Την Παρασκευή που μας πέρασε καλοί μας φίλοι ο ύπνος μας ήτανε δύσκολος.
Ένα φασαριόζικο βαρομετρικό χαμηλό μας κάθισε όλο το βράδυ πάνω από το κεφάλι,και για πολλές ώρες πριν εκτονωθεί σε βροχή και χαλάζι, μας έστελνε τις θυμωμένες του αστραπές.Αν ήσασταν ξύπνιοι, θα είδατε πως ο ουρανός το ξημέρωμα πήρε ένα κιτρινοπράσινο χρώμα, καθόλου οικείο για τα γήινα δεδομένα. Ότι αστραπές βροντές και κεραυνούς είχαν οι θεοί στις αποθήκες τους τις έριξαν μαζεμένες στο λεκανοπέδιο. Γύρω στις 7,30 το πρωί, το κιτρινωπό χρώμα του ουρανού έγινε κόκκινο- καφέ σαν τις νύχτες σε άλλους πλανήτες που βλέπουμε στα έργα επιστημονικής φαντασίας.
Αργότερα,οι συνθήκες επέστρεψαν σε καταστάσεις οικείες που όλοι έχουμε ξαναζήσει παρά τις καταστροφές που προέκυψαν.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σηκώνουν πολλές ερμηνείες.
"Πρώτα ήρθαν οι μετεωρίτες που απείλησαν τη Ρωσία. Στη συνέχεια μια πρωτοφανής καταιγίδα η οποία συνεχίζεται και έχει βυθίσει στο σκοτάδι την Αθήνα. Τα σημάδια της Αποκάλυψης πυκνώνουν. Η οργή των λαών από τα Μνημόνια της λιτότητας προκαλεί την αντίδραση της ανώτερης δύναμης η οποία μετά από επικοινωνία με την Χριστίνα Σούζη αποφασίζει να καταστρέψει τη γη,γράφει ο
Σκανδαλιστής.
Ναι,λίγες ημέρες πριν, είχε πέσει ένα μετέωρο.
Γράφει σχετικά ο
πρκλς.
Με μια καμήλα στους Δελφούς,
κι όποιος κοιτάει τους ουρανούς μονάχος ταξιδεύει.
"Πάντως αν το καλοσκεφτείς, έτσι και συνέβαινε ξερωγώ πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια να περάσει ξυστά (ή λιγότερο ξυστά) από τη γη ένας ξερωγώ αστεροειδής και την ίδια μέρα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι επληροφορούντο ότι κάπου στην οικουμένη έπεσε ένας μετεωρίτης... ε, ίσα που τους κόβω να έτρεχαν στο μαντείο των Δελφών και ξερωγώ της Δωδώνης και των Διδύμων, όχι για να
μάθουν τι ακριβώς συνέβη -αυτό θα το μάθαιναν εύκολα: οι Μέτωνες της εποχής θα τους πληροφορούσαν αυτά που μας πληροφορούν και οι σημερινοί Μέτωνες- αλλά θα πήγαιναν να μάθουν ποιό στα κομμάτια είναι το σημαινόμενον αυτού του πράγματος που συνέβη, τι ήθελαν δηλαδή να προ-ειπούν οι θεοί."
"Το θέμα δηλαδή δεν θα ήταν τα μαθήματα σχετικά με τη ζώνη ξερωγώ των αστεροειδών (αυτά ήταν για καθημερινή άσκηση) αλλά το θέμα θα ήταν το τι θα πουν για το εξαιρετικό φαινόμενο
οι οιωνοσκόποι.Την είχανε αυτή τη βίδα οι αρχαίοι: Όταν αυτά που ήξεραν κι όλα αυτά που μελετούσαν ως φυσικά (φυσικότατα) φαινόμενα γύρω τους έδειχναν να συμπεριφέρονται περίεργα, οι πρόγονοι το όλο ζήτημα το εξέταζαν από τη σκοπιά του "τι καλό ή τι κακό μέλλει να μας βρει" και "τι σινιάλο μας στέλνουν οι θεοί" και τέτοια.
Ψιλομαλακία τους, βέβαια, αν το δεις ορθολογιστικά, αλλά ας κρατάμε και μια πισινή μην τυχόν και ήξεραν τι έκαναν -άλλωστε από τους κύκλους τους γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο ορθολογισμός, ως εκ τούτου ίσως και να μην ήταν τόσο πια μεγάλη η βίδα τους.
*
Η αλήθεια είναι πως τα μετέωρα για τους προγόνους μας δεν ήταν καλοί οιωνοί.Περισσότερα για το θέμα αυτό θα αναρτήσουμε στο μέλλον.
Και όπως είπε ο Alvin Toffler
Οι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν θα είναι εκείνοι που δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση, αλλά εκείνοι που δεν μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν....
Τα γεγονότα.
Ένα περίεργο «αλισβερίσι» συντελείται εδώ και πολλές δεκαετίες μεταξύ των κυβερνήσεων και των εργολάβων, στο λεκανοπέδιο,και όχι μόνο.
Τα αποτελέσματα αυτών, τα ταξινομεί με ακρίβεια ο
blog-akis(κάντε κλικ)
Τώρα κατάλαβα γιατί το λένε ΛΕΚΑΝΟπέδιο της Αττικής
Τουρκική φρεγάτα έφτασε μέχρι την Κυψέλη.
Μειωμένη η εμπορική κίνηση στην ιχθυόσκαλα Λυκαβηττού.
Κλειστός ο ναύσταθμος του ΗΣΑΠ στο Θησείο εξαιτίας της καταιγίδας.
Η λεωφόρος Χαμοστέρνας έγινε στέρνα του χαμού.
Στο Άλσος Παγκρατίου αποκλεισμένος πολίτης δαγκώθηκε στο πόδι από λυσσασμένο σκυλόψαρο.
Στο αεροδρόμιο των Σπάτων διεξάγονται με δυσκολία οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις των υδροπλάνων.
Η κίνηση στους δρόμους είναι δύσκολη. Τρεις ώρες απαιτούνται για τη μετάβαση από τη λίμνη Κουμουνδούρου στη λίμνη Ομονοίας μέσω του ποταμού Παναγή Τσαλδάρη.
Μακάρι να ήταν μόνο αστείο....
Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι έζησαν τραγικές στιγμές!
Στην εικόνα, η ζωή μιας γυναίκας κινδυνεύει από τα ορμητικά νερά σε μια γειτονιά του Χαλανδρίου.
Ένας πολίτης προσπαθεί να την σώσει.Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το νερό φτάνει και ξεπερνάει τη μέση του αυτοκινήτου της, και τεράστια κύματα “καταπίνουν” τα διπλανά!
Μια άλλη νέα γυναίκα αργότερα σε παρόμοιες συνθήκες έχασε τη ζωή της πιθανόν από το σοκ!! Πηγή :REUTERS.
Και;
Μετά από δύο ημέρες όλα γύρισαν στην κανονική τους ροή ,και τα προβλήματα ξεχάστηκαν.Για χιλιοστή φορά τα τελευταία 40 χρόνια.
Τι έγινε;
Ξεχύλισε το ρέμα της Πικροδάφνης
Ποιο είναι αυτό;θα το δούμε σε ένα κατοπινό κείμενο.
"Το ρέμα της Πικροδάφνης δέχτηκε τεράστιους όγκους νερού και παρ' όλο που καθαρίστηκε στους προβλεπόμενους χρόνους από συνεργεία της Περιφέρειας, τα προβλήματα που παρουσίασε ήταν μεγάλα έγραψαν τα μμε".
Το ίδιο συνέβη και με τα φρεάτια του δήμου Παλαιού Φαλήρου, που ήταν αδύνατον να προλάβουν να απορροφήσουν τα νερά που κατέβαιναν από τη Νέα Σμύρνη.
Όπως είπε ο Δήμαρχος της περιοχής,"ποτέ άλλοτε, στη 10ετή θητεία του δεν είδε τόσο όγκο νερού στο ρέμα της Πικροδάφνης".
Αν δηλώνει τέτοια πράγματα,τον υπολογίζω να έχει έρθει στο λεκανοπέδιο τα τελευταία 15 χρόνια,αλλιώς δεν εξηγείται η διαπίστωσή του.Επίσης δείχνει να έχει απόλυτη άγνοια για το πως καταπατήθηκε και χτίστηκε η περιοχή που τώρα προεδρεύει.
Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν σχεδόν σ' όλη την παραλιακή από τη συνεχόμενη ισχυρή νεροποντή, από το ύψος της Γλυφάδας, μέχρι το Δέλτα του Φαλήρου,έγραψαν επίσης τα μμε.
Καλά,οι εργολάβοι που την έφτιαξαν είναι ανώνυμοι; μόνοι τους βρε φτιάχτηκαν οι δρόμοι;
Αλλά η βαρύτητα των ειδήσεων δίνεται σε άλλους σοβαρούς τομείς, όπως αυτούς:
Mέχρι και τζιπ κόλλησαν στην λάσπη της παραλιακής!!Άντε!!!
Το
ΈΘΝΟΣ και μόνο,την επόμενη ημέρα μας θυμίζει τα
Δέκα Σημεία Στην Αθήνα Που Πλημμυρίζουν Συνεχώς....
Πειραιώς και Χαμοστέρνας.
Το εμβληματικό σημείο της Αττικής που πλημμυρίζει ακόμη και με την παραμικρή ψιχάλα. Ο υπόγειος κόμβος μετατρέπεται σχεδόν πάντα σε λίμνη, από τα λιμνάζοντα νερά που δεν βρίσκουν τρόπο διαφυγής. «Η κατασκευή εκεί ήταν... Καλύτερα να μην την περιγράψω», δήλωνε χθες χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς.
Υπόγεια Συγγρού στο Φάληρο. Στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, εκεί όπου η παραλιακή λεωφόρος διακλαδίζεται ερχόμενη από Πειραιά προς Αθήνα και προς Γλυφάδα, ο υπόγειος κλάδος προς Αθήνα ανήκει για την Τροχαία στα «κόκκινα» σημεία προς πλημμύρα στην Αττική.
Παραλιακή λεωφόρος πλ. Βεργωτή. Η Παραλιακή στην Γλυφάδα, κοντά στην περιοχή του γκολφ και του Ελληνικού είναι πάντα ύποπτη για πλημμύρες. Οπως λένε οι άνθρωποι που καλούνται να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, τα νερά κατεβαίνουν συνήθως από το Ελληνικό. Στη συσσώρευσή τους βοηθά η κλίση του δρόμου.
Παραλιακή λεωφόρος Βούλα.
Και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου συχνά-πυκνά πλημμυρίζουν κοντά στον τερματικό σταθμό του τραμ, στην πλαζ της Βούλας. Σύμφωνα με τις Αρχές, το σημείο κρατάει νερά επειδή δεν φτάνουν τα φρεάτια που έχει.
Ρέμα Πικροδάφνης. Το μικρό δέλτα που σχηματίζει στην ακτή του Εντεμ, δίπλα στη Μαρίνα Αλίμου στο Παλαιό Φάληρο, το πολύπαθο ρέμα της Πικροδάφνης συνιστά σύνηθες σημείο για πλημμύρες, λόγω κυρίως της υπερχείλισης του ρέματος, που έχει σε μεγάλο τμήμα του μπαζωθεί. Χθες τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν αυτοκίνητα, δέντρα και τοιχία.
Λεωφ. Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα.
Στο ύψος της οδού Λαμπράκη, εκεί όπου βρίσκεται μεγάλο σούπερ μάρκετ ξένης αλυσίδας, η Βουλιαγμένης συχνά πλημμυρίζει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο δρόμος έχει κλίση από το βουνό προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν νερά και χώματα από την Ανθέων της Ανω Γλυφάδας.
Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου, Ασπρόπυργος. Η Εθνική οδός στο ύψος της «Χαλυβουργικής» αλλά και της λίμνης Κουμουνδούρου ανήκει στα σημεία που πλημμυρίζουν σχεδόν πάντα από τις βροχές. Χθες η κατάσταση ξέφυγε, καθώς η λίμνη υπερχείλισε και σημειώθηκαν κατολισθήσεις.
Λεωφόρος Φυλής στο Καματερό.
Η λεωφόρος Φυλής, στο ύψος από όπου διέρχεται το ρέμα της Εσχατιάς, σχεδόν πάντα πλημμυρίζει. Όπως λένε οι ειδικοί, το ρέμα είναι στενό και υπερχειλίζει συχνά.
Ωρωπός.
Στην Ανατολική Αττική ο Ασωπός είναι στους συνήθεις υπόπτους για πλημμύρες, με θύμα τον οικισμό του Ωρωπού.
Εκβολές Ιλισού, στα όρια του Μοσχάτου.
Οι εκβολές του Ιλισού, κοντά στη συμβολή των οδών Θησέως και Ποσειδώνος, έχουν κι άλλες φορές πλημμυρίσει στο παρελθόν, αν και χθες ο Ιλισός ξεπέρασε τον εαυτό του. Στο ποτάμι επικράτησαν χθες συνθήκες βιβλικής θεομηνίας και τα νερά έφτασαν στο επίπεδο του δρόμου.
Γράφουν:Στέλιος Βογιατζάκης - Γιάννης Φώσκολος
Χιούστον Ηλιακή κηλίδα «τέρας»
Την στιγμή που η Αττική «πνιγόταν» από την καταρρακτώδη βροχή, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη λεγόμενη «βροχή πλάσματος», ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα στον Ήλιο".
Στις 19 Φεβρουαρίου στην επιφάνεια του Ηλιου άρχισε να σχηματίζεται μια κηλίδα η οποία μέσα σε 24 ώρες διογκώθηκε τόσο πολύ ώστε, σύμφωνα με τους επιστήμονες που τη μελετούν, να έχει φτάσει σε μέγεθος τέτοιο που να χωράνε μέσα σε αυτή έξι πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης.
http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=499487