Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Η Βιολογική Κτηνοτροφία και τα προϊόντα της

Κάλεσμα

"Παραγωγή- Πιστοποίηση- Επιχειρηματικότητα"

 Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων* σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνουν την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:00 ενημερωτική ημερίδα με τίτλο:
 «Η Βιολογική Κτηνοτροφία και τα προϊόντα της. Παραγωγή- Πιστοποίηση- Επιχειρηματικότητα».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εισηγητές θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, θα αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της και θα παρουσιάσουν τα εμπόδια και την εξέλιξη του κλάδου, καθώς και την τάση των καταναλωτών.
Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον ακαδημαϊκό χώρο και είναι ο κ. Μιχάλης Σαράντης  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Όλυμπος ΑΕ, ο κ. Γιάννης Δραγατσίκης Αντιπρόεδρος  της ΘΕΣ ΓΑΛΑ ΠΙΕΣ και αγελαδοτρόφος, ο Dr. Ευάγγελος Βέργος από το Τμήμα Έρευνας και Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, ο κ. Χαράλαμπος Σαράφης του οργανισμού πιστοποίησης ΔΗΩ, ο κ. Αναστάσιος Μιχαηλίδης Λέκτορας του ΑΠΘ, και η κα Stela Cazaku, Βοηθός Εργαστηριακής Διδασκαλίας στο Κολέγιο Περρωτής.
 Το περιεχόμενο των ομιλιών αφορά τόσο αυτούς που ασχολούνται με τη βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της, όσο και εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν κάποια συναφή δραστηριότητα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται επιστροφή του πληθυσμού στην ύπαιθρο και έντονη επιθυμία για ενασχόληση τόσο με τη γεωργία, όσο και με την κτηνοτροφία.


Μεγαλόσωμος Ποταμοκέφαλος στον Κηφισσό! (2010)
Η ύπαιθρος προβάλλεται ως ένα εναλλακτικό μοντέλο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η ενασχόληση με τη βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της αποτελούν μια τέτοια επιλογή. Παρ'όλα αυτά, για να μπορέσει να ευδοκιμήσει η όποια δραστηριότητα θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση και ενημέρωση. 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση επιδιώκει να μεταφέρει πολύτιμες εμπειρίες και να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα.
 Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

*Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων.
Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Είναι ένας φορέας εργαλείων και υπηρεσιών ενημέρωσης και προώθησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας για επιχειρήσεις και καταναλωτές. Στοχεύει στη διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης βιολογικών προϊόντων, σε πανελλαδικό επίπεδο. Σκοπό έχει να στηρίξει και να αναπτύξει την παραγωγή, την μεταποίηση και διακίνηση των πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά, ώστε να προωθούνται ευκολότερα και ασφαλέστερα στον καταναλωτή.
Τηλ.: 2310539817 (εσωτ. 209), Fax: 2310541491.
Αναδημοσίευση από το http://www.zougla.gr/
Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη
Ακόμη


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ
Μια εξερεύνηση στη χώρα που καταστρέφουμε
Ψηφιακή μη εμπορική έκδοση που διανέμεται δωρεάν με email μέσω Διαδικτύου.
Για εγγραφή παραληπτών στείλτε email στο nikos51@hol.gr
Και,
Οι Φίλοι των Ποταμών είναι μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την προστασία των ελληνικών ποταμών από τις ανθρώπινες επεμβάσεις. Δραστηριοποιούνται για την προστασία των ποταμών από την ρύπανση, τις αμμοληψίες, την κατασκευή φραγμάτων, το μπάζωμα από έργα οδοποιίας, την αυθαίρετη ρίψη μπαζών και σκουπιδιών.
Δείτε τον ωραίο ιστότοπο τους.
http://greekriverfriends.blogspot.com/
Εικόνες: Ζωγράφος ο Morgan Weistling από το http://habilisii-habilis.blogspot.com/,και
http://oikoinfo.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.