Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η Μαρούσκα στον Άρη

Πηγή(1)
Η *Μαρούσκα του ιστολογίου έχει φτάσει τα όριά της με την φανερή και κρυφή βία των ημερών. Η Έρις έχει εγκατασταθεί στον πλανήτη Γη σκεπάζοντας τις γωνιές του με φοβέρες και  αίματα.
Η  ηρεμία  και η ανάπαυση, της φαίνονται ακατόρθωτος στόχος.
Οι λύσεις που διαβλέπει είναι δυο, άντε τρεις.1.Να μην πει τίποτα. 2.Να πάει για ψάρεμα. 3.Να κάνει μια βόλτα στ' άστρα. Επιλέγει το τρίτο γιατί είναι και κουρασμένη. Κάντε της παρέα σ'αυτήν τη βόλτα.
Οι συγκινήσεις που προσφέρει ο πλανήτης  Άρης τις τελευταίες ημέρες είναι πολλές, όπως και τα ερωτηματικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε σ'αυτόν.
Στο κείμενο για τα  Κυδώνια σας προτείναμε  να κάνετε μια περιήγηση στην Κυδωνία του και τα μυστήρια τοπία με τα μάτια της  NASA σε απ'ευθείας  σύνδεση:http://www.google.gr/intl/el/earth/explore/showcase/mars.html(κάντε κλικ)
Τα νέα ευρήματα αντί να  δώσουν χαρά στη Μαρούσκα την έστειλαν πίσω στις σελίδες του Frank Herbert, και τον έρημο κόσμο του πλανήτη  Arrakis που μαστιζόταν από  γιγαντιαία σκουλήκια που ταξίδευαν κάτω από το έδαφός  του αφήνοντας μόνο ένα επιφανειακό ίχνος,όμοιο με αυτό των κινούμενων λίθων  που βρέθηκαν !!!!
(2)Τι βλέπουμε εδώ; πέτρες να διασχίζουν το τοπίο!!!
http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/images/?ImageID=5296
Βέβαια  αυτό ενδέχεται να συμβαίνει λόγω της κλίσης του εδάφους και οι πέτρες να γλιστρούν και να σχηματίζουν αυτά τα κανάλια που μοιάζουν με  «ράγες» λένε οι επιστήμονες.
(3)Και  αυτό;;;;
Όπως και νάχει οι νέες εικόνες  του Άρη έχουν τόσες ομοιότητες με αυτές που αναδύονται από το έργο του Frank Herbert, που νικούν κάθε προσπάθεια της Μαρούσκα να προσγειωθεί.
Και δεν ξεχνά πως στον  έρημο και ζοφερό πλανήτη που αναφέρεται στην τριλογία  " Dune " ζουν  οι απόγονοι του οίκου των Ατρειδών !!
Τελικά δεν είναι μόνο ο Άρης  ένα παράξενο μέρος. Είναι και η Γη με τις  Κλυταιμνήστρες της
Δείτε  εδώ http://alavastro.blogspot.gr/2011/10/blog-post_16.html μια σύνοψη της ιστορίας.
Το φαινόμενο από κοντά.
Living Stones of the Universe


Κάτω από το βίντεο, ο Eduardo Alberto Rodriguez ισχυρίζεται πως παρόμοιο φαινόμενο με πέτρες που κάνουν βόλτες -συμβαίνει και στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά της νήσου Γκουάμ μέσα στη θάλασσα-και διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα ..ενώ είναι εύκολο να τις παρατηρήσει  κανείς με το Google Map!!!
Σημειώσεις: Ως το θάνατό του το 1986, ο Frank Herbert είχε συμπληρώσει τη σειρά Dune με έξι βιβλία. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος από το πολυεπίπεδο όραμά του παρέμεινε ανεξερεύνητο.
 Στα πρώτα βιβλία του- δυσεύρετα στη χώρα μας για πολλά χρόνια - ο συγγραφέας δεν κάνει καμία νύξη "για ευκολίες" στη ζωή που περιμένει τους  ήρωές του,και υπαινίσσεται  συνεχώς  την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης σαν απαραίτητη συνθήκη για τη συνέχισή της!!! 
 *Μαρούσκα λέγοντας αναφερόμαστε στην υπηρέτρια της κ. Μαρκορά από τη γνωστή σειρά!!
Εικόνες 
Πηγή (1)zodia123.gr
(2)http://www.apocalypsejohn.com/2013/06/oi-episthmones-ths-nasa-prospathoyn-katalaboyn-mysthriwdh-antikeimena-poy-perpatoyn-ston-Arh.html
http://mars.jpl.nasa.gov/mars3d/
(3)http://www.msss.com/mars_images/moc/june2000/gorgonum/

2 σχόλια:

  1. ΕΠΑΙΖΑ 0,10 ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΣΕ ΈΝΑ ΕΥΡΩ ΠΟΝΤΑΡΑ ΤΟ 14 ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΕ
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ sportingbet.. To ακυρωσαν γαραφωντας σφαλμα 1014…
    Όταν μας αρμεγουν δεν γινεται κανενα σφαλμα…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντυπωσιακή κατάληξη!μακάρι να είχα να πω κάτι γι'αυτό,αλλά δεν έχω.Αύριο θα ξημερώσει μια διαφορετική μέρα..και, ευχαριστούμε για την επίσκεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.