ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ- ΣΠΟΡΟΙ ΕΛΠΙΔΑΣ
Πρωτοβουλία πολιτών για την προώθηση της ιδέας της περιαστικής καλλιέργειας.
Δηλώστε τώρα συμμετοχή για περιαστική καλλιέργεια (μπαξέ)
Η ομάδα που προωθεί το αίτημα των πολιτών να έχουν ένα μικρό μπαξέ ο καθένας ή πολλοί μαζί λέγεται ΠΕΡ.ΚΑ. (περιαστικοί καλλιεργητές). Κάποιοι είναι και ομοτράπεζοι.(είχαμε κάνει παλιότερα σχετική ανάρτηση)
Συζητάει συγκεκριμένο σενάριο με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος διαθέτει ακαλλιέργητη έκταση στα λουτρά της Θέρμης (στο ύψος της Ραιδεστού) και πιθανόν να παραχωρήσει ένα κομμάτι σε μια οργανωμένη ομάδα πολιτών. Είναι καλό σημείο, υπάρχει και βοηθητικό οίκημα.
Η ΠΕΡ.ΚΑ. φιλοδοξεί να είναι η πρώτη τέτοια ομάδα, ανοίγοντας το δρόμο.
Αυτή τη στιγμή που γράφω, η ΠΕΡ.ΚΑ. έβαλε τελική προθεσμία για τους αρχικούς ενδιαφερόμενους πολίτες να ενταχθούν στο εγχείρημα. Μπορεί κανείς να συμμετάσχει και αργότερα, αλλά στους πρώτους πέφτει ο κλήρος να φτιάξουν σύλλογο, καταστατικό και αρχές λειτουργίας που να εγγυώνται μέλλον στο νέο πείραμα: τον κάτοικο της πόλης που καλλιεργεί για προσωπική κατανάλωση.
Το μερίδιο γης είναι 70 τετραγωνικών μέτρων για μπαξέ, εφόσον ο Δήμος το παραχωρήσει.
Δεν είναι τζάμπα: ο χώρος θα χρειαστεί περίφραξη, λάστιχα για πότισμα κλπ. Αλλά δεν είναι και απαγορευτικό. Ο καθένας, ακόμη και άνεργος να είναι, πιστεύω ότι μπορεί να υποστεί ένα κόστος για να αρχίσει να παράγει την τροφή του και να νιώσει περήφανος που τρώει από τα χέρια του.
Ήδη, 15 περίπου άτομα έχουν πει "ναι, θέλω μπαξέ στα λουτρά της Θέρμης".
Γίνετε ο 16ος εδώ.
http://oneirografos.net/kipos
Η δήλωση μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα - φόρουμ και για όσους δυσκολεύονται με το φόρουμ, στο e-mail του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής. Ξεν. Ζήση (xenziss@gmail.com) ή στην διεύθυνση του μέλους της Γιώργου Καστάνη (gkastanis.gr@gmail.com )
Ζητούνται ακόμη πληροφορίες κείμενα και links σε ιστοσελιδες για την οικολογική καλλιέργεια.
Από τον Φώτη.
http://omotrapezoi.blogspot.com/
Θετική εξέλιξη για τη γειτονιά.
Υπέρ των "Λαχανόκηπων" το κοινοτικό συμβούλιο!
"Ναι" στους πράσινους και όχι στους τσιμεντένιους "Λαχανόκηπους" συνολικού εμβαδού 25 στρ. ψήφισε, την περασμένη Τρίτη το κοινοτικό (διαμερισματικό) συμβούλιο. Το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη κατόπιν αίτησης της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και η απόφαση ανοίγει το δρόμο για να διατηρηθεί το πράσινο στην περιοχή και για να επεκταθούν οι κοινόχρηστοι χώροι. Τώρα θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να πάρει τη σκυτάλη και να αναθεωρήσει το σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής το οποίο περιορίζει το πράσινο και ήδη κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η απόφαση του 4ου διαμερίσματος, αναφέρει τα εξής:
"Το 4ο κοινοτικό συμβούλιο συμπαρατασσόμενο στους κατοίκους που διεκδικούν την αναβάθμιση της γειτονιάς και συμμεριζόμενο την ανάγκη που υπάρχει στην περιοχή για κοινόχρηστους χώρους αιτείται:
-Την άμεση προώθηση των ενεργειών για τον επαναχαρακτηρισμό των εκτάσεων εμβαδού 25 στρ. στην θέση «Λαχανόκηποι» της Ακαδημίας Πλάτωνος ως κοινόχρηστων χώρων και χώρων για κοινωφελείς λειτουργίες, όπως προβλέπει το σχέδιο πόλης από το 1968 καθώς και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων από το 1988."
http://akadimia-platonos.blogspot.com/
Και μέχρι να γίνει ο μπαξές, μπορούμε να σπείρουμε κάτι άλλο είτε λουλούδια είτε δέντρα, και ...σπόρους πωλούν πολλά καταστήματα στα κέντρα των πόλεων...
Καλημέρα σε όλους μας λέει ο Σπύρος, και μας δίνει οδηγίες για την παρασκευή των βομβών με σπόρους.
Η δοσολογία είναι
5 δόσεις απο φυσικό κόκκινο πηλό σε σκόνη.
3 δόσεις απο χώμα με οργανική ύλη(λίπασμα-compost)
1 δόση απο σπόρους για λουλούδια.
Ως δόση θεωρείστε 1 ποτήρι του καφέ ή μια κουταλιά της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να παρασκευάσετε. Στις φωτογραφίες που ήδη έχουν αναρτηθεί έχει χρησιμοποιηθεί ως δόση η κουταλιά της σούπας. Βγαίνουν 12-14 μπαλάκια.
Αρχικά σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε τους σπόρους. Στη συνέχεια βάζουμε το χώμα με την οργανική ύλη και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα βάζουμε κουταλιά κουταλιά τον κόκκινο πηλό, ο οποίος πρέπει να είναι σε σκόνη και όχι σε σβώλους. Ανακατεύουμε πάλι για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σιγά σιγά ψεκάζουμε νερό και ταυτόχρονα ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει ένα ενοποιημένο μείγμα ώστε να μπορεί να πλάθεται.
Σε ένα τραπέζι απλώνουμε το μείγμα - μπάλα πηλού με έναν πλάστη για να απλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
Κόβουμε μικρές ποσότητες και τις πλάθουμε σε μπαλάκια.
Αφήνουμε τα μπαλάκια στον ήλιο για 1 μέρα ώστε να στεγνώσουν.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στην παρακάτω διεύθυνση στο youtube.http://www.youtube.com/watch?v=a5TKNmeFRU4
Και καλή επιτυχία..(1).
Τα επόμενα νέα είναι από το «Πελίτι».
Αγαπητοί φίλοι του Πελίτι, μέσα από αυτή την επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία της προετοιμασίας της 11ης Πανελλαδικής Γιορτής Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που θα πραγματοποιηθεί στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο νομό Δράμας, το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 από τις 11:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Πελίτι, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου και εκατοντάδων εθελοντών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων και απλών ανθρώπων που αγαπούν και στηρίζουν τη γεωργική βιοποικιλότητα της χώρας μας.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει: ομιλίες από γεωργούς, ακτιβιστές, κτηνοτρόφους, πανεπιστημιακούς κ.α. εργαστήρια, φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής, εκθέσεις: φωτογραφίας σπόρων και κολοκύθας, προσφορά ντόπιων ποικιλιών, μουσική, χορό, φαγητό, χαριστικό παζάρι κλπ.
Όσοι είστε καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι ή εκπροσωπείτε οργανώσεις και θέλετε να έρθετε ως συμμετέχοντες στη γιορτή θα πρέπει να μας το δηλώσετε το αργότερο ως τις 20 Μαρτίου 2011.
Όσοι είστε επισκέπτες στη γιορτή μπορείτε να έρθετε ελεύθερα τη μέρα της γιορτής. Το μεσημέρι θα υπάρχει κοινό γεύμα με παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φαγητά είναι προσφορά των καλλιεργητών που παίρνουν μέρος στη γιορτή και φίλων. Μπορείτε να φέρετε και εσείς οι επισκέπτες κάτι για το κοινό τραπέζι π. χ ψωμί, λάδι, τυρί, ελιές κτλ.
Με εκτίμηση-Παναγιώτης Σαϊνατούδης
Περισσότερη ενημέρωση για τις δράσεις της Εναλλακτικής Κοινότητας http://www.peliti.gr/
Βιβλία για κηπουρική στις πόλεις, και όχι μόνο.
Contact Details:
Walnut Books, 9A Castle St, Cork, Ireland
Tel: (00353) (0)21 4340348
Email: info@walnutbooks.com
http://www.walnutbooks.com/
Συμβουλές, βίντεο και βιβλία για όσους αισθάνονται έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δική τους παραγωγή λαχανικών και τροφίμων.
Web:http://corkfoodweb.ning.com/
Κρατείστε επαφή με τις εξελίξεις στις Πρωτοβουλίες για τη Μετάβαση στον ιστοχώρο: http://transitionculture.org/
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ακολουθούν μια σειρά διευθύνσεων στο διαδίκτυο, οι οποίες παρέχουν επιπλέον links και τελευταίες πληροφορίες.
Δεν είναι οι μόνες ,και είναι ευπρόσδεκτες και άλλες.
http://www.saveourseeds.org/
http://www.grain.org/
http://www.etcgroup.org/
http://www.saveourseeds.org/
http://www.seedalliance.org/
http://www.bilaterals.org/
http://www.gene-watch.org/
http://nyckitchengarden.com/
http://www.bauernstimme.de/broschueren.html
(Ειδικές πληροφορίες για το σιτάρι)
http://www.peliti.gr/
http://eleftherosagros.blogspot.com/
Κοινοπραξία Quarantina
Σύλλογος για την γη και την αγροτική καλλιέργεια.
Μπορείτε στον ιστότοπό τους να βρείτε απαντήσεις σχετικά με τη
Φυσική διατροφή και Μαγειρική, απο τον
Giuliano Nardini απαντήσεις για το
βοδινό κρέας, πως το κόβουμε,συμβουλές και συνταγές.
Από τον Mario Zefelippo απαντήσεις για
Γεωργικές πρακτικές, καταπολέμηση ασθενειών και παρασίτων.
Από τον Michela Trevisan απαντήσεις για τη
Συντήρηση των τροφίμων και άλλα πολλά.
Μπορείτε να εγγραφείτε στην Κοινοπραξία Καραντίνα, με ετήσιο κόστος 15 ευρώ σαν απλό μέλος, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα.
Ή να εγγραφείτε ως:κατασκευαστές ή παραγωγοί αν είστε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες παραγωγοί και θέλετε να πουλήσετε, ή να προωθήσετε το προιόν σας στην ένωση.
Ή αν είστε ιδιοκτήτες, διαχειριστές καταστημάτων, εστιατορίων κ.ά,να τους χρησιμοποιήσετε σαν προμηθευτές.
Κάντε ένα ερώτημα προς κάποιον εμπειρογνώμονα στέλνοντας ένα email στο: scrivi@quarantina.it
http://www.quarantina.it/
Πληροφορίες για την Αλληλέγγυα οικονομία.
SOLIDARITY ECONOMY.
http://www.geo.coop/ (en)
http://www.isec.org.uk/
http://www.feasta.org/
http://www.sporos.org/
http://www.pagkaki.org/
http://www.terraverde-chania.gr/
http://thessguerillagardeners.blogspot.com/(1)
Στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, για ενημέρωση σχετικά με:
-Δασικά Χωριά.
-Αγροτουρισμό στα πλαίσια του Προγράμματος Leader II.
-Κατάλογο αγροτουριστικών καταλυμάτων.
-Αγροτουριστικούς Συνεταιρισμούς.
-Πληροφορίες για Επενδύσεις Αγροτουρισμού.
http://www.paseges.gr/portal/cl/tn/MedicalPlants_Herbs/co/28aaeecb-edf5-4e5c-9dce-01cbd5574a6c
Για τα συστατικά των τροφίμων,στο :www.fioti.com
Αναζητείστε το βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά.
"Στη σκηνή χωρίς πρόβα" Καταθέτει απαισιόδοξες σκέψεις με αισιόδοξη καρδιά. Θα ενισχύσετε τις άμυνές σας.
Εικόνες απο το:http://nyckitchengarden.com/
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων.
Πρωτοβουλία πολιτών για την προώθηση της ιδέας της περιαστικής καλλιέργειας.
Δηλώστε τώρα συμμετοχή για περιαστική καλλιέργεια (μπαξέ)
Η ομάδα που προωθεί το αίτημα των πολιτών να έχουν ένα μικρό μπαξέ ο καθένας ή πολλοί μαζί λέγεται ΠΕΡ.ΚΑ. (περιαστικοί καλλιεργητές). Κάποιοι είναι και ομοτράπεζοι.(είχαμε κάνει παλιότερα σχετική ανάρτηση)
Συζητάει συγκεκριμένο σενάριο με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος διαθέτει ακαλλιέργητη έκταση στα λουτρά της Θέρμης (στο ύψος της Ραιδεστού) και πιθανόν να παραχωρήσει ένα κομμάτι σε μια οργανωμένη ομάδα πολιτών. Είναι καλό σημείο, υπάρχει και βοηθητικό οίκημα.
Η ΠΕΡ.ΚΑ. φιλοδοξεί να είναι η πρώτη τέτοια ομάδα, ανοίγοντας το δρόμο.
Αυτή τη στιγμή που γράφω, η ΠΕΡ.ΚΑ. έβαλε τελική προθεσμία για τους αρχικούς ενδιαφερόμενους πολίτες να ενταχθούν στο εγχείρημα. Μπορεί κανείς να συμμετάσχει και αργότερα, αλλά στους πρώτους πέφτει ο κλήρος να φτιάξουν σύλλογο, καταστατικό και αρχές λειτουργίας που να εγγυώνται μέλλον στο νέο πείραμα: τον κάτοικο της πόλης που καλλιεργεί για προσωπική κατανάλωση.
Το μερίδιο γης είναι 70 τετραγωνικών μέτρων για μπαξέ, εφόσον ο Δήμος το παραχωρήσει.
Δεν είναι τζάμπα: ο χώρος θα χρειαστεί περίφραξη, λάστιχα για πότισμα κλπ. Αλλά δεν είναι και απαγορευτικό. Ο καθένας, ακόμη και άνεργος να είναι, πιστεύω ότι μπορεί να υποστεί ένα κόστος για να αρχίσει να παράγει την τροφή του και να νιώσει περήφανος που τρώει από τα χέρια του.
Ήδη, 15 περίπου άτομα έχουν πει "ναι, θέλω μπαξέ στα λουτρά της Θέρμης".
Γίνετε ο 16ος εδώ.
http://oneirografos.net/kipos
Η δήλωση μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα - φόρουμ και για όσους δυσκολεύονται με το φόρουμ, στο e-mail του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής. Ξεν. Ζήση (xenziss@gmail.com) ή στην διεύθυνση του μέλους της Γιώργου Καστάνη (gkastanis.gr@gmail.com )
Ζητούνται ακόμη πληροφορίες κείμενα και links σε ιστοσελιδες για την οικολογική καλλιέργεια.
Από τον Φώτη.
http://omotrapezoi.blogspot.com/
Θετική εξέλιξη για τη γειτονιά.
Υπέρ των "Λαχανόκηπων" το κοινοτικό συμβούλιο!
"Ναι" στους πράσινους και όχι στους τσιμεντένιους "Λαχανόκηπους" συνολικού εμβαδού 25 στρ. ψήφισε, την περασμένη Τρίτη το κοινοτικό (διαμερισματικό) συμβούλιο. Το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη κατόπιν αίτησης της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και η απόφαση ανοίγει το δρόμο για να διατηρηθεί το πράσινο στην περιοχή και για να επεκταθούν οι κοινόχρηστοι χώροι. Τώρα θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να πάρει τη σκυτάλη και να αναθεωρήσει το σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής το οποίο περιορίζει το πράσινο και ήδη κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η απόφαση του 4ου διαμερίσματος, αναφέρει τα εξής:
"Το 4ο κοινοτικό συμβούλιο συμπαρατασσόμενο στους κατοίκους που διεκδικούν την αναβάθμιση της γειτονιάς και συμμεριζόμενο την ανάγκη που υπάρχει στην περιοχή για κοινόχρηστους χώρους αιτείται:
-Την άμεση προώθηση των ενεργειών για τον επαναχαρακτηρισμό των εκτάσεων εμβαδού 25 στρ. στην θέση «Λαχανόκηποι» της Ακαδημίας Πλάτωνος ως κοινόχρηστων χώρων και χώρων για κοινωφελείς λειτουργίες, όπως προβλέπει το σχέδιο πόλης από το 1968 καθώς και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων από το 1988."
http://akadimia-platonos.blogspot.com/
Και μέχρι να γίνει ο μπαξές, μπορούμε να σπείρουμε κάτι άλλο είτε λουλούδια είτε δέντρα, και ...σπόρους πωλούν πολλά καταστήματα στα κέντρα των πόλεων...
Καλημέρα σε όλους μας λέει ο Σπύρος, και μας δίνει οδηγίες για την παρασκευή των βομβών με σπόρους.
Η δοσολογία είναι
5 δόσεις απο φυσικό κόκκινο πηλό σε σκόνη.
3 δόσεις απο χώμα με οργανική ύλη(λίπασμα-compost)
1 δόση απο σπόρους για λουλούδια.
Ως δόση θεωρείστε 1 ποτήρι του καφέ ή μια κουταλιά της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να παρασκευάσετε. Στις φωτογραφίες που ήδη έχουν αναρτηθεί έχει χρησιμοποιηθεί ως δόση η κουταλιά της σούπας. Βγαίνουν 12-14 μπαλάκια.
Αρχικά σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε τους σπόρους. Στη συνέχεια βάζουμε το χώμα με την οργανική ύλη και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα βάζουμε κουταλιά κουταλιά τον κόκκινο πηλό, ο οποίος πρέπει να είναι σε σκόνη και όχι σε σβώλους. Ανακατεύουμε πάλι για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σιγά σιγά ψεκάζουμε νερό και ταυτόχρονα ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει ένα ενοποιημένο μείγμα ώστε να μπορεί να πλάθεται.
Σε ένα τραπέζι απλώνουμε το μείγμα - μπάλα πηλού με έναν πλάστη για να απλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
Κόβουμε μικρές ποσότητες και τις πλάθουμε σε μπαλάκια.
Αφήνουμε τα μπαλάκια στον ήλιο για 1 μέρα ώστε να στεγνώσουν.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στην παρακάτω διεύθυνση στο youtube.http://www.youtube.com/watch?v=a5TKNmeFRU4
Και καλή επιτυχία..(1).
Τα επόμενα νέα είναι από το «Πελίτι».
Αγαπητοί φίλοι του Πελίτι, μέσα από αυτή την επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία της προετοιμασίας της 11ης Πανελλαδικής Γιορτής Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που θα πραγματοποιηθεί στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο νομό Δράμας, το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 από τις 11:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Πελίτι, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου και εκατοντάδων εθελοντών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων και απλών ανθρώπων που αγαπούν και στηρίζουν τη γεωργική βιοποικιλότητα της χώρας μας.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει: ομιλίες από γεωργούς, ακτιβιστές, κτηνοτρόφους, πανεπιστημιακούς κ.α. εργαστήρια, φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής, εκθέσεις: φωτογραφίας σπόρων και κολοκύθας, προσφορά ντόπιων ποικιλιών, μουσική, χορό, φαγητό, χαριστικό παζάρι κλπ.
Όσοι είστε καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι ή εκπροσωπείτε οργανώσεις και θέλετε να έρθετε ως συμμετέχοντες στη γιορτή θα πρέπει να μας το δηλώσετε το αργότερο ως τις 20 Μαρτίου 2011.
Όσοι είστε επισκέπτες στη γιορτή μπορείτε να έρθετε ελεύθερα τη μέρα της γιορτής. Το μεσημέρι θα υπάρχει κοινό γεύμα με παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φαγητά είναι προσφορά των καλλιεργητών που παίρνουν μέρος στη γιορτή και φίλων. Μπορείτε να φέρετε και εσείς οι επισκέπτες κάτι για το κοινό τραπέζι π. χ ψωμί, λάδι, τυρί, ελιές κτλ.
Με εκτίμηση-Παναγιώτης Σαϊνατούδης
Περισσότερη ενημέρωση για τις δράσεις της Εναλλακτικής Κοινότητας http://www.peliti.gr/
Βιβλία για κηπουρική στις πόλεις, και όχι μόνο.
Contact Details:
Walnut Books, 9A Castle St, Cork, Ireland
Tel: (00353) (0)21 4340348
Email: info@walnutbooks.com
http://www.walnutbooks.com/
Συμβουλές, βίντεο και βιβλία για όσους αισθάνονται έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δική τους παραγωγή λαχανικών και τροφίμων.
Web:http://corkfoodweb.ning.com/
Κρατείστε επαφή με τις εξελίξεις στις Πρωτοβουλίες για τη Μετάβαση στον ιστοχώρο: http://transitionculture.org/
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ακολουθούν μια σειρά διευθύνσεων στο διαδίκτυο, οι οποίες παρέχουν επιπλέον links και τελευταίες πληροφορίες.
Δεν είναι οι μόνες ,και είναι ευπρόσδεκτες και άλλες.
http://www.saveourseeds.org/
http://www.grain.org/
http://www.etcgroup.org/
http://www.saveourseeds.org/
http://www.seedalliance.org/
http://www.bilaterals.org/
http://www.gene-watch.org/
http://nyckitchengarden.com/
http://www.bauernstimme.de/broschueren.html
(Ειδικές πληροφορίες για το σιτάρι)
http://www.peliti.gr/
http://eleftherosagros.blogspot.com/
Κοινοπραξία Quarantina
Σύλλογος για την γη και την αγροτική καλλιέργεια.
Μπορείτε στον ιστότοπό τους να βρείτε απαντήσεις σχετικά με τη
Φυσική διατροφή και Μαγειρική, απο τον
Giuliano Nardini απαντήσεις για το
βοδινό κρέας, πως το κόβουμε,συμβουλές και συνταγές.
Από τον Mario Zefelippo απαντήσεις για
Γεωργικές πρακτικές, καταπολέμηση ασθενειών και παρασίτων.
Από τον Michela Trevisan απαντήσεις για τη
Συντήρηση των τροφίμων και άλλα πολλά.
Μπορείτε να εγγραφείτε στην Κοινοπραξία Καραντίνα, με ετήσιο κόστος 15 ευρώ σαν απλό μέλος, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα.
Ή να εγγραφείτε ως:κατασκευαστές ή παραγωγοί αν είστε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες παραγωγοί και θέλετε να πουλήσετε, ή να προωθήσετε το προιόν σας στην ένωση.
Ή αν είστε ιδιοκτήτες, διαχειριστές καταστημάτων, εστιατορίων κ.ά,να τους χρησιμοποιήσετε σαν προμηθευτές.
Κάντε ένα ερώτημα προς κάποιον εμπειρογνώμονα στέλνοντας ένα email στο: scrivi@quarantina.it
http://www.quarantina.it/
Πληροφορίες για την Αλληλέγγυα οικονομία.
SOLIDARITY ECONOMY.
http://www.geo.coop/ (en)
http://www.isec.org.uk/
http://www.feasta.org/
http://www.sporos.org/
http://www.pagkaki.org/
http://www.terraverde-chania.gr/
http://thessguerillagardeners.blogspot.com/(1)
Στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, για ενημέρωση σχετικά με:
-Δασικά Χωριά.
-Αγροτουρισμό στα πλαίσια του Προγράμματος Leader II.
-Κατάλογο αγροτουριστικών καταλυμάτων.
-Αγροτουριστικούς Συνεταιρισμούς.
-Πληροφορίες για Επενδύσεις Αγροτουρισμού.
http://www.paseges.gr/portal/cl/tn/MedicalPlants_Herbs/co/28aaeecb-edf5-4e5c-9dce-01cbd5574a6c
Για τα συστατικά των τροφίμων,στο :www.fioti.com
Αναζητείστε το βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά.
"Στη σκηνή χωρίς πρόβα" Καταθέτει απαισιόδοξες σκέψεις με αισιόδοξη καρδιά. Θα ενισχύσετε τις άμυνές σας.
Εικόνες απο το:http://nyckitchengarden.com/
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.