Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Εκδηλώσεις για το περιβάλλον την αυτάρκεια και την αειφορία


Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή

Το Can Masdeu συναντάει την ΠΕΡ.ΚΑ.

Η ομάδα ΠΕΡ.ΚΑ. διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση την Παρασκευή 17/10 στις 18:00 μμ με εκπρόσωπο από το κατειλημμένο αγρόκτημα Can Masdeu με θέμα την αυτοδιαχείριση, την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και τις εναλλακτικές μεθόδους καλλιέργειας σπόρων και ανθρώπινων σχέσεων!Διαβάστε εδώ για το πρόγραμμα και το αγρόκτημα Can Masdeu. 

Στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο


Η κρίση που πλήττει βάναυσα την πόλη, αναδεικνύει εντονότερα το χρόνιο πρόβλημα της ασφυξίας από τη μεγάλη έλλειψη ελεύθερων χώρων και πράσινου. Και κάνει ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη ενός πνεύμονα ζωής στο κέντρο της Αθήνας, όπως είναι το Πεδίο του Άρεως, να γίνει ξανά ελεύθερος λειτουργικός χώρος πράσινου, χαράς, ηρεμίας και αναψυχής.

Με το σύνθημα «Να δώσουμε ζωή στο Πεδίο του Άρεως» ξεκινάμε, συλλογικότητες και άτομα, την κοινή προσπάθεια να προβάλλουμε τα σημερινά προβλήματά του, να διεκδικήσουμε τη λύση τους, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί και να προτείνουμε, ένα νέο παράδειγμα λειτουργίας του δημόσιου χώρου. Το Πεδίο του Άρεως θα είναι η αρχή.
Αναφέρει ο Ραδιοσταθμός το «ΚΟΚΚΙΝΟ»

Μια από τις κεντρικές συζητήσεις θα αφορά τα μεταλλαγμένα και τις εξελίξεις στην Ευρώπη,ενώ στη Λαική Συνέλευση του Σαββάτου έχει κληθεί η νέα περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου να απαντήσει στις τοποθετήσεις, προτάσεις κλπ. των οργανώσεων που θα προηγηθούν στην Συνέλευση. Θα υπάρχει επίσης Λαϊκή Αγορά βιολογικών προϊόντων, μουσική, ακόμη και δωρεάν φαγητό!
Για το πρόγραμμα και τους φορείς που το συνδιοργανώνουν δείτε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.