Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι τρεις νόμοι της Μαφίας,

απαραίτητοι για να επιζήσει κάποιος σε σκληρές περιόδους.
Η ζωή.....
1-η ζωή αφήνει πίσω της θύματα.
2-να φροντίσεις να μην είσαι εσύ.. ..
3-να μην σε ενδιαφέρει ποιός είναι το θύμα.
Ξεκινάμε με τους παραπάνω περίεργους κανόνες επιβίωσης που συνάντησα σε  σχόλιο  στο ιστολόγιο του Φώντα, και πολύ μου άρεσαν.
Ταιριάζουν με τις καταστάσεις που περνάμε. Και κατά τη δική μου αντίληψη ο δεύτερος κανόνας μας αφορά άμεσα και πιεστικά γιατί σε αυτή την ιστορική στιγμή εμείς είμαστε το "θύμα".
Μου φαίνεται απαραίτητο να τους θυμόμαστε τώρα που ο Κόσμος αλλάζει.
Επαναπροσδιορισμός και αλλαγή στις προτεραιότητες.
Το μοντέλο παραγωγής-οικονομίας και νοοτροπίας που μας έφερε έως εδώ καταρρέει.

Η πτώση των Αγγέλων Pieter Bruegel ο Πρεσβύτερος 1558

Σαν χώρα γίναμε πρωτοσέλιδα, από σκέτα pings αναβαθμιστήκαμε σε ρεμάλια της Ευρώπης, γίναμε ο ορισμός της διαπλοκής, η πατρίδα της λαμογιάς, το λίκνο της αρπαχτής και των μιζαδόρων.
Πολλά τα θέματα, γρήγορες και σκοτεινές μέρες δεν είναι εύκολο να διαλέξω κάποιο που θα πρέπει να αναδειχτεί πρώτο. Λείπω και πολλές μέρες από το ίντερνετ(1),και τα θέματα τρέχουν.
 Μα προέχει των αστέγων!
Το πρόβλημα κυριαρχεί στα ΜΜΕ, ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και συνδράμοντας ένας από δω και ο άλλος από εκεί, το θέμα θα λυθεί.
Είναι πολλοί οι πρόθυμοι. Φυσικά ανάμεσα στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, χώρεσαν κι ένα σωρό άλλα αχρείαστα πράγματα. Κάμερες, δημοσιότητα και απαγορεύσεις(2)ελεημοσύνες και  τρομαγμένοι πλούσιοι, και άλλα πολλά.
Αλλά δεν έχει  και τόσο μεγάλη σημασία πια, γιατί στον αγώνα κατά της φτώχειας, κανένας δεν περισσεύει.
Οι δικές μας ευθύνες. Στην πραγματικότητα, σοβαρότερο είναι που  δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε  συλλογικά.
Που οι όποιες οργανωμένες προσπάθειες εξαντλούνται γρήγορα και βουλιάζουν σε αδιέξοδες κριτικές. Που δεν μπορούμε να βρούμε ένα βασικό πλαίσιο προτεραιοτήτων έστω για τα συμφέροντά μας, και να συμφωνήσουμε σ'αυτό. Αλλά τουλάχιστον  τελείωσε εκείνη η αναστροφή της αλήθειας και η μακριά παραπλάνηση  που πολλούς τους είχε εντελώς αποκοιμίσει.
Σήμερα κανείς δεν αμφιβάλλει για το που βαδίζουμε.
Μόνο  κάποιοι  δυστυχώς ακόμη, κλαίγονται γιατί  δεν έχουμε  καθοδηγητές.
Άλλοι υπολογίζουν στην διοργάνωση απεργιών ή συγκεντρώσεων άλλοι στην ενότητα της αριστεράς, ο καθένας μας κουβαλά το δικό του καλογραμμένο σενάριο.
Όμως δεν μας φτάνει ο χρόνος, δεν πρέπει να καθυστερήσουμε κι άλλο.
Γιατί εμείς είμαστε το "θύμα".
Οι αντιδράσεις των άλλων
Θλιβερή η απουσία οργανωμένης αντίδρασης των κομμάτων εγχώριων και ξένων. Θλιβερή η χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδρασή τους όχι μόνο στη φτωχοποίηση της μισής Ευρώπης, αλλά και στο γενικό υποβιβασμό της πολιτικής, και των θεσμών. Που είναι εκείνα τα Ευρωπαϊκά Παρατηρητηρία για την έλλειψη στέγης η Διεθνής Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έστω και εκείνη η Γραμματεία ισότητας, όλα μας κάνουν εδώ που φτάσαμε.
 Η Κόλαση είναι άδεια, όλοι οι διάβολοι είναι εδώ όπως είπε κάποτε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα για την ανεπάρκεια των  πολιτικών προσώπων. Οι Έλληνες μπορεί να γκρινιάζουμε στις παρέες μας, να ρίχνουμε φάσκελα στις συγκεντρώσεις ή να προπηλακίζουμε κάποια πρόσωπα, αλλά μέχρι εκεί. Το λυπηρό είναι ότι σαν λαός δεν κάναμε κάτι το ιδιαίτερο ή πρωτότυπο αυτά τα δύο χρόνια της κρίσης  για να αναδείξουμε τα αδιέξοδα και τα σκάνδαλα που τα κάναμε χαρτοπόλεμο από την πολύ ανάλυση. Και μην ακούσω άλλο κάλεσμα για συγκέντρωση γιατί θα χάσω την ευγένειά μου.

Με άλλα λόγια, βρήκαν και τα έκαναν. Μπορεί το πολιτικό προσωπικό να είναι ανίκανο, αλλά το ίδιο αναποτελεσματική υπήρξε και η αντίδρασή μας.
 Και το γεγονός αυτό είναι βέβαιο, ότι  αύξησε περισσότερο το θράσος τους.
Η Ευρώπη από την αρχή παίζει μαζί μας ένα ιδιότυπο παιχνίδι του τύπου- Εδώ μπορώ να σας διατάζω για συμμόρφωση και να σας ταράζω στα πρόστιμα-
Εκεί δεν μπορώ να παρέμβω στα εσωτερικά σας γιατί δεν είναι δημοκρατικό-,και άλλα τόσα μεγάλα και κραυγαλέα ψέματα.
 Η τελευταία τους διασκέδαση θα είναι  η ξαναπαιγμένη τραγωδία με τους πεινασμένους στους δρόμους αυτής της πόλης .
Είναι συνεργός η Ευρώπη στην σημερινή κατάντια  της Ελλάδας και αυτό ακούγεται χειρότερο από την κρίση στην χώρα μας που λέει και ο arxediamedia. Εκτός από λίγες σπάνιες εξαιρέσεις Ευρωβουλευτών που αντιδρούν στους κεντρικούς σχεδιασμούς. Με λανθασμένες αποφάσεις, ύποπτη και σκόπιμη αναβλητικότητα, μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα να απειλείται η μισή  Ευρώπη με φτωχοποίηση.
**********
"Η διαφορά μεταξύ του ελλείμματος που δημοσιεύθηκε με το πραγματικό ήταν τεράστια.
"Το χάσμα ήταν περίπου 7% του ΑΕΠ", ομολογεί ο κ.Π Δούκας σε σχετικό άρθρο στις 3/2 στο  bbc με τίτλο:
How 'magic' made Greek debt disappear before it joined the euro
Διαβάστε σχετικά: Στο ίδιο άρθρο η κα Xafa  περιγράφει πως μαγειρεύτηκαν τα στοιχεία ώστε να πληρούνται  τα κριτήρια του Μάαστριχτ.
 Στην ίδια εφημερίδα, δείτε τι χρωστάει ποιος, και πόσα.

Ευρώπη ..
Δυστυχώς όπως δείχνει το γραφικό, η χώρα μας δεν έχει να παίρνει από πουθενά.
Ο κύκλος  δείχνει το ακαθάριστο εξωτερικό ή εσωτερικό  χρέος των βασικών χωρών  στην ευρωζώνη καθώς και άλλες μεγάλες οικονομίες του κόσμου.
Δεν γνώριζαν αυτοί που έβαζαν την Ελλάδα στην ευρωζώνη ότι η Ελλάδα, δεν θα το άντεχε;  Όλοι γνώριζαν πολύ καλά αλλά ήμασταν χρήσιμοι πελάτες  υπό αφανή χρεωκοπία βεβαίως.
 Και όμως, προχώρησαν και στην ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη και πούλησαν και αγόρασαν το ελληνικό χρέος.
Και έρχονται τώρα και τα δημοσιεύουν. 
Ο έλεγχος της ορθής εφαρμογής των δράσεων για την επαρκή χρήση των κεφαλαίων της ΕΕ πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους γράφει στον επίσημο ιστότοπό της  η ΕΕ. Αλλά τι είδους έλεγχος;
Με μια πρόχειρη έρευνα βρήκα τα παρακάτω σχετικά άρθρα, το ένα και μοναδικό:η ερώτηση αφορά τη χρηματοδότηση ΜΚΟ.
Parliamentary questions
29 Ιουνίου 2006 E-2209/2006
Απάντηση της κας Ferrero-Waldner εξ ονόματος της Επιτροπής
Η Επιτροπή συγκεντρώνει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την απάντηση στην ερώτηση που τέθηκε. Δε θα παραλείψει να γνωστοποιήσει το συντομότερο το αποτέλεσμα των ερευνών της.
13 Οκτωβρίου 2006 E-2209/2006
Συμπληρωματική απάντηση  εξ ονόματος της Επιτροπής.
1. Οι ιδιώτες δεν  επιλέγονται για χρηματοδότηση, και ως εκ τούτου τα ακόλουθα αφορούν μόνο τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).
Η Επιτροπή έδωσε τη χρηματοδότηση προς τις ΜΚΟ που ασχολούνται με τα παλαιστινιακά και τα ισραηλινά θέματα από το 1995 (από το 1994 για τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες). Από το 2002, η κοινοτική στήριξη συνεργασίας (εξαιρουμένων των ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων) έχει ενσωματωθεί σε ένα πρόγραμμα με τίτλο "Έργα Ειρήνης στη Μέση Ανατολή" (ΕΔΜΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος MEDA, το οποίο περιλαμβάνει το έργο «Σύμπραξη για την Ειρήνη».
2. Το  σύνολο συνδρομής στο πλαίσιο του ΕΔΜΑ για την περίοδο 1995-2005 ανήλθε σε ευρώ 116,43 εκατομμύριων από το πρόγραμμα MEDA.
Ετήσια ποσά που διατίθενται για την ΕΔΜΑ έργα σε εκατομμύρια ευρώ:
1995 11,3
1997 15,2
1998 5.1
1999 21,73
2000 22,90
2002 7
2003 10
2004 13,2
2005 10

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ..
3.Ο έλεγχος της ορθής εφαρμογής των δράσεων και η επαρκής χρήση των κεφαλαίων της ΕΕ πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους:
- όπου είναι απαραίτητο το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και / ή Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
-Μέσω της τακτικής παρακολούθησης, ελέγχου, λογιστικού ελέγχου και αξιολόγησης. Οι άμεσες επιχορηγήσεις (χωρίς ΚΑΠ) σε συγκεκριμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις μπορούν να αποδοθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας παρέκκλισης. Η διαδικασία αυτή, η οποία παραμένει εξαιρετική, χρησιμοποιείται γενικά σε καταστάσεις κρίσης (τα στοιχεία αυτά είναι δεόντως αιτιολογημένα στην απόφαση ανάθεσης).
6. Μέσω της τακτικής παρακολούθησης, ελέγχου, λογιστικού ελέγχου και αξιολόγησης (όπως περιγράφεται στο σημείο 4) Τα έργα τα οποία αποκλίνουν από τους στόχους και τα κριτήρια που προβλέπονται στην αρχική σύμβαση και συνήθως εντοπίζονται νωρίς.
Αξίζει να διαβαστεί με προσοχή όλο το σκεπτικό που αναπτύσσεται(εδώ είναι μόνο κάποια σημεία)Μας λέει ότι ο έλεγχος είναι λεπτομερής και τα λοιπά,που σημαίνει γνωρίζουν!!!ή αυτό επικαλούνται.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2006-2209&language=EL
 (1)Το blog  σιώπησε γιατί αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα αποκλεισμού από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και τη blogspot.
(2)"Εδώ να έρθεις να το πεις το απαγορεύεται".Σχόλιο για τη απαγόρευση των συσσιτίων από μη αρμόδιους φορείς, που δεν ευτύχησε να δημοσιευτεί,αλλά έχει γραφτεί.
(2)Ντροπή : Έστειλαν με την πολιτική τους τον κόσμο στα συσσίτια και βγάζουν και εγκύκλιο.
http://www.radiokalloni.gr/archives/20621
Εικόνες:
http://www.antinews.gr/2011/11/27/135545/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.