Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Συζήτηση για τον σύγχρονο συνδικαλισμό και "Τα εργατικά δικαιώματα που χάσαμε"


 Εκδήλωση – Συζήτηση της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη-Πολυγώνου
Την Τετάρτη 25/2 στις 18:30 εργαζόμενοι και άνεργοι της περιοχής συζητάμε για τα εργατικά δικαιώματα, αυτά που χάσαμε την τελευταία πενταετία και θέλουμε να πάρουμε πίσω (και όχι μόνο).

Ακόμη Την Τετάρτη 25 του Φλεβάρη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Κόσμου, Σωστράτους 25. 
 Στο πλαίσιο των θεματικών συνελεύσεων,θα γίνει συζήτηση με θέμα "Κοινωνία και πολιτική" με εισηγητή το Μάκη Καβουριάρη.
Ώρα έναρξης 7.00



Προβολή της ταινίας"GREEN BEAUTIFULL" με τρόφιμα αντί εισιτηρίου

Η Ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 8.45 μ.μ. στο Στέκι της στον Πειραιά,   Ελ. Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78, στην προβολή της ταινίας
La belle verte   «Green beautiful»
Κωμωδία  /Γαλλία 1996/ Έγχρωμη / Διάρκεια: 99'
Σκηνοθεσία / Σενάριο : Coline Serreau 
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η γη κάτω από τα πόδια καλύπτεται με άσφαλτο και δεν μπορούμε να δούμε το χώμα της; Γιατί τρώμε ανθυγιεινά τρόφιμα ; Γιατί χρησιμοποιούμε χρήματα, αυτά τα κομμάτια από χαρτί, ως μέσο αξίας όλων των δικαιωμάτων μας, χωρίς τα οποία δεν θα είχαμε τίποτα, ούτε ακόμη φαγητό να φάμε ; Γιατί κάθε βράδυ βλέπουμε τηλεόραση που δείχνει ανθρώπους να λένε ψέματα, και λερώνουμε το μυαλό μας ; Γιατί δεν μπορούμε πραγματικά να ακούσουμε ο ένας στον άλλο , να μιλήσουμε μεταξύ μας; Γιατί έχουμε αυτές τις ιεραρχίες όπου οι πιο ηλίθιοι και οι πιο ανίκανοι έχουν τον έλεγχο κι εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και την ικανότητα των ασθενέστερων ; Γιατί κάνουμε ανήθικα πράγματα μόνο και μόνο επειδή έτσι μας είπε κάποιος; Γιατί είμαστε συνεχώς εξαγριωμένοι ,ανήσυχοι κι απογοητευμένοι με μικρά ασήμαντα πράγματα της καθημερινότητας ,όπως μια γρατσουνιά στον καθρέφτη των αυτοκινήτων μας ;Γιατί καταστρέφουμε τον κόσμο μας ,δηλητηριάζουμε τους εαυτούς μας , ζούμε στην ασχήμια, υποστηρίζοντας πλούσιους εγωιστές ανθρώπους που μας εκμεταλλεύονται πουλώντας μας ψέματα;
 Η γαλλική ταινία "La Belle Verte" είναι μια ιδιότυπη γαλλική κωμωδία, καταπραϋντική, ελπιδοφόρα, τρυφερή, αστεία και διδακτική ταυτόχρονα. Είναι μια ευχάριστη ταινία που ασκεί με χιούμορ, σκληρή κριτική στο «γήινο πολιτισμό» και σε κάνει σίγουρα να σκεφτείς για τον τρόπο που ζούμε σ' αυτό τον πλανήτη. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δεχόμαστε τρόφιμα διαρκείας (πχ. γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά κλπ.) για το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης του Λιμανιού της Αγωνίας.



Συζήτηση για τον σύγχρονο συνδικαλισμό στη Λέσχη Σπάρτακος



Το Σάββατο 28//2015, στις 8μ.μ., στη Λέσχη Σπάρτακος
Κωλέττη 14, Εξάρχεια

Διοργανωτής
Λέσχη Σπάρτακος




2 σχόλια:

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.