Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σπασμένα καράβια



ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ

http://www.youtube.com/watch?v=cmKISqQV1HE
Εκεί  θα πάμε πρώτα.Στον tsalapetino  που μνημονεύει τον τελευταίο  Σεπτέμβρη της  Hadeel, και της Asil, ή της Shayma που τα ρούχα  τους  στάζουν  ακόμα θαλασσινό νερό.
Που τα μουσκεμένα  κορδόνια  τους, με λίγο χώμα από το Χαλέπι στάζουν κι αυτά.. 
Πώς να  τα λέγαν αυτά  τα παιδιά  πριν χαθούν στο βυθό;
Ούτε τα ονόματά τους  θα μάθουμε ποτέ στα δελτία των οκτώ.Γιατί στους τίτλους όπως συνηθίζεται με τέχνη τελευταία, το “παράνομοι”  θα έπεται των  “νεκρών”.
Samia Yusuf Omar
Για τη Samia, που ήταν σπρίντερ με καλές προοπτικές από τη Σομαλία, και χάθηκε με ένα άλλο πλοιάριο που προσπαθούσε  να προσεγγίσει  τις ακτές της Ιταλίας  στα τέλη του Αυγούστου, έγραψαν πολλοί. Επιβεβαιώνοντας τα τετελεσμένα φυσικά. Και μόνο γιατί θα τους διασκέδαζε λίγο την αδρεναλίνη τους. Σιγά μην το έκαναν για  τίποτα άλλο...ο περισσότερος  κόσμος εξακολουθεί να αδιαφορεί  για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τις αιτίες του και ποιοι το κινούν.
Δεν γνωρίζω τι μπορεί να νιώθετε οι περισσότεροι βλέποντας αυτές τις εικόνες και διαβάζοντας αυτές τις ειδήσεις.Πυροβόλησαν και βύθισαν δουλεμπορικό στη Σύμη
Εγώ,σκληρός άνθρωπος συνήθως, κλαίω και συγχρόνως ντρέπομαι. Μια μέγγενη σφίγγει την καρδιά μου και οι σκέψεις μου σταματούν.
www.axortagos.gr-www.imerisia.gr-www.bloglines.gr,www.neemo.gr και πολλοί άλλοι μεγάλοι ιστότοποι με τον ίδιο τίτλο.
Κι από κάτω,οι λαλίστατοι  για άλλα θέματα  σχολιαστές, ούτε ένα σχόλιο.Πολύ φυσιολογικό πλέον.
Βυθίστε τους.
Οι άνθρωποι που λίγες ημέρες  πριν γέμιζαν τις εκκλησίες στη γιορτή της Παναγίας και έκαναν μεγάλους σταυρούς.
Οι καλόγριες που φωνάζουν το παρακράτος για να μην χάσουν τα έσοδα των πάγκων!!!
Νεοελλαδίτικος χριστιανισμός.Βρείτε του σας παρακαλώ έναν πιο κατάλληλο προσδιορισμό.
.Η φαντασία μου σταματά μπροστά στον κατήφορο που έχουν πάρει.
Πως να το λέμε αυτό το θεολογικό μόρφωμα τώρα;
Το κουβάρι των ενόχων δεν ξετυλίγεται με τίποτα. Κλειστά στόματα παντού.
Πολύ θα ήθελα να  μην  χρειαζόταν να αναφερθώ καθόλου σ'αυτά τα γεγονότα. Είναι δύσκολα για τον ψυχισμό μου. Και εμείς εδώ, δεν είμαστε  πολιτική ομάδα.
Η κοινωνική οικονομία και το περιβάλλον είναι ο τομέας  μας. Μόνο που μαζί με το περιβάλλον βρώμισε πολύ και το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό.
Και  όταν σαν λύση για το μεταναστευτικό προτείνεται  η βία των ηλιθίων, σαν μητέρες  έχουμε χρέος να αντιδράσουμε.
Όλοι αγνοούν, ή κάνουν ότι αγνοούν την συνθήκη  Δουβλίνο 2 . Και το επόμενο.Το «Δουβλίνο 3».
Ακόμη και οι πολιτικές δυνάμεις της Βουλής.
Την τελευταία εβδομάδα, άρχισαν κάποιοι δειλά-δειλά  κάποιοι, να την θυμούνται. Την συνθήκη που μας έκανε αποθήκη των απόκληρων με αντάλλαγμα λίγα εκατομμύρια για τροφεία και πολλά (χιλιάδες) παιδιά μας βολεμένα στις ανθρωπιστικές Μ.Κ.Ο . Έχουν περάσει χρόνια από τότε.
Ο κ.Σημίτης ήταν στο τιμόνι της χώρας αν θυμάμαι καλά.
Όλα τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης χρησιμοποιούν τους παραπλανητικούς τίτλους "λαθρομετανάστες, και δουλέμποροι που παίρνουν 3 -5 χιλιάρικα το κεφάλι για να βάλουν τους λαθρό στη χώρα" για να συγκαλύψουν του υπαίτιους .
 Αν είχε ο Πακιστανός  και ο Αφγανός τόσα χρήματα γιατί δεν καθόταν στη χώρα του; δεν το σκέφτεται κανείς αυτό;και τελικά αφού αποκλείεται να τα έχει ο Αφγανός, ποιος τα δίνει αυτά τα χρήματα; και που είναι οι δορυφόροι, βρε που περιμένετε και καλά να σκάσουν  πρώτα στις ακτές μας; τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; τα δικά μας καράβια που αρμενίζουν;από που δεχόμαστε επίθεση;
Και αφού προσπεράσατε αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα , θεωρείται πολύ φυσιολογικό από αύριο να τους  βυθίζεται για παραδειγματισμό;
Από που παίρνετε το δικαίωμα να εκτελείτε μαζικά και  εν ψυχρώ άμαχο πληθυσμό;
Εσείς οι αγανακτισμένοι Δημαρχαίοι και Νομάρχες του Αιγαίου, για πείτε μας τι προσφυγές έχετε κάνει μέχρι σήμερα που βγαίνετε στα κανάλια και κινδυνολογείτε πως θα αφήσετε το νόμο στα χέρια κάθε τυχαίου που του χαλάει η μετανάστευση το ντεκόρ της τουριστικής  του αυθαίρετης μονάδας;
Έχει αναρωτηθεί κανείς από εσάς γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να απελάσει;κάνετε ότι δεν ξέρετε; τι την δεσμεύει; τα επικοινωνήσατε αυτά στον κόσμο;
Να σταματήσω εδώ καλύτερα. Δεν έχει νόημα.Δεν έχω άλλα περιθώρια ευγένειας.
Κανείς δεν δίνει σημασία στην νομιμότητα πλέον σ΄ αυτή την χώρα και το μόνο που κάνουν είναι να ηθικολογούν και να παραπλανούν. Ας βάλουμε κανένα χρήσιμο λινκ.
Σχετικά κείμενα
Κανονισμός «Δουβλίνο II»
Ο παρών κανονισμός αποσκοπεί στον προσδιορισμό, το συντομότερο δυνατό, του κράτους μέλους το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου και στην αποτροπή της κατάχρησης των διαδικασιών ασύλου.
http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/free_movement_of_persons_asylum_immigration/l33153_el.htm
Μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα
Από τη Βικιπαίδεια
http://roides.wordpress.com/2012/08/12/13aug12b/
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2878.html
ΟΗΕ προς Δένδια: 
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112911250
Tο Λιμενικό πυροβόλησε και βύθισε δουλεμπορικό στη Σύμη;
Εικόνες και πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.