Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η ζωή χωρίς την τρόικα, το διακύβευμα των ευρωεκλογών


τόνισε από το Δουβλίνο ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρηση της 25ης Μαΐου κρίσιμο για το μέλλον των χωρών όπου εφαρμόζονται τα μνημόνια.
Βίντεο με την ομιλία  του (εδω)

Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ
Την Ελλάδα, ως το επίκεντρο και το πεδίο μιας κρίσιμης αναμέτρησης για ολόκληρη την Ευρώπη, ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν πολιτικοί φορείς που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του για την Κομισιόν.
ΤΟ ΔΙΑΚΎΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩ ΕΚΛΟΓΩΝ
"Οι λαοί της Ευρώπης γνωρίζουν πως ΑΝ στη πατρίδα μας, στην Ελλάδα, επιβραβευθεί το πείραμα της ακραίας λιτότητας και δεν ηττηθούν οι μνημονιακές δυνάμεις,
ΤΟΤΕ το πείραμα θα επαναληφθεί και θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.
Γι'αυτό και εκατομμύρια μάτια στην Ευρώπη, το βράδυ της 25ης Μάιου θα κοιτούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα.
ΓΙΑΤΙ το πραγματικό ερώτημα των εκλογών στην Ελλάδα είναι εάν οι επιλογές της κ. Μέρκελ και των ελληνικών κυβερνήσεων ωφέλησαν τον ελληνικό λαό".
Εάν στην Ελλάδα είχαμε τελικά success story ή μια ανθρωπιστική τραγωδία» πρόσθεσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη μετατροπή της Ευρώπης σε κλειστή κοινωνία για λίγους εις βάρος των πολλών σημειώνοντας ότι το δόγμα «επ' ωφελεία των λαών» έχει αντικατασταθεί με το «επ' ωφελεία των αγορών». «Το κέντρο λήψης των αποφάσεων έφυγε από τους πολίτες και τις κυβερνήσεις και μεταφέρθηκε σε τεχνοκράτες, κλειστά συμβούλια και στην κεντρική τράπεζα. Δεν αμφιβάλλει κανείς και καμιά ποιος είναι σήμερα ο ισχυρός παράγοντας. Το Ευρωκοινοβούλιο έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, μπροστά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για  τις προτεραιότητες που θα προωθούσε στην  περίπτωση που θα βρισκόταν στη θέση του προέδρου της Κομισιόν.
Συνέχεια εδώ:http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=429677


Γράφει σχετικά ο πιτσιρίκος 
ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού
Παρασυρμένοι από την εσωστρέφεια που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ, δεν έχουμε αντιληφθεί πως σε δυο εβδομάδες διεξάγονται εκλογές και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και μάλλον είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ευρωσκεπτικισμός φουντώνει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μεγάλο μέρος των πολιτών –απογοητευμένο από την ανεργία και από τα παραδοσιακά κόμματα που δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων- στρέφεται σε ακροδεξιά κόμματα.

Αν και πρόκειται για ευρωεκλογές, τα αντιευρωπαϊκά κόμματα είναι σε διαρκή άνοδο.
Τις ευθύνες θα πρέπει να τις αναζητήσουμε –κυρίως- στα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που μετατράπηκαν σε νεοφιλελεύθερα και απογοήτευσαν τους ψηφοφόρους τους.

Από το κάδρο δεν θα μπορούσε να λείπει και η κινδυνολογία...

Τη σοβαρότητα των εκλογών επισημαίνει στο κύριο άρθρο της και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Κάπως γενικά  βεβαίως, αλλά μας χτυπά εκεί που πονάμε :στην οικονομία.
Τομέας αγαπημένος του ιστολογίου μας δεν μπορούμε παρά να φιλοξενήσουμε τις απόψεις που ξεδιπλώνει.
Τίτλος:Ο κίνδυνος ατυχήματος
Οι ενδείξεις πληθαίνουν πως φτάνουμε στο τέλος της μακράς και πολύ επώδυνης ύφεσης.
Τόσο οι αριθμοί όσο και τα σημάδια από την πραγματική αγορά δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο χαμηλότερο σημείο που μπορεί να βρεθεί η οικονομία.
Την ίδια στιγμή, όμως, ξαναμπαίνουν στην εικόνα της Ελλάδος το στοιχείο του πολιτικού ρίσκου και ο κίνδυνος ατυχήματος, προκαλώντας ανησυχία σε όσους έχουν επενδύσει στη χώρα τους τελευταίους μήνες. Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί ένα χαοτικό αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει στην ακυβερνησία και στην απώλεια ενδιαφέροντος για την Ελλάδα από εκείνους που πίστεψαν στο σενάριο της ανάκαμψής της.

Αλλά παρά τα όσα γράφει η εφημερίδα ο καιρός περνάει-είμαστε στον 4ο χρόνο μ.ΔΝΤ- καμία Άνοιξη δεν ήρθε  και οι αποκαλύψεις που έρχονται από τας Ευρώπας καίνε και τα τελευταία επιχειρήματα των υποτιθέμενων σωτήρων μας.
Όπως επισημαίνει ο mike εδώ

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας την ψήφο του και την ατομική του ευθύνη. Δικαιολογίες πλέον για εξαπατημένο λαό και λοιπά φαιδρά δεν υπάρχουν.


Η εκλογολογία συνεχίζεται.Δεν θα πάμε για ψάρεμα...θα πάμε στις Κάννες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.