Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

«Αναζητώντας τα ίχνη της Κατοχής και της Αντίστασης στην Αθήνα»
Με αφορμή την επέτειο από τις μαζικές κινητοποιήσεις των  Αθηναίων τον Μάρτιο του 1943 ενάντια στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των γερμανικών αρχών κατοχής
 Ο ρ/σ «105.5 Στο Κόκκινο» διοργανώνει συλλογικό περίπατο με τίτλο:
 «Αναζητώντας τα ίχνη της Κατοχής και της Αντίστασης στην Αθήνα»
 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί με αφετηρία τα Προπύλαια.
Η ξενάγηση στους δρόμους της Αθήνας θα γίνει από τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη.
Στόχος του περιπάτου είναι η περιήγηση στους δρόμους και τα κτίρια της Αθήνας όπου σημειώθηκαν οι σημαντικότερες αντιστασιακές κινητοποιήσεις του αθηναϊκού λαού κατά την περίοδο της Κατοχής και η ανάδειξη ενός σημαντικού μέρους της ιστορίας της που παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστο:


 Μέσα από την αφήγηση σε κάθε σταθμό του περιπάτου θα γίνει προσπάθεια να ανασυσταθεί η μνήμη της κατοχικής Αθήνας, της Αντίστασης και των θυμάτων του αντιστασιακού αγώνα.  
Μετά το τέλος του περιπάτου θα ακολουθήσει συζήτηση στο Πολυτεχνείο (αμφιθέατρο Γκίνη) με τον ερευνητή, Μανώλη Κασσιμάτη και τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη ενώ παράλληλα θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από την περίοδο της Κατοχής.

2 σχόλια:

  1. λες να πάω??

    θα είναι σωστή η ενημέρωση ή θα πήξουμε στην βλακαία

    τείνω να πάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είναι καλά.Ο Χαραλαμπίδης το κατέχει το θέμα,ο καιρός επίσης βοηθά και η βόλτα στην Αθήνα δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Αν κάποιος βαριέται μπορεί επίσης να αποχωρήσει. Και εγώ θέλω την ξενάγηση γι'αυτό και έκανα την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.