Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα παζάρια για καλό σκοπό

 Τα χριστουγεννιάτικα παζάρια ξεκίνησαν, και αποτελούν μια από τις καλύτερες προτάσεις για την αγορά δώρων, αλλά και ευκαιρία για μια ευχάριστη βόλτα*

To ξεblogάρισμα για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 13,14 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του, για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας.
Στο μπαζάρ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44, Γκάζι) θα βρείτε εκτός από έργα φυλακισμένων γυναικών, χειροποίητα  χριστουγεννιάτικα στολίδια, , τα «πατροπαράδοτα» τσίπουρα και ρακόμελά μας, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφές, πολλούς τίτλους βιβλίων από δεύτερο χέρι σε τιμές από 0,50 εως 5 ευρώ άλλα μεταχειρισμένα είδη όπως ρούχα και είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα. 
Παράλληλες δράσεις θα γίνουν τόσο για τα παιδιά όπως αφήγηση λαϊκών παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι κ.α. καθώς και λαχειοφόρος με πολλά δώρα όπως προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις.
Όπως σε κάθε μπαζάρ μας θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια όπως: πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά. 

 Σάββατο 13/12 (όμως δεν προλάβαμε να κάνουμε την ανάρτηση)
Ωράριο: 11:00 έως τις 20:00 
Κυριακή 14/12 
Ωράριο: 11:00 έως τις 19:00  
Θέατρο «Χυτήριο», Ιερά Οδός 44, Τηλ. 2103412313 / 6951787821,Γκάζι (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός) 
Περισσότερες πληροφορίες στο http://xeblogarisma.blogspot.com

Εικόνα από www.newsbeast.gr


Ο σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, δηλαδή οι γονείς των παιδιών που παρακολουθούν το πρόγραμμα «Παρέμβαση», ετοίμασαν στο πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη», Ηρακλειδών 66 στο Θησείο, ένα παζάρι από την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου ως και την Κυριακή 14, με γλυκά του κουταλιού, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, πλεκτά κασκόλ, χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, γούρια, μπιζού, χωριάτικα προϊόντα, όπως χυλοπίτες, για την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος. Θα προσφέρονται αναψυκτικά και καφές. Την Παρασκευή και το Σάββατο το παζάρι θα είναι ανοιχτό από τις 10.00 ως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 10.00 ως τις 16.00.

Εικόνα από: http://www.real.gr
Αρωματικά έλαια, χειροποίητα, φυσικής προέλευσης, κρέμες σώματος και προσώπου, μέλι αγνό, καθώς και χειροποίητα αξεσουάρ, αντίκες, σπάνια βιβλία, ρούχα και άλλα πολλά περιλαμβάνονται στο παζάρι του εργαστηρίου χορού και εικαστικής τέχνης «ΧΩΡΟς-PRIVE», που θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Δεκεμβρίου από τις 12.00 το πρωί ως τις 11.00 το βράδυ στην αίθουσα του εργαστηρίου Τοσίτσα 11 στα Εξάρχεια. Μέρος των εσόδων θα κατατεθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για τις ανάγκες απόρων ασθενών, στη μνήμη της γιατρού Αυρύλιας Μαρκοπούλου.


Το χριστουγεννιάτικο παζάρι της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13, την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου.

*Μόνο μην είναι προς την Ομόνοια!

Κάθε άλλο παρά εικόνες γιορτής και χαράς φέρνει στο νου ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός της πλατείας Ομονοίας από τον δήμο Αθηναίων. 


Χρώματα μουντά, πλαστικά ομοιώματα μάγων και ζώων, χώμα, πριονίδι συνθέτουν τη φάτνη που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας, αλλά μοιάζει να έχει ανασυρθεί από το παρελθόν, δημιουργώντας περισσότερο θλίψη παρά γιορτινή διάθεση στους πολίτες της πρωτεύουσας.


Και οι φετινές χριστουγεννιάτικες παρεμβάσεις στην Αθήνα φαίνεται πως κινούνται στους ρυθμούς της κρίσης που ζουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αλλά και όλης της Ελλάδας.

Ε δεν υπάρχουν λόγια...μάλλον πλάκα κάνει ο υπεύθυνος του στολισμού!





2 σχόλια:

  1. μια χαρά χαρά καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή βδομάδα και σε σένα ακράτ και οπωσδήποτε καλή διάθεση έστω σαν εύκολη πράξη αντίστασης ....καλές γιορτές θα πούμε αργότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.