Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Εικόνες ντροπής αλλά και αλληλεγγύης


Μείναμε στις συσκέψεις…. και το μεταναστευτικό  έχει χτυπήσει κόκκινο


Δυο προτάσεις που ακούγονται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια  με αφορμή τις ροές προσφύγων είναι:
α)αν δεν μας στείλουν εγκαίρως τη δόση θα ξεχάσουμε και εμείς το «Δουβλίνο ΙΙ» και θα τους στείλουμε μερικές χιλιάδες λαθρομεταναστών. 
Δεν θα είμαστε μονίμως τα θύματα! 
β)Ο στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί, τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια, γεννάνε 
αυτοί, υπογεννητικότητα εμείς.. σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε και, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, θα ψηφίζουν αυτοί και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους, νομάρχες, ενώ εμείς θα εξαφανιζόμαστε. 

Σαν απάντηση στις παραπάνω απόψεις  ο leoplusma γράφει  σε σχόλιο του και δεν μπορεί παρά να συμφωνήσουμε:
"Θέλω να πιστεύω πως ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε την υποκρισία όλων εκείνων που προσπαθούν διαρκώς να μας αποπροσανατολίζουν... το "μεταναστευτικό" λύνεται με έναν πολύ απλό τρόπο : σταματάς να κάνεις τη ζωή κόλαση στο τόπο τους. Κανείς άνθρωπος δεν φεύγει από το σπίτι του αν δεν υπάρχει λόγος. 
Οι υψηλά ιστάμενοι υπάνθρωποι που κερδίζουν αμέτρητα πλούτη από τον ατελείωτο πόνο αυτών των ανθρώπων, φροντίζουν με κάποια ΜΜΕ να μας κάνουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το πρόβλημα, για να μην τσακωθούμε μαζί τους... τόσο απλά. 
Μόνο αν το αντιληφθούν συνολικά οι λαοί της δύσης και το απαιτήσουν, μπορεί κανείς έστω και λίγο να ελπίζει ότι δεν θα καταλήξουμε κάποια στιγμή σχετικά σύντομα σε ένα ευρύτερο "αιματοκύλισμα" που θα περιλαμβάνει και εμάς τους ίδιους εδώ στη δύση... και το οποίο θα αποφέρει ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ σ' αυτούς τους λίγους πραγματικά υπεύθυνους".

Να θυμηθούμε και κάτι παλιότερο από το 2009.

 George Monbiot on toxic dumping.

We send our waste, they send their people
When the great tsunami of 2004 struck the Somali coast, it dumped and smashed open thousands of barrels on the beaches and in villages up to 10km inland. According to the United Nations, they contained clinical waste from western hospitals, heavy metals, other chemical junk and nuclear waste. People started suffering from unusual skin infections, bleeding at the mouth, acute respiratory infections and abdominal haemorrhages. The barrels had been dumped in the sea, a UN spokesman said, for one obvious reason: it cost European companies around $2.50 a tonne to dispose of the waste this way, while dealing with them properly would have cost "something like $1,000 a tonne." On the seabed off Somalia lies Europe's picture of Dorian Gray: the skeleton in the closet of the languid new world we have made.
http://jebin08.blogspot.gr/2009/09/we-send-our-waste-they-send-their.html

Αυτό που κάνει την ιστορία ενδιαφέρουσα είναι ότι τα απόβλητα φαίνεται να προέρχονται από τις "πολιτισμένες βόρειες χώρες"  που συνήθως φημίζονται για τους σκληρούς περιβαλλοντικούς νόμους τους. Αλλά μια καραβιά  με πυρηνικά απόβλητα δεν εξαφανίζεται αν δεν βρεθεί  τόπος να τα αποδεχτεί. Διαβάστε περισσότερα εδώ: 
http://www.theguardian.com/commentisfree/cif-green/2009/sep/21/global-fly-tipping-toxic-waste

Την προηγούμενη βδομάδα :
Οι  ψαράδες σηκώνουν τα χέρια τους στην ερώτηση πόσοι θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Φωτογραφία: Dita Alangkara / AP
Ένας στόλος από τουλάχιστον 30 μηχανότρατες είχε πιθανόν σαν πλήρωμα  σκλάβους.
 Η πραγματική έκταση της διακίνησης  Βιρμανών ανδρών έγινε εμφανής μετά από έλεγχο στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας. Εδώ όλη η ιστορία:
http://www.theguardian.com/world/2015/aug/01/slave-ships-papua-new-guinea-hunt-burmese-men-trawler

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια οι ιστορίες με διασώσεις ,υπερφορτωμένα φουσκωτά και ανθρωποδιακινητές έχει γίνει η νέα πραγματικότητα. 
Η Ανατολή αποβιβάζεται στη Δύση.
Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει;


Βίντεο-σοκ με το δουλεμπορικό στη Ρόδο


 Theodore Manolopoulos / SOOC
Published on Apr 20, 2015
Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν πάνω από 100 μετανάστες, χτυπάει στα βράχια και οι μετανάστες βρίσκονται στην θάλασσα. 
Στην συνέχεια καταγράφονται οι προσπάθειες των λιμενικών των εθελοντών και των αρχών που με αυταπάρνηση έπεσαν στα κύματα για να σώσουν όσους πιο πολλούς ανθρώπους μπορούσαν.


https://youtu.be/idoQ-3_mBmI
Σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών, ο δουλέμπορος τους εγκατέλειψε ανοικτά της Ρόδου και διέφυγε προς την Τουρκία με γρήγορη φουσκωτή λέμβο ή τζετ σκι.
Από το τραγικό συμβάν έχασαν τη ζωή τους, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

(σχόλιο κάτω από το βίντεο)Margaluth Kat 
 Δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι τραγικό, όμως αυτούς τους δουλεμπόρους δεν μπορεί να τους πιάσει κανείς?Κατά τ'άλλα όλοι κάτω από τον ίδιο ήλιο ζούμε...μόνο για το μέσο πολίτη ισχύουν οι νόμοι.Κρίμα για τους ανθρώπους τους απλούς που βασανίζονται, κρίμα και για την Ελλάδα που δεν έχει να θρέψει τα δικά της παιδιά, πόσο μάλλον τα ξένα.


Διάσωση στις 25 Μαίου 2009,στη Μάλτα(1)

Στο μεταξύ εδώ, και μέσα στην κρίση, οι πρόσφυγες "καλοπερνάνε"
1-8-2015 Λέρος
Κάτω από τον καυτό ήλιο πολλές ώρες, καμία μέριμνα τουλάχιστον για τα παιδιά και τις ευάλωτες ομάδες, τραγωδία δίχως τέλος για τους πρόσφυγες.
Σε συνθήκες καύσωνα 278 πρόσφυγες στην αυλή του λιμεναρχείου.
Πολλά παιδιά ,ακόμη και νεογέννητα.
Μία χημική τουαλέτα σε άθλια κατάσταση που αποτελεί ντροπή και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
1-8-2015 Λέρος
Λιμενικοί να ιδρώνουν απελπισμένοι ,προσπαθώντας να καταφέρουν τα ακατόρθωτα.
Και η ομάδα των αλληλέγγυων εκεί να λιώνει κάτω από τον καυτό ήλιο μαζί με τους πρόσφυγες, προσπαθώντας να υπάρχει πάντα νερό, φαγητό για τα παιδιά, ρούχα ,παιδικές πάνες και ό,τι άλλο χρειάζονται αλλά και μια αγκαλιά.
Οι θαλαμηγοί αστραφτερές και πολυτελείς σε όλες τις παραλίες.
Οι συζητήσεις για το πουκάμισο του Βαρουφάκη.
Οι γιατροί να δίνουν οδηγίες για την προστασία των παιδιών -ελληνοπαίδων ασφαλώς- από την ηλιακή ακτινοβολία.
Και εκεί στην αυλή του Λιμεναρχείου μια άλλη πραγματικότητα ,όπου η αδιαφορία και η αναλγησία για την εξαθλίωση θυμάτων πολέμου μάχεται καθημερινά με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. 
6000 άνθρωποι αυτούς τους μήνες σε ένα νησί 8000 κατοίκων δεν είναι και λίγοι.' Ανθρωποι με αγωνίες, τραύματα ψυχικά και σωματικά, ανάγκες πολλές και καμμία υποδομή υποδοχής στο νησί.
Από την σελίδα στο Facebook του Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου
https://www.facebook.com/lerossn/timeline

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015
Νέα εξέγερση στον καταυλισμό μεταναστών στη Μυτιλήνη
Στον Καρά Τεπέ 2015
Βασικό αίτημα τους ήταν η άμεση καταγραφή τους και η αποχώρησή τους από το νησί όπου, όπως λένε, μένουν πολλές μέρες. 
Τελικά, περίπου στις 11.30, οι μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που είχαν εξεγερθεί αποχώρησαν αφού πολλοί από αυτούς οδηγούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και απελευθέρωσης τους.
http://www.e-typos.com/gr/ellada/article/139570/nea-exegersi-ston-kataulismo-metanaston-sti-mutilini/
και εδώ: http://www.lesvospost.com/2015/07/blog-post_509.html
 Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έχει λήξει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ακόμα και για τη σήτιση των ανθρώπων αυτών, κάτι που καλύπτεται αποκλειστικά πλέον από τις λέσχες των Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας... από απλούς ιδιώτες και ΜΚΟ, μέχρι να 
ευαισθητοποιηθούν εκ νέου οι ...Ευρωπαίου εταίροι μας, κάτι που πιθανολογείται πως θα γίνει το προσεχές διάστημα... Μέχρι τότε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αιτήθηκε και έλαβε έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της τάξεως των 6.000.000 ευρώ, κονδύλι που θα αποταμιευθεί τις προσεχείς δύο εβδομάδες για την προσωρινή έστω αποκατάσταση της εύρυθμης σίτισης αυτών των ανθρώπων. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη και μη διαχειρίσιμη για μία χώρα όπως η δική μας και μάλιστα στην δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται με μία ΕΕ να παρακολουθεί 
μάλλον αφ΄υψηλού και εκ του ασφαλούς το «θέαμα»...
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kraygh-agwnias-sto-news-247-apo-filippako-ftasame-se-mh-diaxeirisimo-noumero-eisrohs-metanastwn.3603335.html
http://www.lesvospost.com/2015/07/1000.html
Γράφουν από την Κω:
Η κ. Χριστοδουλοπούλου προΐσταται ενός ανύπαρκτου Υπουργείου, χωρίς δομές και χωρίς πόρους. Ο ρόλος της είναι διακοσμητικός όταν δεν είναι καταστροφικός, όπως στην περίπτωση της Κω.
Οι παράνομοι μετανάστες που λιάζονται στις πλατείες και οι πρόσφυγες που αποτελούν τουριστική ατραξιόν, είναι δικές της φράσεις και ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.
Αυτό το οποίο έκανε η κ. Χριστοδουλοπούλου ήταν να δημιουργήσει μια υγειονομική βόμβα στην Κω. Για να αποπροσανατολίσει ζητά από την αυτοδιοίκηση να 
λύσει το πρόβλημα που αυτή δημιούργησε”.
(διαβάστε εδώ:http://traveldailynews.gr/news/article/60406#.dpuf)

Λες και το πρόβλημα των  προσφύγων  προσφέρετε για παιχνίδια  για να λέει ο κάθε ανευθυνουπεύθυνος  /δεν έρχονται εδώ /-/κάντε ότι δεν τους βλέπετε / και άλλα τραγικά. 
Το πρόβλημα -όπως και με τους άστεγους -είναι ότι δεν έχουν φροντίσει καν να καταγράψουν τους χώρους που υπάρχουν,έστω  τα γήπεδα , τα  κοντέινερ ή τις σκηνές  φιλοξενίας που είναι διαθέσιμες για να καλυφθούν οι ανάγκες που πολλαπλασιάζονται τόσο λόγω της εσωτερικής κρίσης όσο και των προσφύγων.
Έμειναν οι ανήμποροι έρμαια στην φιλανθρωπία και την ανεκτικότητα όσων συγκινούνται ή  και βορά των καιροσκόπων. 
Σε συνομιλίες  που που μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω με διάφορους που ασχολούνται με το θέμα, στην ερώτηση γιατί δεν ανοίγουν  τα γήπεδα κάθε περιοχής που έχουν αποδυτήρια και μπάνια ή κλειστά ξενοδοχεία επικαλέστηκαν το θέμα της ασφάλειας των χώρων,σαν να είναι κάτι άλυτο. Σαν να μην πληρώνουμε ήδη κάποιο προσωπικό για τη φύλαξη τους και είναι ακατόρθωτο να διευθετηθεί.
Στην Μυτιλήνη ξωπέταξαν τους ανθρώπους  έξω από την πόλη για να μην φαίνονται !
και μετά ακολούθησε και η διαπόμπευση των αχάριστων από τα γνωστά ευαίσθητα ΜΜΕ.

metanastes epeisodia sisitio 2
https://www.youtube.com/watch?v=dcfdxjs44LU

 9, 7,2015
Το Lesvosnews.net  μαζί  με τον οπερατέρ Γιώργο Παπαδόπουλο  βρέθηκε στο  προσωρινό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης (πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής).   Πάνω από 1500 άτομα φιλοξενούνται σε σκηνές με ελάχιστους  χώρους υγιεινής και τεράστια προβλήματα στην παροχή νερού. Άτομα όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι ηλικιωμένους. Εντύπωση μας έκανε ο μεγάλος αριθμός ατόμων εφηβικής ηλικίας.


http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/fotoreportaz-sto-kentro-metanaston-ston-kara-tepe-mytilinis
Ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούνται στο κέντρο υπερβαίνει συχνά τους 4000, ενώ έχει φθάσει ακόμα και τα 4700 άτομα, σε ένα χώρο ακατάλληλο για τη φιλοξενία ανθρώπων, που σύμφωνα με τις τοπικές αρχές θα μπορούσε να στεγάσει έως 1000 ανθρώπους.
Lesvosnews.net 
Πολλοί από τους κρατούμενους είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, γυναίκες με παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών, έγκυες γυναίκες και μετανάστες με ιατρικά προβλήματα.

Οι συνθήκες στον Καρά Τεπέ είναι άθλιες, καθώς οι τουαλέτες και τα ντους δε λειτουργούν.
Καθώς οι συνθήκες μέσα στο καταυλισμό του Δήμου Λέσβου εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από τις τοπικές και εθνικές αρχές για να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες των μεταναστών χωρίς έγγραφα και αιτούντων άσυλο, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων μεταναστών.
Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑ Λέσβου αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες μετανάστες και να τους τροφοδοτεί με νερό όπως επισημάνει στην παρακάτω επιστολή.
http://www.lesvospost.com/2015/07/blog-post_960.html
Έκοψαν το νερό στην παραλία στο Καλαμαρι κάτω από την ΔΕΗ Μυτιλήνης για να μην λούζονται οι μετανάστες…
http://www.lesvospost.com/2015/07/blog-post_68.html

Στα τοπικά νέα οι τίτλοι 
Υποσχέσεις Αβραμοπουλου και Juncker για το μεταναστευτικό της Λέσβου-Επιστολή στον Δήμαρχο Λέσβου
http://www.lesvospost.com/2015/08/juncker.html
Από συσκέψεις… πάμε καλά-Ακόμα μια σύσκεψη με υποσχέσεις για το μεταναστευτικό της Λέσβου…
http://www.lesvospost.com/2015/07/blog-post_337.html
Απίστευτη η υπουργός μετανάστευσης που ζει σε άλλο κόσμο….Δήλωσε πως φταίνε οι δήμαρχοι για τους μετανάστες..!!!
http://www.lesvospost.com/2015/07/blog-post_175.html

Εστησαν σκηνές και στο Πεδίον του Άρεως οι μετανάστες

18/07/2015

Πεδίον του Άρεως: Ανέστιοι πρόσφυγες στον δρόμο των ηρώων
Δέκα μέρες τώρα κοιμούνται σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως- πενήντα οικογένειες, ανάμεσά τους περισσότερα από 150 παιδιά, από βρέφη έως 12 ετών. Όλοι τους Αφγανοί, πολίτες μιας χώρας που τριάντα χρόνια τώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση- εναντίον του σοβιετικού επεκτατικού ολοκληρωτισμού, των ισλαμοφασιστών που εκεί έθρεψαν σε λαϊκά κινήματα- πειραματιζόμενες εκ του ασφαλούς, όπως αφελώς νόμιζαν τότε- οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και η κυβερνώσα Νέα Δεξιά.

Από τα χωράφια ή τις πόλεις τους ορμώμενοι με φόβο και ελπίδα, διέσχισαν πεζή το Ιράν, την Τουρκία, πέρασαν με βάρκες στην Ελλάδα, στην Ευρώπη-  και τώρα ζούνε στο δρόμο των Ηρώων, ανάμεσα στις προτομές (των) Αγωνιστών.
Υπάρχουν μόνο 4 υπαίθριες τουαλέτες, ξέχειλες πλέον από τις ακαθαρσίες. Μόνο δύο βρύσες, με νερό που δεν είναι πόσιμο, για να πλένονται και να κάνουν μπουγάδα. 
Οι γυναίκες βρίσκονται στη δυσχερέστερη θέση- πως να πλυθούν σε κοινή θέα; 

Τα παιδιά, στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι ανεμβολίαστα, μερικά παντελώς. Χρειάζονται πάμπερς, γάλατα, σκεύη και μπιμπερό. 
 Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκε στο χώρο το πρωί του Σαββάτου για να εκτιμήσει την κατάσταση και τις ανάγκες. Υποσχέθηκαν να στείλουν κινητή μονάδα, με ψυχολόγο, παιδίατρο και παθολόγο άμεσα, ίσως και δεύτερο τιμ για να αναλάβει τους δεκάδες τοξικομανείς που συνυπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου και ώστε να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα και εντάσεις από τον συγχρωτισμό τους με τους μετανάστες.
Μαζί με τις οργανώσεις, τις ΜΚΟ και τους κρατικούς φορείς, έμπρακτη αλληλεγγύη δείχνουν και πολίτες που προσφέρουν ρούχα, παπούτσια, φαγητό, καλή καρδιά και διάθεση να βοηθήσουν.

"Είναι ένα επικίνδυνο ταξίδι όπου κανείς δεν ξέρει τι θα του συμβεί. Πολλοί δεν αντέχουνε τις κακουχίες των νυχτερινών ή ολοήμερων πορειών μέσα από τα βουνά, γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού, η κακομεταχείριση και οι ατιμίες των διακινητών δίνουν και παίρνουν. Σε κάθε χώρα βρίσκουν και άλλο κύκλωμα για να τους περάσει στην επόμενη, κάθε φορά και πιο δυτικά- «χίλια δολάρια το κεφάλι, μισή τιμή περίπου για τα παιδιά»,  λέει ο Νταούτ Ασίμ που σήμερα ζει σε μια σκηνή μαζί με την οικογένεια του".

«Έχουμε περπατήσει αποστάσεις που ανθρώπινο μάτι δε βλέπει. Πάντα παράνομα, συνήθως με τα πόδια, λίγες φορές με λεωφορεία. Είκοσι τρεις μέρες στο Ιράν, 15, 16 ώρες συνεχές περπάτημα, τρέμοντας μην πέσουμε στα χέρια της αστυνομίας. Είκοσι μέρες περπάτημα στην Τουρκία μαζί με τους διακινητές- την τελευταία μέρα πριν φτάσουμε στην ακτή (Αιγαίο) περπατήσαμε 60 χιλιόμετρα». 

«Στη Μυτιλήνη μας έδωσαν άδεια παραμονής για έναν μήνα. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση για τη βοήθεια που μας προσφέρει παρά τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ζητάμε όμως να δίνει αυτό το χαρτί έξι μήνες παραμονής, έστω τρεις. 
Περάσαμε στην Ευρώπη γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή. 
Πηγή:http://i.huffpost.com/

Οι εικόνες «καταυλισμού» ενοχλούν !
Διακόσιοι Λαθρομετανάστες από την Τουρκία έκαναν «καταυλισμό» το Πεδίον του Άρεως
H κυρία Τασία απαντά: Πάρτε στο υπουργείο, εγώ είμαι Βρυξέλλες
Ε, και τι να κάνω τώρα» η άποψη της υπουργού για τις σκηνές στο Πεδίον του Άρεως
Αυτή ήταν η απάντηση της υπουργού αρμόδιας για θέματα μετανάστευσης Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε ερώτηση του protothema.gr για τις εικόνες «καταυλισμού» στο Πεδίον του Άρεως.
http://www.protothema.gr/greece/article/494457/hristodoulopoulou-parte-sto-upourgeio-gia-tis-skines-sto-pedion-tou-areos-ego-eimai-vruxelles/

Νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς. Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ζητά ο Ρέντσι
Τα σχόλια κάτω από το άρθρο αποκαλυπτικά.Οι περισσότεροι πλέον αναγνωρίζουν ποιος ευθύνεται γι' αυτήν την γενικευμένη ανθρωποκαταστροφή, τον ακήρυχτο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Konstantinos Dimitriadis  
{οι Ευρωπαίοι οφείλουν "να συνεχίσουν να εργάζονται σχετικά με τα βαθιά αίτια της μετανάστευσης και ιδιαίτερα αναφορικά με την αστάθεια στην περιοχή, από το Ιράκ έως τη Λιβύη}

Μα αυτό κάνουν .Τους πουλάνε όπλα για εμφύλιο ή τους βομβαρδίζουν .

Αντιπολίτεψη > Konstantinos Dimitriadis 
Σύνοδο κορυφής ζητάει ο Ιταλίσκος τώρα.
Εχει προβλημα με την ανύπαρκτη σε ανθρωπιστικά θέματα Ευρωπαική Ενωση.
Κατά τα άλλα μάς ζητάει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις σε αυτή.
Δεσμεύσεις των πασοκοδεξιών, που ήταν μόνο σφαγές εισοδημάτων.

akis > Konstantinos Dimitriadis  
οσοι ερχονται να μπουν στην ευρωπη ειναι ειτε απελπισμενοι προσφυγες ειτε τρομοκρατες τους ISIS. οπως κι αν εχει, ξεκινησαν γι'αυτο το ταξιδι ο καθενας για τους λογους τους ΟΜΩΣ και οι 2 ξεκινησαν επειδη στις πατριδες τους υπαρχει πολεμος. ποιος τον δημιουργησε τον πολεμο; οι ΗΠΑ. ποιες χωρες ειναι συμμαχοι των ΗΠΑ. και η ελλαδα και η ιταλια. αρα ποιος ευθνεται για αυτη την κατασταση; ελα, δεν ειναι δυσκολο, το χεις.


ΙΡΑΚ 2014 Τα διόδια του θανάτου(κλικ)

placebo 
υποκριτες ειναι οι βορειοι οποιος πιστευει σε διεθνες δικαιο και ευρωπαικη λεει αλληλεγγυη ζει βαθια νυχτωμενος
οι ανθρωποι στησαν το δουβλινο για να ριξουν το μπαλακι σε ελλαδα και δευτερευουντως σε ιταλια,ισπανια οποτε και καθαρισαν,αυτοι ειναι....ΟΥΣΤ

και ντροπη στους ελληνες πολιτικους που πηγαν και υπεγραψαν το δουβλινο,να γινει εξεταστικη να συνεργαστουν ιταλια και ελλαδα,να προωθησουν ολους τους μεταναστες στην βορεια ευρωπη
κριμα τους ανθρωπους,καλο παραδεισο να χουν γιατι στην γη αν περιμεναν βοηθεια απο τους βορειοευρωπαιους..

naturalist 
Αυτή είναι η Ε.Ε κύριοι.Τους βολεύει αφάνταστα ο πνιγμός τους,σαν αιτία θανάτου.
Σκοτώνουν τους άμοιρους αυτούς ανθρώπους στο δρόμο τους για έναν καλύτερο
υποτίθεται κόσμο,ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα και στο να δολοφονούν τους πτωχούς συγγενείς μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.Περιττή η περαιτέρω αναφορά..

εμενα τι με νοιαζει; > naturalist 
και σαν να μην φτανει αυτο το παιζουν και θλιμμενοι για αυτους που οι ιδiοι πνιγουν
υποκρισια και δυσωδια


vangelis 
οτι και να πεις ειναι λιγο .... ελπιζω πλεων ΟΛΟΙ να συμφωνειτε οτι πρεπει να αλλαξει η μεταναστευτικη πολιτικη της ευρωπης... εκτος απο τους τουρκους δουλεμπορους φυσικα...

Παπαδόπουλος > vangelis 
Ναι, δεν πρέπει να δεχόμαστε κανεναν παράνομο. Πρέπει να γνωρίζουν οτι οι δουλέμποροι τους λένε ψέματα και δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο περιπτοση να μείνουν στην Ευρώπη αν κινηθούν εκτός της νόμιμης οδού. Οτι κανει και η Αυστραλία

amateratsu  >vangelis  
Εγώ ελπίζω όλοι να συμφωνείτε ότι η μετανάστευσή είναι απλά ένα αποτέλεσμα και όχι το πραγματικό πρόβλημα. Όσο το βιοτικό επίπεδο συνεχίζει να είναι χάλια στις χώρες προέλευσης των μεταναστών θα προσπαθούν να φύγουν από εκεί. Τώρα πως θα βοηθηθούν άμα αλλάξουν τα νομικά πλαίσια και έρχονται νόμιμα ευκολότερα στην ΕΕ δεν ξέρω. Ίσως επειδή θα φύγουν όλοι από τις χώρες τους να μην έχουν με ποιους να σκοτωθούν όσοι μείνουν, ή ίσως αυξηθούν οι μισθοί λόγο έλλειψης εργατικού δυναμικού, και τέλος πάντων οι βοήθειες από τα "μεγαλόψυχα" κράτη της Ευρώπης και της Αμερικής να φτάνουν για όλους..

Alexander Tsatalas 
Το κουτι της Πανδωρας το ανοιξε η Ευρωπη αποσταθεροποιωντας την Β.Αφρικη με αεροπορικους βομβαρδισμους κατα καθεστωτων, τα οποια εβλαψαν τα οικονομικα συμφεροντα της ( π.χ. Γαλλια, μη ανανεωση των συμβολαιων της ELF Aquitaine απο Κανταφι). Τωρα, οχι μονον αρνειται να επαναφερει την ομαλοτηττα στην περιοχη, αλλα κωφευει και στην εκκληση του Ευρωνοτου για συλλογικη αντιμετωπιση του απιστευτου μεταναστευτικου ρευματος, που η ιδια δημιουργησε....

Τρολοβοσκός 
Ειναι απασχολημενοι στο να φορτωσουν τους 150 νεκρους της Germanwings στον καταθληπτικο, με 700 σκλαβους θα ασχολουνται;

xristos george 
Απλά είναι υποκριτές όλοι τους , δεν δίνουν δεκάρα για τους πολέμους και για τις ανθρώπινες ψυχές . Θα ήθελα να ήταν τα παιδιά τους στην θέση όλων αυτών των ανθρώπων , των παιδιών να δούμε τι θα έκαναν. Όλοι αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι αλήτες στου κόσμου οι λεγόμενοι γραβατωμένοι αλήτες . Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως πάνε τα νούμερα των τραπεζών και αν οι φίλοι τους οι πλούσιοι έχουν κέρδη για να τρώνε από χίλιες μεριές . Το ίδιο κάνουν και σε εμάς θέλουν να μας πεθάνουν με τις αρρώστιες , ναι με τις αρρώστιες . Αν ο λαός δεν έχει δουλειά αλλά και δουλειά να έχει όταν δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του αρρωσταίνει από το άγχος το οποίο φέρνει χειρότερα . Θέλουν να τους δουλεύουμε και όταν έρθει η ώρα για σύνταξη να πεθαίνουμε από τα προβλήματα της υγείας , άρα να δουλεύουμε για αυτούς , για να τρώνε , για να γελάνε , για να διασκεδάζουν , για να ζουν καλά όλα τους τα χρόνια με τα λεφτά του κόσμου, για να σπουδάζουν τα παιδιά τους στα καλύτερα πανεπιστήμια και μετά να τα βάζουν μέσα στο σύστημα και να συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων . Το σύνθημα γενικά σε όσους κυβερνούν τα κράτη , για όσους έχουν καλές θέσεις , για όσους είναι μέσα στα συστήματα είναι : εμείς να περνάμε καλά και οι άλλοι ας υποφέρουν και ας πεθαίνουν .
 Μιλάμε για την απόλυτη αλητεία παντού.

Tasos Sarris 
Αφού πρώτα έβαλαν φωτιά σε Λιβύη και Αίγυπτο τώρα θέλουν να σώσουν τους καμένους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το χάος. Σε τέτοιο χάλι η Ευρώπη ...


Βλακάνιος Αίλλυνας 
γιατί να τους νοιάζει;;;; Σε αυτούς δεν φτάνουν!

npap 
η ΕΥΤΕΛΕΙΑ της ανθρώπινης ζωής είναι (και ήταν) αλά ΚΑΡΤ ανάλογα το κοινωνικό πρόσημο που την ντύνει η εποχή...
πχ αυτή τη χρονική στιγμή ένα αεροπορικό δυστύχημα με 100 νεκρούς θα απασχολεί τη Δύση (με μας μέσα εννοείται) κάνα μήνα ενώ το εν λόγω ναυάγιο με 700 μετανάστες, καμιά μέρα και πολύ του δίνω...
έλα όμως που η κατάσταση σε καμιά 50αριά χρόνια με Κίνα, Ινδία ίσως στο "κεφάλι" μπορεί να αντιστραφεί πλήρως ανάλογα... !!!

ΥΓ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήδη αρκετοί από εμάς έχουν "ανακουφιστεί" που το ναυάγιο έγινε στην Ιταλία και όχι στη Κω ας πούμε και κάποιοι άλλοι μπορεί ακόμα και "ενδόμυχα" να χαρούν (ελπίζω να υπερβάλω) που βρέθηκε αφορμή να ασχοληθεί πιο επισταμένα θεσμικά η Ευρώπη...
άλλωστε ΔΕΞΙΑ οι μετανάστες προσομοιάζουν σε παρασιτικές "ΜΥΓΕΣ" και ΑΡΙΣΤΕΡΑ (οψίμως δυστυχώς) σε "ΒΟΔΙΑ" που "λιάζονται" βόσκοντας στην Ομόνοια...

ανεκτικός  
Ο μέγαλος δήμαρχος μας και παρ' ολίγον πρώτος Πολίτης που είναι; Που είσαι Αβραμό;
Το αίμα τους θα φτάσει στα beach bars σας και στις βρώμικες συνειδήσεις σας.

ryzogalo  Nilos 
κατσε να μην φευγανε ανα χιλιαδες οι μετανασταστες μας σε γερμανιες ,αυστραλιες και αμερικες μετα τον ΒΠΠ , ακομα στο 1960 θα ειχαμε μεινει. Η χωρα μας ειδικα στη συγχρονη ιστορια της ειχε παρα πολλα μεταναστευτικα κυμματα προς το εξωτερικο και αυτο βοηθουσε για την ισσοροπια του "οικοσυστηματος" της ελλαδας. Φευγει κοσμος, ανοιγουν δουλειες, ερχεται συναλαγμα απο το εξωτερικο κτλ κτλ.
Επισης για να πολεμησεις χρειαζεσαι οπλα, χρειαζεσαι τροφη, χρειαζεσαι στοιχειωδη υποδομη, αλλιως γινεσαι μια σομαλια που εδω και 20 χρονια δεν εχει σταθερη κυβερνηση αλλα αλληλοσφαζονται μεταξυ τους τζιχαντιστες, πειρατες, φιλοδυτικοι, βασιλικοι, ψευτοδημοκρατες, αληθινοι-δημοκρατες και δε συμμαζευεται. Χωρες σαν την σομαλια, αιγυπτο, λιβυη κ.ο.κ. δεν εχουν σωτηρια επειδη ο εχθρος εκει ειναι πολυ πιο οργανωμενος και ισχυρος για να τον πολεμησεις ακομα και αμα "ενωθεις" σαν λαος. Πως να ενωθει το Ιρακ ποτε οταν εχει μια Αμερικη να του "φυλαει" -ντε και καλα με το ζορι- τα πετρελαια και τον ορυκτο του πλουτο? Πως να πολεμησουνε οι ιρακινοι πολιτες τους "ανταρτες" οι οποιοι εμφανιζονται εκπαιδευμενοι, με στρατιωτικες στολες, ακριβο εξοπλισμο και με απο-οτι-φαινεται back-up απο την σαουδικη αραβια?

Το ιδιο ισχυει και για την Συρια βεβαιως. Να εχεις μια οικογενεια με γυναικα και παιδια και να ξερεις πως ανα πασα ωρα και στιγμη θα πρεπει να τους και ΣΕ προστατεψεις απο καμια επιθεση τζιχαντιστων που θα επιτεθουν/βασανισουν οχι επειδη τους το ειπε ο φανταστικος τους φιλος αλλα επειδη απλα εχουνε περισσοτερα οπλα απο εσενα και..μπορουνε.
Μιλαμε τωρα για ρεαλιστικα προβληματα, για το τωρα, για το να μην γνωριζεις αμα αυριο θα ξυπνησεις στο σπιτι σου ή σε καμια προχειρη σκηνη νοσοκομειου σε καμια ερημο με ατομα γυρω σου να κλαινε και να ουρλιαζουν πανικοβλητοι. Δεν ειναι ολοι το ιδιο δυνατοι να το πολεμησουν ολο αυτο. Σκεψου να εχεις οικογενεια σε εκεινες τις χωρες, μονο αυτο σου λεω, οχι να εισαι ενας 20χρονος μονος και ετοιμος για ολα.

Alexander Tsatalas
Ο κουστουμαρισμενος κυριος, καθισμενος στο καροτσακι του, θα σηκωσει δυο- τρεις φορες τους ωμους του, θα σουφρωσει τα χειλια του, και θα πει κουνωντας περα- δωθε το κεφαλι του: ''Was geht mir das an?'' (Δηλ. ''Tι με νοιαζει αυτο;'')........


RepublicOfVillagers 
Τραγικό........... Φτάνει πια... Τι θλίψη...

Τα σχόλια  με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο  είναι από εδώ:

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/kai-h-eyrwpaikh-enwsh-aplws-koitaei-ygros-tafos-gia-700-metanastes-h-mesogeios.3420622.html

Το κέρδος :το χαμόγελο των παιδιών 


ΚΑΙ ΤΑ " ΣΧΕΔΙΑ" ΤΗΣ  ΕΕ
Στα Νέα στις 01/06/2015
Ανησυχία από Παρίσι και Βερολίνο για την ανακατανομή των μεταναστών
Η Γαλλία και η Γερμανία εξέφρασαν σήμερα ανησυχίες σχετικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο περιλαμβάνει την ανακατανομή των μεταναστών που φθάνουν μαζικά στις ελληνικές και τις ιταλικές ακτές, λέγοντας ότι αυτό θα πρέπει να λαμβάνει 
καλύτερα υπόψη τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί από Ρώμη και Αθήνα για τη βοήθεια των αιτούντων άσυλο.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν πρότεινε να μειωθεί η πίεση προς την Ιταλία και την Ελλάδα που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την εισροή χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι διαπλέουν την Μεσόγειο με ακατάλληλες βάρκες προερχόμενοι από τη Λιβύη, μέσω 
ενός επείγοντος σχεδίου για την ανακατανομή 40.000 αιτούντων άσυλο από τη Συρία και την Ερυθραία σε ολόκληρη την ΕΕ.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, η Γερμανία και η Γαλλία--δύο από τις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ--θα φιλοξενήσουν από κοινού σχεδόν το 40% των 40.000 μεταναστών.
Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας-- Μπερνάρ Καζνέβ και Τόμας ντε Μεζιέρ αντίστοιχα-- δήλωσαν έτοιμοι να εξετάσουν την πρόταση της Κομισιόν, η οποία βασίζεται σε μία δίκαιη κατανομή των μεταναστών.
"Αυτός ο (μηχανισμός) κατανομής θα πρέπει πάνω απ΄όλα να λαμβάνει καλύτερα υπόψη τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί από τις χώρες μέλη για τη διεθνή προστασία", δήλωσαν οι υπουργοί αναφερόμενοι στην κοινή γαλλο-γερμανική θέση.
http://tanea24.gr/anisixia-apo-parisi-kai-verolino-gia-tin-anakatanomi-ton-metanaston.f1d9301fcae0b539e5a384895626cf6e.htm

Και πίσω στο χρόνο πάλι, για να δούμε πως φαντάζονταν οι αριστεροί κυβερνώντες την υποδοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Το 'πείραμα της Λέρου' και το πρόβλημα που μας αρέσει να κρύβουμε 'κάτω από το χαλάκι'


Αγγελική Μπούμπουκα- Απρίλιος 18 2015
Το 2015 η Ελλάδα αναμένεται να γνωρίσει ρεκόρ αριθμού προσφύγων, κυρίως από τη Συρία.
Πόσο έτοιμα είναι τα ελληνικά νησιά να υποδεχθούν 100.000 πρόσφυγες;
Την πρώτη εικόνα του τι θα περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο δράσης έδωσε την περασμένη Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Η εμπλοκή των δήμων στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις του. 
Σε κάθε ένα από τα νησιά που αποτελούν πρώτα σημεία εισόδου προσφύγων και μεταναστών, θα στηθούν χώροι όπου θα μπορεί να γίνεται η καταγραφή των νεοαφιχθέντων, για το διάστημα των 2-3 ημερών που αυτοί μένουν εκεί μέχρι να τους καταγράψουν οι υπηρεσίες του λιμενικού και της αστυνομίας.
 Οι χώροι θα είναι κυρίως πρόχειροι, σε διαθέσιμα άδεια κτήρια ή ακόμη και σε οικόπεδα με σκηνές που θα μπορούσε να διαθέσει στρατός ή άλλοι φορείς. Παρόλο που θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτονόητο, τέτοιο χώροι δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια σε κανένα από τα Δωδεκάνησα, ενώ έλλειπαν κι από άλλα νησιά που ήδη είχαν πολυάριθμες αφίξεις. Ένας από τους λόγους ήταν η άρνηση των τοπικών αρχών να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και την ανάγκη, καθώς και ο φόβος τους ότι θα αποκτήσουν μόνιμες δομές φιλοξενίας, οι οποίες θα προσελκύουν ακόμη περισσότερες αφίξεις ή μεταφορές ανθρώπων από άλλα, λιγότερο οργανωμένα, νησιά.


Πρόχειροι χώροι υποδοχής , ακριβώς!
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/poso-etoima-einai-ta-ellhnika-nhsia-na-ypodexthoun-100-000-prosfyges.3418150.html?


Λάβρος ο Δήμος Κω κατά Τ. Χριστοδουλοπούλου για τους πρόσφυγες στο νησί
- 03 Αύγουστος 2015, Τατιάνα Ρόκου 
Ο Δήμος Κω κατηγορεί την αναπλ. υπουργό ότι στην Κω "εγκατέστησε τους πρόσφυγες σε ένα πλήρως ακατάλληλο κτήριο, τους άφησε κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού χωρίς τροφή και υγειονομική παρακολούθηση εδώ και 3 μήνες.
 Οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες σιτίζονται χάρη στην Ένωση Ξενοδόχων και τους μικροεπιχειρηματίες της Κω".
http://traveldailynews.gr/news/article/60406#.dpuf

Σιγά σιγά συντονίζονται! με πρώτο τον άρχοντα των Αθηνών

Στις  22.07.2015
Ο Καμίνης: Κραυγαλέα κυβερνητική ανεπάρκεια στο προσφυγικό
«Δεδομένης της κραυγαλέας κυβερνητικής ανεπάρκειας στο προσφυγικό, ζητάμε να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή και να αναλάβει πρωτοβουλίες», 
Στην ανακοίνωση προστίθεται οτι ο δήμος της Αθήνας, παρά το συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται από τα αυξημένα κύματα προσφύγων και μεταναστών.
Οσοι βρίσκονται στο πάρκο δηλώνουν ότι η μόνη οδηγία που έχουν λάβει προς το παρόν είναι να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο οι σκηνές που έχουν στήσει.
http://www.kathimerini.gr/824634/article/epikairothta/politikh/kaminhs-kraygalea-kyvernhtikh-aneparkeia-sto-prosfygiko
και η απάντηση των αλληλέγγυων στα όσα ισχυρίζεται ότι έχει κάνει:
https://twitter.com/hashtag/refugeesGr?src=hash

Τελικά βρέθηκε χώρος στο Βοτανικό για να μεταφερθούν οι μετανάστες από το κέντρο της Αθήνας
04/08/2015
Πρόκειται για τμήμα οικοπέδου 40 στρεμμάτων κοντά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο - Εργοτάξιο ο χώρος με συνεργεία της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ - Σύμφωνα με τον Φλαμπουράρη «θα βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές»Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 89, σε μικρή απόσταση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Το οικόπεδο, μάλιστα, βρίσκεται στα σχέδια της αποκαλούμενης διπλής ανάπλασης στον ευρύτερο χώρο του Βοτανικού.

Συστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση
06 April 2015
http://www.unhcr.gr/nea/deltia-typoy/artikel/7bc7093955f3c93170a07a1bc21e45aa/systaseis-tis-ypat.html?L=jienvoyglc

 Και οι συσκέψεις συνεχίζονται γιατί πρέπει να έχουμε και επιχειρήματα εκτός από θύματα..

«Ξέρουμε ότι είναι κυρίως πρόσφυγες και όχι μετανάστες»
 Στο επιχείρημα ότι «δεν ξέρουμε αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες», ο Γ.Τσαρμπόπουλος είναι κάθετος: «Το ξέρουμε πάρα πολύ καλά και το ξέρουν όλοι. 
Ο πληθυσμός εξακολουθεί στη μεγάλη του πλειοψηφία και είναι προσφυγικός. Μιλάμε για 60% Σύρους πέρσι (από τους 45.000 που περάσανε από χερσαία και θαλάσσια σύνορα) και το υπόλοιπο, μαζί με τους Σομαλούς, Ερυθραίους, Αφγανούς και κάποιες άλλες εθνικότητες αγγίζουν ένα ποσοστό 90% από πληθυσμό αμιγώς ή κατά κύριο λόγο προσφυγικό. 
Το ίδιο ακριβώς έχουμε και φέτος: πάνω από 60% (από τους 12.400) είναι Σύροι και το υπόλοιπο Σομαλοί, Ερυθραίοι, Αφγανοί». Κι αυτό επισημαίνεται για να τονιστεί ότι «οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται με βάση διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει και η Ελλάδα και όλες οι δημοκρατικές χώρες, άρα γεννώνται κάποιες υποχρεώσεις», αλλά και «για να θυμίσουμε ότι δεν μιλάμε για νούμερα μόνο αλλά για ανθρώπινες τραγωδίες. Κάθε άνθρωπος από πίσω του κρύβει ένα δράμα».
«Ένα πάρα πολύ βασικό ζήτημα είναι οι αλλαγές που χρειάζονται σε επίπεδο ΕΕ στη βάση π.χ. της αλληλεγγύης στις χώρες πρώτης εισόδου», τονίζει ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας. «Χρειάζεται ένας καταμερισμός ευθυνών συμπεριλαμβανόμενης της μετεγκατάστασης, της εσωτερικής διανομής των προσφύγων τουλάχιστον μεταξύ των χωρών κρατών της ΕΕ, χρειάζεται δημιουργία νόμιμων τρόπων διέλευσης ώστε να μην μπαίνουν σε σαπιοκάραβα και μια μεγαλύτερη κινητικότητα μέσα στην ΕΕ ώστε να μην εγκλωβίζονται στην χώρα πρώτης εισόδου».

Ανάγκη για σύντομες και οργανωμένες διαδικασίες υποδοχής
 Για την ώρα, πάντως, το βάρος το επωμίζεται κάθε χώρα από μόνη της και οι τοπικές κοινωνίες στα σημεία υποδοχής, που επιβαρύνονται δυσανάλογα.
 Η Ύπατη Αρμοστεία, που συμμετέχει τις τελευταίες εβδομάδες σε διϋπουργικές συσκέψεις (Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας, Υγείας και Άμυνας) με στόχο τον συντονισμό για την οργάνωση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης λόγω των μεγάλων προσφυγικών ροών προς τα νησιά, θεωρεί πολύ σημαντικό το να καταφέρουν να γίνουν κάποια βασικά πράγματα ώστε στα σημεία εισόδου να υπάρχουν γρήγορες και οργανωμένες διαδικασίες υποδοχής, ταυτοποίησης και παραπομπής των νεοαφιχθέντων.
Για την μετέπειτα τύχη των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, υπάρχει μια σειρά συστάσεων της Ύπατης Αρμοστείας, που μοιάζουν ουτοπικές για την ελληνική πραγματικότητα και τις δυνατότητες εναρμόνισης με το διεθνές δίκαιο. 
Με τις σημερινές συνθήκες, εκτιμάται ότι προέχει τουλάχιστον η φιλοξενία ανηλίκων  και δικαιούχων ασύλου σε ανοιχτούς χώρους (που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν και με ευρωπαϊκά κονδύλια).
 Βέβαια οι περισσότεροι δικαιούχοι ασύλου, ακόμη και από τη Συρία, αποφεύγουν αν ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, καθώς αυτό θα σήμαινε τον εγκλωβισμό τους σε μια χώρα που καλά καλά δεν μπορεί να στηρίξει ούτε τους πολίτες της, και προτιμούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες με περισσότερες ευκαιρίες για εργασία και επιβίωση.
 Γι΄αυτό θεωρείται κρίσιμο να υπάρξουν διεργασίες σε επίπεδο Ε.Ε, που να επιτρέπουν την νόμιμη κινητικότητα των προσφύγων και έξω από την χώρα που τους δίνει το άσυλο.
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/poso-etoima-einai-ta-ellhnika-nhsia-na-ypodexthoun-100-000-prosfyges.3418150.html?

Και ενώ η αρμόδια υπουργός  απλώς περιμένει  να "εξατμιστούν" και οι λαθρομετανάστες στην Κω όπως γίνεται και στην Αθήνα,οι Βαλκανικές χώρες παίρνουν τα μέτρα τους.
Οι Βούλγαροι  κατασκευάζουν φράχτη  στα σύνορα με την Τουρκία, οι  Πολωνοί το ίδιο,και
εχθές
Ξεσηκώθηκαν στη Λετονία για την απόφαση της κυβέρνησης να φιλοξενήσει 250 πρόσφυγες!

http://www.tanea.gr/news/world/article/5263713/kseshkwthhkan-sth-letonia-gia-thn-apofash-ths-kybernhshs-na-filoksenhsei-250-prosfyges/

Οι ''πολιτισμένοι'' και πλούσιοι ''εταίροι μας'' που μας κουνάν το δάχτυλο, αδιαφορούν για τις  δυνατότητες  της Ελλάδας να διαχειριστεί και να ενσωματώσει τα πλήθη αυτά. 
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην έχουν το πρόβλημα  στην δική τους αυλή.

Τρεις μεγάλες κωμοπόλεις πέρασαν από το Αιγαίο μέσα σ΄ ένα 20ήμερο! 28.260  μετανάστες αποβιβάστηκαν σε ακτές ελληνικών νησιών,από τις 23 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου! Η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα να παλεύουν χωρίς καμία απολύτως βοήθεια!

Οι Ευρωπαίοι που κατά τ΄ άλλα “καίγονται” να ρυθμίσουν τα οικονομικά μας σφυράνε αδιάφορα , όσο οι πλατείες και οι γειτονιές τους μένουν ανέγγιχτες από το πρόβλημα. Η μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο μας κοστίζει πολλά χρήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ΠΝ έχει ήδη “μπει μέσα” στα κονδύλια καυσίμων του κατά 5 εκατομμύρια ευρώ!

Το Πολεμικό Ναυτικό που εδώ και ένα χρόνο έχει εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο κατά της μετανάστευσης με πέντε πλοία, έχει βελτιώσει σημαντικά τον έγκαιρο εντοπισμό σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες. Οι επιτυχείς εντοπισμοί έχουν ανέβει κατά 40% ,αλλά παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Κι αυτό γιατί η μέθοδος που ακολουθούν πλέον οι δουλέμποροι , είναι μόλις γίνονται αντιληπτοί να πετάνε τους μετανάστες στη θάλασσα! Όσοι φορούν σωσίβια γλιτώνουν. Πολλοί από τους υπόλοιπους χάνονται στα νερά του Αιγαίου! 
Στην απέναντι πλευρά , στα τουρκικά παράλια έχει στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο εκμετάλλευσης αυτών των ανθρώπων. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους δουλέμπορους. 
Μια ολόκληρη …αγορά που πουλά όλα τα …χρήσιμα για έναν παράνομο μετανάστη θησαυρίζει. Πουλάνε κυρίως …σωσίβια γι ΄ αυτό που θα ακολουθήσει στο Αιγαίο.

Πηγές του ΠΝ και του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζουν ότι η αδιαφορία των Ευρωπαίων για το πρόβλημα εξοργίζει.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά το ΠΝ έχει να αντιμετωπίσει και τα ύποπτα παιχνίδια των Τούρκων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις καθημερινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών για να δίνουν το παρών σε χωρικά μας ύδατα και να διεκδικούν ρόλους που δεν τους ανήκουν . Όλα αυτά με “ανθρωπιστικό μανδύα”.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης είχαμε μια “μίνι ναυμαχία” πέριξ των Ιμίων . Τουρκικές ακταιωροί βρέθηκαν αντιμέπτωπες με σκάφος του ΠΝ. Δεν είναι πια κάτι το ασυνήθιστο.

Την περασμένη εβδομάδα οι Τούρκοι επιχείρησαν μια παραλλαγή των Ιμίων με “μανδύα ανθρωπιστικό” επιχείρησαν οι Τούρκοι, σ΄ ένα μικρό νησάκι νότια του Αγαθονησίου. Ακταιωρός της ακτοφυλακής επιχείρησε να προσεγγίσει το Κουνελονήσι για να συλλάβει Τούρκο διακινητή παράνομων μεταναστών που είχε εγκλωβιστεί εκεί. Χρειάστηκε η επέμβαση ελληνικών δυνάμεων και η χαμηλή πτήση δύο μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την τουρκική ακταιωρό για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Τι σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι;
Οι Ευρωπαίοι απλά παρακολουθούν. Η μοναδική απόφαση που έχουν λάβει και η οποία έχει υλοποιηθεί είναι οι περιπολίες ναυτικών δυνάμεων στην Μεσόγειο. Αυτό όμως αφορά προς το παρόν μόνο το θαλάσσιο ρεύμα που “ενώνει” Λιβύη και Ιταλία. 
http://www.onalert.gr/stories/tris-komopolis-perasan-aigaio-se-eikosi-meres/43797


 Φτάσαμε σε μη διαχειρίσιμο νούμερο εισροής μεταναστών
Σε μία παραδοχή-σοκ προχώρησε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον τομέα Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, αποκαλύπτοντας πως το τελευταίο 5ήμερο η χώρα μας καταγράφει εισροή παράτυπων μεταναστών σε αριθμούς ρεκόρ. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους ημερησίως σε όλα τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου. 
Η δήλωση έγινε στο NEWS 247, λίγο πριν αποχωρήσει εκτάκτως ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για την Μυτιλήνη εξαιτίας της κατάστασης
Αξίζει να σημειωθεί πάντως και όπως μεταφέρθηκε στο News247 από τον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, πως μετά από επίπονες προσπάθειες του Υπουργείου προς τους 
Ευρωπαίους Εταίρους, κατάφεραν τελικά να τους πείσουν να τριπλασιάσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την Frontex, τουλάχιστον για τη δράση της στο Αιγαίο, κάτι που σύντομα αναμένεται να δώσει αποτελέσματα, αφού έστω και αργά έχουν αρχίσει να κατανοούν οι 
Ευρωπαίοι πως η Ελλάδα αποτελεί ένα «φράγμα» για εκείνους, το οποίο εάν αφεθεί στην τύχη του απλά 
κινδυνεύει εκ των συνθηκών να ...διαρραγεί...
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kraygh-agwnias-sto-news-247-apo-filippako-ftasame-se-mh-diaxeirisimo-noumero-eisrohs-metanastwn.3603335.html

Συμπέρασμα: το μεταναστευτικό  έχει χτυπήσει κόκκινο
Kάλεσμα από την Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως
Λεπτομέρειες εδώ:
Ο καθένας ότι μπορεί,αλλά βοηθήστε τουλάχιστον να γίνει γνωστό το πρόβλημα.
Πηγή:(1)http://www.thenewfederalist.eu/Illegal-immigration-and-Malta

2 σχόλια:

  1. καλημέρα

    τι μανιφέστο και αυτό χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω σαν τι μοιάζει ακράτ,αλλά διαβάζοντας το κείμενο λίγες μέρες μετά, μόνο για να κλαίμε είναι η κατάσταση,η οποία παραμένει στα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.