Σάββατο 31 Μαΐου 2014

2η Οικογιορτή "Στους δρόμους της Ελιάς και της Πορτοκαλιάς"


Το Σάββατο, 31 Μαΐου 2014, (από τις 18.00 έως τις 22.00) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Κομποτίου, και την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014, (από τις 11.30 έως το σούρουπο), στο παραποτάμιο πάρκο Κομποτίου «Σωκήπια» οργανώνεται από Συλλόγους, Σχολεία, Φορείς, Εθελοντές Δήμου Ν. Σκουφά & Εθελοντές ΤΕΙ Ηπείρου (Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας), η 2η Οικογιορτή «Στους δρόμους της Ελιάς και της Πορτοκαλιάς».
Η 2η Οικογιορτή «Στους δρόμους της Ελιάς και της Πορτοκαλιάς» περιλαμβάνει Εισηγήσεις, Συζητήσεις, Τραπέζια συζητήσεων, Εκθέματα Ιδιωτών-Φορέων & Συλλόγων, Τραπέζια Εργαστηρίων, Μουσικά σχήματα, Επιτραπέζιες Δραστηριότητες παιδιών, Γευσιγνωσίες, Παραμύθια, Έκθεση τοπικών παραγωγών,κ.ά.
Το Σάββατο, 31/5/2014, από τις 18.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Κομποτίου θα γίνουν εισηγήσεις για «Τοπικά παραδοσιακά ‘αγαθά’. Η Οδύσσειά τους προς την σύγχρονη Ιθάκη» από τον κ. Αλ. Γουσιάρη, «Οι προσδοκίες των ‘βαρβάρων’ σε σχέση με τα μικρής παραγωγής ποιοτικά αγροτρόφιμα» από τον κ Κων. Ελέζη, «Προβολή και διάθεση αγροτικών προϊόντων μέσω ‘πλατφόρμας’» από την κα Νατ. Μπαλάφα, «Πώς κάναμε το χωριό μας (Κεφαλάς)… μια βιολογική επιχείρηση» από τον κ. Αλ Παναγιώτη, «Στοιχεία Πολυλειτουργικότητας και πολυκαλλιέργειας Γεωργικών Συστημάτων» από τον κ. Χαρ. Χουλιάρα, «Τοπική Κοινωνία & Ανάπτυξη» από τον κ. Δημ. Μιχαηλίδη και «Προοπτική ανάπτυξης της ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του κόσμου» από τον κ. Βασ. Ζαμπούνη.

Η ‘ζωηρή’ διαδραστική 2η Οικογιορτή «Στους δρόμους της Ελιάς και της Πορτοκαλιάς» θα αναπτυχθεί με όλες τις δραστηριότητες όλη την Κυριακή, 1/6/2014, από τις 11.30 μέχρι το σούρουπο στο παραποτάμιο πάρκο Κομποτίου «Σωκήπια», όπου ανάμεσα σε παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες, παραμύθια και εκθέσεις τοπικών προϊόντων, ευκαιρίες για άσκηση ικανοτήτων και δεξιοτήτων, οργανώνονται πολλά τραπέζια συζητήσεων για θέματα τοπικής ανάπτυξης, για θέματα κοινοτικής δράσης και κοινωνικής οικονομίας.

Οι «Δρόμοι» φέρνουν επισκέπτες από άλλες περιοχές, οι «Δρόμοι» βγάζουν τους κατοίκους από την απομόνωση, οι «Δρόμοι» βοηθούν τα τοπικά προϊόντα να ταξιδέψουν σε άλλους τόπους, οι «Δρόμοι» ενισχύουν την επικοινωνία, τις ανταλλαγές και τις συναλλαγές, οι «Δρόμοι» δημιουργούν φιλίες και συνεργασίες, οι «Δρόμοι» δίνουν ευκαιρίες να επιδειχθούν και να τιμηθούν οι θησαυροί του τόπου, οι «Δρόμοι» φέρνουν πιο κοντά παραγωγούς με τους δυνητικούς καταναλωτές, οι «Δρόμοι» δίνουν ευκαιρίες για παρουσίαση δραστηριοτήτων συλλογικοτήτων και γνωριμία με αυτές, οι «Δρόμοι» δίνουν την ευκαιρία για άσκηση των ικανοτήτων μας και των δεξιοτήτων καθενός, οι «Δρόμοι» … 
«Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία ο καθένας και περνώντας μέσα από τους ελαιώνες και τους πορτοκαλεώνες της Άρτας, αισθανόμενοι την ανάγκη να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε σκέψεις και εμπειρίες, την κοινή αγάπη μας για τον τόπο μας», δίνουμε ραντεβού το ΣαββατοΚύριακο, 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου στο Κομπότι Άρτας στην 2η Οικογιορτή «Στους δρόμους της Ελιάς και της Πορτοκαλιάς». Πληρ. Ε. Σκουλίδα (6942625449). 
Αναδημοσίευση από http://npgls.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.