Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΜΚΟ post please






Με εντολή Σαμαρά παγώνουν οι επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ
Δημοσιεύτηκε από factorx στις 21/08/2012
Με εντολή του πρωθυπουργού κόβονται οι πιστώσεις του 2012 προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και Σωματεία, ενώ θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση τα κονδύλια για το 2013.
Με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, δεσμεύονται όλες οι πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 και αφορούν επιχορηγήσεις προς ΜΚΟ και Σωματεία, ενώ από το 2013 όλες πλέον οι δαπάνες θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση.
Σχετική επιστολή απέστειλε προς όλους τους υπουργούς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πηγή: www.antinews.gr
44 σχόλια ακολουθούν την είδηση,και κάποια χρειάζονται την προσοχή μας.
Γιάννης Φαίλτωρ είπε:
Αυτό κι αν ήταν πηγάδι σπατάλης. Για την προβολή του πολιτευτή της επαρχίας, του δημάρχου και διαφόρων άλλων “παραγόντων”.Σειρά νομίζω έχουν οι Δήμοι. Εκεί υπάρχει μια μαύρη τρύπα σαν αυτή στο κέντρο του γαλαξία. Πρώτα αυτά και μετά η συνταξούλα του κάθε φουκαρά.
Αυριανιστής είπε:
Οι δήμ(αρχ)οι άρχισαν πάντως, με αφορμή τις πράγματι τεράστιες περικοπές, να απειλούν με αιφνίδιο λουκέτο, που θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και τη συσκότιση των πόλεων. Ήδη καταργούν μαζικά αναγκαίες κοινωνικές υπηρεσίες, όπως οι παιδικοί σταθμοί. Αν αποφασίσει το κράτος να βάλει το μαχαίρι στο απόστημα των ΟΤΑ, προβλέπω χάος και αναρχία στους δρόμους (συσκότιση, άρα έκρηξη της εγκληματικότητας, πλήρης κατάρρευση της δημόσιας υγιεινής από τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών κ.λπ). Κάτι σα… Νάπολι θα γίνουμε, σε πιο μεγεθυμένο αλλά και πιο γενικευμένο.
Γιάννης Φαίλτωρ είπε:
Ας βάλουν οι Δήμαρχοι μαχαίρι σε κάτι πολιτιστικές δραστηριότητες των που τις μοιράζονταν γνωστές παρεούλες της τέχνης, σε κάτι ειδικούς συμβουλάτορες, σε κάτι υπαλλήλους φαντάσματα που παριστάνουν ότι δουλεύουν ενώ έχουν και δεύτερη δουλειά. Εκεί κι αν υπάροχυν περιθώρια για περικοπή των σπαταλών. Αλλά κι αυτοί προτιμούν να κόψουν τα χρήματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς παρά να κακοκαρδίσουν τους “πολιτικούς τους φίλους”
κωστας β είπε:
Επιτέλους ….τα αυτονόητα.
TopGunZ είπε:
Οι επαναστάσεις θέλουν υπομονή και επιμονή. Ακόμη και αυτές του αυτονόητου…
Κβάντα είπε:
Είναι δυνατόν να έχουμε, ως Έλληνες φορολογούμενοι, πληρέστερη ενημέρωση η οποία να συνοδεύεται και από αριθμούς; Το “παγώνουμε τις επιχορηγήσεις στις ΜΚΟ” ακούγεται καλό. Ποιες όμως επιχορηγούνται και τι ποσό θα παραμείνει στο ταμείο του Κράτους από αυτήν την απόφαση;
Κυθηριος είπε:
Αν κατάλαβα καλά,στον τίτλο τού άρθρου αναφέρεται ότι παγώνουν οι επιχορηγήσεις και στο άρθρο σημειώνεται ότι τα Υπουργεία θα εξοικονομήσουν πιστώσεις, ποιά είναι η αλλαγή; Αντί για διακοπές επιχορηγήσεων, γιατί δεν καταργούνται αρκετές από τις ΜΚΟ;
Απάντηση
arcane είπε:
Οι ΜΚΟ είναι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δηλαδή ιδιωτικές. Δεν έχει το κράτος δικαιοδοσία να τις καταργήσει, ούτε όμως και υποχρέωση να τις χρηματοδοτεί. Καιρός ήταν να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση, ας βρουν λεφτά από τα μέλη τους!
Απάντηση
Nik είπε(μεταξύ άλλων)
Σε μερικά υπουργεία κατοικοεδρεύουν μόνιμα οι ΜΚΟ και χαράσσουν πολιτική.Οξω! Ολες. Και καλό θα ήταν να σταματήσει και η ελληνική συμβολή σε Ευρωταμεία που χρηματοδοτούν το αληταριό.
Α ναι. Ξέρει κανείς πως τα πήγε η ΜΚΟ που σκοπό είχε την διάδοση της Ορθοδοξίας στη βόρεια Κορέα;

"Θα συμφωνήσουμε πως είναι μια θετική κίνηση εδώ που έφτασαν τα πράγματα,όμως υπάρχουν και ερωτήματα προς απάντηση".
1)Οι ΜΚΟ  δεν χρηματοδοτούνται κυρίως από τα ΕΣΠΑ;
2)Έχει τέτοιο δικαίωμα(τυπικά και νομικά) να τους στερήσει τα έσοδα;
Και 3)όπως επισημαίνει  σε σχόλιό του ο Ευάριστος,
Πριν πείτε καλά έκανε και μπλόκαρε τις ΜΚΟ, το ξέρετε τα 5μηνα προγράμματα αυτεπιστασίας σε δήμους είναι μέσω ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από προγράμματα του ΈΣΠΑ;
 Και τι θα γίνουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και οι άνθρωποι που περιμένουν τις προσλήψεις;;; πάνε τόσες θέσεις εργασίας;σε μερικά έχουν βγει ήδη τα αποτελέσματα αλλά δεν παίρνουν έγκριση από το υπουργείο..γιατί; 
Τα αποτελέσματα έχουν τριπλοεξεταστεί ξανά και ξανά απο τον ΑΣΕΠ!
Δυο σημαντικά σχετικά κείμενα, δυστυχώς χωρίς σύνδεσμο που θα χρειαστεί να τα ψάξετε.
- Προσοχή το πάτωμα γλυστράει
 -Μια σκανδαλώδης Ηλίαση 
 από τον Κώστα Βαξεβάνη
Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.
Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.