Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ωρέ που πάμε;

«Yποδοχή» στην Μέρκελ με διαδηλώσεις
Τυμπανοκρουσίες είχαμε τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου την Παρασκευή, στην Αθήνα.
Το χρονικό της επίσκεψης για όποιον ενδιαφέρεται εδώ:
http://topontiki.gr/details.php?id=71949
Τελικά στις 21:55 την Παρασκευή, η Άγκελα Μέρκελ αναχώρησε αεροπορικώς από την Ελλάδα αφήνοντας μας στον πόνο μας.
*
«Κυβέρνηση αχρείων σ 'ενα Α.Ε. Στρατόπεδο συγκέντρωσης»
Ο  θείος Νώντας μιλά για τις μετατοπίσεις  που αποδομούν τη σκέψη..και άλλα
*
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε  η είδηση της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου  στην Αθήνα, και ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν  αρχίσει να ανακοινώνονται συμμετοχές στη διαδήλωση της «υποδοχής» της.
*
-Οι διαδηλώσεις  φυσικά απαγορεύτηκαν από την  αστυνομία-

Ο ΣΥΡΙΖΑ  με ανακοίνωσή του κάλεσε όλους τους πολίτες της Αθήνας να συμμετέχουν στην διαδήλωση.
*
Από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως "Η επίσκεψη αυτή γίνεται με σκοπό την επιβράβευση της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα της παρούσας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 Ακόμη καταγγέλλει:
"τα συνεχή αντιδημοκρατικά πραξικοπήματα εντός κι εκτός Βουλής, την στυγνή επιτροπεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσω των νέων γκαουλάϊτερ Ράϊχενμπαχ, Φούχτελ κλπ, την  ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, το χτύπημα σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα".
Σε άλλο σημείο στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι: "Ειδικά η αριστερά φέρει ιστορική ευθύνη και πρέπει να σηκώσει το γάντι".
Καλέσματα έγιναν και από τους Αναρχικούς, την  ΠΟΣΠΕΡΤ, την  ΑΔΕΔΥ, το ΕΠΑΜ, τους ΑΝΕΛ και το Σχέδιο Β, την  Επιτροπή Αντίστασης στη Νέα Γερμανική Κατοχή,και άλλες κινήσεις πολιτών.
 Παρά την απαγόρευση η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 5 μ.μ. και ο μεγάλος όγκος της  πορείας  ακολούθησε  την οδού Σταδίου.
Κουτσούμπας: Η Μέρκελ ήρθε για να στηρίξει τις μπίζνες των γερμανικών ομίλων
Τελευταία ενημέρωση : 11.04.2014,  21:35 

http://www.avgi.gr/article/2288680/koutsoumpas-i-merkel-irthe-gia-na-stirixei-tis-mpiznes-ton-germanikon-omilon
Εικόνα από την πορεία από :enet.gr
Θερμή ήταν  η αντίδραση και σε άλλες πόλεις, από κόμματα  συνδικάτα και συλλογικότητες.Νέα συνθήματα εμφανίστηκαν εμπλουτίζοντας το γνωστό ρεπερτόριο.. 
*
"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΣΕΕ ΚΙ ΑΔΕΔΥ...ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ..."

Από τη ΓΣΕΕ  δεν είχαμε κανένα κάλεσμα, γιατί  μας είχε καλέσει προχθές για άλλο λόγο που κάποιους προβλημάτισε όπως φαίνεται στο παρακάτω κείμενο.
Γράφει ο Πέτρος  Χασάπης :

Η σημερινή απεργία για ποιο λόγο έγινε;
Αναρτήθηκε στις 9  Απριλίου, 2014
Κατάλαβε άραγε κάποιος γιατί έγινε η σημερινή 24ωρη απεργία; Τι εξυπηρέτησε; Σε τι βοήθησε τους εργαζόμενους; Απεναντίας, η κυβέρνηση αδιαφόρησε πλήρως και οι εργοδότες γλίτωσαν μισθούς μιας μέρας.

Άλλο ένα απεργιακό χάπενινγκ έλαβε τέλος. Ούτε ογκώδεις συγκεντρώσεις, ούτε κανένα αποτέλεσμα είχε η σημερινή πανελλαδική 24ωρη απεργία, πλην της ταλαιπωρίας των πολιτών εξ αιτίας της μη κυκλοφορίας κάποιων μέσων μαζικής μεταφοράς. Και πλην ακόμα της δικαιολόγησης της παρουσίας των κομματικών συνδικαλιστών σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο έχει πλήρως απομαζικοποιηθεί, καθόσον κανείς εργαζόμενος δεν αισθάνεται ότι του διασφαλίζει τα συμφέροντά του. Επομένως δεν έχει και κανένα νόημα η συμμετοχή του.

Που είναι άραγε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ κ.λ.π. όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων; Όλα αυτά τα χρόνια που οι εργαζόμενοι απολύονται και αυτοκτονούν; που ο επίσημος αριθμός των ανέργων έφτασε το 1,5 εκατομμύρια; Που είναι οι αγώνες τους και οι διαρκείς απεργίες οι οποίες θα έβαζαν φραγμό στα σχέδια της τρόϊκας και των εντολοδόχων ελληνικών κυβερνήσεων; Πλήρης απογοήτευση.
Συνέχεια στο olympia

Ακολουθούν μερικά ουσιώδη σχόλια από το δημοσίευμα.
Poiu είπε
Απριλίου 9, 2014 
την κυριακη στις 30/3 που ηταν η ψηφοφορια του πολυνομοσχεδιου, που οριζει οτι απο 1/1/17 ολοι οι υπαλληλοι του ιδ,τομεα θα “απολαμβανουν ” 587ευρω , μικτα, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΛΑΟΣ ?? ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΙΑΣ ?

Χαζος! είπε
Απριλίου 9, 2014 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! η μονη λυση

Πύκτης είπε
Απριλίου 9, 2014 
Γιά να μην γίνει την παρασκευή και ενοχληθεί η φράου, έρχετε η αφέντρα και πρέπει να είναι όλα τέλεια .


ΜΑΧΗΤΗΣ είπε
Απριλίου 9, 2014 
απο επισημα χειλη πλεον Υπουργων…

25000 θα πατε σπιτια σας…..

σημερα στην απεργια…ουτε 9000 δεν ειχαν παει!

Α ρε κορμαδια….

υπουλα …ρουφιανικα …γλειφτικα….

να στενοχωρηθω πλεον….αν θα σας στειλει ενα βραδυ σπιτι σας???

αχρηστοι και ανικανοι…εξωγηινοι δΥ!
Η συνέχεια των σχολίων σε επόμενο κείμενο

*
Και να γυρίσουμε πάλι στο θέμα μας
Οι γνωστοί άγνωστοι κύκλοι έκριναν σκόπιμο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους την προηγούμενη της άφιξης της φράου,προκαλώντας  έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου  έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου.
Ευτυχώς χωρίς  θύματα.
Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου  Σ. Κεδίκογλου ήταν η αναμενόμενη: 

«Προφανής στόχος των δραστών είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δε θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους», είπε.
Γνωρίζοντας προφανώς περισσότερα από εμάς ..τους κοινούς θνητούς. 
*
Την επίθεση καταδίκασαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις (όπως πάντα),και  o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης  από το Twitter!!
 «Η βόμβα στο παγιδευμένο Ι.Χ. δεν χτυπά τις τράπεζες και το σύστημα. 
Βλάπτει τη χώρα και τη Δημοκρατία. Η τρομοκρατία τρέφει το αυταρχικό κράτος» έγραψε. 
Αλλά το καλύτερο ειπώθηκε από έναν ανώνυμο σχολιαστή στην http://www.imerisia.gr
ανώνυμος
Πέμπτη12:06


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ Μ@ΛΑΚΕΣ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


ΤτΕ: 1.530.033.032.528.819 δραχμές οι οφειλές του κατοχικού δανείου!!!

Στο ποσό του 1 τετράκις εκατομμύριο 530 τρισεκατομμύρια 33 δισεκατομμύρια 32 εκατομμύρια 528 χιλιάδες 819 δραχμές ανέρχεται το ύψος των απαιτήσεων της Ελλάδας από το γερμανικό κράτος για το κατοχικό δάνειο, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που κατατέθηκε στη Βουλή. 
Συνέχεια εδώ:www.topontiki.gr

Τώρα, δες και την φάκα…
Με Βρετανικό δίκαιο.. ραγιάδες
Το Μεγάλο Μας Τσίρκο προτείνει:
Ο  Π. Παναγιώτου  αποκαλύπτει στον Γ.Τράγκα στο βίντεο (περίπου στο 3')  ποια κομπίνα κρύβεται (πέρα από το υπερκοστολογημένο δάνειο με αγγλικό δίκαιο!)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OALxhlSDjIo#t=23
Έχουν δέσει πάνω στο ομόλογο τα 80 δις του ΤΧΣ και αν δεν πληρωθεί έστω και ένα ευρώ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΛΑ και τινάζεται η Ελλάδα στον αέρα!!!
Και φυσικά με αυτή την κομπίνα υπέρ των τοκογλύφων (ακόμα μία φορά) δεσμεύεται και οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση στην αποπληρωμή!!!
Λεπτομέρειες (εδώ)
*
Για "Πρόκληση και εμπαιγμό αναφέρει σχετικά με την επίσκεψη της καγκελαρίου ο Κώστας Χροσόγονος στην  Enet, gr 

Και στο Κύριο Άρθρο της εφημερίδας γράφουν:
Δειλή, μοιραία και άβουλη κυβέρνηση

 Η θεατρική παράσταση που από χθες παίζεται εις βάρος του ελληνικού λαού, με την καλοστημένη έξοδο στις αγορές στο επίκεντρο μιας πρωτόγνωρης προπαγάνδας, κορυφώνεται το απόγευμα, στο μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της Ανγκελα Μέρκελ.
και 
Λάθος timing 

Ούτε ένα 24ωρο δεν έχει περάσει από τα πανηγύρια Α.Σαμαρά και Α.Μέρκελ για την έξοδο του ελληνικού δημοσίου στις αγορές για δανεισμό και οι αγορές βρίσκονται σε νευρική κρίση ξανά διεθνώς. Το timing δεν είναι και το καλύτερο, για να υποστηρίξει τους μύθους του success story. Οι μετοχές εντός κι εκτός συνόρων γκρεμίζονται, η Wall Street βυθίζεται στο «κόκκινο» και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων σκαρφαλώνουν αφήνοντας πίσω, γρήγορα, την επίπλαστη ευφορία.
Συνέχεια εδώ:http://www.enet.gr/?i=news.el

Πολύ ακούγεται η λέξη πανηγύρια δεν νομίζετε;

TOP STORIES ΣΤΑ ΜΜΕ
-Εύσημα Λαγκάρντ για την πορεία της Ελλάδας 

-Τεράστια επιτυχία το ομόλογο: Επιτόκιο 4,95% για 3 δισ. ευρώ 

Οριστικά αποικία χρέους 
Το ποσό που δανείστηκε ο ελληνικός λαός είναι 3 δισεκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο 4,95% για πέντε χρόνια. Πανηγυρίζουν τα διεθνή funds με το ανέλπιστο κέρδος που τους προέκυψε.

Με απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει ότι θα καταβάλουμε για τόκους κάθε χρόνο 148,5 εκατομμύρια ευρώ. Στα πέντε χρόνια θα καταβάλουμε για τόκους 742,5 εκατομμύρια και για κεφάλαιο 3 δισεκατομμύρια και συνολικά θα καταβάλουμε 3,7425, δισεκατομμύρια ευρώ. Το χρέος αυτό ρυθμίζεται από το αγγλικό δίκαιο και θα υπάγεται στην αρμοδιότητα των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Τι θα τα κάνουμε αυτά τα χρήματα; Σύμφωνα με την κυβέρνηση τα χρήματα αυτά θα δοθούν για επενδυτικά έργα, που σημαίνει ότι θα πάνε στην παρασιτική ολιγαρχία και όχι στον ελληνικό λαό. Εμείς όμως όλοι μας θα κληθούμε να τα πληρώσουμε αυτά τα χρήματα, με τις περιουσίες μας και το αίμα μας.

Συνέχεια στο olympia

*
Δεν έπεισαν πολλούς όπως φαίνεται

*
Εδώ η ανάλυση του συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη για τις επιπτώσεις που έχει η αποδοχή του αγγλικού δικαίου στη νέα δανειακή σύμβαση 

http://www.newser.gr/2014/04/blog-post_1498.html

Σκάει το πανηγυρικό μπαλόνι, νέο δάνειο προαναγγέλλει το ΔΝΤ!
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch γνωστοποίησε ότι θεωρεί αμφίβολη την διατηρησιμότητα της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές. Την ίδια ώρα, στην δευτερογενή αγορά, οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις του νέου πενταετούς ομολόγου με αποτέλεσμα η τιμή του να υποχωρήσει κάτω από το άρτιο (στις 98,37 μονάδες) και η απόδοση να ξεπεράσει τις 5 μονάδες και να κυμανθεί στο 5,13%, παρότι το βιβλίο προσφοράς είχε διαμορφώσει απόδοση 4,95%.
Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της Αυγής.

Και η διαμαρτυρία  της  ΓΣΕΒΕΕ 
για τον αποκλεισμό της από το σημερινό forum των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο οποίο συμμετείχαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Χ. Γ. Φούχτελ.
Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι δεν προσεκλήθη από την κυβέρνηση, θεωρώντας "απαράδεκτο" αποκλεισμό της από το forum, το οποίο έγινε την Παρασκευή το απόγευμα, με θέμα "Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε συνθήκες κρίσης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

"Προφανώς οι κυβερνητικοί διοργανωτές ενοχλημένοι από τις παρεμβάσεις της ΓΣΕΒΕΕ δεν ήθελαν να δοθεί η πραγματική εικόνα των επιπτώσεων που έχει η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική – με τις ευλογίες της κας Μέρκελ - της ασφυκτικής λιτότητας η οποία έχει οδηγήσει σε κλείσιμο 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 1 στις 2 στο πρόθυρα της εξαφάνισης. Και φυσικά οι κυβερνητικοί διοργανωτές δεν ήθελαν να ακουστούν στο forum οι αναπτυξιακές προτάσεις που έχει καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ τεκμηριωμένες μάλιστα με μελέτες του Ινστιτούτου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων(ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Που πάμε;

Που πάμε;


 Βγάζουν στο σφυρί σπίτι ανέργων για ανεξόφλητα δημοτικά τέλη ύψους 376,29 ευρώ!
Ευτυχώς  η διαδικασία αναβλήθηκε μετά από τη δυναμική παρέμβαση αλληλέγγυων πολιτών και πολιτικών αυτή τη φορά...
Εδώ αν θέλετε κάτι να πείτε:http://www.mandras-eidyllias.gr/contact

*
Μη χάσετε κι αυτό το"Απίστευτο σενάριο"αλλά και τα σχόλια που ακολουθούν!!
*

Εντάξει δεν είμαστε μόνοι...>
Η Γαλλία κινδυνεύει να γίνει επόμενο «θύμα» της γερμανικής λιτότητας;

Εικόνα από :http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=425299





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.