Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

βαριέμαι πες μου κάτι που δεν ξέρω...για την ανεργία..(ΜΚΟ)

Εικόνα από: http://www.demilked.com/pencil-tip-sculptures-by-dalton-ghetti

Τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ προβάλουν σαν νέα  τα παλιά και  γνωστά σκάνδαλα των ΜΚΟ και τις ανεξέλεγκτες  χρηματοδοτήσεις τους.
Γεγονότα  δημοσιευμένα από το 2000* ξανάρχονται στην επιφάνεια, με απώτερο σκοπό προφανώς  -για μια ακόμη φορά- να στρέψουν το ενδιαφέρον των πολιτών μακριά από "τον τόπο του εγκλήματος".

*Η Λιάνα Κανέλλη αποκάλυψε το 2000 το πανηγύρι  με τις περίεργες χρηματοδοτήσεις.

Το θέμα είχε φτάσει και στο ελληνικό κοινοβούλιο και κάποιοι- κυρίως από το Συνασπισμό- ζήτησαν  τότε εξηγήσεις. Όταν είδαν την λίστα με τις χρηματοδοτήσεις, αναρωτήθηκαν φωναχτά: «Τι είναι όλα αυτά τα εκατομμύρια για «εκπαιδευτική δράση σε θέματα εκδημοκρατισμού στα Βαλκάνια;»

Αλλά περνώντας τα χρόνια το θέμα ξεχάστηκε, άλλα ζητήματα αξιολογήθηκαν σαν σπουδαιότερα από την αναμάρτητη αριστερά ...τους οικολόγους, και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις .....

Ξύπνιοι και κορόιδα

Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα χρηματοδότησης που κυκλοφορεί, μπορεί να  διαπιστώσει κανείς πόσα  χρήματα δόθηκαν σε διάφορες οργανώσεις για αμφιβόλου χρησιμότητας ημερίδες  ή  δράσεις  σε "εξωτικές και μακρινές χώρες" αλλά και στην Ελλάδα, που μόνο ως ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν.Είναι  φανερό ότι τεράστια ποσά  διακινήθηκαν και ακόμη διακινούνται μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων βαπτισμένα με διάφορα ονόματα.

Έχουν "ονοματεπώνυμο" αυτοί οι φορείς; φυσικά και έχουν. Οι περισσότερες απ' αυτές τις οργανώσεις αποτελούνται από κομματικά στελέχη,  υπαλλήλους υπουργείων  και  άλλων Ιδρυμάτων, και σπανίως θα συναντήσει κανείς ΜΚΟ που να έχει συσταθεί από ανθρώπους που δεν εμπλέκονται με το πολιτικό σκηνικό(είναι γνωστό πως αδέλφια ξαδέλφια κουμπάροι και άλλοι αυλικοί βρήκαν με τις μη κυβερνητικές  οργανώσεις τον καλύτερο αφορολόγητο τρόπο να βιοπορίζονται)

Γράφουν τα «Νέα»
Πλήθος μη κυβερνητικών οργανώσεων εμφανίζονται να έχουν λάβει πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον έλεγχο που είχαν κάνει ορκωτοί λογιστές την περίοδο 2000 - 2010 είχαν δοθεί πάνω από 100 εκατ. ευρώ απ' τα κονδύλια του υπουργείου, και δημοσιεύουν μια λίστα με τις κυριότερες ΜΚΟ η οποία βρίσκεται εδώ:(http://www.protothema.gr/files/1/2014/02/19/mko.jpg)

Και για να επιβεβαιωθούν για άλλη μια φορά  οι ελληνικές παροιμίες (ο κόσμος τόχει τούμπανο,κ.τ.λ.)
Εδώ το άρθρο αναφέρεται στην αδιαφορία για το εν λόγω ζήτημα, υπουργών που γνώριζαν..

Με έναν ελλειπή  υποτιμητικό  ή  τουλάχιστον  "περίεργο"  τίτλο μας αναγγέλλει η ημερησία  πως :
Ρακιντζής: Ψάχνω 600 ΜΚΟ που είναι εξαφανισμένες
Περισσότερα εδώ:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113224153

Ε,όχι κ.Ρακιντζή, δεν χάνονται έτσι εύκολα, ψάξε λίγο καλύτερα...εδώ είναι πιο κάτω και, ζουν και βασιλεύουν...με τις ευλογίες της Ε.Ε και του κράτους......
και μάλιστα από το 2014 ο ρόλος τους αναβαθμίστηκε...

Στη  ίδια εφημερίδα συνυπάρχει  και η είδηση
Ερευνα - σοκ: Τρεις στους 4 άνεργους ψάχνουν 2,5 χρόνια για δουλειά! 

Α ναι, και  ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε να ζητήσει,
Να αποκαλυφθούν άμεσα τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ
Περισσότερα εδώ:
Και  πάμε να δούμε που βρίσκονται σήμερα μερικές από τις παλιότερες ΜΚΟ. Όπως και νάχει δεν χάθηκαν. Ακμαίες, και με  ανανεωμένη την  έγκριση (3) του ρόλου τους από την Ε.Ε.συνεχίζουν να αρμέγουν το δημόσιο χρήμα παρέχοντας  υπηρεσίες που τις περισσότερες φορές κατοχύρωσαν με νομικά τερτίπια..

Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ)και ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες)

Την ευθύνη προετοιμασίας, σχεδιασμού και υλοποίησης των ΤΟΠΕΚΟ έχουν αναπτυξιακές συμπράξεις, των οποίων η οργάνωση και λειτουργία  προβλέπεται στο άρθρο 18 του Ν. 4019/11.
Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις, οι οποίες συστήνονται βάσει του άρθρου 18 του Ν. 4019/2011 (ΦΕΚ 216/Α), επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και λειτουργούν αποκλειστικά για την εκτέλεση της πράξης που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο των συγκεκριμένων κατηγοριών παρέμβασης.
Στις  Αναπτυξιακές  Συμπράξεις  συμμετέχουν:
α) τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου,
β) οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄και β΄ βαθμού και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις τους,
γ) οι δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις,
δ) οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρείες του άρθρου 194 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 252 παρ.3 εδ. β του Ν. 3463/2006,
ε) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,
και στ) οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων.
Πηγή:anae.
Οποιος ασχοληθεί με το θέμα θα διαπιστώσει ότι:
Οτι οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις αποτελούνται κατά πλειοψηφία από τις ίδιες οργανώσεις και φορείς που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια κάτω από το μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης (3)για διασπάθηση του κρατικού χρήματος...
Συναπαρτίζονται από αμαρτωλές ΜΚΟ και Δήμους, σε συνεργασία με ΚΕΚ και άλλους φορείς ,και χρόνια  τώρα βιοπορίζονται από τα χρήματα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.(1)
Αλλά και να μην θέλει κανείς να ενοχοποιήσει στο σύνολό τους αυτά τα μορφώματα, πολύ λογικό είναι να αναρωτιέται:
Πως είναι δυνατόν να ρέουν εκατομμύρια ευρώ στις τσέπες συνδικαλιστών,ελεύθερων επαγγελματιών (ΚΕΚ,ΜΚΟ,ΣΕΒ,κ.ά) βιομηχάνων και υπαλλήλων των Δήμων, και στους ανέργους να μην φτάνουν ποτέ χρήματα και προγράμματα;
Αυτοί είναι οι άνεργοι;
Ποιοι είναι αυτοί που συνεχίζουν αυτές τις "επιτυχημένες"  πρακτικές;
Πως νομιμοποιούνται αυτοί οι φορείς(2) να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων της ανεργίας και των προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας (4)με όφελος τελικά το δικό τους εργασιακό μέλλον;
Και άλλη μια ρητορική ερώτηση

Η Ε.Ε τα βρίσκει νόμιμα αυτά τα μέτρα;και αποτελεσματικά ε;ενώ για άλλα θέματα μας βρίσκουν εκτός πορείας και επιβάλλουν πρόστιμα(2)

Ο Ράπτης και οι Γκαγκαούζοι της Μολδαβίας!

(2) Κατηγορούν οι Ευρωπαίοι ελεγκτές την Ελλάδα για διασπάθηση κοινοτικών κονδυλίων και βάζουν φρένο στον Καλλικράτη.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=317292

(3)Λίστα Νικολούδη: Για το 2013, η λίστα Νικολούδη δείχνει απόκρυψη περιουσίας από 75 δημάρχους και έξι περιφερειάρχες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/252285/lista-nikoloudi-dimarhoi-kai-perifereiarhes-protathlites-stin-apokrupsi-periousias/#ixzz2tiFIDLRy 

(4) σε επόμενο αφιέρωμα

Έπεται συνέχεια για τα  ΤοπΣΑ και τα Τοπ/EKO

Σημειώσεις:Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ  δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.Χρησιμοποιείστε τις πληροφορίες για την δική σας έρευνα.

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άλλων δικτυακών τόπων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.