Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Grant visas to refugees before they take the death route


Ζητάμε από τις δυτικές κυβερνήσεις να δημιουργήσουν νόμιμες οδούς για τους πρόσφυγες όπου θα παραχωρούνται βίζες για ανθρωπιστικούς λόγους και θα βοηθούν στην επανένωση οικογενειών και τη μετεγκατάστασή τους πριν εκείνοι να αναγκάζονται να παίρνουν τον «δρόμο του θανάτου» για την Ευρώπη.

Ζητάμε οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς να μεριμνήσουν ώστε να δημιουργηθούν νόμιμοι μηχανισμοί μέσω των οποίων οι Σύροι που έχουν εγκλωβιστεί στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία να μπορούν να αιτηθούν, και να λαμβάνουν βίζες και ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα επιλογής τους.

Υπογράψετε  την αναφορά (εδώ)

Συρία: Οι τζιχαντιστές ισοπέδωσαν μοναστήρι 1.500 ετών
22/8/15
Πρόκειται για ένα αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι, ηλικίας 1.583 ετών,έναν από τους σημαντικότερους θησαυρούς της χώρας στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας. 
Από τις αρχές του 2015 το Ισλαμικό Κράτος έχει  λεηλατήσει και καταστρέψει πολλούς ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς στη Συρία, μεταξύ των οποίων και την αρχαία πόλη της Παλμύρας. Οι τζιχαντιστές εξολοθρεύουν όποιον τους αντιστέκεται και παράλληλα φροντίζουν να καταστρέψουν  την ιστορία και τον πολιτισμό των λαών που καταλαμβάνουν.
Μα δεν είναι μόνο αυτά που έχουμε μάθει ότι συμβαίνουν.Αυτός ο πόλεμος έχει κάτι πολύ διαφορετικό.

"Το Ισλαμικό Κράτος περιμένει τον στρατό της "Ρώμης", της οποίας η ήττα στο Dabiq της Συρίας, θα ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για την Αποκάλυψη!

Τι θέλει πραγματικά  το ISIS;
Από πού προέρχονται, και ποιες είναι οι προθέσεις τους; 
Το Ισλαμικό Κράτος (που αναφέρεται και ως ISIS)δεν είναι απλώς μια συλλογή  ψυχοπαθών. Πρόκειται για μια θρησκευτική ομάδα με προσεκτικά επιλεγμένες ιδέες μεταξύ των οποίων, και ότι αποτελούν βασικό παράγοντα της επερχόμενης Αποκάλυψης. 
Η άγνοια  σχετικά με τα ιδεώδη της ομάδας  έχει συμβάλει σε σημαντικά στρατηγικά λάθη.
Δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί μουσουλμάνοι πιστεύεται ότι έχουν μεταναστεύσει στο Ισλαμικό Κράτος. Οι νεοσύλλεκτοι κατάγονται από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τις Ηνωμένες 
Πολιτείες, και πολλά άλλα μέρη. 
Πολλοί έχουν έρθει να πολεμήσουν και πολλοί προτίθενται να πεθάνουν.
 Η δημιουργία του χαλιφάτου ξύπνησε μεγάλα τμήματα του νόμου του Κορανίου που παρέμεναν στην αδράνεια, και απαιτείται πλέον να αναγνωρίζεται σαν τέτοιο από όλους τους μουσουλμάνους και όσους μεταναστεύσουν. 
(Associated Press)
Το τελευταία χαλιφάτο ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία, η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της κατά τον 16ο αιώνα και στη συνέχεια γνώρισε μια μακρά παρακμή, 
μέχρι την κατάργησή της από τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1924. 
" Η αποτυχία μας να εκτιμήσουμε τις ουσιώδεις διαφορές μεταξύ της ISIS και της Αλ-Κάιντα έχει οδηγήσει σε επικίνδυνες αποφάσεις"
λέει ο Will McCants του Brookings Institution, που γράφει ένα βιβλίο για  την αποκαλυπτική σκέψη του Ισλαμικού κράτους στον  Graeme Wood σε ένα μεγάλο αλλά επεξηγηματικό άρθρο που αξίζει να του δώσουμε προσοχή.
Η απλότητα  των παραπάνω ερωτημάτων μπορεί να απατούν, αλλά λίγοι ηγέτες της Δύσης φαίνεται να γνωρίζουν τις απαντήσεις. 

Εδώ  η συνέχεια αυτής της ξενάγησης :
http://www.theatlantic.com/features/archive/2015/02/what-isis-really-wants/384980/


Ο χάρτης  δείχνει τα εδάφη που βρίσκονται  υπό τον έλεγχο του χαλιφάτου, στις 15 Ιανουαρίου αυτής της χρονιάς. 
Και εδώ μια σειρά άρθρων σχετικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
http://www.brookings.edu/blogs/markaz/posts/2015/09/14-america-to-blame-for-baghdadi
Ο ιστότοπος του Graeme Wood εδώ:http://gcaw.net/



4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γεια habilis,ναι αξίζει τον κόπο αν και μεγάλο.Και χαθήκαμε γιατί δεν βλέπω την εικόνα επανάληψης για να σου στείλω σχόλια.Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό,μόνο αν γυρίσεις στην απλή φόρμα τα σχόλια όπως παλιά,αλλά δεν γίνεται να το απαιτήσω κιόλας!

      Διαγραφή
  2. καλημέρα ωραίο το κείμενο μια παρατήρηση οι εκτάσεις που λες είναι μεν εκτάσεις αλλά μεταξύ μας άχρηστες... είναι κάτι ωραίες έρημοι... για να δούμε λοιπόν την αποκάλυψη που η Μέκκα θα γίνει ένα με την Ιερουσαλήμ και θα μας δικάσουν οι τρεις... Εγώ δεν θα υπογράψω πάντως γιατί θέλω να νικήσουν οι Χριστιανοί και οι Αλλαουίτες και δεν θέλω να μεταναστεύσουν οι διάφοροι από κάτω... Να μείνουν να πολεμήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν αναφέρω κάτι για εκτάσεις akrat.Το κείμενο μας δίνει κάποιες θρησκευτικές παραμέτρους που οι περισσότεροι εδώ στη Δύση αγνοούμε ή είναι δύσκολο να βρούμε,ή συχνά προσπερνάμε με αδιαφορία. Αλλά και τα άλλα άρθρα του δημοσιογράφου για τη Μ.Α έχουν ενδιαφέρον.Οι υπογραφές τώρα είναι άλλο θέμα.Ναι καλά θα ήταν να είχε βρεθεί μια άλλη λύση ,παράδειγμα σαν την πρόταση που έγινε σήμερα στην συνδιάσκεψη στην Ε.Ε,για ειρηνική ζώνη στην Τουρκία ώστε να ανακοπεί το ρεύμα φυγής με υποστήριξη σε υποδομές αλλά πέρασαν 5 χρόνια και δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο παρά πουλούν τα όπλα τους και ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους.
    Όσο για την πρότασή σου να κάτσουν να πολεμήσουν, θα προτιμούσα να σε ρωτήσω :είναι καλό πράγμα ο πόλεμος; Και αν αυτό το ισχυριστούμε για τους Σύρους για τους υπόλοιπους από άλλα σημεία της Ασίας και της Αφρικής τι να πούμε; Πως να ζήσουν όταν τους έχουν πάρει τα πάντα; Πιστεύω ότι το κύμα που ξεκίνησε δύσκολα θα κοπάσει,και δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τελειώσουμε με την αποικιοκρατία.Έχουμε δρόμο ακόμα και θα δουν πολλά τα μάτια μας. Αυτά προς το παρόν αλλά έχω να πω κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.