Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Πολιτικός σουρεαλισμός και σάτιρα

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές,και
το ενδιαφέρον του κόσμου και ειδικά των Ευρωπαίων συγκεντρώνουν οι Ελληνικές εξελίξεις.
Την ίδια στιγμή,
σαν επιβεβαίωση του σκίτσου,
"Η Ευρωζώνη, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία» προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ".
-Nα γιατί βγαίνουν δεκάδες δημοσιεύματα που μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ! “Τρελά” πονταρίσματα στην πτώση του ευρώ από funds…Σε επίπεδα ρεκόρ φτάνει τις τελευταίες ημέρες το ποντάρισμα στην πτώση του ευρώ εκ μέρους hedge funds και άλλων μεγάλων κερδοσκοπικών οργανισμών.Από το olympia.gr
*
Σε λίγους μήνες κανείς δε θα ασχολείται με την Ελληνική κρίση. Θα έχουν επισκιαστεί όλα από την κρίση του ευρώ, αλλά και του δολαρίου.Το Αμερικάνικο χρέος έχει ήδη ξεπεράσει το 98% του ΑΕΠ τους, οι Γιαπωνέζοι χρωστάν το 200% του δικού τους ΑΕΠ  και πρέπει να ξεπεράσουν τις καταστροφές από το τσουνάμι και την μόλυνση.....
Ο καπιταλισμός έχει σκάσει στα μούτρα μας και οι πανικόβλητοι ηγέτες προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο για να κρύψουν τα αδιέξοδα, ή την ανικανότητά τους.
Πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια η μάχη ανάμεσα στα κυρίαρχα κράτη και την εταιρική (λέγε με χρηματοπιστωτική) διακυβέρνηση…νομίζω ότι αυτά τα έγραψε ο  Σχολιαστής  στις 29 Ιανουαρίου 2012,ή μπορεί να κάνω λάθος, γιατί δεν βρίσκω το λινκ, αλλά.....
 'Αλλο τα λάθη, και άλλο η Λήθη που μας ζητάτε να δείξουμε την Κυριακή...
"συνωστισμός" στο θεατρικό σανίδι
Από τις καλύτερες εικόνες που κυκλοφόρησαν.
Αγαπούλα τα λεφτά για θίχτηκα ηθικά
Την ώρα που εσείς συνεχίζεται να σπαταλάτε  το  χρήμα μας την ίδια ώρα άλλοι(όπως εγώ π.χ,)σκέφτονται ότι πρέπει να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους, και άλλοι  δεν έχουν να τους πάρουν ούτε γάλα. Τους βλέπουμε πια καθημερινά να το αναζητούν στους σκουπιδοτενεκέδες.
Εσείς οι μεγιστάνες της πολιτικής σκέψης και της ικανής οικονομικής διακυβέρνησης  δεν αποφασίσατε  ότι φέτος θα φορολογηθούν ακόμα και οι άνεργοι βάσει τεκμηρίων;(που επισήμως ξεπερνούν το 1.200.000) ή ήταν άλλοι;
 Όταν μιλάτε και παραθέτεται  τα έργα σας "ειναι τόσοι οι άνεργοι, είναι τόσοι οι απολυμένοι, είναι τόσα τα λουκέτα, έχει πέσει τόσο το ΑΕΠ" κτλ κτλ. τι κάνετε; Κοινώς κάνετε αντιπολίτευση στον εαυτό σας. Ακόμα πιο κοινώς: "Δείτε τι σκατά τα εχουμε κάνει" όπως επισημαίνει ο aeisixtir
Στην συνέχεια ακολουθεί η απαξίωση του σύριζα. Ή,
η Μαύρη προπαγάνδα
Πιθανόν ο φτωχός τω πνεύματι «λαός» δεν έχει την ικανότητα τέτοιες εποχές να διακρίνει  τις λεπτές διαφορές στα πράγματα. Η σημερινή δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ  σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα αποτελείται  από πολίτες  ποικίλων απόψεων και  προέλευσης, λαϊκιστί-έναν αχταρμά.
 Στις 15/6/,οι «Financial Times Deutschland» φιλοξενούν πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» και κεντρική φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.«Πρόκειται για μια προκλητική, προσβλητική για όλους τους Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας, που εκφράζεται παγίως από τη γερμανική έκδοση των ''Financial Times''» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για άλλες εποχές και κλίμα «Mπανανίας», όταν τη δεκαετία του ‘50 ο Αμερικανός πρέσβης Πιουριφόι έβαζε τα πόδια πάνω στο τραπέζι και έβριζε και διέταζε τους Έλληνες υπουργούς. Και η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε το δημοσίευμα «προβοκατόρικο, απαράδεκτο και κατακριτέο».
*
Ακόμη και  «τυπογραφικό λάθος»  επιστρατεύτηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ (στο ΒΗΜΑ  που παρουσίαζε  την δημοσκοπικά δεύτερη ΝΔ σαν πρώτη).
Οι τρείς τους, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΑ, συγκέντρωναν μια ισχυρή πλειοψηφία 168 εδρών στις προηγούμενες εκλογές. Καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν είχε τέτοια πλειοψηφία. Γιατί δεν σώζουν την χώρα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον μπορούν; γράφει ο sofistis.wordpress.com απ'όπου και η εικόνα σχετικά με τις πρώτες εκλογές.
Όταν λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου ο κος Μητσοτάκης πρότεινε να υπάρξει μια κοινωνική συμφωνία με το ΚΚΕ, σαν απαντηση η κ Παπαρήγα παραδέχτηκε ότι έχει δίκιο ο κος Μητσοτάκης να φοβάται το ΚΚΕ διότι είναι το μόνο κόμμα στο οποίο δεν μπορεί καμία άρχουσα τάξη να το βάλει στο χέρι.

 Χιούμορ μέσω  του Photoshop       αλλά θα μπορούσε η αφίσα να ήταν κι έτσι…
Ο Άδωνις μου είπαν ότι μίλησε -στη τηλεόραση-  για "παιδάκια που θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες της χώρας",και κατά την κοινή Ελληνική αντίληψη, ο νέος είναι άπειρος και επιπόλαιος, ενώ ο ηλικιωμένος έχει σοφία και πείρα. Αναμφισβήτητα, και ανεξάρτητα από το αυριανό αποτέλεσμα, το πρόσωπο αυτών των εκλογών είναι ο Αλέξης Τσίπρας, και  ένα χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από τους  βασικούς του αντιπάλους  είναι η ηλικία του.
 Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;οι Έλληνες ήταν πάντα  προσωπολάτρες.
Οι Έλληνες θα κάνουν την σωστή επιλογή.
Φόβοι που μονοπωλούν τις σκέψεις των ψηφοφόρων που προσέρχονται σε λίγες ώρες στις κάλπες .
Τα διλήμματα με μια ματιά.
Αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης παρέμεινε το Μνημόνιο. Γύρω από τη ΝΔ συσπειρώνονται οι μνημονιακές δυνάμεις  της υποταγής στο Βερολίνο, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις  είναι  έτοιμες να στηρίξουν μια τέτοια κυβέρνηση  αν η ΝΔ, βγει πρώτο κόμμα.
Αυτοί είναι οι κεντροδεξιοί φίλοι της Ευρώπης .Την αποτελεσματικότητά τους την είδαμε.
Ας αποδεχτούμε  ότι  και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγγυάται  τίποτα.
Και ότι το Ελληνικό κατεστημένο, οι Γερμανοί και οι μηχανισμοί της ΕΕ είναι πολύ ισχυροί και έχουν  αποτελεσματικά όπλα για να εκβιάσουν και να στραγγαλίσουν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή μια άλλη κυβέρνηση συνεργασίας. Και  ακόμη ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  δεν δείχνουν να είναι πολιτικά, οργανωτικά, ακόμη και ψυχολογικά προετοιμασμένα για μια τόσο σκληρή αναμέτρηση.
Πως θα τα καταφέρουν;
Ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ  δεν εγγυάται μεν τίποτα, αλλά έχει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα: την ελπίδα ότι ίσως μια κυβέρνηση Τσίπρα ανακόψει την πορεία ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και σηματοδοτήσει την έναρξη μιας πορείας αργής ανάκαμψης.
Οι άλλοι ήδη έβαλαν τις υπογραφές τους φαρδιές πλατιές στο πιστοποιητικό θανάτου της χώρας,  και καμία από τις συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος και Τρόικα δεν τηρείται. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κατέρρευσε,κλπ,κλπ. μην τα ξαναλέμε.
Αν το ζητούμενο είναι η εφαρμογή, ή η επαναδιαπραγμάτευση και ακύρωση του Μνημονίου τότε,
Αν το κυρίαρχο ζητούμενο είναι απλά να έχουμε κυβέρνηση,έχουμε κι αυτούς.
Και μην ξεχνάμε ...τόπο στα νιάτα.
Εικόνες
http://environmentfood.blogspot.gr/
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=239943
http://makisyn.blogspot.gr/
www.tanea.gr

2 σχόλια:

  1. Αχ,το δικό μας βόλι δεν έφτασε habilis,και το πιο δυνατό ήταν και πάλι η αποχή.Και πάλι με θεάματα θα παρηγορηθούμε.Αλλά ας μην γκρινιάζουμε, μια παράταση την πήραμε.Όπως και νάχει η πολιτική χρειάζεται νέους γιατί χωρίς αλλαγή στις νοοτροπίες δεν θα πάμε πουθενά. Ηθικό δίδαγμα:πυκνώστε τα κόμματα όσοι μπορείτε...μήπως και αλλάξει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.