Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«Στα ίχνη της τρόικας»ολόκληρο το βίντεο (υπότιτλοι)

Σκληρά επεισόδια έξω από τα νέα κεντρικά γραφεία της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη κατά της λιτότητας(3ος 2015)
“Η μόνη κόκκινη γραμμή που έμεινε είναι αυτή στο σακάκι του Βαρουφάκη”
ισχυρίζονται κάποιοι.
«Το μνημόνιο δεν έχει ημερομηνία λήξης», λένε οι δανειστές.
Το ότι η Ελλάδα δέχεται «πόλεμο» το γνωρίζουμε καλά όλοι.
Πολλές φορές  επίσης ακούσαμε τη νέα κυβέρνηση να λέει πως θα σκίσει τα μνημόνια και πως δεν αναγνωρίζει την Τρόικα, ενώ παράλληλα  παρακολουθούμε την λυσσασμένη επίθεση των Ευρωπαίων και δήθεν συμμάχων μας να κλιμακώνεται.
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; 
Ποια κέντρα κρύβονται πίσω από αυτές τις ενορχηστρωμένες ενέργειες;  
Πιο κάτω, ακολουθεί  το γερμανικό ντοκιμαντέρ που δείχνει πως η Τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα.
Το ντοκιμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy προβλήθηκε στις 9/3/15 από το 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 
Αποκαλύπτει την πολιτική που ακολούθησαν οι "θεσμοί " της  Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα  με κύριο στόχο να προστατευθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, που ως κύριοι δανειστές θα έχαναν γύρω στα 40 δισ. ευρώ.
Το ντοκιμαντέρ  που περιγράφει  το πώς η Ελλάδα καταστρέφεται με σύστημα προς όφελος της ευρωζώνης και των τραπεζών,έγινε από Γερμανούς δημοσιογράφους
Περιλαμβάνει συνεντεύξεις του Γιάννη Βαρουφάκη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και απλών πολιτών που έμειναν άνεργοι και είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται λόγω των μέτρων που επέβαλε στη χώρα.
Με Ελληνικούς υπότιτλους ανέβηκε στο YouTube από τον χρήστη alli0angeliki.

Δείτε το
https://www.youtube.com/watch?v=b-QOlvTOlJ0

Να θυμηθούμε ακόμη
Τι απέγινε εκείνη η αξιολόγηση του έργου της Τρόικας που ξεκίνησε στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014 κατέληξε να ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο; 
Γιατί οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες παριστάνουν πως δεν υπάρχει ;
και
Η  αξιολόγηση του Ευρωκοινοβουλίου για το έργο της Τρόικας (δεύτερο μέρος)
Μεγάλα κείμενα , αλλά αξίζει να τα αποθηκεύσετε.

Ας δούμε που είμαστε σήμερα

(γράφουν από το   pandiera.gr)
Με αφοπλιστική κυνικότητα και ιμπεριαλιστική αλαζονεία οι τεχνοκράτες του EFSF, παραβιάζοντας την παράδοση των τριών τελευταίων εβδομάδων που ήθελε τους μηχανισμούς της ΕΕ και το ΔΝΤ να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «μνημόνιο», σε σημερινή του ανακοίνωση – παρέμβαση προς την κυβέρνηση αναφέρει ότι το μνημόνιο όχι μόνο δεν τέλειωσε στις 25 Ιανουαρίου αλλά μάλιστα «δεν έχει ημερομηνία λήξης»
Η ανακοίνωση του EFSF εντάσσεται σε ένα κύμα πιέσεων προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πλευρά των δανειστών που ως στόχο έχει να διασφαλίσει την μέχρι τελευταίας τελείας πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας του Eurogroup αλλά και, με ρεβανσισμό για το επικοινωνιακό σκηνικό «σκληρής διαπραγμάτευσης» του προηγούμενου διαστήματος, να δείξει ποιος είναι το αφεντικό σε ευρωζώνη και ΕΕ, ασκώντας τρομοκρατία σε όποια κυβέρνηση κράτους μέλους προσπαθήσει στο μέλλον να διεκδικήσει καλύτερη μοιρασιά της πίτας για τη δική της αστική τάξη.

Από το Ποντίκι
Στην σημερινή ανακοίνωσή του το EFSF περιγράφει το καθεστώς που ισχύει αναφορικά με την ελληνική δανειακή σύμβαση και ξεκαθαρίζει ότι είναι αλληλένδετη με το μνημόνιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του EFSF:

«Η Ελληνική δανειακή σύμβαση είναι ένα νομικό συμβόλαιο μεταξύ του EFSF, της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας και του ελληνικού ΤΧΣ.

Εξειδικεύει τους όρους και τις συνθήκες της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως π.χ το ποσό του δανείου, η περίοδος για την οποία είναι διαθέσιμο, τα δικαιώματα, οι τόκοι και η αποπληρωμή. Υπογράφεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του EFSF και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Η παροχή οικονομικής βοήθειας που διέπεται από τη δανειακή σύμβαση προϋποθέτει τη συμμόρφωση της Ελλάδας με μία πολιτική μεταρρυθμίσεων που περιγράφεται στο Μνημόνιο, στο οποίο συμφώνησαν Ελλάδα, Κομισιόν και ΕΚΤ. Το μνημόνιο αποτελεί ένα διακριτό και αυτοτελές κείμενο, που όμως συνδέεται με τη δανειακή σύμβαση – καμία εκταμίευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς συμμόρφωση προς το μνημόνιο, που αξιολογείται από τους θεσμούς.

Η κανονική διάρκεια της ελληνικής δανειακής σύμβασης έληξε στις 31 Δεκέμβρη 2014. Ωστόσο στις 19 του ίδιου μήνα, το ΔΣ του EFSF αποφάσισε τεχνική παράταση (της σύμβασης) μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Στις 27 του ίδιου μήνα το ΔΣ του EFSF αποφάσισε να παρατείνει περεταίρω την ελληνική δανειακή σύμβαση για τέσσερις μήνες, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015», αναφέρει.
«Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι το μνημόνιο είναι ένα έγγραφο που συχνά ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, αντανακλώντας τις νέες συνθήκες και την ανάγκη να προσαρμόζεται η λίστα των μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν.
Το μνημόνιο, αντίθετα από τη δανειακή σύμβαση, δεν χρειάζεται να παραταθεί γιατί δεν έχει ημερομηνία λήξης», καταλήγει ο EFSF.

*****
Οι εξελίξεις αυτές μας φέρνουν για άλλη μια φορά στην ανάγκη να απαντήσουμε στα παλιά, γνωστά ερωτήματα. 

  • Ποια Ελλάδα θέλουμε;
  • Τι επιθυμούμε;
  • Πόσα είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε;
  • Με ποιον θα το συζητήσουμε;



Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.