Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Οι εγγυητές.


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ  Άσαντ απειλεί τη Δύση με σεισμό στη Μ. Ανατολή, την ώρα που η βία κλιμακώνεται και τα θύματα είναι περισσότερα και από της Λιβύης.  Ο  πρόεδρος προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη επέμβαση στη χώρα του, θα πυροδοτήσει ένα νέο Αφγανιστάν και θα κάψει όλη την περιοχή. Η αυστηρή προειδοποίηση του, έρχεται την ώρα που κλιμακώνεται η βία σε πολλές περιοχές της χώρας. Σφοδρές συγκρούσεις  σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην πόλη Χομς, με δεκάδες αμάχους και στρατιώτες νεκρούς. Ο Αραβικός Σύνδεσμος και τα Ηνωμένα Εθνη καταδίκασαν τη βία, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, να τονίζει ότι ο κ.Άσαντ θα πρέπει να απαντήσει στα αιτήματα για αλλαγή με σοβαρές μεταρρυθμίσεις, καλώντας παράλληλα σε τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Το ίδιο ζητά και η Κίνα, μέσω του απεσταλμένου της κ. Βου Σίκερ. Προειδοποίησε τη Δαμασκό για τον κίνδυνο από τη συνέχιση της καταστολής των διαδηλώσεων και επεσήμανε ότι η Κίνα υποστηρίζει την πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου για διάλογο ανάμεσα στο καθεστώς και
τους αντιπάλους του.
Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του από την έναρξη της αιματηρής εξέγερσης στη χώρα του, ο π.Μπασάρ Αλ Ασαντ προτίμησε μία ξένη εφημερίδα, τη βρετανική κυριακάτικη "Τέλεγκραφ" για να στείλει το μήνυμά του στη Δύση.
"Η Συρία είναι τώρα το επίκεντρο της προσοχής, είναι το ρήγμα
και, αν παίξεις με το έδαφος, θα προκαλέσεις σεισμό", υποστηρίζει
στη συνέντευξη. Απειλώντας με ένα νέο Αφγανιστάν ή δεκάδες Αφγανιστάν, ο Σύρος πρόεδρος υπογράμμισε ότι κάθε πρόβλημα στη χώρα του θα κάψει όλη την περιοχή. "Αν το σχέδιο είναι να διαιρεθεί η Συρία, αυτό σημαίνει διαίρεση όλης της περιοχής". Υποστήριξε πάντως, ότι η Συρία βρίσκεται σε δρόμο μεταρρυθμίσεων, αν και παραδέχτηκε ότι οι δυνάμεις του έκαναν λάθη στον χειρισμό της κρίσης. Επιπλέον, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η εξέγερση οφείλεται μόνο σε "τρομοκράτες".
«Η Συρία διαφέρει κατά πολύ από την Αίγυπτο, την Τυνησία, και την Υεμένη…και αν υπάρξει πρόβλημα στη Συρία, μπορεί να ανατιναχτεί ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή», λέει στη πρώτη του συνέντευξη σε δυτικό μέσο από τον περασμένο Μάρτιο. Τέλος, τόνισε με έμφαση πως η μάχη που δίνει είναι εναντίον του ισλαμικού εξτρεμισμού, μια μάχη που διεξάγει η χώρα του από το 1950…
Υεμένη 2011-μεταφέρουν τους τραυματίες με ότι έχουν.
Να θυμίσουμε εδώ, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω των διαφωνιών των μελών του, δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Συρίας, παρά το γεγονός ότι πολλές χώρες, και η ΕΕ, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Από την πλευρά του ο Σύρος πρόεδρος ζήτησε χθες από τη Ρωσία να συνεχίσει να τον υποστηρίζει απέναντι στις κατηγορίες της Δύσης για τα μέτρα καταστολής των διαδηλώσεων στη χώρα του.
"Πάνω απ' όλα υπολογίζουμε στην υποστήριξη της Ρωσίας, χώρας με την οποία μας συνδέουν στενές σχέσεις", τόνισε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση. Η έκκληση του κ.Άσαντ διατυπώνεται λιγότερο από έναν μήνα μετά την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος πρέπει ή να δεχτεί μεταρρυθμίσεις ή να παραιτηθεί.
Πηγή το Έθνος

Του Banksy- guantanamo
Ο Αραβικός Σύνδεσμος
Να τερματίσουν τη χρήση βίας, να απομακρύνουν τα άρματα μάχης
από τους δρόμους και να προχωρήσουν σε διάλογο με την αντιπολίτευση ζήτησε από τις συριακές αρχές ο Αραβικός Σύνδεσμος όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του  Ναμπίλ αλ-Αράμπι.Το αραβικό σχέδιο προβλέπει «την αποχώρηση των αρμάτων μάχης και τον άμεσο τερματισμό της βίας», επισήμανε ο αλ-Αράμπι.Η πρόταση αυτή για εθνικό διάλογο παρουσιάστηκε στον  πρόεδρο Άσαντ την Τετάρτη στη Δαμασκό από αραβική υπουργική επιτροπή με επικεφαλής τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Χάμαντ Μπεν Τζάσεμ αλ-Θάνι. Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουαλέμ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα(31/10/2011) την απάντηση της χώρας του στην αραβική πρόταση. Πηγή: antinews.
Τα κράτη  διαλύονται στο ψέμμα που τα γέννησε, και  που πια δεν εξυπηρετεί…
Να θυμηθούμε ...
«Ώρα να φεύγεις» ήταν ο τίτλος του άρθρου στο Έθνος το καλοκαίρι, στις 18/8, όταν οι "μεγάλες δημοκρατικές χώρες" καλούσαν τον Σύρο πρόεδρο να παραιτηθεί. "Να εγκαταλείψει την εξουσία καλούν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ με κοινή τους διακοίνωση οι Ντέϊβιντ Κάμερον, Νικολά Σαρκοζί και Άγκελα Μέρκελ προσυπογράφοντας στην ουσία το τελεσίγραφο που είχαν αποστείλει νωρίτερα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Δηλώνουν επίσης ότι θα στηρίξουν τις νέες κυρώσεις". Οι τρεις ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν το συριακό καθεστώς να  "δώσει άμεσα τέλος στη βία, να απελευθερώσει τους κρατούμενους συνείδησης και να επιτρέψει στον ΟΗΕ να διευθύνει χωρίς εμπόδια μία επιτροπή αποτίμησης της κατάστασης".
"Η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία επαναλαμβάνουν με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη  της αιματηρής καταστολής των ειρηνικών και γενναίων διαδηλώσεων και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις οποίες προβαίνει ο πρόεδρος Άσαντ και οι συριακές αρχές εδώ και μήνες", υπογραμμίζουν. Οι τρεις χώρες "εκτιμούν ότι ο πρόεδρος Άσαντ, που κατέφυγε στη  χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον του ίδιου του τού λαού και ο οποίος φέρει την ευθύνη για την κατάσταση, έχει χάσει τη νομιμότητά του και δεν μπορεί πλέον να διατείνεται ότι διοικεί τη χώρα".
"Η βία στη Συρία πρέπει να σταματήσει τώρα", υπογραμμίζουν.
"Παραιτήσου", λένε και οι ΗΠΑ.
Νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  δήλωσε: "Στο λαό της Συρίας αξίζει μια κυβέρνηση η οποία σέβεται την αξιοπρέπειά του, προστατεύει τα δικαιώματά του και εκπληρώνει τις προσδοκίες του. Ο Άσαντ τους εμποδίζει" να την αποκτήσουν, είπε σε δηλώσεις της αμέσως μετά την απερίφραστη δήλωση του προέδρου Ομπάμα ο οποίος κάλεσε τον κ.Άσαντ να παραιτηθεί. Ξεκάθαρη ήταν και η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως έχει έλθει η ώρα ο Άσαντ να παραιτηθεί: "Το μέλλον της Συρίας πρέπει να καθοριστεί από το λαό της, όμως ο πρόεδρος Άσαντ βρίσκεται στον δρόμο του. Οι εκκλήσεις του για διάλογο και οι μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ακούγονται ρηχές καθώς φυλακίζει, βασανίζει και σφαγιάζει τον ίδιο του το λαό. Για χάρη του λαού της Συρίας, έχει έλθει η ώρα ο πρόεδρος Άσαντ να παραιτηθεί".Πηγή το
Άλλη μια εξέλιξη ΄στο παγκόσμιο χωριό πρόκληση για την κοινή λογική. Ο Σύρος πρόεδρος πολεμά τους  ισλαμιστές εξτρεμιστές, με τη Ρωσία σύμμαχο. Οι ΗΠΑ  και η ΕΕ  καταδικάζουν τη χρήση στρατιωτικής βίας. Και οι ΜΚΟ κυρίως σιωπούν.
Το ίδιο πικρό και επίκαιρο το σκίτσο του Στάθη.
Τα κράτη  διαλύονται ένα ένα...
Το... πλεκτό άρχισε να ξηλώνεται, και μετά; ποιός έχει σειρά;
Η ... κίνα ;
Η ... ιταλία ;
Η ... ισπανία ;
Η ... τουρκία ;
Η ... ρωσία ;
Τα βαμπίρ είναι παντοτινά 
Εικόνες από:
http://xomeritis.blogspot.com
http://utopianphoto.blogspot.com/
http://www.boston.com/bigpicture/
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.