Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία την Οικονομική κρίση και το Κοινωνικό Κράτος στον Ταύρο*


Συνεχίζουμε την ενημέρωση -για όσους ενδιαφέρονται φυσικά -με τα όσα ειπώθηκαν και έγιναν στην ημερίδα που έγινε στον Ταύρο και αφορούσαν τις εξελίξεις για  την Κοινωνική Οικονομία αλλά και το κράτος Πρόνοιας. Η ημερίδα απευθυνόταν κυρίως στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (και εγώ δεν ανήκω σ' αυτά)αλλά και σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από το 2010 που επίσημα ξεκίνησε η κρίση πέρασαν χρόνια- πέρασαν μήνες και  οι ίδιες λέξεις  επαναλαμβάνονται  στον σχολιασμό της επικαιρότητας.
"Ελλάδα, Ευρώπη, πτώχευση, δολιότητα, φαρσοκωμωδία, αλαζονεία, αναλγησία, προδοσία,τετελεσμένα, υπαγορεύσεις, δυναστεία, αλητεία, λέξεις βαριές που ακούγονται και γράφονται ολοένα και συχνότερα"
 5 χρόνια πριν, γράφαμε :Τα δεσμά του χρόνου λύθηκαν, και ώρα, ήρθε η ώρα της ανάγκης και επείγει να βρεθούν  οι στρατηγικές επιβίωσης "
Δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις. Τα δεδομένα για την Ελλάδα δείχνουν ότι το βιοτικό επίπεδο υποχωρεί με γοργούς ρυθμούς και οι ανθρωποθυσίες δεν έχουν τελειωμό.
 Οι εξελίξεις  δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν να αισιοδοξεί.
Φως στην άκρη αυτού του σκοτεινού τούνελ δεν βλέπει κανείς απ'όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, οπότε και είναι αναμενόμενη η στάση της αντιπολίτευσης να κρατά αποστάσεις και να μην βιάζεται να διεκδικήσει την εξουσία.
Στην ημερίδα λοιπόν είχα κατά νου να ρωτήσω την αρμόδια υπουργό για την αστεγία,και ποια μέτρα υπάρχουν για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων. 
Πράγματι πριν ξεκινήσει, είχα την ευκαιρία να της θέσω βιαστικά την ερώτηση και όπως μου είπε, θα  έχω  τις απαντήσεις μέσα από την ομιλία της .
H κ.Θεανώ Φωτίου μίλησε με  θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα, όχημα για την κοινωνική προστασία». 
Δείτε το βίντεο,αν και  δεν περιλαμβάνει ολόκληρη την ομιλία (εάν βρεθεί ολόκληρη, θα αναρτηθεί στο μέλλον).
Δώστε προσοχή: στο 9:45  για τις δομές της φτώχειας!(αναφέρθηκε  ακριβώς στην ίδρυση ΚΕΠ φτώχειας !!! αλλά έχει κοπεί στο βίντεο- κουβέντα που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη).
στο 14:45,όπου ως διαφάνεια εδώ, εννοείται η γνώση όσων κάποιος δικαιούται να γνωρίζει. Εδώ φτάσαμε!
και στο 16:38 για τις ρεμούλες των προηγούμενων. 

Στα πλαίσια της ομιλίας της ανέφερε μεταξύ άλλων πώς η Κοινωνική Οικονομία μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα όπως τα σχολικά γεύματα στα δημόσια σχολεία μπορεί να  συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αυτό θα το σχολιάσουμε πιο αναλυτικά σε επόμενο κείμενο.
Σχετικά κείμενα:
(*)Πραγματοποιήθηκε στος (21/2), στα Παλαιά δημοτικά σφαγεία στον Ταύρο, Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Οικονομία: Απάντηση στην κρίση «από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.