Σελίδες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Τα δέντρα δεν έχουν φωνή..


Δέντρα βάναυσα κλαδεμένα μέσα στο καλοκαίρι.
Δική μου φωτογράφηση(1)
Αλλά αν είχαν; τι θα έλεγαν;
Πως ξαφνικά αποφάσισαν οι δήμαρχοι σε όλη τη χώρα να τα αφήσουν ανάπηρα;
Με ποια λογική κλαδεύουν Ιούλιο και Αύγουστο μήνα; Σε τι αποσκοπούν;
Μήπως τρέχει  κάποιο "ειδικό" κονδύλι και τα παλιά δέντρα τους χαλούν το λογαριασμό;
Εδώ που φτάσαμε μπορούμε να υποθέσουμε το οτιδήποτε. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που διαπιστώνουμε πως το φαινόμενο είναι γενικό.
Σε άρθρο που  δημοσιεύει η Καθημερινή στις 31/3/12, καταγράφονται τα ίδια φαινόμενα.
Γράφει ο Νίκος Βατόπουλος:
"Καθώς μπήκαμε στην άνοιξη είναι καιρός να δούμε σιγά σιγά αν ευσταθούν οι σωρείες των καταγγελιών από πολίτες για το βάρβαρο κλάδεμα αστικών και μη δενδροστοιχιών, καθώς και μεμονωμένων δένδρων από τις ειδικές υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα, οι ευκάλυπτοι και οι ελιές δεινοπαθούν κάθε χρόνο από τα αλυσοπρίονα των συνεργείων που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό και την υποτιθέμενη ελάφρυνση των δένδρων από κουρασμένα και ξερά κλαδιά.
Έχω γίνει αποδέκτης συγκεκριμένων παραπόνων από πολίτες, που έκπληκτοι είδαν παλιά και ωραία δέντρα βάναυσα κουτσουρεμένα από συνεργεία που δεν έπειθαν ότι γνωρίζουν τι κάνουν. Στο Παγκράτι, π.χ., ελιές έμειναν κούτσουρα χωρίς να υπάρχει επαρκής δικαιολόγηση, λεύκες πριονίζονται και ευκάλυπτοι, κυρίως αυτοί, σε όλη τη Νότια Ελλάδα δεινοπαθούν. Στη Γλυφάδα, όπου είμαι κάτοικος και δημότης, ο εξαίρετος μυροβόλος θόλος πανύψηλων ευκαλύπτων της οδού Ξάνθου καρατομήθηκε με κινήσεις απίστευτης ακαλαισθησίας. Το γεγονός ότι τα συνεργεία σταμάτησαν στα μισά του δρόμου, αφήνοντας ευτυχώς το έργο «ημιτελές», δείχνει την προχειρότητα και την έλλειψη επιστημονικής τεκμηρίωσης.
Αυτό το περιποιήθηκαν λίγους μήνες πριν.
Τώρα το έχουν αφήσει και απότιστο(2)
Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις, εφόσον υπάρχουν πολλά παράπονα και καταγγελίες πολιτών. Να μας πει, δηλαδή, πως κρίνει ανά δρόμο τη μακροζωία και το ευ ζην των δένδρων και πώς προχωράει προγράμματα ανανέωσης και εμπλουτισμού. Να μας εξηγήσει πώς εκπαιδεύει τα συνεργεία με τα αλυσοπρίονα και αν οι εργάτες γνωρίζουν από δενδροκομία ή αν είναι απλώς άσχετοι. Να μας πει γιατί σε ένα δρόμο του Δήμου Αθηναίων οι ελιές κλαδεύονται και σε έναν άλλο, όχι. Διαβάστε όλο το άρθρο.
Είναι αναρίθμητα τα περιστατικά  σε όλη την Ελλάδα δέντρων που κόπηκαν ή κλαδεύτηκαν ακατάλληλα και σε λάθος εποχή από συνεργεία δήμων (για τα οποία πληρώνουμε όλοι) επειδή τα κλαδιά  ενοχλούσαν κάποιον που είχε «δόντι» ή απλώς κάποιον «ανυπόφορα» επίμονο.Το κάνουν, γιατί απλά δεν έχουν να λογοδοτήσουν σε κανέναν;(σχόλιο κάτω από το άρθρο)
Και στο δήμο της Αθήνας το ίδιο γίνεται λέει άλλος σχολιαστής. Και άμα ξεραθεί κανένα δέντρο δεν επαναφυτεύεται, ακόμα κλείνουνε με πλάκα το άνοιγμα.
Πως φτάσαμε από τον σεβασμό στην αναισθησία;
Μικρές μάνες κάποτε τα δέντρα, η απανεμιά του οδοιπόρου και το στήριγμα της ζωής, είχαν βρεί σ' αντάλλαγμα το δικό τους χώρο στην τέχνη και το τραγούδι.

Όλοι μ’ έδιωχναν κι όλοι μου λέγουν φεύγα,
ως κι η μάνα μου κι αυτή μου λέγει φεύγα,
ως κι αφέντης μου και κείνος μου λέγει φεύγα.
Κι τ’αδέρφια μου κι αυτά μου λέγουν φεύγα.
Φεύγω κλαίοντας, φεύγω παραπονιούντας.
Κι αν με μαλώνατε, τώρα χορτάστε.
Κάτστε (καθίστε) στον τόπο μου και φάτε το ψωμί μου
και πιέτε το κρασί μου.
Παίρνω το στρατί, στρατί, στρατί το μονοπάτι.
Βρίσκω ένα δεντρί και το καλημερνάω.
- Καλημέρα σου δεντρί.
– Καλώς το νέο που’ ρθε.
- Δείξε μου, δεντρί, το πού θα μείνω βράδυ.
- Για η ρίζα μου, δέσε το άλογό σου,
για κι ο κλώνος μου κι βάλε τ’άρματά σου,
για κι ο ίσκιος μου κι πλάγιασε, κοιμήσου.
Ιστορικά σημειώματα  Σιατίστης .
Να σταματήσει τώρα το καταστροφικό κλάδεμα των δέντρων
Η φύση  δεν δημιουργεί τίποτα μάταια και περιττά, και αντιδρά σε κάθε υπερβολικό ερέθισμα ισορροπώντας  τις συνθήκες με δικούς της τρόπους.Πολλά από αυτά τα δέντρα θα πάψουν να ζουν μετά από τόσο ακατάλληλους χειρισμούς.
Αν δεν ανήκετε σ'αυτούς που μπορεί  και να πιστεύουν πως τα δέντρα φυτρώνουν στα  βίντεο της τηλεόρασης, μπείτε στον κόπο να υιοθετήσετε όσα είναι γύρω σας. Όλοι έχουμε ένα τηλέφωνο του Δήμου στο σπίτι μας. Ας ακούσουν τα παράπονά μας.Ας προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή.
Εδώ φαίνεται καθαρά η ασχετοσύνη του κλαδέματος.
Ιούνιος 2012(3)
Τα ίδια και στη Θεσσαλονίκη.
Παρόλο που μπήκε ήδη η άνοιξη και τα δέντρα είναι γεμάτα χυμούς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την απαράδεκτη αισθητικά, επιστημονικά και περιβαλλοντικά πρακτική του δραστικού «κλαδέματος» δέντρων και δεντροστοιχιών, που ξεκίνησε μετά τα περιστατικά δενδροπτώσεων που παρατηρήθηκαν το Νοέμβριο του 2000. Στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται είναι μια κατακρεούργηση ολόκληρων κύριων κλάδων, ακόμη και του κεντρικού κορμού! Πολλές φορές οι εργολάβοι δεν βάζουν ούτε καν το υλικό προστασίας, αφήνοντας τα δέντρα εκτεθειμένα στους μύκητες, δηλαδή στον πρόωρο θάνατο. Σήμερα μάλιστα κλαδεύουν και τα πλατάνια της Θ. Σοφούλη!
Επιστήμονες που αναγνωρίζονται διεθνώς για τη γνώση τους στη Δασοκομία Πόλεων, όπως ο ομ. καθηγητής της Σχολής Δασολογίας του ΑΠΘ κ. Σπύρος Ντάφης, έχουν διατυπώσει τις απόψεις τους εδώ και χρόνια και είναι συντριπτικές:
«Όσο υγιέστερο είναι ένα δένδρο τόσο πληρέστερη είναι η κόμη του και αντιστρόφως. Η κόμη με το φύλλωμά της είναι το «εργοστάσιο» του δένδρου και πηγή όλων των ευεργετικών επιδράσεων στον άνθρωπο. Συνεπώς οποιαδήποτε κλάδευση της κόμης είναι σφάλμα. Μειώνει τη ζωτικότητα του δένδρου ως συνόλου διότι απομακρύνεται ένα σημαντικό μέρος των αφομοιωτικών οργάνων. Όσο πιο συχνές είναι οι κλαδεύσεις και όσο πιο έντονες γίνονται τόσο περισσότερες πληγές δημιουργούνται με αποτέλεσμα να δίνεται ευκαιρία σε χιλιάδες μύκητες και βακτήρια να προσβάλλουν τα δέντρα. Όσο κατά το δυνατόν υπόκεινται σε λιγότερο κλάδεμα τόσο περισσότερο και για μακρύτερο χρόνο διατηρούνται τα δένδρα υγιή.
Δεν πρέπει εδώ να εφαρμόζονται οι ίδιες μέθοδοι που εφαρμόζονται στα βραχύβια οπωροφόρα δένδρα. Εκεί ισχύουν άλλοι κανόνες και άλλοι σκοποί.
 Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις στις οποίες επιβάλλεται η κλάδευση των δένδρων αν και με μια περισσότερο προσεκτική εκλογή των ειδών θα αποφεύγονταν πολλές κλαδεύσεις και συνεπώς άσκοπες δαπάνες πέρα από την κακοποίηση των δένδρων».(4)
 Πότε όμως και πώς; Οι απαντήσεις των επιστημόνων είναι οι εξής:
1. Για αποκατάσταση ζημιών της κόμης
2. Για τη μείωση του βάρους της κόμης μετά από απώλεια ριζών
3. Για λόγους ασφαλείας και σταθερότητας σε γέρικα δένδρα αλλά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις.
4. Χαλαρωτικές κλαδεύσεις σε περιπτώσεις πολύ πυκνής κόμης και πολύ στενού φυτευτικού συνδέσμου
5. Συμπληρωματικά κλαδεύονται όλοι οι νεκροί ή νεκρούμενοι κλάδοι, οι αδηφάγοι βλαστοί και κλαδιά τα οποία διασταυρώνονται και αλληλομαστιγώνονται με κλαδιά γειτονικών δένδρων.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη οι συστάσεις αυτές καταστρατηγούνται συστηματικά, με αποτέλεσμα δέντρα χωρίς κλαδιά, που κινδυνεύουν άμεσα από σάπισμα και νέκρωση. Αφανίζονται, έτσι, ολόκληρες δενδροστοιχίες και αφήνονται μόνο οι κορμοί τους ή μεταβάλλονται σε κακόγουστα μπονσάι ενώ η φυσική ομορφιά των παλιών δρόμων χάνεται. Ακόμη και πάρκα μετατρέπονται σε σεληνιακό τοπίο ενώ και πάλι το καλοκαίρι θα κάνουμε βόλτα σε ένα πραγματικό καμίνι, χωρίς σκιά να ξαποστάσουμε, χωρίς θρόισμα φύλλων, χωρίς κελαηδίσματα πουλιών, χωρίς δροσιά.
Ακόμη και τις λεύκες, που τις φύτευαν παλιά ακριβώς για να έχουν γρήγορα αποτελέσματα, στην ουσία τις εξόντωσαν, ακριβώς γιατί η λεύκα κλαδεύεται μόνο μια φορά στην αρχή της ανάπτυξής της, όταν έχει ύψος 1,80 μ. και μετά δεν ξανακλαδεύεται ποτέ. Εξαίρεση αποτελούν μόνον οι λεύκες που προορίζονται για υλοτόμηση, στις οποίες κλαδεύουν τα κλαδιά τους για να μεγαλώσει σε διάμετρο ο κορμός τους και έτσι να αποδώσουν περισσότερη ξυλεία.
Αυτό είναι σωστό κλάδεμα για  γερασμένες λεύκες  όχι όμως και για τα πεύκα. 
Το κακό όμως συνεχίζεται και εξεγείρει τόσο τους υπεύθυνους γεωτεχνικούς όσο και τους ευαίσθητους πολίτες. Ο δασολόγος κ. Γραμματικόπουλος σε άρθρο του σε γεωτεχνικό περιοδικό αναφέρει: «Παρατηρώντας κάποιος τη σύνθεση των ειδών σε διαφορετικές δενδροστοιχίες των πόλεων, αλλά και τις κακότεχνες ολικές κλαδεύσεις δένδρων, θα αποκομίσει την εντύπωση ότι κατά την εγκατάσταση και διαχείριση του πρασίνου των πόλεων δεν τηρούνται κάποιες αρχές ή κανόνες»!
Στον Δήμο Καστοριάς «περιποίηση» τα λιγοστών δέντρων  της πόλης.
Παρ'όλα αυτά, οι διοικήσεις του κεντρικού αλλά και άλλων Δήμων συνεχίζουν να ακολουθούν περιβαλλοντοκτόνα πολιτική, μειώνοντας τους ελεύθερους χώρους, κουτσουρεύοντας τα πάρκα και ακρωτηριάζοντας τα δέντρα.
Μεγάλες εκτάσεις στο Πανεπιστήμιο, ο χώρος του Βυζαντινού Μουσείου, το πάρκο της Κληματαριάς, ο Κήπος του Καλού, ο χώρος όπου είναι χτισμένο το κτήριο της Τράπεζας Πειραιώς στην Εθνικής Αμύνης, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ.α. έχουν οικοδομηθεί. Επιπλέον, πυκνοδομήθηκε η Άνω Πόλη, καταστράφηκε το 70% των πράσινων χώρων του Ρετζικιού, του Νέου Πανοράματος και της Πυλαίας. Ο ίδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατέστρεψε χώρους πρασίνου στη ζώνη της Νέας Παραλίας και ασφαλτόστρωσε για πάρκινγκ κάθε υπόλειμμα ελεύθερου χώρου.
Κι αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει.Διαβάστε περισσότερα:
Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Τα ίδια καταγγέλει και ο αναπληρωτής καθηγητής Δασοκομίας της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας και αντιπρόεδρος του
σωματείου «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», Θεοχάρης Ζάγκας, εδώ.
Στον ίδιο τόπο(2),αυτά δεν τα κλάδεψαν,τα άφησαν να πεθάνουν από δίψα.
Αύγουστος 2012
Kανόνες κλαδέματος.
Θεσπισμένοι από το ίδιο το κράτος. Κατεβάστε το κείμενο.
http://www.ggde.gr/dmdocuments/10-06-04-01.pdf

Και λίγο μετά τις καταγγελίες για τις "θεραπευτικές επεμβάσεις" στη Θεσσαλονίκη, να και το δημοσίευμα.
Τα δέντρα αποκτούν ψηφιακή ταυτότητα !!!!Ημερομηνία: 11/08/2012
Ψηφιακό… τείχος για την προστασία των περίπου 60.000 δέντρων, τα οποία βρίσκονται στα πάρκα, στις πλατείες και στους δρόμους της πόλης, επιδιώκουν να δημιουργήσουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων.
Μέσα στο Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα πρόκειται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών, στο οποίο θα καταγραφούν ένα προς ένα τα περίπου 60.000 δέντρα που κοσμούν τις γειτονιές της πόλης.Το σύστημα αυτό εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας για το αστικό πράσινο, καθώς θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν κάθε δέντρο ξεχωριστά, από το ακριβές σημείο όπου αυτό βρίσκεται μέχρι το ύψος ή και παρατηρήσεις που αφορούν τον ενδεδειγμένο τρόπο περιποίησής του.
Η ενσωμάτωση των στοιχείων αυτών σε ένα ψηφιακό αρχείο αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κατ’ επανάληψη καταγραφεί περιστατικά καταστροφής του πρασίνου από ασυνείδητους πολίτες, που αισθάνονταν να ενοχλούνται από την παρουσία των δέντρων για διάφορους μη σοβαρούς λόγους, μέχρι και γιατί αυτά μπορεί να έκρυβαν τη βιτρίνα του καταστήματός τους. Της Βαρβάρας Ζούκα. Συνέχεια

Καταλάβατε; τους έπιασε ο πόνος .......

Σαλαμίνα 2012


Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η συνεχιζόμενη καταστροφή των ευκαλύπτων..
Δέντρα «γλόμποι» καλοκαιριάτικα!
Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: 11 Ιουλίου, 2012
  Αγαπητοί κύριοι, καθημερινώς διέρχομαι την οδό Μακεδονομάχων στην Κοζάνη προκειμένου να μεταβώ στην εργασία μου. Σήμερα το πρωί, για μεγάλη μου έκπληξη, αντίκρυσα συνεργεία του Δήμου Κοζάνης να κλαδεύουν τα δέντρα που βρίσκονται εκεί, ενέργεια πρωτόγνωρη για την εποχή που διανύουμε. Με τις λίγες γνώσεις κηπευτικής που έχω, τα δέντρα κλαδεύονται κατά τις περιόδους της άνοιξης και του φθινοπώρου και η συγκεκριμένη ενέργεια, α μη τι άλλο, προκαλεί ερωτηματικά και εντύπωση.
Το αποτέλεσμα της παρέμβασης τους, μπορείτε να το διακρίνετε και εσείς και οι αναγνώστες σας, στις τρεις (3) φωτογραφίες που σας στέλνω. Τα πλούσια καταπράσινα φύλλα των δέντρων που προσέφεραν μια όαση δροσιάς και σκιάς σε όλους τους περαστικούς, σ’ έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης (λόγω της αγοράς), πήραν την μορφή γλόμπων, παραδίδοντας το δρόμο στις καυτές ακτίνες του ήλιου καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η μόνο απάντηση στην άκρως παράδοξη ενέργεια του Δήμου Κοζάνης, είναι τα κλαδιά των συγκεκριμένων δέντρων να αποτελούσαν «εμπόδιο» για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, δικαιολογία όμως που στερείται και πάλι λογικής, τουλάχιστον για εκείνους  τους οδηγούς που κινούνται στο συγκεκριμένο δρόμο, με χαμηλές ταχύτητες, σεβόμενοι πλήρως του κανόνες που ορίζει ο Κ.Ο.Κ.. Αν λοιπόν το «κλάδεμα» έγινε για όλους τους υπόλοιπους, τους βιαστικούς, τότε είναι προφανές και ταυτόγχρονα δυσάρεστο, για το πως και με τον τρόπο που λαμβάνονται ακόμη οι αποφάσεις στην Ελλάδα.http://www.kozan.gr/?p=15942Ο/
Το αποτέλεσμα.Σαλαμίνα 2012
Και περνάμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηνών,αναζητώντας κάποια επιπλέον πληροφορία.
"Με δεδομένη την γενική δημοσιονομική δυσχέρεια, και την συνεπαγόμενη ουσιαστική αδυναμία για εκκίνηση νέων εργολαβιών, καταβλήθηκε από την αρχή του έτους ιδιαίτερη προσπάθεια για την κινητοποίηση των «ιδίων πόρων» του Δήμου τόσο για την εκπόνηση των μελετών όσο και την υλοποίηση των εντελώς απαραίτητων έργων.Κριτήριο για την προτεραιότητα των επεμβάσεων, είναι η θεραπεία των πλέον επειγουσών αναγκών που σχετίζονται με την ασφάλεια του κοινού".
Αστική οργή: Θα πετσόκοβε και στο Μιλάνο ο Αρμάνι δέντρο;
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
 Ανταποκρινόμαστε άμεσα στα αιτήματα πολιτών για κλαδεύσεις υψηλών ή επικίνδυνων δένδρων, με καλαθοφόρα. Με εντατικούς ρυθμούς και με δικές μας δυνάμεις ξεκινήσαμε από την 1η Δεκεμβρίου τις κλαδεύσεις, αφενός για τη φυσική αναγέννηση τους και αφετέρου για την αύξηση του οδικού φωτισμού, καθώς πολλά δέντρα επειδή παρέμεναν για χρόνια ακλάδευτα, τον παρεμπόδιζαν, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραβατικότητας.
Δείτε τα σημεία των έργων::http://www.cityofathens.gr/node/19301
Τότε ποιος τα κόβει μέσα στο καλοκαίρι;;;; Συνεχίζεται...
20/8/2012(2)
Εικόνες και πηγές
(1)και (2)φωτογραφίες  τραβηγμένες Ιούλιο και Αύγουστο από τον  Πειραιά,και τη Νίκαια
(4)(απόσπασμα από το βιβλίο του «Δασοκομία Πόλεων», εκδ. Art of Text, επανέκδοση 2001)

4 σχόλια:

  1. Τα ίδια γίνονται και στον Βύρωνα όπου μένω..
    Κατακρεουργημένα δέντρα κλαδεμένα σε άσχετη εποχή..
    Ενα μικρό αλσάκι έχω απέναντι απ το σπίτι μου
    που πάντα άνθιζε το Πάσχα..( κουτσουπιές νομίζω πως είναι..)
    Τα τελευταία χρόνια λίγο πρίν σκάσουν τα μπουμπούκια τους , τα κόβουν..Λέω κόβουν γιατί δεν είναι κλάδεμα αυτό..Προσπάθηασα να μάθω το γιατί απ τον Δήμο..δεν βρήκα κανέναν που να γνωριζε ..οι αρμόδιοι πάντα απουσιάζουν...άσε που σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα στο τέλος βγαίνω γραφική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Ελίτσα.Τα ίδια γίνονται σε όλη την Ελλάδα.Τα σχετικά δημοσιεύματα από πέρυσι το μαρτυρούν,και έχω μαζέψει τόσα που δεν χωρούν σε μια ανάρτηση.Γι'αυτό και το κάλεσμα να τους ενοχλήσουμε,μήπως κάνουμε τουλάχιστον αισθητή την παρουσία μας.Ο δικός μας Δήμος επικαλέστηκε τηλέφωνα περιοίκων πως ενοχλούσαν τα κλαδιά,και για τους ευκαλύπτους πως είχαν φτάσει στα καλώδια της ΔΕΗ. Όμως όπως φαίνεται από τα άγρια κουρέματα σε άλλα μέρη,πρόκειται για σχέδιο.Και ίσως δεν είναι τυχαίο που φέτος θα θερμανθούν πολλοί με ξύλα αντί για πετρέλαιο.Θα τα πούμε και στο δικό σου ιστολόγιο,αν μπορέσει να έρθει σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σονόρα
    (Απ ότι είδα δεν ήρθε το σχόλιο σου..)
    Δεν σου κρύβω πως πήρα κουράγιο απ το κείμενό σου..
    γιατί τα είχα χαμένα με τον εαυτό μου αφού προσπαθούσαν πολλοί να με πείσουν πως ό,τι βλέπω και ότι καταλαβαίνω ΔΕΝ υπάρχει..

    Ακόμα με πονάει που κι άλλοι που βλέπουν κάτι μην μπορώντας να το εξηγήσουν το ξεχνάνε από τον φόβο μην τους πουν γραφικούς και συνωμοσιολόγους..

    Τί θέλω να πώ..(και το λέω για πρώτη φορά..)
    Πρίν πολλά χρόνια...την εποχή που καιγόταν τα βουνά της Αττικής, και το νέφος είχε φτάσει στο απροχώρητο ..ένα περίεργο σπότ στο Mega εμφανίστηκε που ούτε λίγο ούτε πολύ συμβούλευε να φυτευτούν καλαμιές που απορροφούν περισσότερο διοξ. του άνθρακα.

    Οπως καταλαβαίνεις μείναμε άναυδοι, και με ανοιχτό το στόμα και γίνανε οι σχετικές συζητήσεις που γίνονται στις παρέες..
    Το περίεργο είναι ότι το τηλεοπτικό σπότ εξαφανίστηκε και ούτε το ξανάδειξαν.. Μέχρι σήμερα ψάχνω παντού να το βρώ στο διαδίκτυο αλλά τίποτα..
    Οι φίλοι μου, - της τότε παρέας- το θυμούνται ακόμα αλλα λένε ότι μάλλον ήταν ένα λάθος και αρνούνται να το ξανασυζητήσουν..

    ( μεταξύ μας κι εγώ πιστεύω πως ήταν μια λάθος προβολή ενός τρέϊλερ που ο αρχικός προορισμός του ...ήταν για άλλους οι οποίοι θα το επεξεργαζόταν και ή θα το εκλαϊκευαν ή θα το ακολουθούσαν σαν μπούσουλα.. σε τί??? Δεν ξέρω..τί να πώ?...)

    Υ.Γ
    Να υποθέσω ότι και στα νεκροταφεία που κατακρεουργούν τους ευκαλύπτους..εμποδίζεται η τηλεπικοινωνία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκαμε Μηνά. Ναι περίεργος τρόπος να φροντίζουν το πράσινο. Μακάρι να μπορούσα να αναρτήσω όλες τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει. Δεν υπάρχει καμιά λογική. Δίπλα στα ξυρισμένα στην κυριολεξία δέντρα, στέκουν άλλα τόσα ακλάδευτα για χρόνια,του ίδιου είδους.Το καλύτερο είναι πως μας έστειλαν και έντυπο που μας θυμίζει ότι δεν έχουμε να πειράξουμε-κλαδέψουμε τα δέντρα που βρίσκονται στα πεζοδρόμιά μας,και να φωνάζουμε αυτούς που είναι ειδικοί!!όλα τα είδαμε πια σ’αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.