Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Kατάρτιση ανέργων -Τρέχουσες Ενισχύσεις ΕΣΠΑ


Άνεργοι Ελλάδα 2012
Η γκρίνια πρώτα, και  τα καλά νέα πιο κάτω.
Ποιο είναι το πρόγραμμα;
Καλωσορίσατε  λέει στην ιστοσελίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.. Το Ε.Π. εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, δηλαδή το εθνικό πρόγραμμα της 4ης περιόδου συγχρηματοδοτούμενων παρεμβάσεων  από την Ε.Ε. 
Xρηματοδοτεί δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική ενσωμάτωση και τη μεταρρύθμιση του τομέα υγείας. Αρμόδια για τη διαχείρισή του είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αναλυτικές πληροφορίες για το σύνολο του Ε.Π. και την πορεία υλοποίησής του μπορείτε να δείτε στις αντίστοιχες ενότητες 
Αν είστε άνεργος,  εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος, ή ανήκετε σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (ΑμεΑ, παλιννοστούντες, μετανάστες, πρόσφυγες, μακροχρόνια άνεργοι, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ομάδες με πολιτισμικές ή/και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, ανήλικοι παραβάτες, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι, άστεγοι, άτομα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια κ.α.) μπορείτε να αναζητήσετε στην ενότητα Δράσεις τις δυνατότητες που σας προσφέρει το Ε.Π. Παρεμβάσεις του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μπορείτε να αναζητήσετε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.  
Για Προκηρύξεις έργων Τεχνικής Υποστήριξης της ΕΥΔ, καθώς και για Προκλήσεις της ΕΥΔ προς Δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων υλοποίησης πράξεων, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις σχετικές ενότητες.http://www.epanad.gov.gr/
Πηγαίνουμε στην ενότητα άνεργοι,και βρίσκουμε:
Kατάρτιση ανέργων σε αντικείμενα ορυχείων – λατομείων, με υποχρεωτική απασχόληση
αναμένεται
Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες ΤΠΕ, μέσω επιταγής κατάρτισης (training voucher)
αναμένεται
Κοινωνικές Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας
σε εξέλιξη
Επιχορήγηση Δημοτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων 55-64 ετών
σε εξέλιξη
Eπιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών
σε εξέλιξη
Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ)
σε εξέλιξη
Κατάρτιση ανέργων ναυτικών -B Kύκλος
σε εξέλιξη
Kατάρτιση ανέργων με υποχρεωτική απασχόληση σε πράσινα επαγγέλματα
σε εξέλιξη
Kατάρτιση ανέργων με υποχρεωτική απασχόληση σε τεχνικά επαγγέματα
σε εξέλιξη
Κατάρτιση ανέργων με υποχρεωτική απασχόληση στον τουρισμό
σε εξέλιξη
Περισσότερα και οι άλλες ενότητες εδώ:
http://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=17&la=1

Σε πρακτικό επίπεδο τώρα


Θα έχεις κάνει ένα σκασμό χαρτιά, θα  έχεις περάσει  από 15 επιτροπές, θα σε τρέχουν  για επιμόρφωση επί 250 και ώρες, ξέρεις, αυτοί που δεν κερδοσκοπούν,  τα Σωματεία και τα άλλα ευαγή ιδρύματα, και  μετά από κάποιους μήνες, στην καλύτερη περίπτωση θα έχεις μάθει και λίγη ιστορία  από κάποια τέχνη,  θα πληρωθείς και αν  τον επόμενο χρόνο, και μετά θα πας σπίτι σου με τη σιγουριά πως θα είσαι πλήρως καταρτισμένος  και θα μασάς σίδερα, οπότε θα κάνεις και εσύ την επένδυσή σου μέσα στην κρίση.
Πως το είπε  ο πρκλς , πριν λίγες μέρες "θαυμάζω τους γενναίους" έτσι.

και πιο κάτω........

Πηγαίνουμε στην ενότητα.....

Φόρμα επικοινωνίας φορέα για το Πρόγραμμα "Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας"
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Η φόρμα είναι ανενεργή......
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης
Κοραή 4, 10564 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 5201200-Fax: 210 5241311
eydanad@mou.gr
Έτσι  λοιπόν καταλήγει : η φόρμα είναι ανενεργή.
Αυτές είναι οι απαντήσεις που παίρνει κάποιος στην προσπάθειά του  να βρει μια  διέξοδο για αντιμετώπιση  της κρίσης, στον τρίτο χρόνο της.
 Και εδώ να τονίσουμε πως δεν χρειάζονται όλοι οι άνεργοι επιπλέον κατάρτιση. Οι περισσότεροι χρειάζονται επειγόντως το επίδομα του ταμείου, ή  χρηματοδότηση για να φύγουν στην επαρχία ή  για να κάνουν κάτι δικό τους.
Για άλλη μια φορά τα κονδύλια  για την ανεργία ξοδεύονται με επιπόλαιο και ανεδαφικό τρόπο, ίσα-ίσα για να δικαιολογείται ο μηχανισμός. Στην ουσία περισσότερο ωφελούνται οι εκπαιδευτές γιατί εργάζονται, παρά οι άνεργοι που έχουν ανάγκη. Και τα κονδύλια για την φτώχεια τα έδωσαν  για διαχείριση  στις ΜΚΟ.  Πόσους μήνες μπορεί να περιμένει κάποιος χωρίς εισόδημα ειδικά αν έχει οικογένεια;
Άλλο παράδειγμα.
Τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ)
Αφορά στην απόκτηση δεξιοτήτων από ανέργους, οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούν: να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους • να προσληφθούν από επιχειρήσεις • να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα. Οι άνεργοι θα υποστηρίζονται σε όλα τα στάδια, από τη διαδικασία επιλογής τους μέχρι και την εξασφάλιση θέσεων απασχόλησης. Για την υλοποίηση των παραπάνω προαπαιτείται η ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακών Συμπράξεων. Οι περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθούν καθώς και οι ευκαιρίες της αγοράς εργασίας  θα προσδιορίζονται στα Σχέδια Δράσης που θα υποβάλλουν οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στις 13 περιφέρειες: http://www.stereaellada.gr/, http://www.pepkm.gr/web/guest/home, http://www.pepdym.gr/, http://www.dytikiellada-peloponnisos-ionio.gr/el/pages/EDADytikis_Elladas.aspx, http://www.pepattikis.gr/20072013/?page_id=6, http://www.peproe.gr/, http://www.pepba.gr/4pp.htm, http://www.pepkritis.gr/, http://www.notioaigaio.gr/, http://www.pepionia.gr/, http://www.eydamth.gr/, http://eda.perifereia-peloponnisou.gr/,  http://www.thessalia.gr/pep/default.en.asp/.
Εδώ και εδώ

Άλλο παράδειγμα, από τις δράσεις που υλοποιούνται και τα  προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, που στις συνέπειες που μπορεί να έχουν, θα αναφερθούμε κάποια άλλη στιγμή.
Ποιους αφορά
α) Δικαιούχοι: Σωματεία, Ιδρύματα, Εταιρίες Αστικού Δικαίου, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς τους Επαγγελματικές Ενώσεις.
β) Ωφελούμενοι: Άνεργοι και αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν εισόδημα έως 10.500 € για το οικ. Έτος 2010.
Η ανωτέρω Πράξη, έχει αντικείμενο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στους Δικαιούχους, μέσω της πρόσληψης ατόμων για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε συνεργασία με συμπράττοντες φορείς.
Η εποπτεία και ο έλεγχος των διαδικασιών επιλογής συμμετεχόντων/ωφελουμένων από τους Δικαιούχους των προγραμμάτων θα ασκείται από το ΑΣΕΠ, όπως επίσης και η έγκριση της πρόσκλησης – ενημέρωσης προς τους δυνητικά ωφελούμενους, ο έλεγχος της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που θα καταρτίζουν οι Δικαιούχοι, και η εξέταση τυχόν ενστάσεων που θα υποβληθούν.
Εντάξει τη διαλογή την κάνει το ΑΣΕΠ, οπότε, ησυχάσαμε. Να σας θυμίσω πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα  της Κοινωφελούς Εργασίας, είχε εξαγγελθεί από το 2009,και καθυστέρησε γιατί πολλοί από τους  Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς βρέθηκαν  να ελέγχονται  για τα πεπραγμένα τους.
Δείτε σχετικά(1) . Οι ενδιαφερόμενοι τότε, οδηγούνταν για πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypakp.gr/neaprogrammata.
Έξω εκεί στην Ευρώπη τι λένε;
======
Kubus   Γερμανία
Χαρακτηριστικά  για την Ευρώπη: Καταστροφική διακυβέρνηση, απληστία και  διαφθορά.
Η OLAF σήμερα (Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με  τη μαζική απάτη με τα  κονδύλια  της ΕΕ:
"Οι έρευνες της OLAF οδήγησαν το 2011 στην επιστροφή  691 εκατ. € -ποσό αυξημένο κατά δέκα φορές  σε σύγκριση με το 2010".
 Τα θύματα; συνήθως οι πιο αδύναμες χώρες. Συνέχεια εδώ :http://euobserver.com/22/116856

Ρίξτε και εδώ μια ματιά :/http://www.thebureauinvestigates.com/2010/11/29/top-story-4/
«Το προεδρείο λένε, σε συνεργασία με τους Financial Times, έχει δημιουργήσει τη μοναδική ολοκληρωμένη βάση δεδομένων παρακολούθησης κάθε δεκάρας που διανέμεται μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ μέχρι σήμερα. Καθώς οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα των δραστικών περικοπών από τις κυβερνήσεις τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω  των διαρθρωτικών ταμείων της εξακολουθεί να διανέμει 347 δισεκατομμύρια € από τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων σε 271 περιφέρειες ,....και...
...
«Η έρευνά τους αποκαλύπτει:ότι, η πιο επικίνδυνη μαφία της Ιταλίας, η Ντραγκέτα, έχει γίνει ειδικός στο να παίρνει από τα ταμεία .της ..ΕΕ εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για πολυεθνικές εταιρείες που τους βοηθούν να δρουν  στο εσωτερικό της Ένωσης. Τα χρήματα από τα ταμεία έχουν χρησιμοποιηθεί για να γίνουν  ξενοδοχεία σε  προστατευόμενες περιοχές στην Ισπανία,και άλλα, όπως "το αεροδρόμιο προς το πουθενά".
Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, πέρνουν χρηματοδότηση, παρά το ότι το πρόγραμμα  απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
 Δείτε περισσότερα
 http://www.psmag.com/business-economics/airport-to-nowhere-spains-costly-no-fly-zone-39797/
 Αυτό που συμβαίνει, δεν είναι  πλοκή μιας  φανταστικής ταινίας, αυτή είναι η Ευρώπη!
Και στα δικά μας πάλι. Η απορρόφηση
ΕΣΠΑ: Τραγωδία χωρίς κάθαρση, παραμονές εκλογών!
στις 9 Απριλίου 2012.
Κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Ιουνίου του 2011 στη βραδινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής κος Μπαρόζο, ανακοίνωνε ότι η ΕΕ θα καλύψει το 85% της συνολικής χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για την Ελλάδα. Ζήτησε επίσης από τα κράτη μέλη να παράσχουν κάθε τεχνική βοήθεια έτσι ώστε η Ελλάδα να βελτιώσει την απορροφητικότητά της!!!
Ο κος Μπαρόζο με τις δηλώσεις του τότε και την επίκληση της ξένης τεχνογνωσίας, επισήμανε εμμέσως πλην σαφώς το χαμηλό βαθμό της αποτελεσματικότητας της ελληνικής διοίκησης.


Που είμαστε τις παραμονές εκλογών:
Από το σύνολο των 20 δις ευρώ του ΕΣΠΑ (2007-2013) η Ελλάδα απορρόφησε τα 4,9 δις ευρώ. Ως προς τα υπόλοιπα, από το σύνολο των 15 δις ευρώ, τα 12 δις ευρώ θα δοθούν σε 181 έργα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Ανάπτυξης του κου Χρυσοχοϊδη. Από αυτά μόνο τα 2,5 δις ευρώ θα κατευθυνθούν σε χώρους σχετικούς με την επιχειρηματικότητα. Τα εναπομείναντα θα «αφιερωθούν» στον εκσυγχρονισμό του κράτους και σε διάφορα μικρά και μεγάλα δημόσια έργα.
 Τα 3 δις που απομένουν, παραμονές λήξης του ΕΣΠΑ, ακόμη δε γνωρίζουμε που θα επενδυθούν!
Μετά λοιπόν  από τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης, ο πρόεδρος της επιτροπής μπουχτισμένος από την εκπληκτική ανικανότητα των ελλήνων πολιτικών ζήτησε πέρυσι τη συνδρομή των εταίρων για να περισώσει η Ελλάδα ότι μπορεί!.
Ουδείς πολιτικός μας βέβαια αισθάνθηκε θιγμένος από τα όσα ανέφερε ο κος Μπαρόζο. Ως εκ τούτου ουδείς αντέδρασε. Αναρωτιόμαστε αν αντιλήφθηκαν οι Έλληνες υπουργοί τους υπαινιγμούς του προέδρου της Επιτροπής.
Η αναποτελεσματικότητα σε συνδυασμό με τη διαφθορά αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις αφήνουν ανέγγιχτο εδώ και χρόνια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ παραβιάζει τους κανόνες της δικής της συνδρομής (που ανέρχεται σε γενικές γραμμές στο 50%) στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα των ΚΠΣ.
Στην άτυπη σύνοδο κορυφής του Φθινοπώρου του 2008 στη Νίκαια της Γαλλίας, αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους το 100% των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τα έτη 2009 και 2010.
Και ενώ όλοι θα περιμέναμε ένα πανδαιμόνιο έργων στην Ελλάδα, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για δύο χρόνια…σνόμπαραν την τόσο σημαντική αυτή προσφορά.



Η ΝΔ, δεν έπαψε βέβαια να διατυμπανίζει ότι το 2009 η χώρα κατελάμβανε την 5η θέση στην Ε.Ε. ως προς την απορροφητικότητα των κονδυλίων. Το ερώτημα βέβαια που τέθηκε τότε ήταν το εξής:Διαβάστε τη συνέχεια: ΠηγήΔημήτρης Μάρδας

Τα καλά νέα τώρα.

Γιατί η ανάπτυξη θα έρθει με φακές. Αν όχι, τότε με ρεβίθια  όπως επισημαίνει ο polse

=
Επενδυτικά Προγράμματα
Από 1 Οκτωβρίου δέχεται νέες αιτήσεις ο Αναπτυξιακός Νόμος
Στον επόμενο κύκλο που ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου θα πάνε όλα τα χρήματα που δεν απορροφήθηκαν από τον πρώτο κύκλο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν αρκετά χρήματα στον νέο κύκλο για όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα επένδυση.
Να σημειωθεί ότι η νέα περίοδος υποβολής ξεκινάει  1 Οκτωβρίου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2012. Σύμφωνα με την τελευταία τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 86 Α /11-4-2012 άρθρο 241) προβλέπονται τα εξής:
-Η αύξηση του ελάχιστου ποσοστού κτιριακών δαπανών σε 70% για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις και 60% για Μεγάλες επιχειρήσεις (από 40% που ήταν έως τώρα)
-Καθίσταται μη υποχρεωτική η υποβολή έγκρισης δανείου από τον φορέα της επένδυσης κατά την υποβολή του φακέλου.
Υπενθυμίζουμε ότι στον Αναπτυξιακό Νόμο Ν. 3908/2011 ενισχύονται οι υφιστάμενες νέες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις που δεν ελέγχονται από το δημόσιο, έχουν τη νομική μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας ή συνεταιρισμού, τηρούν βιβλία Β’ ή Γ’ κατηγορίας και δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμους κωδικούς δραστηριότητας στην γεωργία, μεταποίηση, τουρισμό και υπηρεσίες. Πηγή Τσατσάκης Γιάννης  στις  25/07/2012.
=
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΟΠΕΚΕΠΕ 
Στα πλαίσια του προγράμματος διάθεσης δημόσιας γης, ακολουθεί πίνακας προγραμματισμού των αναρτήσεων αγροτεμαχίων για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2012.
Η διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης αναβαθμίζεται προκειμένου να είναι σύμμορφη με τον Νόμο 4061/2012 και αναμένεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων να ξεκινήσει κάθε Πέμπτη η ανάρτηση νέων αγροτεμαχίων.
http://www.opekepe.gr/agrotemaxia_1.asp
Εδώ η τελευταία 
====
Στη διάθεση νέων και όχι μόνον αγροτών που έχουν θιγεί από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή είναι η γεωργική και τεχνοοικονομική μελέτη του τομέα περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ).
Στόχος της μελέτης είναι η αξιοποίηση εκτάσεων στους χώρους των αποθέσεων των Ορυχείων, έναντι μισθώματος προκειμένου να αναπτυχθούν καινοτόμες δράσεις στον πρωτογενή τομέα. Τις προτάσεις με την υποβολή αίτησης στον τομέα περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στηρίζει επιστημονική ομάδα η οποία θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους και θα δίνει τις σχετικές κατευθύνσεις.Δημοσιεύτηκε στις 04.09.2012 .
Κινητή επιχείρηση

-Ο Σάββας -Θεσσαλονίκη, ζαχαροπλαστείο στο δρόμο γύρω στο 40, από έναν άνθρωπο  της προσφυγιάς που έπρεπε να επιβιώσει με κάθε τρόπο.Δεν γνωρίζω περισσότερα ,παρά πως αργότερα έγινε διάσημος για τις μπουγάτσες του.Τουλάχιστον τότε επιτρεπόταν κι αυτό.Σήμερα;
=
 ΟΠΕΚΕΠΕ  Καθεστώτα Ενίσχυσης
Στην ενότητα αυτή δίνονται πληροφορίες για όλα τα προγράμματα ενίσχυσης (ενεργά και αναμενόμενα), που αφορούν το αντικείμενο και το στόχο κάθε προγράμματος, τους δυνητικούς δικαιούχους, σημαντικές ημερομηνίες και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το καθένα από αυτά.
Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 - 2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 - 2013
-Μέτρα Αγοράς-Άμεσες Ενισχύσεις
- Καθεστώτα ειδικής ενίσχυσης για το βαμβάκι- για παραγωγούς ζαχαρότευτλων- για τομάτα μεταποίησης -για μετατροπή αμπελουργικών εκτάσεων- προγράμματα  αναδιάρθρωσης και
- Μέτρα ειδικής στήριξης στο πλαίσιο του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009
- Κοινοτικό πρόγραμμα στήριξης για τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους
- Επιχειρησιακά προγράμματα οργανώσεων παραγωγών καο ενίσχυση σε ομάδες παραγωγών για προ-αναγνώριση,και άλλα.
http://www.opekepe.gr/kathestwta_perif.asp?cat=4

Ξεκινάει η ενίσχυση των δασοκομικών επιχειρήσεων
Αλεξανδρής Πέτρος|  25/07/2012
Από τις 30 Ιουλίου μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι φορείς να υποβάλλουν τους φακέλους υποψηφιότητάς τους για το Μέτρο 123Β που αφορά την αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων.
Τα επενδυτικά σχέδια των πολύ μικρών επιχειρήσεων υποβάλλονται σε δύο αντίγραφα, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Τρέχουν οι προθεσμίες για τη β’ δόση των Νέων Αγροτών
Δημοσίευση -12/09/2012
Με συνοπτικές διαδικασίες και ανεξάρτητα από το πόσα δικαιολογητικά διαθέτουν στα χέρια τους, καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις για την πληρωμή της δεύτερης δόσης οι Νέοι Αγρότες, με τις πρώτες «φουρνιές» ενταγμένων στο πρόγραμμα να καλούνται από τις περιφερειακές διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, με κυλιόμενες προθεσμίες.
Τα προβλήματα στην εύρεση των δικαιολογητικών από τους Νέους Αγρότες είναι μεγάλα, με κυριότερο τη βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα».  Παράλληλα, στις 15 Ιουνίου έληξε η προθεσμία για τις τροποποιήσεις των επενδυτικών σχεδίων, στις οποίες θέλησαν να προχωρήσουν πολλοί, διότι δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους όπως θα ήθελαν. Το πρόβλημα, όμως σε αυτή την περίπτωση ήταν η έλλειψη της δήλωσης ΟΣΔΕ, αφού σε πολλές περιοχές, η διαδικασία συγκέντρωσης των δηλώσεων δεν είχε ολοκληρωθεί, όπως καταγγέλλει και ο Γεωπονικός Σύλλογος Κοζάνης.
Η  διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη δεύτερη δόση, θα γίνει με βάση τα όσα ζητάει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την επισήμανση ότι «θα πρέπει να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φάκελοι ανεξάρτητα από την έλλειψη δικαιολογητικών, που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των δικαιούχων»
Πηγή: Ξένος Γιώργος 
=
 ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΑΕΚ 
Η EUCAT σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε επίσημα, η εγκύκλιος ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,45% για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έτους 2012 και ξεκίνησε η υποβολή των δικαιολογητικών. Για να κατεβάσετε την ΝΕΑ εγκύκλιο του ΟΑΕΔ, εδώ.
http://laek.oaed.gr/(S(1nslfyj142qgib45lmcgdi45))/intro.aspx
Η όλη διαδικασία υποβολής, ελέγχου και αποπληρωμής των προγραμμάτων κατάρτισης,
γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου στον κεντρικό κόμβο του ΛΑΕΚ (http:// laek.oaed gr).
=
Το ΕΣΠΑ χωρίζεται σε τρείς μεγάλες κατηγορίες προγραμμάτων: Στα οκτώ (8) Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ένα για κάθε συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας), τα πέντε (5) Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (για τις περιφέρειες της χώρας και τα δεκατέσσερα (14) Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας. Για να τα δείτε πατήστε εδώ
==
Αυτά τα βιαστικά για σήμερα,και καλή επιτυχία σε κάθε προσπάθεια.
Εικόνες
http://igioukalili.blogspot.com/
http://www.antinews.gr/2011/08/08/117005/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.