Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Οι "υπέροχες" δημόσιες συγκοινωνίες


Η πόλη μας είναι υπέροχη, η χώρα μας επίσης. Και για ότι πηγαίνει στραβά, ειδικά μετά τον εγκλωβισμό μας στα μνημόνια, όλοι έχουν μια πρόχειρη αληθοφανή δικαιολογία για ότι συμβαίνει.
Τρόλεϊ με πισίνα(1)
Προχθές όπως οι περισσότεροι θα μάθατε έγινε ένα ατύχημα στον Πειραιά. 
"Ο οδηγός του λεωφορείου του ΟΑΣΑ κατέβηκε από το όχημά του, προκειμένου να δει πώς θα περάσει από το δρόμο, καθώς είχε προηγηθεί άλλο τροχαίο ατύχημα με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.Το λεωφορείο άρχισε να κινείται σε κατηφορική πορεία, παρασύροντας στο πέρασμά του ό,τι έβρισκε, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε "λυθεί" το χειρόφρενο. Το βαρύ όχημα άρχισε να χτυπά στα παρκαρισμένα Ι.Χ., 12 συνολικά, ενώ τραυμάτισε και σοβαρά έναν ηλικιωμένο."

Για μια ακόμη φορά έγινε το αδιανόητο.  Η κακιά στιγμή θα πουν οι περισσότεροι, είναι όμως έτσι;
>>>κάτι τέτοιες τραγικές ειδήσεις πρέπει να μας μάθουν να μην θεωρούμε δεδομένο τίποτα απολύτως...>>γράφει ένας σχολιαστής κάτω από την είδηση.

Η νέα πραγματικότητα στις αστικές συγκοινωνίες εδώ και χρόνια για όσους τη βιώνουν από κοντά αποδίδεται στα μνημόνια και την έλλειψη προσωπικού.
Τώρα αυτό δεν δικαιολογεί το συμβάν του Πειραιά που ο οδηγός μάλλον ξέχασε να τραβήξει το χειρόφρενο ή δεν το τράβηξε σωστά όπως λένε κάποιοι. Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο να αφήνεις μέσα τον κόσμο με τη μηχανή αναμμένη.Και μου έχει τύχει πολλές φορές. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες εικόνες από τις δικές μου εμπειρίες. 
Η πρώτη εικόνα και αυτή που ακολουθεί είναι από ταξίδι με τρόλεϊ που μπάζει νερό από παντού!
Όταν τόλμησα να το αναφέρω στον οδηγό μου απάντησε πως λεφτά δεν υπάρχουν τι περιμένουμε; δηλαδή του απάντησα τώρα να ανοίξω την ομπρέλα μου; και απομακρύνθηκα.
Δεν υπάρχουν χρήματα αλλά αντικατέστησαν στις πόρτες τα πλαϊνά στοιχεία στήριξης των επιβατών με επικίνδυνα  γυάλινα!.Κάποιος πλούτισε πάλι..
Εδώ έχει σπάσει το μαραφέτι που συγκρατεί το τζάμι, ο κόσμος είναι πολύς και δεν είναι εύκολο να το αντιληφθούν. Σε κάθε φρενάρισμα κάποιος πέφτει επάνω και αυτό υποχωρεί. Κατέβηκα για να πω στον οδηγό τι συμβαίνει και αντέδρασε όπως έπρεπε:απέσυρε το όχημα .


Επόμενες εικόνες:καθίσματα φθαρμένα και βρόμικα


Και αυτό:

Εικόνα από μια μόνο κενή θέση
Όχι μόνο φθαρμένα καθίσματα αλλά και βρόμικα
Εδώ έχουν αντικαταστήσει τα καλύμματα στα καθίσματα αλλά το όχημα έχει να καθαριστεί πιθανόν χρόνια(μερική άποψη από το πάτωμα).


Και αυτό,να μη σου τύχει
Λιπόθυμος χρήστης στο λεωφορείο..
Στάση στην Ομόνοια του Καμίνη -2016
Πως προέκυψαν αυτά τα προβλήματα;ποιος ελέγχει τι γίνεται;γιατί υπάρχει αυτή η απαξίωση; είναι μόνο οικονομικό το θέμα;
Tα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας  δεν μου είναι γνωστά  αλλά δεν μπορεί να είναι η μόνη απάντηση για τις ατασθαλίες (2)που συμβαίνουν.
Όταν κουβαλάς κόσμο πρέπει να είσαι υπεύθυνος και προσεκτικός.
(1)15/12/2014-Τρόλεϊ 21 προς Αθήνα
(2)οι αλλαγές στην πυκνότητα των δρομολογίων κατά το δοκούν που δεν δικαιολογούνται.


Η δύναμη της αδράνειας 
Την ίδια στιγμή κάθε έντυπο που κάποτε λεγόταν εφημερίδα ανεβάζει εκατοντάδες κείμενα για το "πως να το κάνουμε" και τι ένιωσαν οι σελέμπριτις  της χώρας και όλης της οικουμένης, αλλά για την καθημερινότητα του πολίτη και τις υπηρεσίες σιωπή.
Ένα πρόχειρο παράδειγμα:

  • Οι 13 Ελληνίδες σελέμπριτις που κόλασαν φέτος τις παραλίες  
  • Βάζουν κάτω δύο 20άρες  σελέμπριτις 
  • 12 Ελληνίδες σελέμπριτις
  • Τα πιο σέξι ατυχήματα των σελέμπριτις
  • 25 σελέμπριτις με τα μάτια του Κυριάκου Μητσοτάκη
  • Η Κιμ Καρντάσιαν λικνίζεται βουτηγμένη στο γάλα,κ.λ.π.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η σιωπή μας τους νομιμοποιεί



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.