Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Κινήσεις απόγνωσης από πρόσφυγες - Κινούνται προς την ΠΓΔΜ


Ήταν  20 Ιανουαρίου όταν ο   ~J u a N~ @LongCarampine   έγραφε πάνω από αυτή την εικόνα
Θα σας μιλήσω για δύναμη
Θα σας μιλήσω για θέληση
Σήμερα πάλι οι πρόσφυγες προσπάθησαν και τα κατάφεραν να διασχίσουν τον ποταμό ανάμεσα στα σύνορα με τα Σκόπια.

https://www.youtube.com/watch?v=mSCdWuVbAjo

Εδώ από άμεση μετάδοση(αργεί να ξεκινήσει)
Video on Demand: http://www.ruptly.tv 

Τι είχε προηγηθεί;
Από τις αρχές του χρόνου οι γειτονικές χώρες ξεκίνησαν να κλείνουν τα περάσματα αφήνοντας χιλιάδες κόσμου κυριολεκτικά στο δρόμο.Στις αρχές Φεβρουαρίου ήδη στην Ειδομένη η κατάσταση είναι ασφυκτική, με περίπου 6.000 άτομα στον καταυλισμό και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές για τροφή και στέγαση.
Το κράτος απουσιάζει κι αρνείται να παράσχει ακόμα και τις στοιχειώδεις  φροντίδες   στους πρόσφυγες που καταφθάνουν στα μέρη αυτά. Η επίσημη θέση -απάντηση είναι ακόμη και σήμερα ότι δεν θέλουν να σταθούν εδώ,θέλουν να φύγουν.
Ότι τους προσφέρεται δίνεται μέσω διεθνών οργανώσεων και  ΜΚΟ και κυρίως από τους αλληλέγγυους που μήνες προσπαθούν με ότι μέσα έχουν, αλλά το νούμερο των ανθρώπων είναι απελπιστικά μεγάλο. 
Δείτε εδώ:https://twitter.com/teacherdude
20, Ιανουαρίου  2016
Περίπου 800 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή την ώρα "εγκλωβισμένοι" στον καταυλισμό στην Ειδομένη, δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, μετά την απαγόρευση διέλευσης που ισχύει από χθες το απόγευμα.
Πηγή: http://prezatv.blogspot.com/2016/01/800.html 
Στις 19 Ιανουαρίου  Οι ΓΧΣ  @ MSF_Sea  
Στις # Λέσβο, οι εθελοντές έχουν παρέμβει για να παρέχουν φροντίδα, όπου η Ευρώπη έχει αποτύχει. # Ελλάδα, να τους αφήσετε να κάνουν τη δουλειά τους!
https://twitter.com/msfgreece?lang=el
18 Ιανουαρίου 
Για το κυνήγι των εθελοντών στην Ελλάδα γράφει και το aljazeera
http://www. aljazeera.com/news/2016/01/n gos-decry-arrests-volunteer-lifeguards-greece-160116193522648.html

Έλληνες αναρχικοί οργανώνουν για τους πρόσφυγες ότι το «κράτος αδυνατεί» 

Οι εκκλήσεις για  βοήθεια προς τους πολίτες όλους αυτούς τους μήνες δεν σταματούν
Στις  5 Φεβρουαρίου 
 NoBorders @Refugees_Gr 
Επείγον: Ανάγκη για τρόφιμα (έτοιμα προς κατανάλωση) και νερά για τους πρόσφυγες
στο λιμάνι του Πειραιά. 

Εδώ η εικόνα μιλάει μόνη της.

Στρατόπεδο προσφύγων που τρέχει από την κυβέρνηση 
και  το αυτο-οργανωμένο κάμπινγκ που διοικείται από εθελοντές στη  Λέσβο 
Πηγή:Refugee Support@ refugee_supp  17 Ιαν 

 Νικόλας Γεωργίου @ mpodil16 Ιαν
Η καταστολή συνεχίζεται στη Λέσβο .Έκλεισαν το  εθελοντικό ιατρείο που βρίσκεται κοντά στο hotspot / κέντρο κράτησης # Μορια : 1 άτομο συνελήφθη
https://pbs.twimg.com/media/CYys-_GUoAEn-EC.png

https://twitter.com/hashtag/moria

Τα ίδια συμβαίνουν κι αλλού
Gavin Lee @GavinLeeBBC  18 Ιαν 
Οι Γαλλικές αρχές ξεκινούν την "εκκαθάριση" στην άκρη του στρατοπέδου Καλαί, 
Πηγή:dromografosNews 
20 Ιανουαρίου

ΠΕΡΙΠΟΥ 800 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ "ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΗΣ ΖΩΝΗΣ http: //prezatv.blogspot.gr/2016/01/800.html 
Jan 23, 2016
FT: Συζητείται αναστολή Σέγκεν και εγκλωβισμός προσφύγων στην Ελλάδα 
Jan 28, 2016 
'From hero to villain': Denmark comes to terms with outcry over refugee law
Jan 29, 2016 
Germany tightens refugee policy as Finland joins Sweden in deportations
3 Μαρτίου, πηγή:dromografos ‏@dromografos  
Απόσπασμα απ τις δηλώσεις Τούσκ.....


Το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί

Αφίσα υποψήφιου από το γερμανικό AfD,
"Ελλάδα, Τουρκία δεν ανήκουν στην Ευρώπη"
πηγή(25 Φεβ https://twitter.com/AAoratou/status/702892501443678210/photo/1)
Από το Δελτίο αντιπληροφόρησης (04-02-2016) 
200 περίπου μετανάστες, ανάμεσα τους αρκετά παιδιά, εντοπίστηκαν στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος του Olympus Plaza . Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται εκεί επί 3 συνεχόμενες μέρες, φρουρούμενοι από ΟΠΚΕ οι οποίοι δεν τους αφήνουν να φύγουν, παρά τις διαμαρτυρίες τους για μετακίνηση τους σε αστικό κέντρο.
Αλληλέγγυοι που κατευθύνονταν στο Olympus Plaza, βρέθηκαν μπροστά σε μια ακόμη ομάδα 50 μεταναστών, ανάμεσα τους και νεογέννητα, σε άσχημη κατάσταση λόγω της τριήμερης οδοιπορίας τους προς τα σύνορα.
Οι άνθρωποι είναι πλήρως εξαντλημένοι και χρειάζονται προμήθειες φαγητού και νερού καθώς και κουβέρτες.
Ήδη  μεταφέρθηκε στην κατάληψη στέγης μεταναστών (Ορφανοτροφείο) μια ομάδα κόσμου, ανάμεσά τους πολλά παιδιά μικρών ηλικιών.
https://www.facebook.com/katalipsistegismetanastonorfanotrofeio/posts/186206675069758
5)  Με τα πόδια ξεκίνησαν πρόσφυγες που περίμεναν σε ένα βενζινάδικο 20 χιλιόμετρα μακριά από την Ειδομένη, προκειμένου να φτάσουν στον καταυλισμό, σε μια κίνηση απελπισίας για την ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και μέρες λόγω του ότι η Μακεδονία κλείνει τα σύνορα τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Όπως και την Δευτέρα έτσι και την Τρίτη η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, με τα σύνορα να έχουν κλείσει ξανά μετά το ολιγόωρο άνοιγμά τους την Τρίτη τα μεσάνυχτα, όπου 700 περίπου πρόσφυγες κατάφεραν να διασχίσουν.
6) Ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση των εργασιών στα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο και στα κέντρα μετεγκατάστασης προς προώθηση τους σε Σχιστό και Σίνδο, με αρχή λειτουργίας τους την 15η Φλεβάρη. Τα 7 κέντρα κράτησης προσφύγων, όσο κι αν επιμένουν να τα ονομάζουν διαφορετικά, θα ελέγχονται από ένα συντονιστικό κέντρο όπου θα συμμετάσχουν αστυνομία, λιμενικό, υπουργείο Μετανάστευσης, ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ , εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής ένωσης, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κτλ.
Κομβικό ρόλο έρχεται να παίξει αστυνομία αλλά και στρατός, μιας και η φύλαξη των κέντρων θα είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας, ενώ ο στρατός θα αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων και το ρόλο του ρουφιάνου μιας και  "θα ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την όποια αξιόποινη πράξη περιέλθει στην αντίληψη του για να κινηθούν οι περαιτέρω νόμιμες διαδικασίες", όπως δήλωσε ο υπουργός άμυνας Καμμένος.
Ο Καμμένος  διαβεβαίωσε επίσης και τον πλήρη αποκλεισμό των μεταναστών, δηλώνοντας ότι "ακραία στοιχεία ή ΜΚΟ που θέλουν να παίξουν ρόλο καθοδηγητή ή άτομα που θέλουν να εκμεταλλευθούν οικονομικά τους πρόσφυγες, δεν θα έλθουν σε επαφή μαζί τους. Θα υπάρχει έλεγχος. Όλοι όσοι εισέρχονται ή εξέρχονται από τα κέντρα θα είναι πιστοποιημένοι".
εικόνα www.ethnos.gr
Αργότερα σήμερα 
Κυβέρνηση: Οι πρόσφυγες να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να πάνε στους χώρους φιλοξενίας.
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για την προσφυγική κρίση υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Επ' αυτού του θέματος, σε δήλωση του κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Γιώργος Κυρίτσης μετέφερε έκκληση της κυβέρνησης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην εμπιστεύονται ψέματα που διανέμονται π.χ. μέσω φυλλαδίων (όπως έγινε σήμερα) από «επιτήδειους» και που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά, αντίθετα, να εμπιστευτούν τις ελληνικές αρχές και να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας και να αντιληφθούν ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απολύτως αδιέξοδη.
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/kybernisi_oi_prosfyges_na_empisteutoun_tin_ellada_kai_na_pane_stous_xorous_filoksenias-64346227/
Αυτό είναι το άγνωστης προέλευσης φυλλάδιο που μοιράστηκε σήμερα στην Ειδομένη, σε ελληνική μετάφραση και το οποίο συνοδευόταν από τον σχετικό χάρτη.
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160314/engine/newego_LARGE_t_1101_54647263_type13145.jpg


ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΑΡΧΕΣ: ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν εντοπίσει και κρατούν στο ακριτικό χωριό Μόιν (κοντά στην κωμόπολη Γευγελή), τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν το απόγευμα στο έδαφος της χώρας.

To κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου δεν είναι μια «βιώσιμη» λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία παραδέχθηκε εντούτοις ότι η χώρα της έχει ωφεληθεί από αυτή την εξέλιξη.

Στο μεταξύ οι ροές προσφύγων δεν σταματούν παρά την κακοκαιρία,την παρουσία του  ΝΑΤΟ και της  Frontex.

Και, αφού η μία χώρα μετά την άλλη κλείνουν τα σύνορα τους εγκλωβίζοντας εδώ τους πρόσφυγες,για πόσο κοντά να υπολογίζουμε το τέλος της "Ενωμένης" Ευρώπης λέτε; 

συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.