Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ανοιχτό κάλεσμα για την αλληλέγγυα, κοινωνική και συνεργατική οικονομία




Για την δημιουργία ομάδας πρωτοβουλίας μέσα από πανελλαδική συνέλευση με στόχο πρόταση αυτοθέσμισης  και  αυτορρύθμισης του χώρου της αλληλέγγυας, κοινωνικής και συνεργατικής οικονομίας και των οργανώσεων, δομών και συλλογικοτήτων (θεσμοθετημένων ή άτυπων).
 Στα πλαίσια του Φεστιβάλ που θα γίνει από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης προτίθεται να φιλοξενήσει στις 20 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00 π.μ. κοινωνικές, συνεργατικές επιχειρήσεις και θεσμοθετημένες ή άτυπες συλλογικότητες για την συγκρότηση μιας προσωρινής επιτροπής πρωτοβουλίας, η οποία, σεβόμενη την αυτονομία και ιδιαιτερότητα του κάθε εγχειρήματος θα συμβάλει:
Α) Στην οριζόντια επικοινωνία και διάλογο όλων των υπαρκτών κοινωνικών επιχειρήσεων, δομών, οργανώσεων και συλλογικοτήτων με στόχο την δημιουργία πανελλαδικής συνέλευσης.
Β) Την επεξεργασία μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τη διαμόρφωση ευνοϊκού θεσμικού και νομικού πλαισίου για την αλληλέγγυα, κοινωνική και συνεργατική οικονομία .

Ως στόχο θέτουμε την αυτονομία και το δημόσιο κοινωνικό περιεχόμενο έναντι των ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες στο όνομα της κοινωνικής οικονομίας λυμαίνονται τους πόρους που προορίζονταν για την δημιουργία και ανάπτυξη των πραγματικών κοινωνικών συνεταιρισμών και των δομών αλληλεγγύης. 
Στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος είναι πυκνός. 
Ήδη η διαβούλευση για την αλλαγή του υπάρχοντος νόμου της κοινωνικής οικονομίας ξεκινάει σε λίγες μέρες (εντός Ιουνίου) ενώ πιθανόν τέλη Ιουλίου να έχει κατατεθεί. 
Έχει συνεπώς σημασία η επίσπευση  των κινηματικών διαδικασιών.  
ΕΚΧ ΚΑΤΑΛΗΨΗ  ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ (votanikoskipos@gmail.com)


Μην φεύγετε έχει κι άλλο






Τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, και ώρα 12.00, στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8),  γίνεται  εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του “Οδηγού
Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά  και Επενδυτικά Ταμεία,για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις”.
Την παρουσίαση διοργανώνει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Ο Οδηγός Χρηματοδοτήσεων αποτελεί μια χρήσιμη πρωτοβουλία του κ. Παπαδημούλη, στο πλαίσιο της ευρωκοινοβουλευτικής πολιτικής δουλειάς, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για την καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών και επενδυτικών ευκαιριών που
προσφέρουν τα κοινοτικά ταμεία.

2 σχόλια:

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.