Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Βοηθήστε να μαθευτεί #FreeNimr

Σεπτέμβριος 21, 2015


Ο χρήστης Αννέτα έκανε retweet
 Gavin Newlands MP ‏@GavinNewlandsMP  
S. Arabia will crucify & behead protestor Ali Mohammed al-Nimr. UK Gov prioritise trade above human rights
#FreeNimr 


NowThis@nowthisnews  
Saudi Arabia is about to execute a young political protester whom was tortured into signing a confession #FreeNimr 

Η  χώρα που είναι  επικεφαλής του Συμβουλίου της Επιτροπής για την υπεράσπιση των Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων  του ΟΗΕ! είναι έτοιμη να εκτελέσει έναν πολιτικό ακτιβιστή.

Η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη και ο  ΟΗΕ δέχεται "κύματα"κριτικής  γι'αυτή την επιλογή.
Αντιγράφω από το Πρώτο θέμα:
Ο 20χρονος πλέον Άλι, συνελήφθη το 2012 με την κατηγορία της συμμετοχής σε διαδηλώσεις κατά των αρχών και καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό.
Ο Νιμρ είναι μεταξύ των προσώπων που πρωτοστάτησαν στο κίνημα αμφισβήτησης που είχε συνταράξει το 2010 την επαρχία της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας, μιας χώρας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σουνίτες. 
Ο πατέρας του Άλι  έχει παραδεχθεί ότι ο γιος του είχε συμμετάσχει πριν από τέσσερα χρόνια, την εποχή που ήταν μαθητής, στις διαδηλώσεις των σιιτών στην περιοχή του. Επιβεβαιώνει, ωστόσο, ότι είναι αθώος για τις περισσότερες από τις κατηγορίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί, όπως εκείνη της ληστείας, της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και της ρίψης μολότοφ.
Η γαλλική κυβέρνηση κάλεσε τη Σαουδική Αραβία να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του νεαρού σιίτη, με το επιχείρημα ότι όταν συνελήφθη ήταν ανήλικος. 
«Η Γαλλία εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση του Άλι αλ Νιμρ, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο παρά το γεγονός ότι ήταν ανήλικος την περίοδο που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ, ο οποίος συμπλήρωσε «καθώς είμαστε αντίθετοι στην επιβολή της θανατικής ποινής σε οποιαδήποτε περίσταση και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ζητάμε την ακύρωση της εκτέλεσης».
http://www.protothema.gr/world/article/511918/saoudiki-aravia-pateras-zita-apo-ton-vasilia-na-harisei-ti-zoi-ston-gio-tou

Πολλές από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι ο Άλι υπέγραψε ομολογία μετά από βασανιστήρια, και καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επέμβει για να σωθεί η ζωή του.

Anonymous ‏@Anonycast  
US State Department “Welcomes” News That Saudi Arabia Will Head U.N. Human Rights Panel http://interc.pt/1NTvVNe  by @ggreenwald #FreeNimr

Κείμενα για τις εξελίξεις στον ΟΗΕ 
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=408734&catID=4
 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/09/o-ohe.html
http://www.voicenews.gr/index.php/diethni/39439-2015-09-22-16-05-34.html
Για την Σαουδική Αραβία:
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=731843
Αφίσες  συμπαράστασης στους δρόμους της Νέας Ζηλανδίας καταδικάζουν το καθεστώς της τυραννίας.
Η διεύθυνση URL του Tweet για τον  Ali Mohammed al-Nimr είναι:https://twitter.com/GavinNewlandsMP/status/646612410380500993

Διαδώστε την είδηση πριν να είναι αργά

Περισσότερα εδώ:https://twitter.com/hashtag/FreeNimr?src=hash




2 σχόλια:

  1. ............................ τι να πω.... τα λάλησες ούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι και κουραστικό ακράτ,όποιος μπορεί ας διαδώσει.Το θέμα συνδέεται άμεσα και με τον ΟΗΕ, ζήτημα που προσπαθούν να υποτιμήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.