Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΚΥΡ βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Ένας από τους κορυφαίους γελοιογράφους της χώρας μας, ο Ιωάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), παρασημοφορήθηκε χθες από τον Προκόπη  Παυλόπουλο .


Γράφει ο Χρήστος Δεμέτης στο http://news247.gr
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε έναν από τους μεγαλύτερους γελοιογράφους που έχει βγάλει ποτέ αυτός ο τόπος. Και εκείνος του έκανε μια αφιέρωση με τον δικό του, μοναδικό τρόπο (Pics)
Απευθυνόμενος στον κ. Κυριακόπουλο, ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε ότι με τα σκίτσα του και τα κείμενα που τα συνοδεύουν, "έχει αποδείξει ότι εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι, πρωτίστως και διαχρονικώς, το χιούμορ στην πιο αυθεντική του έκφραση".
Πρόσθεσε πως "το χιούμορ ως βασικό στοιχείο της Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Δικαίως, λοιπόν, συγκαταλέγεστε μεταξύ των κορυφαίων γελοιογράφων της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σας απονέμεται κατ' αξίαν το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος".

Από τη δική του πλευρά ο ΚΥΡ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκ μέρους των συναδέλφων του, διότι, όπως ανέφερε, "με την βράβευση αυτή βραβεύεται το χιούμορ, το ελληνικό χιούμορ, το οποίο πάντοτε στάθηκε στο ύψος του και αντάξιο όλης της ελληνικής παιδείας".
Και κατέληξε υπενθυμίζοντας μια φράση της Ελένης Βλάχου, η οποία έλεγε: "δείξτε μου τις γελοιογραφίες μιας χώρας και θα σας πω τι πολίτευμα έχουν".
Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να του αφιερώσει και μια γελοιογραφία μέσα από το προσωπικό του site. "Δεν είναι οξύμωρο, σε μια χώρα ανέργων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, να λέγεται ΠΡΟΚΟΠΗΣ", γράφει σχετικά:

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Κυριακόπουλος (γνωστός ήδη από το 1964 ως ΚΥΡ) θεωρείται πρωτοπόρος στη μετεξέλιξη της ελληνικής γελοιογραφίας σε κόμικς πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου.


Γελοιογραφία: ΚΥΡ, Αλλαγή μ’ακούς, Κάκτος 1982

σήμεραΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.