Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αλάτι στις πληγές


Κυριότερες ειδήσεις-6/6/2012.Έθνος
Δικάζεται σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής
Στο Β' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών δικάζεται σήμερα ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Ο βουλευτής κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον μεταπτυχιακού φοιτητή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου το 2007.

Μέρες αγάπης....
Αναβλήθηκε για τις 11 Ιουνίου η δίκη του βουλευτή και εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στο Β' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, ωστόσο, δεν έγινε ποτέ.
7/6/2012
Τη σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη με την αυτόφωρη διαδικασία για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράϊκου, ύστερα από το θλιβερό επεισόδιο που προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια πρωϊνής ενημερωτικής εκπομπής.
*
Το πρωτοφανές περιστατικό -που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και σύσσωμη την καταδίκη του πολιτικού κόσμου- σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πρωϊνής ενημερωτικής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.
«Ο εκπρόσωπος της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής χτυπά γυναίκες βουλευτές σε ελληνικό σόου» 
γράφει η Telegraph, το BBC,και σχεδόν όλα τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων αναμεταδίδουν  το επίμαχο βίντεο, με την επίθεση σε βάρος της κ.Λιάνας Κανέλλη και της κ.Ρένας Δούρου.
Αν θελήσουμε να πάμε πραγματικά στη ρίζα του του θέματος, ο φασισμός είναι ασθένεια της ψυχής δεν είναι ιδεολογικό ρεύμα. Η φιλοπόλεμη προσωπικότητα μεθάει  από το αίμα  και τρέφεται από τη βία χωρίς ουσιαστικά να την ενδιαφέρει αν προέρχεται από φυλές του Ιράκ, ή του Πακιστάν,ή όποιου άλλου κράτους.
 Ο Αρθούρος Σοπενχάουερ στην Ηθική του,υπογραμμίζει:
Υπάρχουν τρεις μόνο κινητήριες δυνάμεις των ανθρωπίνων ενεργειών και όλα τα δυνατά αίτια εκπορεύονται αποκλειστικά από τις τρεις αυτές δυνάμεις .
Είναι α) ο εγωισμός , που θέλει το δικό του καλό (αυτός δεν γνωρίζει όρια).
β) η κακία που θέλει το κακό του άλλου (αυτή φτάνει μέχρι την πιο ακραία σκληρότητα) .
 γ) η ευσπλαχνία, που θέλει το καλό του άλλου (αυτή φτάνει μέχρι τη γενναιοδωρία , τη μεγαλοψυχία).
Κάθε ανθρώπινη ενέργεια πρέπει να ανάγεται σε ένα από τα τρία αυτά κίνητρα ή ακόμη και σε δύο
ταυτόχρονα.Ο εγωισμός εκ φύσεως δεν γνωρίζει όρια : ο άνθρωπος έχει μια και μοναδική απόλυτη επιθυμία , να συντηρήσει την ύπαρξη του, να απαλλαγεί από κάθε πόνο. Η πρώτη μας σκέψη είναι πάντοτε να δούμε αν ένας άνθρωπος μπορεί να μας είναι χρήσιμος σε κάτι. Αν δεν μπορεί να μας χρησιμεύει σε κάτι , δεν έχει καμία αξία.
Τελικά ο κόσμος είναι η ιδία η κόλαση και οι άνθρωποι χωρίζονται σε βασανισμένες ψυχές και διαβόλους βασανιστές. 
Αιώνες  εκμετάλλευσης και  καταστροφής φυλών και κρατών στην Αφρική την Ασία και αλλού από τις Δυτικές δυνάμεις μας το αποδεικνύουν."Δημοκρατικές"πολιτισμένες δυνάμεις που οδηγούν στο χάος, την ανομία και τη φτώχεια.
Ο (ανενόχλητος)  Ασαντ πνίγει στο αίμα τη Συρία.
Στο θέμα μας πάλι.
Έντονος προβληματισμός, εκνευρισμός, αμηχανία και αποτροπιασμός. Αυτή ήταν η εικόνα στο πάνελ στο «Πρωινό ΑΝΤ1» όταν επέστρεψε η εικόνα από το στούντιο μετά την εσπευσμένη διακοπή για διαφημίσεις λόγω της χειροδικίας του κ. Κασιδιάρη.
"Έγινε ένα απαράδεκτο περιστατικό. Νιώθω την ανάγκη να πω ότι ο κ. Κασιδιάρης είχε χυδαία και απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον της κας Δούρου που της πέταξε νερό και της κας Κανέλλη την οποία και χτύπησε αφήνοντας της σημάδι στο πρόσωπο. Επίθεση που είναι άνανδρη πάνω απ’ όλα" τόνισε σε απολογητικό ύφος ο Γ. Παπαδάκης,και, «Δεν ξανακαλώ στην εκπομπή μου εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής»
*
Κάτω από το σχετικό βίντεο,http://www.youtube.com/watch?v=4cVPu75-Ue8,τα σχόλια είναι ποικίλα.
-ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...!ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..
-Η χρυση αυγη ειναι μασωνικο θεοσοφιστικο ταγμα,ουτε το ονομα δεν μπηκαν σε κοπο να αλλαξουν
-Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ  ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.
-Βρε Κασιδιάρη, αφού βλέπεις πολύ καθαρά στον καθρέφτη ότι έχεις βοριοαφρικανικές ρίζες
γιατί είσαι ρατσιστής φίλε μου; Και ο Αδόλφος δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με την εβραϊκή καταγωγή του και όχι μόνο κατέληξε στην αυτοκτονία, αλλά πήρε και εκατομμύρια ομοεθνείς του μαζί του. Προσπάθησε να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου, γιατί θα δεν σου χρωστάει ο κόσμος τίποτα να γίνεται αποδέκτης αυτού του υπέρμετρου μίσους.
*
Το λυσσασμένο ζώο.
Το αίμα και το σώμα. 
 Ο πόνος.
Η φρίκη.
Ο βασανιστής και το θύμα του.
Η τέχνη και η πολιτική.
Λέξεις που δραπέτευσαν από την πένα του Joseph Conrad και την «Καρδιά του σκότους».
*
Στη συνέχεια του επεισοδίου ,η Λιάνα Κανέλλη δήλωσε μεταξύ άλλων: Όταν το ΚΚΕ βγαίνει και σας λέει “διορθώστε την ψήφο σας, όσοι ψηφίσατε Χρυσή Αυγή”, δεν χρειάζεται καμία άλλη επιχειρηματολογία».
Και: Να τον χαίρεται η μάνα που τον έκανε και όσοι τον ψήφισαν.
*
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
Από πέρυσι κάποιοι διακινούσαν την παραπάνω αφίσα,αλλά ποιος τους άκουγε;

Η πρώτη δήλωση του κ.Κασιδιάρη μετά τη χειροδικία: «Με χτύπησε πρώτη, εγώ αμύνθηκα»Δεν το προβάλλει αυτό το βίντεο ο ΑΝΤ1.
Ο πρώτος διδάξας 
Να μελετήσουν καλύτερα το video καλεί τους πολίτες ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής 
Ν.Μιχαλολιάκος, και συμπληρώνει "πως πρώτη προκάλεσε η Κανέλλη".Περισσότερα
*
Όταν ο κ.Μιχαλολιάκος εκσφενδόνιζε... καρύδες
Πίσω στο μακρινό 1998, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είχε «εκραγεί» εναντίον του σκηνοθέτη Δ. Κολλάτου. Το περιστατικό είχε συμβεί στην εκπομπή «Ζούγκλα»..Περισσότερα
*
Τα αντανακλαστικά δουλεύουν γρήγορα. Στη σελίδα της Βικιπαίδεια  για τη Χρυσή Αυγή υπάρχει από το απόγευμα αναφορά στα σημερινά γεγονότα. Ακόμη πλούσιο υλικό για τις Διεθνείς σχέσεις της οργάνωσης, την ιδεολογία και άλλες λεπτομέρειες.
 Κρίμα, που έπρεπε να γίνει έτσι........
Έπρεπε να επιτεθεί σε δυο επώνυμες γυναίκες " live"ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής  για να αρχίσουμε  να μιλάμε για " επικίνδυνο φαινόμενο, που απειλεί την κοινωνία μας";
Γράφει σχετικά το zeidoron.
Επειδή από την ώρα που έγινε το σόου στον Αντένα πολλά λέγονται και γράφονται εμείς θα 
πούμε δυο απλές κουβέντες για όλους αυτούς που έπεσαν από τα σύννεφα! 
Για τις κυρίες που υπέστησαν τη βαρβαρότητα:ας πρόσεχαν τις παρέες τους! 
Για τον οικοδεσπότη Παπαδάκη:έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης κάνοντας την εκπομπή του 
Τρούμπα! Για τον ''άντρακλα'' Κασιδιάρη:ας απολογηθεί η δικαιοσύνη που μόλις χτες ανέβαλε τη δίκη του για παρόμοια δράση του. 
Για τον πολιτισμό μας:ω!Ελλάς γαϊδάρων χώρα!με όλο το σεβασμό μας στα συμπαθή και 
άκακα τετράποδα.
 Ζητιάνοι στο μετρό (1992)Guillermo Munoz Vera
Γράφει σχετικά ο blog-akis.
Δηλαδή νομίζατε ότι οι νεοναζιστές θα χτυπούσαν μόνο αλλοδαπούς; Αν συνεχίσουν οι Χρυσαυγίτες να γυρνοβολάνε στους δρόμους και να δέρνουν αλλοδαπούς σύντομα θα έρθει και η απάντηση. Οι συμμορίες αλλοδαπών κατά Ελλήνων μάλιστα θα αποτελούνται από άτομα που δεν έχουν τίποτα 
να χάσουν. Θυμίζουμε, τα ίδια έκανε στην Κύπρο και ο Γρίβας, έκαιγε χωριά Τουρκοκύπριων, έτσι έδωσε στην Τουρκία να βγάλει από το καπέλο ένα μέχρι εκείνη τη στιγμή ανύπαρκτο Τουρκοκυπριακό πρόβλημα και οι εξελίξεις έδειξαν ότι ο εθνικισμός δεν κάνει καλό σε καμία πατρίδα και σε κανένα έθνος. 
Μέχρι και τα μεσημεριανάδικα ταράχθηκαν δείτε:
Το ξέσπασμα του Χρήστου Φερεντίνου
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y2oCKSo3QVA#at=61
Και η κ.Μενεγάκη ερωτά: «Τόσο καιρό που η Χρυσή αυγή μπήκε στη Βουλή γιατί δεν μειώθηκαν οι ληστείες και οι δολοφονίες που κάνουν αλλοδαποί;»
Ο gatouleas αναρωτιέται:
Πόσο ξύλο θέλει η αριστερά για να “στρώσει”; …(τον αντιφασιστικό της αγώνα)
 Συμπτωματικά ο Nόαμ Τσόμσκι στέλνει ένα επίκαιρο μήνυμα.
"Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι δύσκολες κι οδυνηρές. Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο" τονίζει ο Νόαμ Τσόμσκι στο μήνυμα που στέλνει μέσω της "Αυγής" ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Ολόκληρο το κείμενο εδώ:
Ειρήνη.
Γράψτε ένα σχόλιο.

2 σχόλια:

  1. Προτείνω να έχουν κοινό εκπρόσωπο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ... τον Γκλέτσο.
    Να δούμε τότε πόσο παλικαράδες είναι οι Χρυσαυγίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
    Θλιβερά φαινόμενα και αποτελέσματα της ανισόρροπης λειτουργίας της κοινωνίας όπου ζούμε…Τώρα χρειάζονται άνθρωποι που να μπορούν να αντιδράσουν σθεναρά αλλά γιατί έπρεπε να φτάσουμε εως εδω;δεν φταίει και η Αριστερά που ξέχασε τι σημαίνει αλληλεγγύη όλα τα προηγούμενα χρόνια; Η φύση δεν αγαπά το κενό,και όπου υπάρχει με κάτι θα βρει να το γεμίσει.Θα πει κάποιος, δράσε.Πως,να γίνει ατομικά αυτό;δεν γίνεται.Οι αναρτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας με κείμενα του Τρόσκι για τον Εθνοσοσιαλισμό και το φασισμό,μπήκαν γιατί δεν θέλησα να γράψω για την τελευταία προσωπική εμπειρία που είχα στο δρόμο με τα χρυσαύγουλα.Τα όποια κινήματα πρέπει να σκεφτούν περισσότερο και να διορθώσουν τις δράσεις τους.Δεν μας φτάνει ένας Γκλέτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.