Πάγκαλο» στην κατσαρόλα!
Του Δημήτρη Τσαλαπάτη
Διαβάστε περισσότερα
Περισσότερες απόψεις.
Του Θανάση Λυρτσογιάννη
Οι καχύποπτοι πιστεύουν πως υπάρχει σχέδιο. Οι υπόλοιποι αποδίδουν το φαινόμενο σε αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις σωστές πολιτικές.
Μιλάμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κάνει κουρέλι τα νεύρα των πολιτών, βυθίζει τα χρηματιστήρια, στέλνει την οικονομία στα τάρταρα κάθε φορά που φτάνει ο χρόνος εκταμίευσης κάποιας δόσης.
Οτι κι΄ αν συμβαίνει ακριβώς η ουσία είναι μία. Ο τρόπος που χειρίζεται (πολιτικά, οικονομικά, επικοινωνιακά) το θέμα η κυβέρνηση είναι λανθασμένος. Πολιτικά γιατί η κατάσταση κάθε φορά γίνεται όλο και πιο ρευστή, το πολιτικό της κεφάλαιο απομειούται, η εμπιστοσύνη εξατμίζεται, οι αντοχές των θεσμών και της κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά. Οι επιπτώσεις στην οικονομία είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. Η κατανάλωση των πολιτών καταβαραθρώνεται, η ανασφάλεια των επενδυτών κορυφώνεται, η αστάθεια γίνεται κυρίαρχο χαρακτηριστικό, η ύφεση βαθαίνει και τα έσοδα του προϋπολογισμού χαμηλώνουν. Η επικοινωνιακή διαχείριση είναι κατώτερη των περιστάσεων με αποτέλεσμα η ανησυχία να επιτείνεται και να αγγίζει τα όρια του πανικού ο οποίος στη συνέχεια επιδεινώνει τις πολιτικές και οικονομικές παραμέτρους. Συνέχεια
Τίτλοι της ημέρας
Ζητείται υπευθυνότητα από τις πολιτικές δυνάμεις.
Εχει φτάσει η «ώρα της αλήθειας» για το ευρώ.
Σκοτώνοντας το χρόνο...
Αλλάξτε ρότα στη φορολογία.
Κύριοι πολιτικοί ξυπνήστε...
Το τελευταίο δείπνο.

Η Ελλάδα χρεοκοπεί. Το μόνο ερώτημα είναι το "πώς"
Ύφεση ακόμη και σε Γερμανία και Γαλλία βλέπει η Goldman Sachs,
και καθίζηση της οικονομικής ανάπτυξης της ευρωζώνης στο 0,1% αλλά και επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας  για το 2012 .
ΟΙ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΛΑΟΥΡΑ ΜΟΝΤΕΡΟ, ΠΡ. ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών.
5/10 17:36 - Με θετικό πρόσημο, στις 735,51 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών, καταγράφοντας άνοδο 0,71%, μετά τη χθεσινή «βουτιά»
-Υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα των Η.Π.Α.
-Υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας
-Τα πρώτα σχόλια και εκτιμήσεις μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας από τον οίκο Moody’s .http://www.amna.gr/

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2011
Σόρος: Οι κυβερνήσεις να αναλάβουν τον έλεγχο, αλλιώς έρχεται νέα μεγάλη ύφεση 
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές οδηγούν τον κόσμο σε μία νέα "Μεγάλη Ύφεση" (Great Depression) και οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, πρέπει να επανακτήσουν αμέσως τον έλεγχο της κατάστασης, αναφέρει ο μεγαλοεπενδυτής και κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times. 
Στο άρθρο, ο κ. Σόρος θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινό Ταμείο για την Ευρωζώνη με αλλαγή της συνθήκης της και ένας νέος διακυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος θα επιτρέπει τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). 
Λεπτομέρειες στη  σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Η λάθος ντροπή του Ζακ Ντελόρ
Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  υπήρξε πρωτεργάτης της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς και της νομισματικής της έκφρασης. Πρόσφατα   σε συνέντευξή του υπογράμμισε ότι “το ευρώ κινδυνεύει, όχι τόσο γιατί υφίσταται πιέσεις από τις αγορές, όσο γιατί είναι πολιτικά απροστάτευτο και άρα ευάλωτο από όλους αυτούς που όχι μόνον περιμένουν την πτώση του, αλλά συμβάλλουν σε αυτήν…”. 
Σήμερα, λοιπόν, ο κ.Ζακ Ντελόρ, όπως δήλωσε, αισθάνεται “ντροπή για την Ευρώπη και θεωρεί απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της ευρωζώνης”. Από μια άποψη, δεν έχει άδικο. Τελικά, όμως, για άλλα πράγματα θα έπρεπε να είναι οργισμένος. Περισσότερα
Η ανάλυση των εξελίξεων επί τροχάδην,από τον techiechan.
Τέκι δώσε καμιά ελπίδα στο λαό σου…
Κάθε μία από αυτές τις ειδήσεις θα άξιζε να γίνει μεγάλο θέμα, αλλά επειδή πέφτουν όλες μαζί και επειδή λίγο πολύ κινούνται στα ίδια μοτίβα που κινούνται τα πράγματα τον τελευταίο καιρό είπα να τα μπλέξω. Άρα εδώ θα βρείτε πολλές πραγματικές ειδήσεις, απλά θα ζαλιστείτε λίγο να τις χωνέψετε (σειρά σας γιατί εγώ ζαλίζομαι μέρες τώρα).
Dexia kyrie ton laon sou
Η Dexia, η τράπεζα που έχει δανείσει περί το 180% του ΑΕΠ του βελγίου, έχει βαρέσει κανόνι και το βέλγιο ανέλαβε φυσικά να καλύψει όλα τα κεσάτια της, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το βέλγιο έρχεται και αυτό στην παρέα με τα κράτη που έχουν υπερβολικά χρέη. Καθώς όπως είπαμε η Dexia έχει δώσει σε δάνεια το 180% του ΑΕΠ της χώρας, κανείς δεν θα θεωρούσε διασφάλιση τη διαβεβαίωση του βελγίου πως θα καλύψει τα χαμένα. Γιαυτό και επιστρατεύτηκε και η Γαλλία που είπε πως εγγυάται κι αυτή για την κρατικοποίηση και πως τα ομόλογα και οι άλλες υποχρεώσεις της τράπεζας θα πληρωθούν με χρήματα των φορολογουμένων στο 100% της αξίας τους. 
Τίποτα δηλαδή περίεργο στην πορεία αυτής της κρίσης. Ιδιωτικά χρέη και ιδιωτικές ατασθαλίες πληρώνονται από την τσέπη των κρατών προκειμένου να μην ζημιωθεί αυτή η μικρή ελίτ πλουσίων που νέμεται αυτού του είδους τα παιχνίδια.
 Βέβαια σε εμάς τους μουζίκους θα πουν πως το κάνουν για τη διασφάλιση του καλού κλίματος και την αποφυγή της δημιουργίας πανικού. Όμως για να μη συμβεί κάποιος πανικός δεν χρειάζεται παρά να δεσμευτείς πως διασφαλίζεις τις καταθέσεις κι αυτό μάλιστα μέχρι ενός ποσού. Όχι όλες τις ατασθαλίες που έκανε η τράπεζα και τα χρυσά αγόρια της. Το καλό με το να παίρνεις τα χρήματα από τους αρκετά πλούσιους είναι πως αυτοί είναι πολύ λίγοι για να κατέβουν να διαδηλώσουν στο κέντρο των βρυξελλών και επιπλέον τα χρήματα που θα χάσουν δεν θα αλλάξουν ιδιαίτερα τον τρόπο της ζωής που κάνουν. Άρα το κίνητρο να κατέβουν στο κέντρο των βρυξελλών μειώνεται περισσότερο. 
Όμως ποιος έχασε την κοινή λογική του σε αυτή την κρίση για να τη βρούμε εμείς που καθόμαστε και καταπίνουμε κάθε χάπακο γιατί συνεχίζουμε να θεωρούμε πως ο καταθέτης των 100 χιλιάδων ευρώ και ο καταθέτης των 100 εκατομμυρίων είναι στην ίδια μοίρα?
Θα έπρεπε να χαιρόμαστε εμείς για την κατάντια των βέλγων? 
Μα φυσικά, διότι όσο αποδεικνύεται πως αυτό το παιχνίδι που παίζουν όλοι είναι πέρα για πέρα χαλασμένο, τόσο πιο κοινότοπη φαίνεται η ελληνική περίπτωση. 
Προσθεού, δεν λέω να βυθίσουμε σε μια κολυμπήθρα όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ και να τα ξεπλύνουμε για να σώσουμε τη γενιά μας, όπως έκανε πρόσφατα ο πολύ αξιόλογος κατά τ’άλλα καθηγητής ιστορίας κ. λιάκος. 
Απλά λέω πως είναι διαφορετικά να βρίσκεσαι μόνος σου στον παγωμένο ωκεανό με τους άλλους πιγκουίνους να φωνάζουν έλα κολύμπα θα τα καταφέρεις και διαφορετικό να βρίσκονται και οι υπόλοιποι μέσα στο νερό.
Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη μας διαφορά με το βέλγιο.
 Διότι βάζω στοίχημα πως το χρεοκοπημένο βέλγιο δεν θα μετατραπεί σε failed state. Οι υπάλληλοι των βρυξελλών θα συνεχίσουν να έχουν μετρό και λεωφορεία, τα σχολεία θα συνεχίσουν να έχουν δασκάλους και βιβλία, τα νοσοκομεία να εξυπηρετούν τους ασθενείς και όλα αυτά που θεωρούμε απλές αυτονόητες κατακτήσεις του πολιτισμού μας θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Και όχι, μη φοβάστε.
 Οι υπάλληλοι του Νάτο δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερη αύξηση της εγκληματικότητας, διότι οι μπάτσοι του βελγίου θα πρέπει να περιφρουρήσουν κάποιο χριστουγεννιάτικο δέντρο (και τους αγανακτισμένους πολίτες που θα κάθονται απ’έξω). 
Τι μας λέει αυτό? Πως οι οικονομικές δυσκολίες ενός κράτους δεν σημαίνουν απαραίτητα αυτό που ζούμε εμείς στην ελλάδα. Και αυτό που ζούμε στην ελλάδα είναι ξεκάθαρα μια πολιτική επιλογή. Ναι, ο βενιζέλος πολύ θα ήθελε να εξυπηρετεί και τις μίζες των φίλων του, και τα προνόμια των κοινωνικών συμμαχιών που είχε φτιάξει το πασοκ τόσα χρόνια, και τους εξοπλισμούς, και τις τράπεζες χορτάτες, και τα υβριδικά λέξους και όλα. Αλλά όταν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, όπως όλοι, βάζει προτεραιότητες. Και τα αποτελέσματά τους τα βλέπουμε όλοι γύρω μας. Επόμενο κεφάλαιο:
Η ώρα του φάντομ ντάκ
Επόμενο κεφάλαιο:
Ο απίθανος, ο προστάτης της λιμνούπολης και παρασημοφορημένος από τη λεγεώνα του σκρουτζ μακ ντακ,και η λογική του
Επόμενο κεφάλαιο:
Τα άπορα ταμεία,και οι φίλοι των τραπεζών
 «Η καταβολή της απονεμηθείσης συντάξεως από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ενεργείται κάθε μήνα,  δίμηνο,  τρίμηνο μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα». Ποιος το λέει αυτό; Ο νόμος του κράτους 4019 (ΦΕΚ 216Α 30/09/2011) στο άρθρο 20, υποπαράγραφος 7β. Τι μας λέει η υποπαράγραφος 7β ενός άσχετου νομοσχεδίου; Πώς το σχέδιο failed state συνεχίζεται ακάθεκτο και τα κουρέματα και όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση. Επόμενο κεφάλαιο:
Λαέ μου μίλησε μου, τον πόνο φίλησέ μου.
Δεν τέλειωσε καλέ, έχει κι άλλο
Σίνγκ σονγκ στην καμπούρα του σαμψών
Διαβάστε το όλο:
Σχόλια:ραντανπλαν
(πρέπει να παραδεχθούμε ότι το κολπάκι με το νόμο 4019 τα σπάει!!)
Εικόνες:
http://www.econews.gr/
http://infognomonpolitics.blogspot.com/
http://kostasxan.blogspot.com/
http://www.antinews.gr/
http://www.drseeng.com/
ΥΓ.1.Τώρα χρειαζόμαστε τρελούς.
Κοιτάξτε γύρω σας για να δείτε που μας οδήγησαν οι λογικοί.
Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω
ΥΓ.2.Στη συνέχεια,οι εγχώριες αντιδράσεις του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.