Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα για το Συριακό ζήτημα


Μια κραυγή απόγνωσης  από τους χριστιανούς της Συρίας.(1)
=
Κάλεσμα  σε συζήτηση αύριο Τετάρτη 19 Δεκέμβρη,και  ώρα 17:30 στο Ξενοδοχείο Museum, Μπουμπουλίνας 16.(δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολυτεχνείο, για "το Συριακό ζήτημα και τις προεκτάσεις του".  Τίτλος η Μεσόγειος φλέγεται!
Τι να πούμε; ότι επιτέλους κάτι κινείται;έστω.
Δείτε στο τέλος για τους ομιλητές.
=
Η βία συνεχίζεται, με τουλάχιστον 32 θανάτους να καταγράφονται  στις 14/12, από την αντιπολίτευση  Εδώ το δημοσίευμα του CNN. για τους Πυραύλους Πάτριοτ.
με 3148 comments
Οι σφαγές συνεχίζονται  μακριά από τις κάμερες στη Συρία  7,7, 2011. Εικόνα (3)

Στη συνέχεια διαβάστε ένα ενδιαφέρον κείμενο του akrat που έχει αναρτήσει από το καλοκαίρι, σχετικά με τις αντιδράσεις των προοδευτικών και άλλων πιστών ιδεολόγων στη χώρα μας.

ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ....ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ....ξεκινά ,και καταλήγει:
Ο Ελληνικός καπιταλισμός μέσα στην απίστευτη ξευτίλα του..... αντί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.... εξευτελισμένος κατατρομαγμένος μπατίρης και πειναλέος (όπως και στην Λιβύη και την Αίγυπτο) αποσύρεται σαν δαρμένο σκυλί.... Πάνε όλες τους οι επενδύσεις στα τάρταρα.... Από παντού ήττες.... Τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης δεν λεν στον Ελληνικό ούτε σπυρί από την αλήθεια... Σαν κολαούζοι σέρνονται πίσω από τους ισχυρούς ιμπεριαλιστές μπας και γλύψουν κάνα κοκκαλάκι.... Μια ζωή ψοφοδεής, κουτοπόνηρος απών ακόμα και αν ξευτελίζονται οι καπιταλιστές σου ....... Δεν θα πω πιότερα δείτε επενδύσεις στην Συρία.....
Και η Ελληνική αριστερά να γλύφει χωρίς ΑΡΧΕΣ τους Ισλαμιστές που θα επιβάλλουν τον Ισλαμικό τρόπο ζωής.... Στις 10 Ιούλη στα Εξάρχεια ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ στην πλατεία πως η Συριακή αντιπολίτευση (χαχα χαχαχα) θα μορφώσει το Ελληνικό πόπολο για το μέλλον της Συρίας.... 
Πλάι πλάι οι μουφτήδες και το ισλαμικό ιερατείο με τα Εξάρχεια.... Ρε ξευτίλα του κερατά....
ΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ....Όλο το κείμενο εδώ.
Δείτε την συνέντευξη του γ.γ. του ΚΚΣ ... εδώ
Εικόνα (2)
Διαβάζουμε στο noctoc.blogspot.gr  το τι ψέλνει στα "μέσα"
Για δέστε και καμαρώστε τηλεοπτικά κανάλια και καναλάρχες στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Για δέστε και καμαρώστε μεγάλοι ειδησιογράφοι και δημοσιογράφοι μας.
 Ναι, εσείς, εσάς που σας βλέπουμε κάθε βράδυ να κάθεστε στα πλατό και στα παραθυράκια να αναμασάτε τυποποιημένες ειδήσεις που παίρνετε χωρίς κανένα δικό σας κόπο από το EURONEWS και το CCN, και μας τις πλασάρετε σαν ξαναζεσταμένο φαγητό από το φούρνο μικροκυμάτων. 
Καμαρώστε όλοι εσείς που μας διαλαλείτε τα μεγάλα λόγια από τα κανάλια σας για την δήθεν «υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών».
 Καμαρώστε όπως καμαρώνει αυτός ο μουσουλμάνος μουτζαχεντίν που φοράει το πετραχήλι του ιερέα και που κρατάει σαν σκήπτρο το Σταυρό των εξαπτέρυγων που μόλις πήρε σαν λάφυρο από την Ελληνορθόδοξη εκκλησία που λεηλάτησε και ανατίναξε στον αέρα μαζί με τους άλλους μουσουλμάνους αντάρτες όμοιούς του που κούρσεψαν την χριστιανική συνοικία της πόλης Χομς (Έμεσα) στη Συρία πριν δυο μέρες. 
Και αφού σφαγίασαν τους χριστιανούς και λεηλάτησαν τα σπίτια τους, άρχισαν μια ανελέητη λεηλασία και καταστροφή των εκκλησιών τους. Και αφού έκλεψαν ότι πολύτιμο υπήρχε, τις ανατίναξαν. 
Ναι, μόλις πριν δυο μέρες σφαγίασαν τους εναπομείναντες χριστιανούς στη πόλη Χομς, τους σκότωσαν, τους λεηλάτησαν τα σπίτια και τις εκκλησίες τους και μετά τις ανατίναξαν.
 Πού είσασταν αγαπητά μου κανάλια. 
Πού είσασταν αγαπητοί μου καναλάρχες, ειδησιογράφοι και δημοσιογράφοι στην Κύπρο και στην Ελλάδα. 
Γιατί δεν αναφέρατε τίποτα γι' αυτή τη γενοκτονία των Ρωμιών και των άλλων χριστιανών που μόλις συνέβη πριν δύο μέρες στη πόλη Χομς;
=
Εικόνα (1) και (2)
Αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες των λεηλατημένων εκκλησιών των Ρωμιών πάρθηκαν μόλις χθες (Ιούνιο του 12) στη πόλη Χομς αμέσως μετά τις σφαγές και το ξεκλήρισμα μιας ολόκληρης χριστιανικής κοινότητας που πριν ένα χρόνο αριθμούσε 40.000 μέσα σ' ένα πληθυσμό 800.000 μουσουλμάνων. Μετά το ξεκλήρισμα που προηγήθηκε και το ολοκαύτωμα πριν δυο μέρες, οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, μέτρησαν μόνο 90 ζωντανούς χριστιανούς στη Χομς.
«Αν δε μας βοηθήσετε θα μας σκοτώσουν», γράφει στο ποιο πάνω πλακάτ που κρατάει ένας μικρός Ρωμιός χριστιανός περιτριγυρισμένος από μουσουλμάνους στη πόλη Χομς. Και ο μικρός αυτός απευθύνεται σ' εμάς, απευθύνεται σ' εσάς αγαπητά μου κανάλια και αγαπητοί μου ειδησιογράφοι και δημοσιογράφοι στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
Εικόνα(3) από Glen Johnson και  en.rsf.org
Οι σφαγές συνεχίζονται  μακριά από τις κάμερες στη Συρία και την Υεμένη.
Δείτε περισσότερα: http://olympia.gr/2012/12/17
=

A mysterious ancient building in Syria, described as a 'landscape for the dead' could be as old as 10000 years ago - far older than the Great ...25 Jun 2012
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2164412/Syrias-stonehenge-Mysterious-ruins-desert-10-000-years-old--scientists-dont-dare-near.html#ixzz1zUpXXzmf

Το κάλεσμα για όποιον ενδιαφέρεται

Στρογγυλό τραπέζι-Συζήτηση
"Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας"
Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, ώρα 17:30
Συζητούν:
Δημήτρης Καραμήτσας, πρόεδρος Λαϊκού Κινήματος, “Ένωση των Λαών της Μεσογείου”
Γιαννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου, 
“Το Συριακό Ζήτημα και οι προεκτάσεις του”
Γαβριήλ Πελεκίδης, Δικηγόρος-Διεθνολόγος, “Το θέμα της ελληνικής Α.Ο.Ζ. και των άλλων στην Μεσόγειο”
Νίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας: “Η εθνοκάθαρση εναντίον της Συρίας, πρόκληση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ειρήνη”
Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης του περιοδικού Monthly Review “Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο”
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, από Σοσιαλιστική Ανασύνθεση,
 “Οι σύγχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια”
Παύλος Τουμανίδης, Κ.Ε. ΔΗ.Κ.ΚΙ.-Σοσιαλιστική Αριστερά, μέλος Γραμματείας Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ,
 “Η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή και η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού”
Πάνος Τριγάζης, Διεθνείς Σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ, 
“Η ανάφλεξη στην Μεσόγειο και όσα σηματοδοτεί”
Συντονίζει ο Γιάννης Αγγέλου, Γραμματέας Λαϊκού Κινήματος
==

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.