Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Κατασκευάζοντας ένα μικρό σπίτι

Σήμερα θα  κάνουμε μια βόλτα στο L.A.  για να δούμε μια περίφημη ιδέα προσφοράς. 
Ένα καταφύγιο για τις  ακραίες καιρικές συνθήκες που μπορεί να συνδεθεί σε ένα ποδήλατο ή να ρυμουλκηθεί με το χέρι.Ένα ασφαλές μέρος  επάνω σε ρόδες που ανακουφίζει τη ζωή μιας 60 χρονης που ζει στο δρόμο. 

Δείτε το βίντεο:
Δημοσιεύτηκε στις 29 Απρ 2015
Το θέμα εμφανίστηκε και στις τοπικές ειδήσεις ,και περιλαμβάνει ακόμη τις αντιδράσεις της άστεγης γυναίκας: https://www.youtube.com/watch?v=fKWxAklwGPs
Πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα σχόλια που ακολουθούν το βίντεο(αν έχετε χρόνο αξίζει να διαβαστούν).
Άλλοι μιλούν για εκμετάλλευση του θέματος και για  το χρηματικό κέρδος και την αναγνώριση που θα  προκύψουν από τις διαφημίσεις στο youtube, άλλοι για το πόσο ωραία σε κάνει να νιώθεις η προσφορά ,και άλλοι θεωρούν πως απλά έχουμε  γίνει κυνικοί, γιατί αυτό που κατασκεύασε ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα "σκυλόσπιτο" που δεν λύνει την ουσιαστική ανάγκη της άστεγης.

Τι θαυμάσια ιδέα  θα έλεγα εγώ.
Έχοντας ρόδες μπορεί να  κινείται συχνά και να αποφεύγει τις συνέπειες του νόμου,και 
εννοείται πως  η λύση είναι προσωρινή και δεν λύνει ριζικά το πρόβλημα.
Ας μην είμαστε μικρόψυχοι.Ένα μικρό βήμα ανεξαρτησίας μπορεί να είναι η αρχή για κάτι μεγαλύτερο. Το δείχνει άλλωστε και η αντίδραση της γυναίκας.
Μπράβο στον άνθρωπο που ασχολήθηκε.
Εσείς τι λέτε γι'αυτό;

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα ακράτ,παρά την σημερινή ανάρτηση,μεγάλη ανάγκη υπάρχει σήμερα και αύριο για εθελοντές στην Πύλη υποδοχής προσφύγων στον Πειραιά.Αν μπορείς διέδωσε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.