Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συναυλίες ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων

Καλησπέρα σε όλους και υπομονή με τη ζέστη πριν πούμε περισσότερα. Σήμερα εν μέσω καύσωνα και διακοπών ρεύματος δοκιμάζουμε την καινούργια  εικόνα  του ιστολογίου μας που ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθεί.
Με  συναυλίες  και κινητοποιήσεις αποφάσισαν να αντιδράσουν οι  γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία  ενάντια στις αλλαγές της λειτουργίας των ιδρυμάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση  με τις νέες μεταρρυθμίσεις.
Στη συναυλία τους μας καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων του Νοσοκομείου  Λοιμωδών (Αγία Βαρβάρα) που θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιουλίου ώρα 7:00 στην πύλη του Νοσοκομείου.
Σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας καλούν τους εργαζόμενους και  τους κατοίκους της περιοχής  την Τετάρτη 31/7/2013, στις 18:30, οι  γιατροί και οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Α. «Πατησίων».
Επίσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συναυλία  την Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, ώρα 7.30 το απόγευμα, στα Προπύλαια ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων.
Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν την υποστήριξη όλων μας.
Η συνεισφορά του Λοιμωδών στην παροχή φροντίδας υγείας για τις περιοχές της Δ. Αθήνας και των όμορων δήμων του Πειραιά είναι μεγάλη.
Αξίζει να σημειώσουμε: στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου εξετάζονται 100.000 ασθενείς τον χρόνο - η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι μία από τις μεγαλύτερες της Αθήνας- διαθέτει ειδικό  τμήμα για ηπατίτιδα Δ' ενώ μέχρι πρότινος τα δείγματα πήγαιναν στην Τουρκία -και το  Μικροβιολογικό του έχει εξειδικευμένο τμήμα μοριακής διάγνωσης.
Το νοσοκομείο διαθέτει  δύο Παθολογικές κλινικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Ουρολογική, ΩΡΛ και Οφθαλμολογική, καθώς και  τμήματα Γαστρεντερολογικό, Δερματολογικό, Οδοντιατρικό και Ψυχιατρικό.
 Η επιχειρούμενη μετατροπή του σε κέντρο υγείας αστικού τύπου αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την σταδιακή του υποβάθμιση που  πιθανόν θα οδηγήσει  και στο οριστικό του  κλείσιμο, αλλά και στην γενικότερη υποβάθμιση  της παροχής υπηρεσιών υγείας  για τους κατοίκους της περιοχής με δεδομένη την  επιβάρυνση του Αττικού και του Νοσοκομείου της Νίκαιας, την υποβάθμιση των μονάδων ΕΟΠΠΥ της Δυτικής Αθήνας, του Α' Βοηθειών Αιγάλεω και της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Περιστερίου.
Πως θα πάτε στο Λοιμωδών
Με λεωφορεία,από την Ομόνοια
ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-Α17  στάση  Λοιμωδών
836 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΠΑΛΑΣΚΑ
837 ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
865 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΜΑΝΔΡΑστάση Μπαρουτάδικο
866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΚΥΚΛΙΚΗ)στάση Μπαρουτάδικο
Α16 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ (Μέσω ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ)στάση Μπαρουτάδικο
801 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΛΑΣΚΑ
 Είτε με το μετρό μέχρι το σταθμό του Αιγάλεω,κι από εκεί με λεωφορείο ή και τα πόδια(είναι κοντά)
Για όσους ανταποκριθούν
Ξεκινήστε νωρίτερα. Από το πλάι του νοσοκομείου, αυτό που είναι αντίθετα από την πύλη, αρχίζει ένα μονοπάτι από σκαλάκια εύκολο να το ανέβει κανείς, που καταλήγει σε μια από τις κορφές του βουνού Αιγάλεω. Μια εύκολη διαδρομή 20 περίπου λεπτών- που βγαίνει με ένα μπουκάλι νερό- ανάμεσα σε πεύκα και τζιτζίκια  που θα σας αποζημιώσει με τη θέα που προσφέρει.
Δείτε περισσότερα εδώ:http://www.attiko-prasino.gr/Default.aspx?tabid=460&language=el-GR
Εικόνες και πηγές:
http://www.avgi.gr/article/675584/protoboulia-gia-tin-uperaspisi-kai-anabathmisi-tou-loimodon-ag-barbar-1
http://www.poli-politiki.gr/kinitopoiiseis-synaylia-kata-kleisimatos-nosokomeiwn-a-60589.html
http://gnda.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.