Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η πυρπολημένη εργατική τάξη

Το κοινό μας λάθος
Ναι,κάθε μέρα πότε 100 και πότε  περισσότεροι  εργαζόμενοι περνούν στην άλλη πλευρά.
Η εικόνα περιγράφει το κλίμα καλύτερα από τα λόγια . Είναι από ένα παλιότερο κείμενο που συντροφεύει το ποίημα του Τ.Έλιοτ. Η ρημαγμένη Γη-(1922).Διαβάστε το αν θέλετε. Σήμερα δεν υπήρχε όρεξη για γράψιμο και όσα ακολουθούν  είναι μια απλή καταγραφή των όσων γίνονται τις τελευταίες ημέρες, μαζί με κάποια καλέσματα.
Καιρός να αρχίσουμε να "βρισκόμαστε"
Από αύριο ξεκινά το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ.
Θα είμαστε εκεί  με τις χειροτεχνίες μας τα "μυρμήγκια".

Ακόμη:Ζητείται Συμπαράσταση και Δημοσιότητα

Γράφει ο Βασίλης στο http://vaspersview.blogspot.gr
Μετά από 18 μήνες προφυλάκισης, χωρίς να έχει περάσει δίκη κάποιος προφυλακίζεται για άλλους 12 και μετά το πέρας των 12 για άλλους 6. Η δικαιοσύνη δεν είναι αριστερή ή δεξιά. Είναι δικαιοσύνη. Άσχετα με την κατηγορία, η ευθύνη ανήκει στην δικαιοσύνη να τον δικάσει. Μέχρι τότε υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν με νοιάζει αν είναι αριστερός, δεξιός, αναρχικός ή... από άλλη διάσταση!
Και φυσικά συμφωνούμε και αναρωτιόμαστε.
Μήπως θα βοηθούσε  την υπόθεση της απόλυτης παραβίασης των νομικών του δικαιωμάτων  μια επιστολή που θα περιγράφει την κατάσταση και θα απευθύνεται  στις  εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας του εξωτερικού, και προς  τους διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς; η προσπάθεια θα μπορούσε να ολοκληρωθεί  από κάποιον μόλις σε  ένα απόγευμα. Μήπως κάποιος από εσάς μπορεί να το κάνει; το θέμα το αναδημοσιεύουν  πολλοί bloggers αλλά δεν αρκεί να αναπαράγεται η είδηση μεταξύ μας.
Η υπόθεση πρέπει να μαθευτεί και  να φτάσει πιο πάνω.
Χωρίς αλληλεγγύη και επαναπροσανατολισμό των αξιών μας σε λίγο κανείς δεν θα καταφέρνει,ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.
 Ο Όμηρος μας περιέγραψε τι έγινε όταν ο Οδυσσέας γύρισε στην Ιθάκη... κάθε κατεργάρης στον πάγκο του... η στον τάφο του..και είμαστε κοντά σε μια παρόμοια εξέλιξη.
Σήμερα ο Κώστας Σακκάς, αύριο εσύ
Διαβάστε για την υπόθεση εδώ: http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5813.html

«Χαλυβουργία Βόλου» 
Τώρα κλαις, γιατί κλαις;
Συ δεν ήσουν που πούλησες τους συναδέλφους σου χθες;
Περισσότερα εδώ: http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/10/168.html

Ο κ.ζούγκλας ξεσπαθώνει και καρφώνει ποσά.
Ο Κώστας Βαξεβάνης, σύμφωνα με έγγραφο-επιστολή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, για την εκπομπή «Κουτί της Πανδώρας» για το 2010-2011 έχει λάβει 1.714.120 ευρώ, ενώ για το 2011-2012 είχε εγκριθεί το ποσό των 943.164 ευρώ.

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Nutriart-Κατσέλης: 
Στην έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες ρίχνει την ευθύνη για την πτώχευση το Διοικητικό Συμβούλιο της Nutriart ΑΒΕΕ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
500 οικογένειες χωρίς εισόδημα από αύριο το αποτέλεσμα.
Καλά τα είπε ο  Τσίπρας
Την ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο της εταιρείας «Κατσέλης» και να μην μείνουν άνεργοι οι 500 εργαζόμενοι, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συγκέντρωσή τους, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ενώ έκανε λόγο «απίστευτη συμπαιγνία ανάμεσα στη διοίκηση του εργοστασίου και στους τραπεζίτες. Μια συμπαιγνία την οποία, αν δεν την ενθαρρύνει, σίγουρα την παρακολουθεί αμήχανα η κυβέρνηση, τονίζοντας πως «η εταιρεία πρέπει να επαναλειτουργήσει»:
«Είναι υποχρέωση των τραπεζών που έχουν χρηματοδοτηθεί αδρά από τον ελληνικό λαό με δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Μέρος, έστω μικρό, αυτών των χρημάτων που παίρνουν για να σταθούν να το δώσουν στην πραγματική οικονομία. Είναι υποχρέωσή τους παραγωγικές επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας να τις κρατήσουν ανοιχτές. Είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να βρούμε λύση για να μην οδηγηθεί αυτός ο τόπος σε μια απίστευτη βαρβαρότητα χιλιάδων απολύσεων και μιας ανεργίας που θα ξεπερνά κάθε προηγούμενο». Επιτιθέμενος προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε ότι «κόβει κορδέλες ζητώντας επενδύσεις και επενδυτές, παρουσιάζοντας το success story, δηλαδή την ιστορία της επιτυχίας, σε κινέζους επενδυτές, αλλά δεν έρχεται εδώ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τους 500 εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους».
«Τον καλούμε να μιλήσει εδώ για την επιτυχία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
 Ολόκληρο το κείμενο εδώ:http://www.naftemporiki.gr/story/669475

Εδώ η επόμενη σφαγή.
Αγία Βαρβάρα, Γ.Ν. Πολυκλινική Αθηνών, Σπηλιοπούλειο-Αγία Ελένη και Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων είναι ορισμένα από τα ιδρύματα που έχουν μπει στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών με το εξαιρετικά περιορισμένο προσδόκιμο «ζωής».
Δωρεάν εξετάσεις με το σταγονόμετρο στους ανασφάλιστους! Οργισμένοι οι γιατροί
Για δωρεάν «εισιτήρια» της ντροπής από το υπουργείο Υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας που καταγγέλλει τους υπευθύνους ότι κοροϊδεύουν τους άπορους πολίτες  «πουλώντας» δήθεν δωρεάν εξετάσεις με χρήματα του ΕΣΠΑ.
Γράφει η Kathi Apostolidis's :http://www.scoop.it/t/patient-rights-in-europe
Oταν οι άνεργοι πλησιάζουν το 1.5 εκατομμύριο, η παροχή μικρής ιατρικής περίθαλψης σε μόνον 200.000 μόνον ως σοβαρό μέτρο δεν εκλαμβάνεται.

Ελληνικές εκδόσεις του National Geographic
  Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των ελληνικών εκδόσεων του National Geographic και η ιστορία τους στον πιτσιρίκο http://pitsirikos.net/
Καταγγελία εργαζομένων
Για την εταιρία ALINDA-VELCO που είναι ένας ελληνικός πολυεθνικός όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται σε τομείς παραγωγής και εμπορίας πρώτων υλών για τη βιομηχανία τροφίμων και απορρυπαντικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εγκαταστάσεις σε Οινόφυτα Βοιωτίας, Ασπρόπυργο, Σπάτα, Ρουμανία.Δείτε την υπόθεση: http://efimeridadrasi.blogspot.gr/
*
Την Τρίτη 25 Ιουνίου το δικαστήριο  δικαίωσε  τους απλήρωτους  πρώην εργαζόμενους των Μετρόπολις στους οποίους το αφεντικό χρωστάει  πάνω από 600.000 ευρώ σε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις..Την ίδια στιγμή,«ο ίδιος απολαμβάνει κέρδη από διαφημίσεις και διοργανώσεις πολυδάπανων εκδηλώσεων μέσω της Mad TV A.E. της οποίας τυγχάνει διευθύνων σύμβουλος» και «εισέρρεαν στα ταμεία του μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία καρπωνόταν και από τα οποία ουδέν διατέθηκε έστω σε ένδειξη καλής πίστης προς τους εργαζόμενους».Περισσότερες λεπτομέρειες στο blog των εργαζομένων http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html

 Ψευδαισθήσεις, μιμητισμός; ποιον νομίζουν πως θα συγκινήσουν;
 Τείχος βιβλίων έξω από την ΕΡΤ3  με συνοδεία  μουσικής.
Υπό τους ήχους του «The Wall» των Pink Floyd, εκπαιδευτικοί, μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αλλά και απλοί πολίτες «έχτισαν» με βιβλία, ένα... τείχος γνώσης και πολιτισμού στην είσοδο του κτηρίου της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού το απόγευμα της Τετάρτης. Το μήνυμα που έστειλαν ήταν ξεκάθαρο: «Στο "μαύρο" απαντάμε με πολιτισμό»
Περισσότερα εδώ:http://www.zougla.gr/greece/article/the-wall-vivlion-ekso-apo-tin-ert3
Μήπως θα ήταν καλύτερα να καλέσουν αυτόν που έγραψε για τον"Ανόητο χαιρέκακο Έλληνα "να κάνει μια πολιτισμένη συναυλία συμπαράστασης;
Και μιας και αναφερόμαστε στις ψευδαισθήσεις,να γράψουμε και,
για τη «βουτιά του αιώνα» που έκανε η τιμή του χρυσού  χθες.
Χθες η τιμή υποχώρησε στα 1.225 δολ./ουγκιά (χαμηλό 34 μηνών), ενώ στο τέλος Μαρτίου βρισκόταν στα 1.600 δολ.

Πάρε τα λεφτά και τρέχα
“Απολύτως εγγυημένες” είναι οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ στις ...
Έγραφε η Ελευθεροτυπία - το απόγευμα.
Ξέρετε φαντάζομαι τι σημαίνει κυβερνητική διαβεβαίωση.
Ο άλλος έπαιρνε τα  χάλκινα καλώδια
Τεχνικός της ΔΕΗ πουλούσε καλώδια της επιχείρησης.Τελευταία προσοδοφόρα μπίζνα τα μέταλλα. Εμ αν δεν τα πωλούσε αυτός, που ήξερε που να τα βρει, τότε ποιος;


Οικονομικό Περισκόπιο 
  • Κυνική ομολογία ΔΝΤ: Ιφιγένεια η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη
  • Καταστροφική η λιτότητα για την Ελλάδα υποστηρίζει σε εσωτερικό του έγγραφο το ΔΝΤ. Παραδέχεται ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος αλλά δεν επιλέχθηκε γιατί θα έπρεπε να δοθούν στην Ελλάδα επιπλέον χρήματα. Αυτό που έγινε στην Ελλάδα αγόρασε χρόνο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη λέει το ΔΝΤ, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Κομισιόν και θέτοντας υπό αμφισβήτηση την συνοχή της τρόικας....
  • Γιούνκερ: Εκτός πραγματικότητας οι προβλέψεις της Κομισιόν για Ελλάδα
  • Ρεν: Το ΔΝΤ νίπτει τας χείρας του και ρίχνει τα απόνερα στην Ευρώπη
  • Η Κομισιόν «διαφωνεί θεμελιωδώς» με την έκθεση του ΔΝΤ
  • Bild: «Χαστούκι» του ΔΝΤ στους ευρω-ρήτορες των Βρυξελλών
  • Bloomberg: Το ΔΝΤ έχει δίκιο, η ΕΕ τα έκανε χειρότερα
Αυτά έχει εν συντομία να μας πει η Ευρώπη.Βλέπει κανείς τίποτα καλό σε όλα αυτά;
Η σύνοψη από: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113069066
Για να τελειώσουμε με άλλη διάθεση, και να μπούμε σε αγωνιστικό κλίμα  για!!
πάμε στο 4:40 στο Video ντοκουμέντο, όπου  το 1991 o ΓΑΠ συμμετέχει στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού μαζί με  τους εργαζόμενους της ΕΒΟ.
ΓΑΠ 1991 κλείνει το δρόμο για να μην πουληθεί ΕΒΟ
http://www.youtube.com/watch?v=rBKW47L1NVk
Τα ντοκουμέντα από τις http://kolotoubes.blogspot.gr/2011/05/video-1991-o.html
Για το ζήτημα της συμπαράστασης ή της αλληλεγγύης  ανάμεσα "στις τάξεις"θα αναφερθούμε σε επόμενο κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.