Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ευκαιρίες Εργασίας και Επιδοτήσεις στη Γεωργία


Επιδοτούμενη πρόσληψη νέων επιστημόνων από τον ΟΑΕΔ
verbascum macrurum
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών», με στόχο τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, για άνεργους πτυχιούχους έως 35 ετών.To πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση για 24 μήνες με 25 ευρώ τη μέρα για προσληφθέντες 24-35 ετών ή 20 ευρώ τη μέρα για όσους είναι κάτω των 24 ετών.
 Οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις ήδη άρχισαν να υποβάλλονται και το πρόγραμμα θα λήξει μέχρι να καλυφθούν οι 5.000 θέσεις εργασίας.
Βασικός στόχος στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών», όπως ονομάζεται, είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών. Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.Δημοσίευση: 04/07/2012 -
Βρείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση  του ΟΑΕΔ με όλες τις λεπτομέρειες

Ξεκινάει η ενίσχυση των δασοκομικών επιχειρήσεων
Από τις 30 Ιουλίου μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι φορείς να υποβάλλουν τους φακέλους υποψηφιότητάς τους για το Μέτρο 123Β που αφορά την αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων.
Το Μέτρο 123Β στοχεύει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας και της ανταγωνιστικότητας των δασοκομικών προϊόντων μέσω επενδύσεων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και ίδρυση των πολύ μικρών μονάδων μεταποίησης και στη βελτίωση της εμπορίας των δασοκομικών προϊόντων.
Δικαιούχοι του Μέτρου είναι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής.
Επιλέξιμες και μη Επιλέξιμες Δαπάνες- Χρηματοδότηση – Κατανομές -προϋποθέσεις και λοιπά θέματα  του θεσμικού πλαισίου που διέπει το Μέτρο,εδώ.
Ως διάστημα  υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης στο  ΜΕΤΡΟ 123Β ορίζεται η περίοδος από 30 Ιουλίου 2012 έως και 19 Οκτωβρίου 2012.
Δημοσίευση  25/07/2012 Αλεξανδρής Πέτρος|
Για το 2013 οδεύει η λειτουργία του Μητρώου Εμπόρων αγροτικών προϊόντων. Μετατέθηκε για τις 31.12.2012 η υποχρέωση των εμπόρων και διακινητών αγροτικών προϊόντων, γεωργικών εφοδίων και εξοπλισμού εγγραφής τους στο Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων, το οποίο θεσμοθετήθηκε μεν με το νόμο 3955 τον Απρίλιο του 2011, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ανενεργό.Η προηγούμενη καταληκτική προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο – με την παράταση που είχε δοθεί – έληγε στις 30 Ιουλίου.
 Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, εφόσον κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο προβεί στην έναρξη άσκησης επαγγέλματος του εμπόρου αγροτικών προϊόντων μετά τις 30.11.2012, τότε υποχρεούται να υποβάλει αίτηση, μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών, άμεσα και σε καμία περίπτωση πέραν του ενός μηνός από την έναρξη άσκησης του επαγγέλματός του ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ. Περισσότερα


13.07.2012 
ΕΛΣΤΑΤ: 31.000 θέσεις εργασίας απώλεσε ο αγροτικός τομέας σε ένα χρόνο


Ηλεκτρονικός οδηγός για εξαγωγές τροφίμων
Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν στην επιτάχυνση και απλούστευση των διαδικασιών εισαγωγών τροφίμων στη Σαουδική Αραβία, έχουν ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Αρχής Τροφίμων της χώρας http://www.sfda.gov.sa όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του έγγραφο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.
Στην εν λόγω ενότητα,  περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η δυνατότητα καταχώρισης της επιχείρησης με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας πιστοποίησης σφαγείων και μονάδων παραγωγής κρέατος, πουλερικών και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν στη χώρα. 
Σημειώνεται ότι η ανωτέρω ηλεκτρονική υπηρεσία δεν αφορά στην έκδοση αδειών/ πιστοποιητικών, για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν πληρέστερα στην ενότητα "Food System procedures of food control".
Αζουρίτης
Δωρεάν οικονομικές, νομικές και καλλιεργητικές συμβουλές προς τους αγρότες υπόσχεται να δώσει η ΓΕΣΑΣΕ σύμφωνα με τα όσα  ανέφερε στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που έδωσε στον ΑγροΤύπο ο νέος της πρόεδρος  κ. Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου.  Ειδικότερα δήλωσε πως  «η Συνομοσπονδία θα προσπαθήσει να καλύψει νομικά και οικονομοτεχνικά τους αγρότες, ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι μέλη της, στις περιπτώσεις που έχουν προβλήματα στις συναλλαγές τους με τους εμπόρους, τις τράπεζες και το κράτος». 
Οι σύμβουλοι, που θα τους πληρώνει η ΓΕΣΑΣΕ, θα αναλάβουν σε αρχικό στάδιο κάποιες γενικές υποθέσεις που θα είναι αντιπροσωπευτικές και απασχολούν την πλειοψηφία των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. 
 Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ «οι αγρότες σήμερα έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και είναι χρεωμένοι παντού. Κάποιος που δεν έχει να πληρώσει ούτε τη ΔΕΗ, σίγουρα δεν είναι εύκολο να καταφέρει να πληρώσει έναν δικηγόρο, ώστε να καταφέρει να πάρει μια παράταση σε μια κατάσχεση που του κάνει κάποιος ιδιώτης ή ακόμη και η εφορεία για χρέη.
verbascum macrurum το καλοκαίρι
Παράλληλα η ΓΕΣΑΣΕ προσανατολίζεται να δίνει και δωρεάν οικονομικές συμβουλές προς τους αγρότες. Όπως επισημαίνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «σήμερα ο αγρότης θέλει να καλλιεργήσει αλλά δεν μπορεί να δανειστεί χρήματα. Όλοι οι προμηθευτές έχουν αναρτήσει μια πινακίδα που ζητάνε να πληρώνονται μετρητοίς.
 Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν εκτάσεις ακαλλιέργητες ή θα υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα των προϊόντων. Έτσι αποφασίσαμε να στήσουμε μια οικονομοτεχνική υποστήριξη, από κάποιον ειδικευμένο οικονομολόγο, για να βοηθήσει τους αγρότες στα προβλήματα που έχουν στις συναλλαγές τους με το δημόσιο (εφορεία κ.α.) και τις τράπεζες. 
Αν καταφέρει αυτός ο σύμβουλος να «κουρέψει» τα χρέη του αγρότη, έστω και κατά 30%, τότε θα έχουμε προσφέρει μια καλή υπηρεσία. Λίγο πολύ όλοι οι αγρότες έχουν παρόμοια προβλήματα.
 Για αυτό αποφασίσαμε να βρούμε κοινές λύσεις.  Να θυμίσουμε ότι η ΓΕΣΑΣΕ ιδρύθηκε το 1957 ενώνοντας τους Αγροτικούς Συλλόγους που υπήρχαν από τις αρχές του αιώνα χωρίς κεντρική εκπροσώπηση. Αναγνωρίστηκε επίσημα το 1983 από την πολιτεία με το νόμο 1361/83. Σταύρος Παϊσιάδης  στις 30/1/2012 για τον agrotypos.gr
Εικόνες και πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.