Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

We are all Greeks -18th of February 2012.

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες σήμερα με αφορμή την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Η ώρα της συνάντησης για το πανευρωπαικό και όχι μόνο ραντεβού αλληλεγγύης έχει οριστεί για τις 14.00 τοπική ώρα (σε παρένθεση η αντίστοιχη ώρα Ελλάδας), μεταξύ άλλων στις εξής πόλεις:

Λονδίνο - Βρετανία (16.00)

Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας (15.00)

Βρυξέλλες - Βέλγιο (15.00)

Κοπεγχάγη - Δανία (15.00)

Κολωνία - Γερμανία (15.00)

Δουβλίνο - Ιρλανδία (16.00)

Κοΐμπρα - Πορτογαλία (16.00)

Αμστερνταμ - Ολλανδία (15.00)

Στοκχόλμη - Σουηδία (15.00)

Νέα Υόρκη - ΗΠΑ (21.00)
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».
*********
Να στηρίξουν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές που περνάει θέλησαν οι «Αγανακτισμένοι» στη Γερμανία. Χόρεψαν συρτάκι μπροστά από το ελληνικό προξενείο θέλοντας έτσι να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους Έλληνες και τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα.
*
Ένταση επικράτησε χθες (17/02/2012)έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, στη διάρκεια διαμαρτυρίας Γερμανών ακτιβιστών εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα.
*
Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως χώρα εγκληματιών.Να ρίξουν τους τόνους ζήτησε από τους συμπατριώτες του ο πρώην γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν κλέγοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν «χώρα εγκληματιών».
Μιλώντας στον δημόσιο ραδιοσταθμό SWR της γερμανικής πόλης Μπάντεν-Μπάντεν, ο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος υπηρέτησε ως Ευρωπαίος επίτροπος από το 1999 ως το 2010, κάλεσε τους συμπατριώτες του Γερμανούς να κατεβάσουν τους τόνους στις επικρίσεις τους για την Ελλάδα.
«Το ένστικτό μου μου λέει πως δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις ένα έθνος σαν να αποτελείται από εγκληματίες και πως το θέμα δεν είναι να τιμωρηθεί η Ελλάδα» δήλωσε. «Με εξοργίζει ο τόνος στον οποίο συζητείται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και το ελληνικό πακέτο. Έχω το αίσθημα ότι ο πυροσβέστης ολισθαίνει στον ρόλο αυτού που τροφοδοτεί τη φωτιά».
*********
Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com/ ευρωπαίοι πολίτες υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.
 ********
Δείτε ένα video που δεν «έπαιξε» ποτέ στα κανάλια.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Η Ελλάδα στην κρίση. Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;» η οποία οργανώθηκε από το ίδρυμα Heinrich-Boll των Γερμανών Πρασίνων, η ομάδα Real Democracy Now! Berlin/GR πραγματοποίησε παρέμβαση με στόχο να καταδείξει τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού και των κυβερνήσεών του αναφορικά με την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, επιμένοντας στο θέμα της διαφθοράς και την ευθύνη συνεργατών του κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του (Siemens, Ferrostahl) αλλά ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος. http://www.koutipandoras.gr/?p=15751

Ο Κον-Μπεντίτ  αναφέρθηκε στη λεηλασία των χρημάτων της ΤτΕ από τις δυνάμεις των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επισημαίνοντας ότι «με τους τόκους, είναι 81 δισεκατομμύρια ευρώ αυτά που χρωστούνται. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να δούμε την Ευρώπη και την ιστορία της». Όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίζουν, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί τους", δήλωσε ακόμη κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης κοινοβουλευτικής συζήτησης, απευθυνόμενος απ' ευθείας στη Γερμανία, που φέρεται ότι επέμεινε να αναβληθούν οι αποφάσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.
*********
Την υποστήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα. «Η Ελλάδα είναι υπό μεγάλη πίεση από την τρόικα και αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.
*******
Πολύ πιο αυστηρός στις εκτιμήσεις του αναφορικά με τις ευθύνες της Ευρώπης στο ελληνικό πρόβλημα ήταν ο υποψήφιος των σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Χαρακτήρισε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» εναντίον της Ελλάδας τα νέα μέτρα και υπογράμμισε ότι η κατάσταση αυτή συνιστά «αποτυχία της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης». Προέβλεψε δε ότι τα μέτρα αυτά θα αποτύχουν, τονίζοντας ότι «οι πάντες γνωρίζουν πως δεν υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και πως η Ελλάδα ποτέ δεν θα πετύχει τα αποτελέσματα που αναμένονται από αυτήν». Δεν υπάρχει και κανένας, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος να πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα μπορεί να τα εφαρμόσει η Ελλάδα ή -ακόμη χειρότερα- αν τα εφαρμόσει θα λυθούν τα προβλήματά της.
***********
Το πάζλ συμπληρώνεται.Το Μνημόνιο 2 ψηφίστηκε.
Σε περίπτωση που σε κάποιους διαφεύγει το πως ασκείται σήμερα η πολιτική έρχεται ο Βαγγέλης Παπαχρήστος,να μας υπενθυμίσει τις διαδικασίες:
ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΟΥΚΙΔΕΣ!!!


http://www.youtube.com/watch?v=IKIXBVp8qGk&feature=player_embedded
Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, είναι οικονομολόγος και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Πρέβεζας. Υπήρξε ένας από τους νεαρότερους κρατούμενους της χούντας, που βασανίστηκε σε ηλικία μόλις 18 ετών. Στέλεχος του ΚΚΕ για χρόνια, αποχώρησε το 1989, διαφωνώντας με την παραπομπή του Α. Παπανδρέου. Στη συνέχεια πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου στο υπ. Εξωτερικών. Σήμερα τονίζει την αντίθεσή του με την οικονομική πολιτική, για την οποία δηλώνει ότι αποτελείται από ένα μείγμα «κακών επιλογών και επικίνδυνων χειρισμών».
Πηγές
www.naftemporiki.gr/
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.