Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Βρήκαν λίστες στις καταλήψεις;..


Ρίξε λάσπη!!!
Στο μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί σε αυτήν τη χώρα οι σεφ είναι πολλοί. Και οι έχοντες συμφέροντα στενά συνδυασμένα  με τα δικά τους ακόμη περισσότεροι.Τις τελευταίες ημέρες  ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι πράσινος, άρα ο δικός τους μπλε  είναι αθώος. Ωραία βολική ηθική λύση.Και για όλα τα υπόλοιπα φταίει ο Σύριζα. Και αδειάζουμε  μια κατάληψη 22 χρόνων για να δείξουμε πως κάνουμε έργο.
Γράφει ο Στάθης, επισημαίνοντας τα βασικά.
Προσωπικώς δεν συμπαθώ τις καταλήψεις, δεν μου πάει ούτε η ιδεολογία τους ούτε η αισθητική τους.
Υπάρχουν όμως οι κατά καιρούς νέοι, της δεκαετίας του ’80, του ’90 και του 2000, που στις καταλήψεις βρίσκουν τρόπο έκφρασης κι ενίοτε ζωής.
Μικρό ποσοστό, αλλά υπαρκτό.
Σήμερα, στο πλαίσιο της ακροδεξιάς από καιρό ρητορικής αυτής της κυβέρνησης, οι καταληψίες δαιμονοποιούνται - αίφνης η βίλα Αμαλία αναδεικνύεται ως άντρο μπαχαλάκηδων, «σατανιστών» και γενικώς απόκοσμων όντων που τρώνε τις νύχτες το φαγητό απ’ τα ψυγεία μας και -άμα λάχει- κανένα άτακτο μωρό που ξαγρυπνάει για να κλέψει από τις σοκολάτες που του κρύβει η μαμά του...

Αίφνης η βίλα Αμαλία ανακηρύχθηκε σε υπ’ αριθμόν 1 εχθρό του έθνους, παρ’ ότι όλοι (οι ενδιαφερόμενοι) γνωρίζουν ότι τα τελευταία πολλά χρόνια εκεί μαζεύονται νέοι που κάνουν μουσικά γκρουπάκια και συναυλίες, χάπενινγκ κι εκθέσεις ζωγραφικής.

Προσωπικώς δεν γουστάρω αυτόν τον τρόπο παραγωγής πολιτισμού - όμως, τον γουστάρουν άλλοι και για ορισμένους είναι ο μοναδικός τρόπος να παραγάγουν πολιτισμό ή να απολαύσουν τον δικό τους πολιτισμό.

Πού βρίσκεται το μεμπτό; μήπως στις υποψίες, ακόμα και τις κατηγορίες εναντίον αυτών των νεαρών για τις «παρέες τους»; ή ακόμα και για παραβατική συμπεριφορά των ίδιων; Αλήθεια; ποιος από μας στα νιάτα του δεν ήταν τόσο παραβατικός, όσον άντεχαν τα κότσια του και τράβαγε η καρδιά του;

Αυτά τα παιδιά είναι ο μέγας εχθρός της κοινωνίας; οι πιτσιρικάδες αυτοί (πολλοί εκ των οποίων εμένα ειδικώς ευχαρίστως θα πλάκωναν στις φάπες) μας έκοψαν τους μισθούς; Η βίλα Αμαλία μας τρέλανε στους φόρους ή η βίλα Μαξίμου; Οι πιτσιρικάδες, ακόμα και οι πιο σκληροί κι ατίθασοι, είναι που οδήγησαν τα παιδάκια στην πείνα; τους γέροντες στο κρύο; και τους πιο χτυπημένους εξ ημών στις αυτοκτονίες;

Οχι βέβαια, αλλά η προπαγάνδα αυτό ακριβώς κάνει: γενικεύει! Ισοπεδώνει! Συκοφαντεί!

Εντέχνως συνδέει τους (ευάλωτους κοινωνικά ως) περιθωριακούς και τους κατ’ επιλογήν αναχωρητές με τους κουκουλοφόρους (χαφιέδες της Αστυνομίας ή όχι), με τους μπαχαλάκηδες και τα έκτροπα (εμπρησμούς, ακόμα και φόνους) που έχουν κατά καιρούς διαπράξει στην Αθήνα οι «γνωστοί άγνωστοι» ή άλλοι θεοί-τιμωροί-οπλοφόροι τύπου 17Ν και δεν συμμαζεύεται.

Η γενίκευση των συμψηφισμών, η υπαγωγή στον ίδιον παρονομαστή της διαμαρτυρίας ή της αντικομφορμιστικής συμπεριφοράς με τους βαλτούς, τους κουμπουροφόρους και τους ανεγκέφαλους
είναι μια ακόμα εκδοχή της θεωρίας των άκρων.

Η γραμμή Σαμαρά - Κεδίκογλου - Βενιζέλου - Mega που βρίζουν με τον πιο καθώς πρέπει τρόπο τη νοημοσύνη μας.
Υπάγει υπό καθεστώς Κατοχής τη χώρα ο Γιωργάκης και βγάζει σπυράκια με τη βίλα Αμαλία όλη η κουστωδία των προπαγανδιστών της ελεεινής μορφής.

Πρόκειται για κλασική (μονότονα επαναλαμβανόμενη και για αυτό αποτελεσματική) τακτική αντιπερισπασμού.
Αίφνης ο ΣΥΡΙΖΑ (και, όταν χρειασθεί, το ΚΚΕ) εκτός από τις χιονοπτώσεις, τον περονόσπορο και τον κοκίτη, φταίει και για το Μνημον... ουπς! τι είπε το στόμα μου; για το Μνημόνιο φταίει ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης. Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που δεν τους... καταλαβαίνει..!
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που πάει «να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία» με προτάσεις τύπου «βίλας Αμαλία», όπως τον κατηγόρησε ο κ. Βενιζέλος. Τόμπολα!

Είναι ούτω πως λοιπόν το καρκατσουλιό του ΣΥΡΙΖΑ σε ευθεία εξίσωση και σύνδεση με τους καταληψίες -  μπαχαλάκηδες καθώς ισχυρίζεται η ρητορική των σώγαμπρων της Ακροδεξιάς στη Δεξιά (Γεωργιάδης, Βορίδης), καθώς διακηρύσσει η προς ευήθεις δεξιά απεύθυνση (Κεδίκογλου), καθώς υιοθετεί και διαδίδει η καθεστωτική προπαγάνδα (Mega και λοιπά ΜΜΕ της Διαπλοκής) και καθώς σιγοντάρει το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Πάγκαλο να χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «εγκληματική συμμορία» και τον Βενιζέλο να του καταλογίζει «χυδαιότητα», «πολιτική αλητεία», «κατάπτυστα κείμενα» και άλλα καθωσπρεπικά παρόμοια.

Αν ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιούσε αυτές τις λέξεις, θα τον σιγόψηνε σε καμινέτο όλη η Ιερά Συμμαχία με βάρδιες, ώσπου να μαρτυρήσει.

Αν ο κ. Τσίπρας κράδαινε μαχαίρι (όπως ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας κρυάδες για τους πολιτικούς αντίπαλους), θα βούταγε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δένδιας αυθωρεί και παραχρήμα με την κατηγορία ότι είναι η μετεμψύχωση του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Σε αυτό το επίπεδο -φασιστικών φληναφημάτων χρυσαυγίτικου ήθους- έχει κατεβάσει τον πολιτικό διάλογο η τρόικα των Ανδρεικέλων.

Να ανησυχεί, για παράδειγμα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μήπως έχουμε νεκρούς από το κρύο και να καταγγέλλεται καπάκι από τον κ. Κεδίκογλου ότι «θέλει νεκρούς απ’ το κρύο»!!!

Ομως αυτή η προπαγάνδα δεν πιάνει πια, ο αντιπερισπασμός είναι ασθενής. Δεν «τσιμπάει» ο άνεργος με τη βίλα Αμαλία, ούτε ο κάθε δυσπραγών -  αλλού τα κακαρίσματα,

αλλού γεννούν οι κότες τα χρυσά αυγά για τη Μέρκελ, στου Μαξίμου, όχι στη βίλα Αμαλία.

Αλλού είναι οι βίλες των φοροφυγάδων, των αεριτζήδων, των γενίτσαρων και των διαπλεκόμενων, στη Μύκονο ή το Πόρτο Χέλι, όχι στα υποβαθμισμένα προάστια των Αθηνών, ούτε στο κατεστραμμένο κέντρο του άστεως.

Δεν έχουν βλάψει την Ελλάδα οι καταληψίες, παρά τα όσα ισχυρίζονται φασίζοντα κλισέ, συμψηφίζοντας παθολογίες, καλλιεργώντας αποπροσανατολισμούς και εστιάζοντας σε αντιπερισπασμούς.

Μπορεί αυτή η προπαγάνδα να ’ναι αποτελεσματική σε όσους ψάχνουν δικαιολογίες κι αποδιοπομπαίους τράγους εν σχέσει με τη δική τους παθητικότητα, όπως ακριβώς κάνουν

κι όσοι ενστερνίζονται την πολιτική του διαίρει και βασίλευε. Ομως, για παράδειγμα, για τα χάλια εκείνου που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα δεν φταίει εκείνος που δουλεύει στον δημόσιο τομέα, αλλά εκείνος που ελέγχει τον δημόσιο τομέα για να δουλεύει χάριν του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού.

Δεν φταίει ο καταληψίας για τα χαράτσια, φταίνε οι υπηρέτες των Δυνατών και τα παπαγαλάκια τους.

Τόσον απλό! Το απλό όμως πρέπει να χάνεται μέσα στον θόρυβο της προπαγάνδας που μας ταιριάζει - για τον ρατσιστή φταίει ο Πακιστανός, για τον σεξιστή οι γυναίκες (πλην της μαμάς τους), για τους ευρωλιγούρηδες οι Ελληνες και πάει λέγοντας.

Μπορούμε να μείνουμε στα κελιά των κλισέ όσο θέλουμε, μπορεί να επαναλαμβάνουμε το ποίημα που μας μάθανε στον εαυτό μας όσο θέλουμε, αλλά αυτό δεν θα κάνει τη σκλαβιά μας πιο υποφερτή.

Θα μου πεις «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», ε, ναι! θέλει.

Το ότι υπάρχουν ανεγκέφαλοι ανάμεσα στους καταληψίες που κάνουν μαλθακίες πιθανόν χειρότερες απ’ όσες κάνατε εσείς ως νέοι ή το ότι εγώ, ας πούμε, δεν γουστάρω τους τρόπους τους ή τις ιδέες τους, δεν σημαίνει ότι οι καταληψίες μου έβγαλαν το μάτι, ο κ. Σημίτης, ο κ. Παπαδήμος, ο Γιωργάκης, η Διαπλοκή, η ανομία και η προπαγάνδα (για να αναφερθώ μόνον σε λίγα) με πρόσφεραν, με προσφέρουν και θα με προσφέρουν λάφυρο και σφαχτάρι στου Χρήματος τον Ναό.

Και στο κάτω - κάτω, στο μέλλον (ίσως μάλιστα το εγγύς), σε μια κοινωνία κάργα δημοκρατική, σοσιαλιστική, τουλάχιστον έτσι όπως την εννοεί η πολυτέλεια του προσωπικού μου κομμουνισμού, οι καταλήψεις θα προσφέρονται δωρεάν και με το νόμο στους ανήσυχους που θα γουστάρουν τον δικό τους πολιτισμό, τρόπο, νόμο, έρωτα και θεό...email: stathis@enikos.gr. Στις10/01/2013
Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους !
(Δικό μου σχόλιο)Ήθελα να θυμώσω και δεν πρόλαβα, έβαλα τα γέλια .Βγήκε ανακοίνωση.Αυτή:
9/1/2013 - Καμίνης: Η βίλα Αμαλίας θα γίνει σχολείο.
Σχολείο ε;καταπληκτική ιδέα για την εγκαταλειμμένη γειτονιά. Είναι η δομή που έλειπε για να αναβαθμιστεί.
Κρίμα ..πίστευα πως θα ήταν πιο ενημερωμένος και δεν θα πρότεινε τέτοια ανάρμοστα πράγματα.
Μας δίνει το δικαίωμα να  τον ρωτήσουμε.
Τίνος παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο σε αυτό το καλόφημο μέρος;
Πόσα χρόνια έχει να πατήσει με τα ποδαράκια του εκεί;όχι  περαστικός με το αυτοκίνητο.
συνθήματα στους τοίχους

Αλλά τι άλλο να γράψουν ή να πουν;όταν στο μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί προσφέρουν κάλυψη στους ενόχους με των άλλων το σώμα και το αίμα;

Όταν το παιχνίδι παίζεται με σημαδεμένες τράπουλες.
Και πριν συνεχίσουμε δώστε λίγο προσοχή. Προσέξτε  πώς γίνονται οι σωστές, οι παστρικές οι δουλειές: Πως χαρίζονται φόροι στα φτωχά πλην τίμια ΜΜΕ.Η συνέχεια εδώ: στο χασοδίκη.
Και μετά  να συζητήσουμε για διαφάνεια και για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, και πως θα συζητήσουμε και θα βάλουμε όλοι πλάτη για να περάσει η χώρα τον κάβο.Έλα και μίλα
μου για ανάπτυξη, για νέο πολιτικό ήθος, για πολιτικούς με τεχνοκρατική αντίληψη ...λέει τελειώνοντας το κείμενο.
*
Κόμματα  κοινωνία και blogs να πάρουν θέση για τις καταλήψεις προέτρεπε σε  ανακοίνωσή του  ο υπουργός δημόσιας τάξης, αν και στις μέρες που ζούμε,δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν  είπε ακριβώς αυτό,και μάλιστα εκ των υστέρων.Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/221206/dendias-kommata-kai-koinonia-na-paroun-thesi-gia-tis-katalipseis-adidraseis-kommaton-/#ixzz2HUNIrEAU 
Βγήκε λοιπόν και η λεγόμενη δεξιά και έκανε ανακοίνωση, για «μηδενική ανοχή» ενάντια στην  «ανομία».Και την απάντηση που πρέπει να πάρει την δίνει με ένα σχόλιο κάτω από το κείμενο ένας Γιώργης.
Γιώργης
"η ΟΝΝΕΔ δεν δικαιούται να κάνει μάθημα για τη βία, ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Τεμπονέρα από το ΟΝΝΕΔΙΤΗ Καλαμπόκα, σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Δεν είμαστε όλοι χωρίς μνήμη.
Και άμα θέλουν να μιλήσουν για ανομία και τέτοιες σαχλαμάρες, ας μας πούνε την ιστορία που κρύβανε Καλαμπόκα/Μαραγκό/Σπίνο επί μια βδομάδα, και ας μας πούνε με ποιές λοβιτούρες ο Καλαμπόκας, για να μην εκτεθεί, η οργάνωσε κατάφερε από κατάδικος με ισόβια να βρεθεί διευθυντής της εθνικής τράπεζας στο Βόλο.
Ίσα ρε φασίστες που θα κάνετε στους αναρχικούς μάθημα για πολιτισμό και βία..
Το κείμενο και τα άλλα σχόλια εδώ:
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/268852/sto-stohastro-tis-onned-i-vila-amalias#ixzz2HVBsAmR1
Ανακοίνωση του  ΣΥΡΙΖΑ. 
«Πρόκειται για μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα και την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μόνη της. Δεν θα αναδείξουμε σε μείζονα, ζητήματα ελάσσονος σημασίας τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών κυριολεκτικά παγώνει επειδή δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή να αγοράσει πετρέλαιο, ή την ώρα που κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και ενώ εκατομμύρια άνεργοι συνθλίβονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Η βίλα Αμαλία, που επί είκοσι δύο χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ’ αριθμό ένα ζήτημα, γελοία πράγματα» τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.
Ακόμη.
«Η προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλας Αμαλία από ομάδα αντιεξουσιαστών αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής» απάντησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας κατηγορηματικά και «τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ».
 Η προσπάθεια να φορτώσουν τη δραστηριότητα στη βίλα Αμαλία στο ΣΥΡΙΖΑ είναι συκοφαντική αθλιότητα» είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο ραδιόφωνο του Alpha.
Ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν βρήκα κοιτάζοντας τον Ριζοσπάστη,οπότε θα μείνουμε σε αυτή την παλιά αφίσα. Αν και πιο σωστό θα ήταν το πανό να γράφει help us..
*
Η Ανοιχτή Πόλη ανακοινώνει την αντίθεσή της στις αστυνομικές επεμβάσεις στη Βίλλα  Αμαλίας
http://www.left.gr/article.php?id=20242
*
Στην ανακοίνωσή του ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μας θυμίζει τι έγιναν οι άλλοι χώροι που άδειασαν από τους αναρχοάπλυτους(συγγνώμη για τη λέξη,αλλά αυτήν χρησιμοποιούν οι καθαροί νοικοκυραίοι).
Γράφουν:
Την ίδια στιγμή το θέμα αποτέλεσε τηλεοπτικό θέαμα στα  τηλεοπτικά πάνελς, όπου η «μηδενική ανοχή» ενάντια στην  «ανομία» από όπου κι αν προέρχεται έχει γίνει ο συρμός των ημερών. Προκειμένου να δικαιολογηθεί η «ανομία», εκτός από την ποινικοποίηση των σημαιών, των ανακοινώσεων και των άδειων μπουκαλιών, σήμερα οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρόσθεσαν
επίσης τα αδικήματα της «ανάρτησης πανό» και το υβρεολόγιο (από δημοσιογράφο σε ζωντανή σύνδεση) κατά των καταληψιών και όσων βρέθηκαν εκεί ως αλληλέγγυοι.
Ας μην μας λένε ότι δήθεν «νοιάστηκαν» για την «απελευθέρωση» των χώρων. Βλέπουμε την υποκρισία τους στην αγορά της Κυψέλης που ρημάζει από τότε που «απελευθερώθηκε» από τους Καμίνη-Σαμαρά-Δένδια. Οι κατειλημμένοι αυτοί χώροι, όπως και οι δεκάδες άλλοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις είναι  και μπορούν ακόμα περισσότερο να γίνουν κέντρα πολιτισμού, αλληλεγγύης και δράσεων ενάντια τον κοινωνικό αποκλεισμό, το φασισμό και το ρατσιστικό δηλητήριο. Καταλήψεις ανοιχτές και χρήσιμες στην τοπική κοινωνία. Η συνέχεια εδώ
Εικόνες και πηγές.
Οι εικόνες στο κείμενο του Στάθη μπήκαν από εμάς.
http://www.enikos.gr/stathis/110965,Brhkan_listes_stis_katalhyeis;.html
http://tolimeri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.