Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Στη διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την "Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία"Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ουρανία Αντωνοπούλου, θέτει από 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 14.00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της». Με την προτεινόμενη ρύθμιση στοχεύει στην ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μέσω της δημιουργίας ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος, που θα διευκολύνει τη συμμετοχή όσων πολιτών το επιθυμούν σε παραγωγικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον και οργανώνονται με τη διάχυση πρακτικών δημοκρατίας, ισότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και των τοπικών κοινωνιών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Αναπληρώτρια Υπουργός καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. 
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Ουρανία Αντωνοπούλου
Εδώ το Νομοσχέδιο http://www.opengov.gr/minlab/?p=3381
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 24/07/2016 και ώρα 14:00.
Παλιότερο κάλεσμα
Μπείτε στον κόπο να σχολιάσετε,τώρα, που μας δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης.
Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε θέσεις εργασίας - κανονικές- μόνο από τύχη μπορούν να υπάρξουν και στο μέλλον περιμένουμε τα πράγματα  να χειροτερέψουν!
Δεν είναι ακαδημαϊκό το ζήτημα, λίγο από το χρόνο μας απαιτεί σήμερα αλλά αν τελικά ψηφιστεί όπως είναι, θα πρέπει να  ακολουθήσουμε τα έχουν αποφασιστεί πιθανόν για πολλά χρόνια μετά.(όπως συνέβη  και με τον Ν.4019/2011)
Τα 5 τελευταία χρόνια που αυτός ισχύει έχει παρερμηνευθεί και έχει "παιδέψει"όσους ξεκίνησαν ένα παρόμοιο εγχείρημα.
Σε πέντε ημέρες τελειώνει η διαβούλευση και τα σχόλια που έχουν γίνει είναι ελάχιστα.
Σε επόμενο κείμενο θα γίνει μια προσπάθεια να αναλυθούν τα ασαφή σημεία του νομοσχεδίου.
Βοηθήστε να μαθευτεί:πείτε το στους γνωστούς σας που βρίσκονται στην ανεργία ή σε άλλη έκτακτη ανάγκη.
Στείλτε μας σχόλιο ή e-mail,αν χρειάζεστε κάποια διευκρίνηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.