Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αστείοι, σαν συνταξιούχοι ταγματάρχες της Κα-Γκε-Μπε...

Η ρημαγμένη Γη-(The Waste Land, 1922).T.S. ELIOT 
Ένα απολαυστικό κείμενο για σήμερα από το capital.gr, με πολλά καυστικά σχόλια που μας βάζει στον πειρασμό να αναδημοσιεύσουμε.

 Αστείοι, σαν συνταξιούχοι ταγματάρχες της Κα-Γκε-Μπε...
Κατά το ρεπορτάζ: «Επιχείρηση καθησυχασμού των αγορών και των πανίσχυρων οικονομικών funds θέτει σε εφαρμογή η Κουμουνδούρου, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για τον κίνδυνο ενδεχόμενης αποσταθεροποίησης και νευρικής αντίδρασης των αγορών εφόσον μετά τις εκλογές κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας...».

Για το λόγο αυτό ο κ. Γιώργος Σταθάκης βρίσκεται από τη Δεύτερα έως σήμερα στο Σίτυ του Λονδίνου προσκεκλημένος του ιαπωνικού επενδυτικού οίκου Nomura, που σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πλασάρεται στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας του μετά τις Morgan Stanley, Merrill Lynch, Goldman Sachs, J.P. Morgan κ.λπ.

Τις ίδιες ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρίσκεται και ο έτερος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός για συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και άλλους παράγοντες.

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης μίλησε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Λεβί στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά δεν ανέφερε τίποτα παραπάνω από όσα είναι ήδη γνωστά  και έχουν κοινό παρονομαστή την αύξηση του ρόλου του κράτους στην οικονομία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=2165615

Και ακολουθούν επιλεγμένα σχόλια

Από Odessa  
Κύριε Στούπα μιλάτε ως . . . . . νεοφωτιστος νεανίας ΟΝΝΕΔΤΙΤΗΣ ! Σας υπενθυμίζω τον βομβαρδισμό των βραζιλιάνικων αγορών τις παραμονές της πρώτης εκλογής του Λουλα ! Σας υπανθυμιζω επισης τα ιστορικα ρεκόρ που κατέγραψαν κατα τη διάρκεια της προεδρίας του ! Αυτα ηταν τυχαία? οχι βέβαια! Οι αγορές θελουν κυβερνησεις ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ και ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ! Αποστρέφονται τις κυβερνητικές πρακτικές τυπου "βλέποντας και κάνοντας" !!! Δηλ τις τακτικές των σαμαροβενιζελων και της τρόικας ! Αγοράστε λοιπον την παραμονή των εκλογών, για να μη χάσεται τα . . . . χαρτιά πατριώτες !
από manolisd  
Το άρθρο των 00. 35 αναφέρει προσφορά 1. 25 δις της fraport για τα αεροδρόμια (τα οποία ο ΤΑΙΠΕΔ αποτιμησε 0. 35 δις!!!) και την οποία, όπως νωρίτερα μαθαμε, ο κ. Σταθακης απέρριψε απο το Λονδινο γιατί θα ακριβυνουν τα εισητήρια (!!). Έτσι εφησυχαζονται οι αγορες κύριοι! Έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Έτσι ανεβαίνουν οι τιμες! Στο city ηδη πρεπει να έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ανέκδοτα. .

από ΙΠΠΑΣΟΣ  
Απο την αλλη τι σχεση εχει ο λουλα μετο εγχωριο δεκαπενταμελες?

από PONIROS  
Καλημερα Odessa, πολυ περιεργο ρε φιλε για ενα αριστερο να διαβαζει ολη μερα το Capital και να ειναι ο πρωτος που απαντα στον Στουπα. 
Και παντα να διαφωνει . Μια πληροφορια μονο, εκει στο Συριζα σας πληρωνουν για τη δουλεια αυτη η απλως εχετε καλλο στον εγκεφαλο ?
Σκουπιδια φιλε μου μεσα στο blog αυτο δεν μπορεις να αδειασεις , αυτα στο γραφειο του πρυτανη μονο !!!

 από summerman  
η υποθεση παει ως εξης
πολιτειακη ανωμαλια
σταση πληρωμων
πολεμος
ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ!

από kaxi712  
στουπα οι αναρχοαπλυτοι του berkley εχουν κανει καταληψη και εσυ κανεις την παπια. Αποφασισε με ποιους θελεις να πας και σταματα τις κωλοτουμπες.

 από Spyroslr  
Υπάρχουν στην Ελλάδα ξένα κεφάλαια; Τόσα χρόνια χορτάσαμε επενδύσεις και φοβόμαστε μην ανακοπεί το κύμα από τον Σύριζα; 
Η σημερινή κυβέρνηση είναι ανίκανη. 
Τίποτα δεν με πείθει ότι ο Σύριζα δεν θα είναι ακόμα πιο ανίκανος από τους σημερινούς. 
Με λίγα λόγια τι είχαμε τι χάσαμε αν κυβερνήσει ο Τσίπρας. 
Δεν βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα σε Σαμαρά - Βενιζέλο - Τσίπρα - Καμμένο. 
Ανήκουν στην ίδια πολιτική σχολή της μπουρδολογίας.
Το ίδιο κόμμα είναι. 
Μπορεί η βόμβα να σκάσει στα χέρια του Τσίπρα ή του Σαμαρά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι θα σκάσει στην ίδια πολιτική σχολή. 
Οι συγκυρίες και οι Ευρωπαίοι θα διαλέξουν τον μουντζούρη!!!!!!!!

 από diview  
Είναι όπως τα γράφεις, κανένα κόμμα δεν έχει πρόγραμμα, έχουν μάθει να πολιτεύονται με "κορώνες", . . . . . . . . . . . . . από την άλλη μην αγιοποιείς τις αγορές, τα λεφτά τους κλπ, δεν πιάνονται κορόιδα από τούς άσχετους Ελληνες. . . . . . . . . . όσοι ξένοι επενδύουν εδώ, έχουν πολύ καλή πληροφόρηση κατευθείαν από τα κέντρα που παίζονται οι τύχες μας, ΕΚΤ, Κομμισιόν, Βερολίνο, ΔΝΤ, . . . . . . . . κι ακόμη το δικό μας ρίσκο είναι μικρό, σε σχέσει με τα ύψη πού έχουν φτάσει οι περισσότερες δυτικές αγορές. . . . . . . . . . να είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, οι "φίλοι", οι ξένοι. . . . . .

 από polymele  
Καλημέρα κύριε Πολυξερίδη, 
Πολύ μεγάλη φαγούρα έχετε με τις αγορές. 
Επιτέλους σε αυτή τη χώρα της μίζας και της διαπλοκής που λυμαίνεται την εξουσία από τη κατοχή μέχρι και σήμερα, που κυριάρχησαν οι ξενόδουλοι(γερμανοτσολιάδες, χίτες, ταγματαλήτες) και κυριαρχούν οι απόγονοί τους (επιχειρηματίες κολομβιανού τύπου) και που εμπνέονται από το όραμα: Τζόγος-Πορνεία-Ναρκωτικά, θέλουμε ένα ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. 
Εσείς τα βλέπετε όλα κάτω από το πρίσμα του χρηματοπιστωτικού τζόγου κι αυτό δεν είναι καπιταλισμός! Τελεία και παύλα!

Έχουμε δυνάμεις, έχουμε εθνικό κεφάλαιο, θέλουμε σχεδιασμό εξ'αρχής. 
Κάποτε το είπαν επανίδρυση του κράτους. Δεν το είπαν για να ξεπουλήσουμε τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί. 
Έχετε φαγούρα με το ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα είναι ένα από τα δημοκρατικότερα κόμματα παγκοσμίως! 
Σας ξενίζει η συλλογικότητα;
Σας ξενίζει η ελευθερία έκφρασης;
Σας ξενίζει το πρόγραμμά του; Το διαβάσατε; 
Σας τρομάζει το αστέρι ή το κόκκινο στη σημαία του;

Μάλλον σας τρομάζουν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα(εργασία, υγεία, παιδεία, ατομική ιδιοκτησία) που σήμερα έχουν καταπατηθεί βάναυσα στην Ελλάδα. Γιατί είστε αριθμολάγνος, όπως ακριβώς οι Σοβιετικοί δικτάτορες. Είστε οπαδός της πλέον απάνθρωπης μορφής του καπιταλιστικού νεοφιλελευθερικού φασισμού, ακριβώς όπως και οι πάλαι ποτέ "σοσιαλιστικές δημοκρατίες"

Για να τελειώνουμε! Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεβρωμίσει ο τόπος κι αυτό θα γίνει μόνο με τη συνεργασία των πατριωτικών, εθνικών και δημοκρατικών δυνάμεων τόπου. 

Μέσα σ' αυτές δεν βρίσκεται η πλαστή ΝΔ, ούτε το πλαστό ΠΑΣΟΚ των ΜΑΦΙΟΖΩΝ Σαμαροβενιζέλλων, αλλά ούτε οι φασίστες του ΚΚΕ και της ΧΑ. 

Η μόνη μας ελπίδα, το τονίζω ελπίδα, είναι η εθνική συναίνεση, αλλά μετά τις εκλογές και φυσικά με μιά κυβέρνηση που θα έχει τη πρωτοκαθεδρία ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη φάση. 

Μετά θα προκύψουν εξελίξεις που θα ωθήσουν σε ευρύτερες συμμαχίες. 

 από solid33  
" είστε αριθμολάγνος"

Αχ πόσο ωραία η σκέψη σας! Απλά θα καταργήσουμε τους ενοχλητικούς αριθμούς και ολα θα πάνε καλά! Θα το κανω απο το σπιτι μου: θα παψω να ασχολουμαι με εσοδα-εξοδα και ετσι θα μπορω να αγοράσω σπιτι (εχω άλλωστε το δικαιωμα στην ιδιοκτησια), θα πάω διακοπες και θα μπορώ να τρώω φιλετο κάθε μερα! 

Αν ο συριζα εχει ελευθερια εκφρασης, γιατι δεν πας στην Αυγη να γραψεις τα ωραία σου σχόλια;

από gor242  
Oι εταιρείες που αναφέρεις, μόνο πέρυσι κλήθηκαν να καταβάλουν περί τα 100 δις δολάρια για χρηματιστηριακές και χρηματοοικονομικές απάτες, από χειραγώγηση αγορών νομισμάτων μέχρι εξαπάτηση δανειοληπτών. Ο λόγος που δεν πάει κανείς φυλακή είναι ασφαλώς ότι έχουν ασυλία, αν δεχτούν το plea bargainings που τους χαιδεύουν με μερικά πρόστιμα. . . Ως γνωστόν επίσης αυτό σημαίνει ότι κάνω μια κομπίνα 500 δις ή πολλών τρις (όπως η χειραγώγηση του Libor ας πούμε) και μετά πληρώνω το 1% ή και λιγότερο σε πρόστιμο και η ζωή συνεχίζεται. Εξάλλου πολλές φορές έχω πει και επιμένω, ότι η Τράπεζα του Θεού, η Goldman, έχει εμμέσως πλην σαφώς παραδεχτεί ότι έχει λογισμικό (τα γνωστά black boxes) που χειραγωγεί τις αγορές. Συμπέρασμα, το να συζητάς κακό δεν είναι, αλλά αυτοί όλοι είναι μια εγκληματική οργάνωση (οπως είχε πει το Spiegel για την DB), μια μαφία και προσωπικά είμαι πεπεισμένος, ότι ο 1ος που θα εναντιωθεί με επιχειρήματα απέναντι τους, θα τύχει τιμών και δόξης, λαϊκού ήρωα. Το τι είναι αγορές, έχω βρει επανειλημμένα ως απόλυτα εύστοχο, τον ορισμό για τον DOW που είχε δώσει κάποιος, ονόματι Michael Bolser: "Ο DOW είναι μια πεθαμένη μπανανία, μια δικτατορία σε πλήρη στρατιωτική ένδυση, η οποία έχει τοποθετηθεί στο παράθυρο του κάστρου, κουνώντας με έναν μηχανικό μοχλό το χέρι του πτώματος, το οποίο χαιρετάει το πλήθος στην Wall Street". Ο Πάνος Παναγιώτου είχε κάνει μια περίφημη έρευνα σχετικά με τους κκ. "επενδυτές" του ΧΑΑ και της αγοράς ΟΕΔ. 
Σύμφωνα με αυτήν, όπως σώζεται στο διαδίκτυο "Σύμφωνα με στοιχεία για την αγορά CDS σε πολλές περιπτώσεις το 75% του όγκου συναλλαγών σε αυτά, στο κρίσιμο διάστημα Οκτωβρίου 2009 – Απριλίου 2010, γινόταν μέσω 6 μεγάλων παικτών με τον μεγαλύτερο αυτών να είναι η Goldman Sacks. 
Κύρια μέτοχος στην Goldman είναι η Black Rock, επενδυτική εταιρία του ομίλου Blackstone, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οποίας μέχρι τις 14 Ιουλίου 2008 ήταν ο Lord Nathaniel Charles Jacob Rothschild ο οποίος παραιτήθηκε αφήνοντας ως διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρία τον Randall Rothschild. 
Η Black Rock τυχαίνει να είναι και ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο ΧΑ με θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην ΕΤΕ, την EFG Eurobank Ergasias και την Εμπορική. Τυχαίνει, επίσης, να είναι βασικός μέτοχος στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και S&P. Ακόμη, αξιωματούχοι της κατείχαν υψηλά αξιώματα ή ήταν συνδεδεμένοι με τους τρεις βασικούς οίκους αξιολόγησης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Richard H. Jenrette, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Blackstone (μητρικής της Black Rock) και πρώην διευθυντή της The McGraw-Hill Companies, μητρικής του οίκου Standard & Poor's. 
Έτσι οι νο1 και νο2 διεθνείς επενδυτές στο ΧΑ τυχαίνει να είναι παράλληλα και μεγαλομέτοχοι στη Goldman αλλά και μεγαλομέτοχοι στους 3 βασικούς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, ενώ έχουν ισχυρούς δεσμούς με την τραπεζική δυναστεία Rothschild. Επιπλέον, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Moody’s, η εταιρία Fidelity, έχει στον τιμόνι της ένα μέλος της οικογένειας Rothschild. (. . . ) Goldman, Black Rock, Norges και Rothschild είναι πολύ πιθανό να είχαν τη δυνατότητα να γνωρίζουν για τις υποβαθμίσεις της Ελλάδας πριν αυτές δημοσιευτούν και μπορούσαν, έτσι, να εκμεταλλευτούν αυτή την εσωτερική πληροφόρηση κερδοσκοπώντας στο ΧΑ και στην αγορά CDS και ομολόγων. "
Είμαι έτοιμος να υποκύψω στο Μανιτού των αγορών, όταν θα έχω μπροστά μου όλους τους παίκτες και τις συναλλαγές που διενήργησαν κατά το διάστημα 2009-2014. Αν ποτέ αυτό μπορούσε να συμβεί, τα γέλια μας θα ακούγονταν μέχρι τον Philae. 
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προ πολλού υποταχθεί στο κερδοσκοπικό μπουλούκι. Μην τα ξαναλέμε. Νομίζουν ότι έτσι θα γίνουν πιο mainstream και αρεστοί. Κάνουν λάθος. To ότι είναι καρφωμένοι στο 25-30% έχει να κάνει ΟΧΙ με το ότι είναι αντισυστημικοί αλλά επειδή το κωλομπαρεύουν. 
Η διεθνής σπείρα και απατεωνία είναι ασύλληπτη. Επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικος: όποιος ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, της αιτίας όλων των δεινών της ανθρωπότητας, χωρίς υπερβολή, θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία. Προφανώς και δεν υπάρχει αυτός ο κάποιος και προφανώς δεν είναι ο Τσίπρας, να εξηγούμαστε. 
Τα περί KGB κλπ είναι τα γνωστά αποκυήματα των εμμονών του κ. Στούπα. Την ώρα που οι μεταρρυθμιστές υποφέρουν από την KKK ας πούμε. Ατέλειωτος ο φαρισαισμός.

από top71  
Mην βλέπεις πολύ Τράγκα. Σε πειράζει.

από Odessa  
@Ιππασος, 
Ποιο χαρτοφυλάκιο σου , ρε φουκαροκακομοιρη ! Βγάλτε τη λεγομενη ΕΕ απο την υφεση, τον αποπληθωρισμο, την αποεπενδυση και την πανικόβλητη φυγή κεφαλαίων, την ανεργία, το ασφαλιστικό αδιέξοδο, το σαθρό τραπεζικό σύστημα, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, την ευρωπαικο καταμερισμό εργασίας, την στραγγαλιστικη γραφειοκρατεία του γερμανικού διευθυντηριου , και μετά γράψτε σχόλια περί . . . . . . οικονομικου φιλελευθερισμού! Ο γιαλαντζί "οικονομικος φιλελευθερισμός" της λεγομενης ΕΕ , ειναι το μεγάλο γερμανικό κόλπο καταλήστευσης της υπόλοιπης ευρωπης! Καλά μυαλά . . . . . . . " Φιλελεύθερε"!!!!!!!!!

 από laertis  
"Ως γνωστόν όποιος έχει διαβάσει διαλεκτικό υλισμό και μαρξισμό έχει τη ψευδαίσθηση πως κατέχει την ουσία όλων των επιστημών. "
Οι ακραίες πολιτικές αντιλήψεις κάποιων κομμάτων θυμίζουν την θρησκευτική αντίληψη της Μπόκο Χαράμ: "μόνο βιβλίο άξιο να διαβάζει ο άνθρωπος είναι το Κοράνι". 
Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακραία πολιτική αντίληψη. Είναι μόνο ακραία πολιτική δήλωση με δυνατότητες ακροβατικής κωλοτούμπας.


από kallikratidas  
Σχόλιο 1: "Οι αγορές όμως δεν είναι «εκκλησίες», όπου επενδύουν το κάνουν για να κερδίσουν. Άρα, χρειάζονται και διαβεβαιώσεις ότι θα κερδίσουν. . . " Αφού οι αγορές δεν είναι εκκλησίες και αναγνωρίζουν την έννοια του ρίσκου (ότι μπορεί και να χάσεις), το να περιμένετε εσείς από τους τωρινούς ή τους εν δυνάμει κυβερνώντες ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ τους επενδυτές ότι θα κερδίσουν, είναι σαν να τους προτρέπεται σε ενέργειες ανάλογες με αυτές με τα δομημένα. 
Σχόλιο 2. Μετά τον εξ εγγύς Ανατολής κίνδυνο (Τουρκία) κάνετε παιχνίδι και με τα παλιά καλά αντανακλαστικά για τον κομμουνιστικό κίνδυνο, κι ας επικαλείστε τρίτον για τον τίτλο. Αλλά ο φόβος (θα 'ρθουν οι κομμουνιστές και θα πάρουν τα σπίτια) δεν πιάνει πια, γιατί ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται

 από yannis88  
Οι "αγορες" , οι αγορες , οι αγορες . . . . και το δικαιΩμα για διατροφη , περιθαλψη-υγεια , παιδεια του Ελληνικου Λαου ? 200 δις για μισθους - συνταξεις σχεδον 2000 - 2014 ? Και οι εισφορες των ασφαλισμενων , τωμ εργοδοτων , τα απαθεματικα των Ταμειων Αγαπητε κ. Στουπα τι εγιναν ? Πολλα λησμονειτε μαλλον . . . .

από Kaka  
Δεν έχουν ιδέα στο Σύριζα τι πρόκειται να (μας) συμβει. . . . όπως έχει ειπωθεί σωστά, η χώρα είναι σαν αεροπλανο που πρέπει να αλλάξει και τους 2 κινητήρες εν μέσω θυέλλης. . . . 
η καλύτερη επιλογή είναι κάποιος που δεν έχει δίπλωμα πιλότου αλλά είναι "νταξ" παιδί και δεν έχει βεβαρημένο παρελθόν. . . (ασχολούνταν όμως με τον αερομοντελισμό, όταν ήταν πιτσιρίκι. . . )

προτεινόμενη μεθοδολογία πιλοταρίσματος "πιάσε μαλλί. . . άσε μαλλί". . . 

να δω τι σκ@τα δικαιολογία θα βρω να δώσω στα παιδιά μου άμα μεγαλώσουνε ρε π@στη μου. . .

 από occupy  
Ο Κώστας Στούπας από το 1993 έχει εργαστεί: στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Επενδυτής» ως Οικονομικός Συντάκτης, στο μηνιαίο περιοδικό «Κεφάλαιο» και στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα «Ημερησία» ως αρχισυντάκτης. Από το 2005-2008 ως Διευθυντής Σύνταξης της ιστοσελίδας «imerisia. gr». Το 2000-2001 συμμετείχε σαν σχολιαστής στην κυριακάτικη τηλεοπτική εκπομπή του MegaChanel «Ευρώ». Από το 2008 μέχρι σήμερα εργάζεται ως αρθρογράφος στην εβδομαδιαία εφημερίδα «RealNews» και συνεργάζεται με τον «RealFM», την ιστοσελίδα οικονομικής ενημέρωσης «Capital. gr» και την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο». 
-----

Ο Στούπας, που όλο μας μιλάει για πραγματική οικονομία, δεν έχει ποτέ δουλέψει στην πραγματική οικονομία. Πάντα έκανε κριτική αφ' υψηλου. Γι αυτό και όσοι τον άκουσαν έκλαψαν τα λεφτά τους.

από Κώστας Στούπας  
Η Bank of America - Merill Lynch σημειώνει από την πλευρά της: “Αναμένεται πολύ μεγαλύτερη μεταβλητότητα στους επόμενους μήνες για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μακριά από την τρόικα και το τρέχον πρόγραμμα. Ακόμη κι αν τελικά βρουν μια μέση λύση, αυτό θα μπορούσε να έλθει μετά από σχεδόν ολόκληρο το 2015, με τα ρίσκα να συσσωρεύονται στο μεταξύ”. Επίσης, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει Plan B ή αν έχει δεν θέλει να το αποκαλύψει πριν από τις εκλογές. 

Τι σημαίνουν αυτα για το 2015 μπορείτε να φανταστείτε. . . . 

από Odessa  
"Βασίλη, κάτσε φρόνιμα, να γίνης νοικοκύρης, 
για ν' αποχτήσης πρόβατα, ζευγάρια κι' αγελάδες, 
χωριά κι' αμπελοχώραφα, κοπέλια να δουλεύουν. 
-Μάννα μου εγώ δεν κάθομαι να γίνω νοικοκύρης, 
να κάμω αμπελοχώραφα, κοπέλια να δουλεύουν, 
και να μαι σκλάβος των Τουρκών, κοπέλι 'ς τους γερόντους. 
Φέρε μου ταλαφρό σπαθί και το βαριό τουφέκι, 
να πεταχτώ σαν το πουλί ψηλά 'ς τα κορφοβούνια, 
να πάρω δίπλα τα βουνά, να περπατήσω λόγκους, 
να βρω λημέρια των κλεφτών, γιατάκια καπετάνων, 
και να σουρίξω κλέφτικα, να σμίξω τους συντρόφους, 
που πολεμούν με την Τουρκιά και με τους Αρβανίταις. "

Πουρνό φιλεί τη μάννα του, πουρνό ξεπροβοδειέται. 
"Γεια σας βουνά με τους γκρεμνούς, λαγκάδια με τοις πάχναις!
-Καλό 'ς το τάξιο το παιδί και τάξιο παλληκάρι. ". . . . . . . . . . . . . . !


Ω!,ναι με αυτό το σχόλιο τελειώνει το άρθρο,φυσικά  από αύριο μπορεί να έχει συμπληρωθεί και  με άλλα ενδιαφέροντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.