Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Εργασίες και ανταλλακτήριο σπόρων στον λαχανόκηπο της Λαμπηδόνας





 Από το Σάββατο 24/9/2016 και ώρα 11 π.μ., και κάθε Σάββατο,το Ανταλλακτήριο Σπόρων του Βύρωνα «Τα Σπόρια» καλεί τους φίλους τις φίλες που ενδιαφέρονται  για κηπουρικές εργασίες* στον λαχανόκηπο της Λαμπηδόνας.
Συνάντηση Ανταλλακτηρίου Σπόρων Βύρωνα – Σάββατο 1/10/2016, ώρα 12:00
 (Λαμπηδόνα, Άλσος Αγίας Τριάδας) θα μοιραστούμε μαζί σας σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες χειμερινών ειδών: μαρούλι, μαϊντανό, παντζάρι, αρακά, μπίζι, ραπανάκι, ρόκα, σέλινο, μπρόκολο, καρότο, σπανάκι, σέσκουλο, αντίδι, πράσο κ.ά.

Ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τις καλλιεργητικές εργασίες αυτής της περιόδου, τη σπορά χειμερινών λαχανικών, τους τρόπους συλλογής και διατήρησης των σπόρων, αλλά και να συσκευάσουμε μαζί τους σπόρους που έχουμε μαζέψει.

Τυχόν σπόροι από παραδοσιακές ποικιλίες που καταφέρατε να συλλέξετε, καθώς και καφέ υλικά για τον κομποστοποιητή μας (καφέ χαρτόκουτα, ξερά φύλλα, πριονίδι κ.λπ.) είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

*"Θυμίζουμε ότι μπορείτε να φέρετε και υλικά για τροφοδοσία του κομποστοποιητή, όπως ωμά φυτικά απορρίμματα κουζίνας, καφέ χαρτόκουτα, ξερά απορρίμματα κήπου, φύλλα δέντρων, πριονίδι, στάχτη, κατακάθι από καφέ/ροφήματα βοτάνων κ.λπ. Το ώριμο κομπόστ χρησιμοποιείται στα παρτέρια του λαχανόκηπου, ενώ μέρος του θα μοιράζεται και σε όσους/όσες τον φροντίζουν". 

Email επικοινωνίας: sporoi.la@gmail.com
Xάρτης | Περισσότερες οδηγίες πρόσβασης θα βρείτε εδώ:

http://politistikokentrovirona.blogspot.gr/
Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.