Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Επιμόρφωση ανέργων και άλλα προγράμματα της Γραμματείας Νέας Γενιάς

Street Art by Ernest Zacharevic
Προγράμματα Κατάρτισης Ανέργων στη Θεσσαλονίκη 
Προγράμματα που απευθύνονται σε ανέργους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης ηλικίας 18 έως 64 ετών, συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη μέχρι το τέλος του έτους. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν συμμετοχή των ανέργων σε δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης, καθώς και σε πέντε προγράμματα κατάρτισης 90 ωρών σε τεχνικές πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο, στην επιχειρηματικότητα και στον επισιτισμό. Οι δράσεις ανακοινώθηκαν την 1 Οκτωβρίου, ενώ σύντομα αναμένεται να «ανοίξουν» και οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.http://anatolikisympraxi.gr
(Διαβάστε σχετικά στο τέλος του κειμένου-1-)

Δύο κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων υλοποιεί φέτος η Γραμματεία Νέας Γενιάς. 
Το ένα αφορά τον αγροτικό τομέα, ενώ το δεύτερο υποστηρίζει την ωρίμανση και την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων. Τα σεμινάρια αγροτικού τομέα, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος» και αφορούν νέους 24 έως 40 ετών, οι οποίοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
Τα σεμινάρια είναι συνολικής διάρκειας πενήντα ωρών και περιλαμβάνουν θεματικούς τομείς όπως ελαιοκομία, καλλιέργεια μανιταριών, μελισσοκομία και οινολογία. Αυτά στην Αθήνα ξεκινούν σήμερα,στις 15 Οκτωβρίου,και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50€.
Για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας πληροφορηθήκαμε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και στην συμπρωτεύουσα τους επόμενους μήνες.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα τηλ. 210 2599432 και 210 2599434.
 Είτε θα στείλετε email εδώ a.katsarou@neagenia.gr  είτε θα επισκεφτείτε τα γραφεία της Γραμματείας Νέας Γενιάς (Αχαρνών 417, Αγ. Ελευθέριος, ώρες 09:00- 14:00, στο γραφείο 135).

Το δεύτερο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας, αφορά την στήριξη νέων  που  μπορεί να είναι φοιτητές, σπουδαστές, απόφοιτοι ΑΕΙ ή απόφοιτοι μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είτε έχουν ήδη διακριθεί στο πλαίσιο διαγωνισμών επιχειρηματικότητας ή θα διακριθούν σε διαγωνισμούς που θα οργανωθούν στο πλαίσιο του παρόντος έργου.
Αυτήν την στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε Αθήνα, Ηράκλειο και Πάτρα.
Για αιτήσεις κάντε κλικ εδώ.  http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.aspcpage=resource&cresrc=2122&cnode=1


 «Δεύτερη ευκαιρία» για επαγγελματική αποκατάσταση
 Μια δεύτερη ευκαιρία για απασχόληση, δίνει το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επανακατάρτισης για Ανέργους το οποίο υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι να είστε απολυμένοι/άνεργοι κλάδων λιανικού εμπορίου, εμπορίας, διακίνησης και συντήρησης αυτοκινήτων και κατασκευών δομικών υλικών.
Στην δράση περιλαμβάνεται παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης συνολικής διάρκειας 280 ωρών,η οποία επιδοτείται με 5€ ανά ώρα.
Σημειώστε ότι οι άνεργοι επιδοτούμενοι θα πρέπει να διακόψουν το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.
Η αίτηση γίνεται online αφού πρώτα  εγγραφείτε εδώ:https://www.directch.com/RomaTestUI/Forms/Loginassessment.aspx?PosSecurityKey=58b90bc7-ff85-42e9-b184-071be6f3d7fa

Εκπαιδευτικά προγράμματα με επαγγελματικές προοπτικές από το ΙΕΣΟΕΛ 
Μονοετή και διετή προγράμματα φοίτησης στους τομείς της Ελεγκτικής και Λογιστικής σε συνδυασμό με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Τραπεζικά, τα Χρηματοοικονομικά και τα Νομικά, θα υλοποιήσει από τις 4 Νοεμβρίου το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ (0,45%).
 Τα Προγράμματα απευθύνονται σε αποφοίτους Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Λυκείου με ή χωρίς εργασιακή εμπειρία, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να μπορούν να απασχοληθούν σε Λογιστικά Γραφεία, Επιχειρήσεις, Τράπεζες, Επενδυτικούς Οργανισμούς, Συμβουλευτικές Επιχειρήσεις κ.α. και συνδυάζουν μαθήματα από Ορκωτούς Λογιστές και Νομικούς με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.
Δείτε αναλυτικά τη δομή των προγραμμάτων εδώ:http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/soel
 Για αιτήσεις καλέστε στα τηλέφωνα: 210-3689465 και 210-3689402.

Προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων από τον Δήμο Αθηναίων
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ξεκινούν για ακόμα μια χρονιά τα προγράμματα επιμόρφωσης για ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης σε ποικίλους τομείς όπως βιολογικά προϊόντα, ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, γεωργία και φυσικοί πόροι, αγωγή υγείας και νέες τεχνολογίες.
Δείτε όλα τα μαθήματα     εδώ:http://www.cityofathens.gr/sites/default/files/%20%20%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD.doc


trespassing
(-1-)Γράφουν σχετικά από την  Πρωτοβουλία κατοίκων Καισαριανής
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», αναδεικνύουν τον ρόλο των ΜΚΟ ως πρωταγωνιστών στην εφαρμογή σύγχρονης δουλείας. 

Θέλουν να επιβάλουν συνθήκη εργασιακού μεσαίωνα και πελατειακές σχέσεις από σωματεία, αναπαράγοντας την κυρίαρχη ιδεολογία περί «ωφέλειας» της «ευπαθούς» κοινωνικής ομάδας των νέων ανέργων (βλ. τα ΚΕΚ που στήνουν σε όλη τη χώρα ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ).
Οι ΜΚΟ διαχειρίζονται εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, για να απασχολούν νέους ανέργους για «κοινωφελείς» σκοπούς «κατά της φτώχειας», «ωφελώντας» τους με ψίχουλα αντί μισθών, καταστρατηγώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα εργατικά δικαιώματα.
Και το κερασάκι της τούρτας;
Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ ονομάζονται στα  προγράμματα αυτά «ωφελούμενοι».
Τι ειρωνεία...
Οι ΜΚΟ συντελούν στην περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με τρόπο σιωπηλό και ύπουλο πλάι στον εκκωφαντικό οδοστρωτήρα της δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων, της γενικευμένης ανεργίας και εξαθλίωσης.
Παράλληλα, ανανεώνουν ή δημιουργούν νέες σχέσεις εξάρτησης...
Διαβάστε όλο το κείμενο:http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html
Σχετικά κείμενα με χρήσιμες διευθύνσεις
Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης από Απόσταση
Προγράμματα Δια βίου Εκπαίδευσης 
Εικόνες
Street Art by Ernest Zacharevic
trespassing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.