Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση για την άφιξη προσφύγων από την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης


Κάλεσμα για εθελοντές στην υποδοχή  των προσφύγων απευθύνει η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία, καθώς και για προσφορές σε ρούχα,παπούτσια και τρόφιμα. 
Το πλοίο "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" τελικά θα  φθάσει στον Πειραιά αύριο Σάββατο 21/11 στις 05:00 το πρωί, με επιβάτες αποκλειστικά πρόσφυγες από τη Λέσβο. 
Θα δέσει στην Πύλη Ε1, στην Ακτή Βασιλειάδη, μπροστά από το μεγάλο κτήριο με την επιγραφή "Σταθμός Επιβατών Ακτής Περικλέους", μέσα στο οποίο λειτουργεί η Βάση Υποδοχής Προσφύγων της Πρωτοβουλίας μας ('Ακτή Περικλέους' είναι το νέο όνομα της Ακτής Βασιλειάδη).

Συναντιόμαστε μια ώρα πριν, στις 04:00, στις αποθήκες   μέσα στον Σταθμό, για να ετοιμάσουμε τα πακέτα τροφίμων, καθώς  και τα ρούχα, παπούτσια  κλπ. που θα μοιράσουμε.

Πώς θα έρθετε:
Δείτε τον χάρτη του λιμανιού http://www.olp.gr/images/stories/info_port2.jpg
Μπροστά στον Επιβατικό Σταθμό της Ε1 είναι το τέρμα της (μοναδικής) γραμμής λεωφορείων μέσα στο λιμάνι, που  έχει αφετηρία την είσοδο πεζών του λιμανιού Ε6 απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού.(Προσοχή! Αν υπάρχει άφιξη/αναχώρηση πλοίου στην προβλήτα Ε6, η αφετηρία μετακινείται στην πρώτη στάση, μπροστά από τον σταθμό του Προαστιακού.) 
Η μεταφορά γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του ΟΛΠ που αναγράφουν "ΗΣΑΠ-ΑΚΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ".Τα δρομολόγια γίνονται κάθε 15 λεπτά από τις 6 το πρωί και διαρκούν 5 λεπτά.

Αν έρθετε με αυτοκίνητο, κινηθείτε περιμετρικά του λιμανιού από σταθμό ΗΣΑΠ προς Άγιο Διονύσιο. Αμέσως μετά τα φανάρια του Αγίου Διονυσίου συναντάτε τον κόμβο της Πύλης Ε2 από την οποία μπαίνετε στο λιμάνι.Στρίβετε αμέσως δεξιά και πάλι δεξιά,προσπερνάτε το Υπουργείο Ναυτιλίας με τις μπλε κολώνες και φθάνετε στην Ε1 , το άκρο του λιμανιού προς τα Λιπάσματα Δραπετσώνας. 
Μην  δοκιμάσετε να έρθετε από τον εξωτερικό περιμετρικό δρόμο  του λιμανιού μέχρι την επόμενη έξοδο που  οδηγεί στην Πύλη Ε1, γιατί μπορεί να τη βρείτε κλειστή (ανοίγει ορισμένες ώρες) Αν έχετε πρόβλημα, καλέστε το  6906408586 για οδηγίες.

Ελάτε στο λιμάνι για να εκφράσουμε μαζί έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες!

Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ:
H Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων  και Μεταναστών συγκροτήθηκε πρόσφατα από δομές αλληλεγγύης, κοινωνικά ιατρεία και ενεργούς πολίτες του ευρύτερου Πειραιά για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του πειραϊκού λαού προς τους πρόσφυγες/μετανάστες που διέρχονται από το λιμάνι του Πειραιά. Σε χώρους που μας παραχώρησε ο ΟΛΠ μέσα στον Σταθμό Επιβατών της Πύλης Ε1 (Ακτή Βασιλειάδη), έχουμε εγκαταστήσει Βάση Υποδοχής Προσφύγων, στην οποία παρέχουμε ταξιδιωτικές πληροφορίες, Α' Βοήθειες και φάρμακα, ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια κλπ., πρίζες για φόρτιση κινητών, κοινόχρηστες ντουζιέρες κ. ά.

Στην Ακτή Βασιλειάδη δένουν τα πλοία ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και BLUE STAR PATMOS τα οποία εκτελούν αποκλειστικά μεταφορά προσφύγων από τη Λέσβο (φεύγουν από τον Πειραιά κενά).Κινητοποιούμε το δίκτυο εθελοντών μας μόλις λάβουμε σήμα από τα πλοία αυτά ότι απέπλευσαν από τη Λέσβο. 
Ο αριθμός των προσφύγων που υποδεχόμαστε καθημερινά είναι πολύ μεγάλος, μεγάλες είναι και οι ανάγκες μας κυρίως σε  μπουφάν, αδιάβροχα, κάλτσες, γάντια, εσώρουχα,τζιν παντελόνια, ζώνες, σακίδια και χοντρά παπούτσια/άρβυλα, καθώς και σε ξηρά τροφή 'ταξιδιού' (μπισκότα, κρουασάν, κρακεράκια, μπάρες δημητριακών, σοκολάτες, σταφίδες, χυμοί, νερά κλπ.) και είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, οδοντόπαστες, σερβιέτες, πάνες, μωρομάντηλα).
Faceboook https://www.facebook.com/groups/157689337908512/
Ε-mail: ypostirixistousprosfygespireas@gmail.com 
Φόρμα δήλωσης διαθεσιμότητας εθελοντών:  http://goo.gl/forms/bFFwbsri7s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.