Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Κόλαφος ο Κουίκ

.... αλλά όχι μόνο.....

 Η σκόνη του χρόνου


Τα γεγονότα τρέχουν συμπυκνώνοντας το χρόνο ή κάπως έτσι το βιώνουμε εμείς εδώ.
Ετοιμάζουμε  ένα θέμα και ξαφνικά  μαζεύονται άλλα εκατό σημαντικά και πελαγώνουμε....
 Η Ουκρανία, ο Μπαλτάκος που δεν διαγράφηκε, το Κοινωνικό μέρισμα και το Πρωτογενές πλεόνασμα , η  σύγχυση στην αγορά  και οι μαχαιριές στην οικονομία  οι  Αιτήσεις για Υποτροφίες ,τα Φυσικά καθαριστικά,  τα συμπεράσματα από τη Συνάντηση Για την Τροφή που ακόμη δεν έγιναν κείμενο, η Γιορτή Αυτάρκειας στο Ελληνικό που δεν αναρτήθηκε  τελικά,  όπως και η  Ευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση,  το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε «δόσεις», και η  αναμενόμενη Παραπληρόφηση, ο  νέος  παραλογισμός του υπουργείου Οικονομικών ,ή για  την Αφρική που ματώνει κάθε μέρα  και  για τα Τρολ με δελτίο παροχής,    το Πάσχα  που μας πρόφτασε τελικά  μαζί με εκλείψεις  και  η Αλληλεγγύη των Δημάρχων  με τα λεφτά των άλλων όπως και  η ανατριχιαστική συνειδητοποίηση της λογοκρισίας  μαζί με άλλα 170 θέματα να περιμένουν στα πρόχειρα,το καθημερινό τρέξιμο και οι υποχρεώσεις  ε, πως περιγράφετε αυτό; κόλαση μήπως;
Το αποτέλεσμα είναι να μην γίνεται  καμιά ανάρτηση περιμένοντας  - να καθίσει η σκόνη- αλλά δεν..τα γεγονότα μας προλαβαίνουν
Εφημερίδα πρέπει να γίνουμε για να βγαίνει το πρόγραμμα...
Ας δούμε τουλάχιστον τα όσα είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Τέρενς Κουίκ για ένα θέμα* που αναδείξαμε κι εμείς  πριν λίγο καιρό θεωρώντας το σημαντικό και αποσιωπημένο και τα υπόλοιπα θα περιμένουν λίγο.
Θέμα* Οι συμφωνίες ΑΚΕ-ΕΕ

Κόλαφος ο Τέρενς Κουίκ

Εκρηκτικός και απόλυτος, ο παρεμβατικός λόγος του Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, την Τετάρτη (09.04.14), στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ως Εισηγητής στην Κύρωση Διεθνούς Συμφωνίας για την οικονομική
ενίσχυση χωρών της Αφρικής και της Καραϊβικής, είπε:

«Σε εποχές που η Ελλάδα μαστίζεται από οικονομική ύφεση, καλούμεθα να συμφωνήσουμε στην εκταμίευση 370.000.000 ευρώ για χώρες της Αφρικής και της Καραϊβικής.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη για ενίσχυση αυτών των λαών. Αντιλαμβάνομαι και ότι πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις και συμμαχίες ακόμη και με το τελευταίο κράτος του ΟΗΕ, πόσο μάλλον όταν χρειαζόμαστε την στήριξη τους στα πολλά ανοιχτά εθνικά μας θέματα.

Αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μην περικόψουμε έστω και τα μισά από τα χρήματα αυτά, για να τα αποδώσουμε εκεί που χρειάζεται, μέσα στην ίδια την πατρίδα μας.

Με λίγες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μπορούμε να χτίσουμε και να λειτουργήσουμε δημόσια σχολεία στη Ξάνθη κ στη Ροδόπη, εκεί όπου μέσω της Παιδείας κάνει πάρτυ το τουρκικό Προξενείο.

Σε περιοχές όπως η Δράμα και η Καβάλα, ακόμα και το ένα ευρώ, μέσα στη κόλαση της ύφεσης, σίγουρα θα αποδειχθεί πολύτιμος θησαυρός.

Ας το αντιληφθούμε ότι προηγείται η εθνική και οικονομική πολιτική μέσα στην ίδια την χώρα μας.

Και επιπλέον, μου είναι αδύνατον να υπερψηφίσω αυτή την Κύρωση, την ώρα που στις χώρες της Καραϊβικής ακμάζουν off shore εταιρείες, οι οποίες φαντάζομαι ποιες «εκπλήξεις» μπορούν να μας επιφυλάσσουν και ενδεχομένως με τη ψήφο μας να τις κουκουλώνουμε».
Από  gatzoli.gr  στις 9, 4,2014


 ΑΚΕ= Χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού 

Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες που εν συντομία αναφέρονται ως ΑΚΕ - όπως και στη διαφθορά που διαπιστώνεται ολοένα και συχνότερα στο κείμενο με τίτλο Οι Ύποπτοι Φορούν Γραβάτες - γράφοντας:

Θα προσπαθήσουμε να απεικονίσουμε συνοπτικά  τους θεσμούς που αντικατέστησαν την  αποικιοκρατία  φτιασιδωμένες  σε "εμπορικές συμφωνίες", ζήτημα που πολλοί δεν του έχουμε δώσει την σημασία που έπρεπε. Αυτές οι φαινομενικά συναινετικές διμερείς συμφωνίες, αποτελούν το σχέδιο δράσης των δυτικών χωρών στη μοιρασιά των φυσικών πόρων του Τρίτου κόσμου και στην άσκηση κάθε λογής πιέσεων προς αυτές. Πιέσεις  πολιτικές και θρησκευτικές, έλεγχο της βιομηχανικής και αγροτικής τους παραγωγής όπως και της κουλτούρας αυτών των χωρών, με όλα τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται.

*
Να θυμίσουμε  ότι  μέχρι και το 2011 κι ενώ η κρίση στην Ελλάδα   βάθαινε  και ήταν  υποχρεωμένη να δανείζεται από το ΔΝΤ και την ΕΕ με επαχθείς όρους, ήταν  επίσης υποχρεωμένη να συμμετέχει οικονομικά στην ενίσχυση αυτών των χωρών.

*
Η  ανεπάρκεια των πηγών σχετικά με το θέμα και η αδιαφορία των   δημοσιογράφων(πληροφορίες μπορούν να βρεθούν μόνο στις επίσημες ιστοσελίδες της ΕΕ,αλλά οι σύνδεσμοί τους  αλλάζουν συχνά, ή δεν βγάζουν πουθενά)λειτούργησε  αποτρεπτικά για την ενασχόληση με το ζήτημα.

*
Αναγνωρίζοντας εξ'αρχής ότι μπορεί να υπάρχουν κενά ή και λάθη, αξίζει να δώσουμε λίγο από το χρόνο μας σ'ένα θέμα  σύνθετο που περιέχει  και "συγκαλύπτει" την αποικιοκρατία,την εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας, την ανταλλαγή λίγης  ψευτο-ελευθερίας με τα πολύτιμα κοιτάσματα, τις ρίζες του προβλήματος της μετανάστευσης και τελικά την λερωμένη με αίμα  δική μας τεχνολογική ευημερία.

Περισσότερες  πληροφορίες εδώ:http://amazonsday.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

Διαδώστε το!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.