Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Φλεγόμενος Αύγουστος



Της... Υδρας

Του Αγίου Όρους

Της Πάτρας..


Της Χίου......
Του Αγίου Κωνσταντίνου.
Αλλά "της Υδρας" .....έγινε και στην Κουμουνδούρου όπως γράφουν οι εφημερίδες.
Με μία ανάρτησή του στο Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης πήρε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή της ίδιας παράταξης Θ. Δρίτσα «περί επικοινωνιακού σόου» στην υπόθεση της Ύδρας. Στα σχόλιά του είπε : "το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές".
" Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων". «Όχι στη μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα.
Αλλά και καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Ύδρας», κατέληξε  ο κ. Παπαδημούλης. Ωστόσο δεν είναι μόνο ο κ. Δρίτσας που «κατακρίνει» τη στάση του κράτους στην υπόθεση της Ύδρας. Ο βουλευτής Επικρατείας, Μ. Γλέζος σε  ανακοίνωση που δημοσίευσε, εκτιμά πως τα γεγονότα της Ύδρας συμβαίνουν προκειμένου να συγκαλυφθούν άλλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Του Τρίκερι
«Εδώ και ένα χρόνο έχω καταγγείλει και δημοσίως στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου ότι έχουν κατασκευαστεί 1.300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω διαδικτύου 750 ευρώ ημερησίως. 
Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει» αναφέρει ο κ. Γλέζος ο οποίος διερωτάται «μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Υδρας;»
Της Ηλείας 
Αν και στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις τοποθετήσεις των βουλευτών διευκρινίζοντας πως οι αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να κάνουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά με τον «επικοινωνιακό τρόπο» που επελέγη, την ίδια ώρα «τριγμούς» εξακολουθούν να προκαλούν και οι αντικρουόμενες τοποθετήσεις περί του ενδεχόμενου χρεοκοπίας.
Της Χαλκιδικής
Η σύγχυση που προκαλούν αυτές οι δηλώσεις έχει ήδη σημάνει «καμπανάκι κινδύνου» στην Κουμουνδούρου και δεν λείπουν φωνές που απευθύνουν έκκληση για αποφυγή προσωπικών τοποθετήσεων.Του Ηλία Μπενέκου
Της  Εύβοιας
Η φωτιά στον Κάλαμο και τις Πετριές στην Εύβοια προκάλεσε  πανικό σε δεκάδες παραθεριστές και κατοίκους...Τα ξημερώματα οι φλόγες «έγλειφαν» το βουνό με αποτέλεσμα αρκετοί να τραπούν σε φυγή με κίνδυνο τη ζωή τους.

Τα σύγχρονα Θυέστεια Δείπνα
Δεν είναι η πρώτη φορά που καπετανάτα και τοπικές συμμορίες επιτίθενται και ακρωτηριάζουν το νέο ελληνικό κράτος, του οποίου υποτίθεται ότι είναι ιδρυτές.
Γράφει η Ρούλα Γεωργακοπούλου στα ΝΕΑ.
Ας δαγκώσει ο καθένας ό,τι θέλει. Στήθος, μπούτι, φτερούγα. Αρκεί να ξέρει ότι στην πραγματικότητα δαγκώνει τα παιδιά του.
 27 Αυγούστου 2012
Οκτώ  φωτιές ταυτόχρονα!!! στην γραφική Λάγια της Ανατολικής Μάνης, και 
δυστυχώς σήμερα  πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι.... υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά Αττικής που ξέσπασε λίγο νωρίτερα. Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δ. Ήλιδας Ηλείας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες 
Ρόδος 28/8/12
Πυκνό παρθένο πευκοδάσος και δρυμό καίει το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Δήμου Σορωνής στον Άγιο Σουλά στη Ρόδο...Οι φλόγες πέρασαν χαράδρες και λόφους , ανέβηκαν στις κορυφογραμμές και κατευθύνονται προς  την Αρχίπολη. Επιχειρούν μέχρι αυτή τη στιγμή με φώτα ασφαλείας τα καναντέρ και  ένα ελικόπτερο.
Σε εξέλιξη παραμένουν τα δύο πύρινα μέτωπα σε Φλώρινα και Κοζάνη...υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά Αττικής που ξέσπασε λίγο νωρίτερα.....Πέντε ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στον Ομαλό στα Χανιά στην Κρήτη...Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστη στην Ύδρα...Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κερί Ζακύνθου.....
Π ρ ό ο δ ο ς. . .
Από χώρα τεμπέληδων και διαπλεκόμενων, χώρα  χωματερή ανθρώπων...και τώρα  χώρα στάχτες........
Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς  που να  πιστεύει πως η Ελλάδα καίγεται τυχαία ..ε;
Κανένα έργο τέτοιας εμβέλειας δεν διεκπεραιώνεται μόνο του. Χρειάζεται μια στρατηγική και ένα αρχηγείο.
 Συμπτωματικά, "Η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάζει την χώρα για παν ενδεχόμενο" γράφει ο
 factorx στις 19/08/2012.Λεπτομέρειες εδώ
Εικόνες και πηγές
Η εικόνα της σημαίας της... Ύδρας είναι από το
http://atheofobos2.blogspot.gr/2012/08/blog-post_19.html
http://eleutherifoni.blogspot.gr/2012/08/blog-post
www.evianews.com
http://www.enikos.gr/society/
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63700694
ΥΓ.Σε άλλα θέματα θα θέλαμε να αναφερθούμε σήμερα, αλλά αυτό που συμβαίνει χρειάζεται την προσοχή όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.